Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bryyy:)
gratuluję małych bąbelków na usg:) bardzo fajnie to wygląda:) w sensie takie małe ludziki:)
ja mojego będę mieć gdzieś za tydzieńmam nadzieję że będzie dorodny:P
dziewczyny mogłabym spać na stojąco, wczoraj puścili mnie z pracy godzinę wcześniej bo myśleli że chora jestem, przespałam całe popołudnie, całą noc i najchętniej już wróciłabym do domu.
Koleżanka mnie pociesza, że ona tak spała całą ciązę i teraz ma takiego synka spokojnego:) hehe dobre mi to:)weronika86, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Lelitka koniec pecha!!! Ustalam że już nic złego nam się przytrafić nie może
Dziewczyny co jest z tą listą? Ja się w ogóle nie mogę do niej dopisać tak jakby była zablokowana:/ Może któraś spróbuje mnie dopisać plisss? i Lelitkę też bo my tu zostajemy i nigdzie już się nie wybieramy prawda?faktycznie wygladaja juz jak malutke ludziki
alesuper, az mi lzy stanely w oczach...u mnie wczoraj ciaza pelna para.4 pawie zaliczylam....na ulicy jak przeszedl kolo mnie gosc z papiersosem, ze skretem tak dokladnie mowiac..normalnie zygnelam mu pod nogi...masakra, dobrze ze to sasia to sie wytlumaczylam...mojemu nawet buzi dac nie moge tak mi smierdzi a jeszcze 3 tyg temy sama palilam po 2 paczki dziennie! nie tylko mi smierdzi ale od razu, bez ostrzezenia paw!...kawy juz tez nie moge, tylko koper mi wchodzi i cukierki whearters original
hahhaha
Wstalam o 6 i zapomnialam,ze na wizyte mam przyniesc siku probke...i sie wysikalamale do 9.30 czas wiec jeszcze trzymam nastepna porcje
hahhha za 2 godzinki pierwsza wizyta z polozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i pojutrze juz usg
Ewelcia, Rudzia lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:bryyy:)
gratuluję małych bąbelków na usg:) bardzo fajnie to wygląda:) w sensie takie małe ludziki:)
ja mojego będę mieć gdzieś za tydzieńmam nadzieję że będzie dorodny:P
dziewczyny mogłabym spać na stojąco, wczoraj puścili mnie z pracy godzinę wcześniej bo myśleli że chora jestem, przespałam całe popołudnie, całą noc i najchętniej już wróciłabym do domu.
Koleżanka mnie pociesza, że ona tak spała całą ciązę i teraz ma takiego synka spokojnego:) hehe dobre mi to:) -
Lali wrote:Ja jutro o 10 dzwonie do lekarza,zeby zapytac czy jest na miejscu i mnie przyjmie:)
U mnie jeszcze mdlosci nie ma,ale obawiam sie ,ze pojawia sie ok 7 tygodnia, poki co ciesze sie dobrym samopoczuciem tylko pobolewa podbrzusze ale tak bardzo delikatnie:) -
Weronika ja też jestem bardzo wrażliwa jeśli chodzi o dym. Wczoraj szłam dookoła żeby nie przechodzić koło żuli na ławkach bo na samą myśl mnie zemdliło. Mieszkam w bloku i czuję nawet jak sąsiad zapali, nie wiem czy przez rury czy przez okno. Ostatnio na ulicy też przy mnie koleś odpalił kiepka to myślałam że mu rzucę pawia na plecy. Pomyślałam że skoro on może na ulicy palić to ja mogłabym pawika póścić. Dobrze że jestem na L4 bo w pracy jedna laska paliła w kibelku. Powierzchnia gdzieś z metr na metr i jak tam nakopciła to się wejść nie dało.
Jeśli chodzi o senność to lekarz kazał mi spać ile będę mogła bo organizm się regeneruje a teraz prowadzi wzmożone prace więc sen jest bardzo potrzebny.
Dzisiaj obudziłam się o 3 na siku i nie mogłam zasnąć, po chwili musiałam wstać coś zjeść bo mnie tak ssać zaczęło. Potem zasnęłam przed 6 i teraz znów muszę coś zrobić papu bo już mnie zaczyna mulić. Tylko że na nic nie mam ochoty... -
haha Wera obyś miała rację
z córą mogłam góry przenosić
2 dni po terminie zapieprzałąm busem 30km na egzaminy:D teraz młodej wszędzie pełno, aktywna i w ogóle, jak młode drugie będzie śpioszkiem to się nie obrażę
wczoraj braciak gratulował mi ciąży i mnie chciał wyściskać ale smród papierochów mnie odrzucił od niego na kilometr haha:)
ja zauważyłam że wieczorem jeść nie mogę w ogóle, wtedy mam największe jazdy, rzygam, jestem zmęczona, śpię. rano jeszcze jako tako. ale wieczór, czekam tylko aż mąż się wkurzy że cały czas śpię a nie posiedzę nawet chwili z nim:P
WERA trzymam kciuki za wizytę z ppołożną.
a co położna na tym etapie może Ci powiedzieć?? rozumiem że tam u Ciebie lekarz nie prowadzi ciąży tylko położna??? yyy -
Tyle się mówi , że sen w ciąży to podstawa, a ja tu widzę, że Wy wszystkie - ranne ptaszki albo nocne marki.
