X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)

gratuluję małych bąbelków na usg:) bardzo fajnie to wygląda:) w sensie takie małe ludziki:)
    ja mojego będę mieć gdzieś za tydzień:) mam nadzieję że będzie dorodny:P

dziewczyny mogłabym spać na stojąco, wczoraj puścili mnie z pracy godzinę wcześniej bo myśleli że chora jestem, przespałam całe popołudnie, całą noc i najchętniej już wróciłabym do domu.

Koleżanka mnie pociesza, że ona tak spała całą ciązę i teraz ma takiego synka spokojnego:) hehe dobre mi to:)

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Lelitka koniec pecha!!! Ustalam że już nic złego nam się przytrafić nie może :)

Dziewczyny co jest z tą listą? Ja się w ogóle nie mogę do niej dopisać tak jakby była zablokowana:/ Może któraś spróbuje mnie dopisać plisss? i Lelitkę też bo my tu zostajemy i nigdzie już się nie wybieramy prawda?
    ja tez nie moge listy edytowac, wczesniej moglam, nie wiem co jest grane. witam nowe dziewczyny serdecznie i gratuluje zdjec bobaskow :D faktycznie wygladaja juz jak malutke ludziki :D alesuper, az mi lzy stanely w oczach...u mnie wczoraj ciaza pelna para.4 pawie zaliczylam....na ulicy jak przeszedl kolo mnie gosc z papiersosem, ze skretem tak dokladnie mowiac..normalnie zygnelam mu pod nogi...masakra, dobrze ze to sasia to sie wytlumaczylam...mojemu nawet buzi dac nie moge tak mi smierdzi a jeszcze 3 tyg temy sama palilam po 2 paczki dziennie! nie tylko mi smierdzi ale od razu, bez ostrzezenia paw!...kawy juz tez nie moge, tylko koper mi wchodzi i cukierki whearters original :D hahhaha
    Wstalam o 6 i zapomnialam,ze na wizyte mam przyniesc siku probke...i sie wysikalam :D ale do 9.30 czas wiec jeszcze trzymam nastepna porcje :D hahhha za 2 godzinki pierwsza wizyta z polozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i pojutrze juz usg :)

Ewelcia, Rudzia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    bryyy:)

gratuluję małych bąbelków na usg:) bardzo fajnie to wygląda:) w sensie takie małe ludziki:)
    ja mojego będę mieć gdzieś za tydzień:) mam nadzieję że będzie dorodny:P

dziewczyny mogłabym spać na stojąco, wczoraj puścili mnie z pracy godzinę wcześniej bo myśleli że chora jestem, przespałam całe popołudnie, całą noc i najchętniej już wróciłabym do domu.

Koleżanka mnie pociesza, że ona tak spała całą ciązę i teraz ma takiego synka spokojnego:) hehe dobre mi to:)
    robotka moze cos w tym byc, ja tez spalam na synka non stop, cale niemowlectwo przespal, nie plakal przy zabkowaniu, aniol nie dziecko! nawet teraz gdzie ma 11 lat to jest kochane dziecko!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja jutro o 10 dzwonie do lekarza,zeby zapytac czy jest na miejscu i mnie przyjmie:)

U mnie jeszcze mdlosci nie ma,ale obawiam sie ,ze pojawia sie ok 7 tygodnia, poki co ciesze sie dobrym samopoczuciem tylko pobolewa podbrzusze ale tak bardzo delikatnie:)
    moga sie pojawic ale nie musza, mi sie wlasnie teraz w 7tyg pojawily.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja też jestem bardzo wrażliwa jeśli chodzi o dym. Wczoraj szłam dookoła żeby nie przechodzić koło żuli na ławkach bo na samą myśl mnie zemdliło. Mieszkam w bloku i czuję nawet jak sąsiad zapali, nie wiem czy przez rury czy przez okno. Ostatnio na ulicy też przy mnie koleś odpalił kiepka to myślałam że mu rzucę pawia na plecy. Pomyślałam że skoro on może na ulicy palić to ja mogłabym pawika póścić. Dobrze że jestem na L4 bo w pracy jedna laska paliła w kibelku. Powierzchnia gdzieś z metr na metr i jak tam nakopciła to się wejść nie dało.
    Jeśli chodzi o senność to lekarz kazał mi spać ile będę mogła bo organizm się regeneruje a teraz prowadzi wzmożone prace więc sen jest bardzo potrzebny.
    Dzisiaj obudziłam się o 3 na siku i nie mogłam zasnąć, po chwili musiałam wstać coś zjeść bo mnie tak ssać zaczęło. Potem zasnęłam przed 6 i teraz znów muszę coś zrobić papu bo już mnie zaczyna mulić. Tylko że na nic nie mam ochoty...

