Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia, dobrze rozumiesz jest 3 tygodnie różnicy!
Ostatni wynik bety to ten 1218, później nic nie robiłam. Mam powtórzyć w poniedziałek i w środę.
Nie wiem czy pęcherzyk rośnie bo dopiero wczoraj było mi go dane zobaczyć po raz pierwszy. Zalecenie lekarza na NFZ jest zrobić bete, a prywatnego czekać spokojnie 2 tygodnie do kolejnego USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:59
-
Aga z Twojego suwaczka wynika, że jesteś w 6 tyg i 4 dniu. Różnica 2 tygodnie. Wiesz może jak z owu u Ciebie, ovuf wyznacza owu tylko na podstawie wpisanych przez Ciebie obserwacji temp, śluzu i szyjki. Być może miałaś drugą owu, później. Problem to ten kształt pęcherzyka. Wiem że podłużny pęcherzyk jest jakąś nieprawidłowością, ale nie wiem jak bardzo dużą.
Co Ci powiedział ten lekarz co masz dalej robić? -
Ida wrote:Kochana, polubiłam Twój komentarz, bo najpierw przeczytałam tylko pierwszą część. Ale nic się nie martw! Mój pęcherzyk był podłużny jak..balon, jak fasola. A teraz jest tam dzidziuś
I gin nic nie mówił o tym, że to nie jest dobrze. A widoczny był pęcherzyk żółtkowy w środku? Kiedy nast wizyta?
Nie było widać pęcherzyka żółtkowego. Kazał mi się zgłosić na kolejne USG za 2 tygodnie.
W sumie jestem też zapisana na poniedziałek na nfz i mogłabym iść i zobaczyć czy jest już pęcherzyk żółtkowy. Tyle że jak go nie będzie to kolejne nerwy że go nie ma więc może lepiej cierpliwie poczekać te 2 tygodnie.
Ewelcia wrote:No to zrób betę i poczekaj 2 tygUrośnie i będzie dobrze! A nie masz czasem problemó z tarczycą? Wiesz ja tak wszystkich o tą tarczycę pytam bo u mnie to właśnie ona chyba była cichą zabójczynią moich maluszków - nic o tym nie wiedziałam a okazało się że przez nią pęcherzyk nie mógł się rozwijać
Z własnych obserwacji zauważyłam że czasami mi waruje ta tarczyca. Sama obserwowałam TSH jak mi skacze i spada. Żaden lekarz nic nie zdiagnozował...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:08
-
Witajcie:-)
A ja od rana mam taka wene mam juz cały salon posprzatala.
Latam z mopem i scietami i jazzzda!!!
A senność bierze mnie popołudniu ale tylko na chwile i jest ok.
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Dziewczyny, ja dziś zaczęłam 9 tydzień, czyli 3 miesiąc ciąży!!!
Nie mogę w to uwierzyć !
Muszę zmienić suwaczek, bo troszkę opóźniony
Ida gratulujęIda lubi tę wiadomość
-
Aga wg mnie jeszcze nic straconego, najważniejsze, tak jak pisze Fasia, że ciąża pozamaciczna jest wykluczona i nie grozi Ci niebezpieczeństwo. Skoro pęcherzyk w kształcie fasolki też nie jest jakimś dużym problemem to zrób tą betę dwa razy i się nie denerwuj, bo tymi nerwami najbardziej możesz zaszkodzić fasolce, w którą wszystkie tu wierzymy.
Również ściskam kciuki za Ciebie.
Odnośnie męczenia się to też tak mam, poruszam się wolno a i tak się męczę strasznie.
Aga89, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Dziewczyny, bo tak pytacie o ten pęcherzyk żółtkowy - moja gin też mi nic o nim nie mówiła czy jest czy nie ... W 5t3d już powinien być widoczny prawda? Ehhh i znowu sobie wkręcam
Fasia potwierdzam - wkręcasz sobie. Może być widoczny ale równie dobrze może jeszcze nie być. Dużo zależy od sprzętu.
W moim przypadku znacznie lepszy sprzęt mają w szpitalu niż w prywatnych gabinetach, w których zdarzyło mi się badać. Większość z Was pisze odwrotnie, także nie ma reguły.
Będzie dobrze, wielkość pęcherzyka, zarodka zmienia się każdego dnia a nie będziemy przecież biegały codziennie na USG, choć ile człowiek byłby spokojniejszy, prawda?
Pomyślcie, że niektóre kobiety często jeszcze nie wiedzą że są w ciąży a my tu już widziałyśmy nasze pęcherzyki i robimy co w naszej mocy żeby bąbelki się dobrze rozwijały, więc musi być dobrze. Nie ma innej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:25
Ewelcia, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość
-
Aga, czasami ciąża rozwija się wolniej niż by na to wskazywał terminarz. A jeśli faktycznie owulacja była później, to pęcherzyk z żółtkiem też będzie później widoczny. Trzymam kciuki za Twoją fasolkę
Fasia, nie wkręcaj sobie:) U niektórych kobiet do 7/8 tyg nic nie widać w brzuchu, a Ty masz piękny dorodny pęcherzyk.
Co do tarczycy, to ja leczę się u endokrynologa na niedoczynność od dziecka i bardzo kontrolowałam, żeby poziom TSH był teraz w normie (w ciąży norma to 0,28-2,5)
Moja siostra przez zbyt wysokie TSH nie mogła zajść w ciążę przez kilka miesięcy. Ale zanim się o tym dowiedziała minęło sporo czasu. Warto upomnieć się o takie badanie u internisty/ginekologa, jeśli tylko występują problemy z ciążą.
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Ja niestety Was opuszczam
cuda się nie zdarzają ;( ciąża bezzarodkowa, po weekendzie do szpitala
Życzę Wam wszystkim zdrowych ślicznych maluchów.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
FASIA miałam dziś to samo:) wstałam bez mdłości ale niedługo się tym stanem pocieszyłam:P
czuję się fatalnie, koleżanki mówią że zmarniałam.
AGA powodzenia i trzymam kciuki, bardzo dobre wiadomości że pęcherzyk jest tam gdzie powinienAga89 lubi tę wiadomość