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj strasznie źle spalam obudzilam się od 1:30 potem trochę zasnelam ale juz od 5 nie się brzuch mnie trochę bolal wiec się zestresowalam na szczęście juz przeszło a potem miałam nieciekawy poranek z mdlosciami

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Wera obyś miała rację:) z córą mogłam góry przenosić:) 2 dni po terminie zapieprzałąm busem 30km na egzaminy:D teraz młodej wszędzie pełno, aktywna i w ogóle, jak młode drugie będzie śpioszkiem to się nie obrażę:)

wczoraj braciak gratulował mi ciąży i mnie chciał wyściskać ale smród papierochów mnie odrzucił od niego na kilometr haha:)

ja zauważyłam że wieczorem jeść nie mogę w ogóle, wtedy mam największe jazdy, rzygam, jestem zmęczona, śpię. rano jeszcze jako tako. ale wieczór, czekam tylko aż mąż się wkurzy że cały czas śpię a nie posiedzę nawet chwili z nim:P
    WERA trzymam kciuki za wizytę z ppołożną.
    a co położna na tym etapie może Ci powiedzieć?? rozumiem że tam u Ciebie lekarz nie prowadzi ciąży tylko położna??? yyy

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się mówi , że sen w ciąży to podstawa, a ja tu widzę, że Wy wszystkie - ranne ptaszki albo nocne marki. :) Wstałam po 9:00, a tu taki ruch na forum, że aż miło pomyśleć, jakie mamy wsparcie :)
    Ola 89, duże to Twoje maleństwo :) Aż nie mogę sobie wyobrazić, że moje za 2 tyg będzie już tak wyglądać.
    MartaAlvi- nie proś się o dolegliwości, bo szybko pożałujesz :P A Ty Robotka się nie przejmuj, wiem co czujesz i co więcej pomimo wieczornych mdłości nie spałam dziś całą noc. Czułam jakby kwas trawił mój żołądek od środka :( Skłonna byłam sięgnąć po jakieś leki, ale na szczęście nic na zgagę akurat w domu nie miałam. Widzę, że nocne problemy to nie tylko moja zmora, co mnie trochę uspokaja.
    Co do problemów z edycją dokumentu google, to wydaje mi się, że trzeba mieć konto na google chrome, żeby móc edytować. Polecam założyć jakikolwiek adres mailowy na gmail.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:25

Ewelcia lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    O wrażliwości na zapachy to mogłabym dużo pisać bo dla mnie otworzenie lodówki gdzie mam wiejską kiełbasę doprowadza mnie do mdłości,nie mówiąc o dymie papierosowym za który dziś chciałam udusić sąsiada ktory od rana popala na balkonie a do mnie do sypialni leci to świństwo i mogłabym tak wymieniać i wymieniać.
    Ciekawe czy my jutro w klinice dstaniemy choć jedną fotkę, chciałabym bardzo.
    Tak sobie powiedzialam że jak będzie jutro wszystko ok to kupię pierwszy ciuszek Bąblowi bo będziemy w Galerii Mokotów :) Zabobony zabobonami a muszę dać upust mojej radości ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:17

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Tyle się mówi , że sen w ciąży to podstawa, a ja tu widzę, że Wy wszystkie - ranne ptaszki. :) Wstałam po 9:00, a tu taki ruch na forum, że aż miło pomyśleć, jakie mamy wsparcie :)
    Ola 89, duże to Twoje maleństwo :) Aż nie mogę sobie wyobrazić, że moje za 2 tyg będzie już tak wyglądać.
    MartaAlvi- nie proś się o dolegliwości, bo szybko pożałujesz :P A Ty Robotka się nie przejmuj, wiem co czujesz i co więcej pomimo wieczornych mdłości nie spałam dziś całą noc. Czułam jakby kwas trawił mój żołądek od środka :( Skłonna byłam sięgnąć po jakieś leki, ale na szczęście nic na zgagę akurat w domu nie miałam. Widzę, że nocne problemy to nie tylko moja zmora, co mnie trochę uspokaja.
    Co do problemów z edycją dokumentu google, to wydaje mi się, że trzeba mieć konto na google chrome, żeby móc edytować. Polecam założyć jakikolwiek adres mailowy na gmail.

Duże duże :) a trzy tyg temu widać było tylko kropeczke :) a ciąża jest większą o kilka dni niż pokazuje tu suwaczek. Dzisiaj wg USG jest 8 w 1 d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:20

relgwn15ds2ncxvn.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to przestaw sobie tak suwaczek żeby Ci pokazywał wg usg ;) będzie bardziej miarodajne i będziesz w tym samym dniu co ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:26

haneczka lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :D racja malinka. Ja wg pierwszego USG jestem teraz w 6 tygodniu i 2 dni, a nie tak jak pokazuje wskazówka, ale czekam co w poniedziałek powie mi drugie badanie. :)
    Siostra mi mówiła (mama 5-cioletniej córci), że do 5 miesiąca potrafi się co rusz zmieniać data porodu, więc nie ma się co przywiązywać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:40

• ziolko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Naprawdę z Was ranne ptaszki, ja wstałam o 10, nie wiem jak mój pies to wytrzymał :D dzielny jest i daje mi pospać :)
    Super macie zdjęcia!!! ja mam nadzieję, że będę miałam takie za 2 tygodnie.

U mnie wiek ciąży też inny niż na suwaczku, ale jak to haneczka powiedziała- jeszcze się zmieni pewnie ze sto razy.

U mnie mdłości od rana do wieczora, raz silniejsze, raz słabsze- ale jednak są.
    Wczoraj wchodziła mi tylko zalewajka :P zostawiłam sobie trochę na dziś, więc może nie umrę.

Trzymam moooocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko nie koniecznie z tą zmianą, jeśli cykle miałaś regularne i owu w połowie cyklu to rozbieżności będą minimalne w tc.U mnie w pierwszym usg wszystko zgadzało się co do dnia, zobaczymy jak jutro na usg ale myślę że nic się nie zmieni.

Czekamy na Kacperka
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie nie wiem kiedy miałam owulację, także też nie wyliczę sobie wieku ciąży ;) tzn wyliczyłam, ale tylko od ostatniego okresu- okazało się, że machnęłam się o równy tydzień.

A tak zmieniając temat... właśnie zaliczyłam pierwszego pawia :P

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Aurelka Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi lekarzami mam tak : jednego prywatnie który robi mi usg co miesiąc na super sprzęcie i poszłam teraz niedawno do pani na nfz nie powiedziałam że chodzę gdzieś indziej mam dwie karty i badania za darmo tylko mnie wiem czy te z nfztu nie zostają w karcie ale jak zostają to powiem że chce kopie mieć u siebie tak na wszelki wypadek bo jestem bardzo akuratna i tyle przecież mi nie odmówi, takim sposobem mam dwie opinie i chyba nie powinno im nic umknąć

f2w33e3k67fp494e.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż strach z domu wychodzić z tymi wymiotami:D Może ktoś mi doradzi, jak mam przetrwać jutrzejsze wesele? Ciekawe jak długo wytrzymam wśród tych zapachów iii czy w ogóle wolno mi tańczyć?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny zapomniałam wam powidzieć:)

wczoraj zrobiłam sobie nasiadówkę z tantum rossa i posmarowałam się tym clotrimazolem troszkę i dziś ból i pieczenie jak ręką odjął:D:D:D jestem happy:)

haneczka, ziolko, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aż strach z domu wychodzić z tymi wymiotami:D Może ktoś mi doradzi, jak mam przetrwać jutrzejsze wesele? Ciekawe jak długo wytrzymam wśród tych zapachów iii czy w ogóle wolno mi tańczyć?

oooj nie chciałabym teraz na wesele iść :/
    Także nie zazdroszczę.
    Co do tańców, to myślę, że możesz! czemu nie? może nie tak, żeby wyzionąć ducha, ale delikatne tańce na pewno nie zaszkodzą :)

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam wczoraj i poszłam do innego ginekologa z lepszym sprzętem. Ciąża pozamaciczna wykluczona :) Pęcherzyk jest w macicy! To by było na tyle dobrych wieści...

Nie jest dobrze, lekarz nie byl zadowolony z wygladu pecherzyka. Zaniepokoil go ze jest taki podlozny jak fasolka a nie okragly. Poza tym mam trzy rozmiary ciązy:
    według OM mam 7tydz 4dzien
    według OVU mam 7 tydz 4dzien
    a wg USG mam 4tydz 4dzien.
    I do tego te niepokojące przyrosty beta HCG. To wszystko nie wróży nic dobrego dla tej ciąży....:(

Ida lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