Wstałam po 9:00, a tu taki ruch na forum, że aż miło pomyśleć, jakie mamy wsparcie
Ola 89, duże to Twoje maleństwoAż nie mogę sobie wyobrazić, że moje za 2 tyg będzie już tak wyglądać.
MartaAlvi- nie proś się o dolegliwości, bo szybko pożałujeszA Ty Robotka się nie przejmuj, wiem co czujesz i co więcej pomimo wieczornych mdłości nie spałam dziś całą noc. Czułam jakby kwas trawił mój żołądek od środka
Skłonna byłam sięgnąć po jakieś leki, ale na szczęście nic na zgagę akurat w domu nie miałam. Widzę, że nocne problemy to nie tylko moja zmora, co mnie trochę uspokaja.
Co do problemów z edycją dokumentu google, to wydaje mi się, że trzeba mieć konto na google chrome, żeby móc edytować. Polecam założyć jakikolwiek adres mailowy na gmail.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:25
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
O wrażliwości na zapachy to mogłabym dużo pisać bo dla mnie otworzenie lodówki gdzie mam wiejską kiełbasę doprowadza mnie do mdłości,nie mówiąc o dymie papierosowym za który dziś chciałam udusić sąsiada ktory od rana popala na balkonie a do mnie do sypialni leci to świństwo i mogłabym tak wymieniać i wymieniać.
Ciekawe czy my jutro w klinice dstaniemy choć jedną fotkę, chciałabym bardzo.
Tak sobie powiedzialam że jak będzie jutro wszystko ok to kupię pierwszy ciuszek Bąblowi bo będziemy w Galerii MokotówZabobony zabobonami a muszę dać upust mojej radości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:17
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
haneczka wrote:Tyle się mówi , że sen w ciąży to podstawa, a ja tu widzę, że Wy wszystkie - ranne ptaszki.
Wstałam po 9:00, a tu taki ruch na forum, że aż miło pomyśleć, jakie mamy wsparcie
Ola 89, duże to Twoje maleństwoAż nie mogę sobie wyobrazić, że moje za 2 tyg będzie już tak wyglądać.
MartaAlvi- nie proś się o dolegliwości, bo szybko pożałujeszA Ty Robotka się nie przejmuj, wiem co czujesz i co więcej pomimo wieczornych mdłości nie spałam dziś całą noc. Czułam jakby kwas trawił mój żołądek od środka
Skłonna byłam sięgnąć po jakieś leki, ale na szczęście nic na zgagę akurat w domu nie miałam. Widzę, że nocne problemy to nie tylko moja zmora, co mnie trochę uspokaja.
Co do problemów z edycją dokumentu google, to wydaje mi się, że trzeba mieć konto na google chrome, żeby móc edytować. Polecam założyć jakikolwiek adres mailowy na gmail.
Duże dużea trzy tyg temu widać było tylko kropeczke
a ciąża jest większą o kilka dni niż pokazuje tu suwaczek. Dzisiaj wg USG jest 8 w 1 d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:20
-
Ola to przestaw sobie tak suwaczek żeby Ci pokazywał wg usg
będzie bardziej miarodajne i będziesz w tym samym dniu co ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:26
haneczka lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
haha
racja malinka. Ja wg pierwszego USG jestem teraz w 6 tygodniu i 2 dni, a nie tak jak pokazuje wskazówka, ale czekam co w poniedziałek powie mi drugie badanie.
Siostra mi mówiła (mama 5-cioletniej córci), że do 5 miesiąca potrafi się co rusz zmieniać data porodu, więc nie ma się co przywiązywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:40
-
Cześć dziewczyny!
Naprawdę z Was ranne ptaszki, ja wstałam o 10, nie wiem jak mój pies to wytrzymałdzielny jest i daje mi pospać
Super macie zdjęcia!!! ja mam nadzieję, że będę miałam takie za 2 tygodnie.
U mnie wiek ciąży też inny niż na suwaczku, ale jak to haneczka powiedziała- jeszcze się zmieni pewnie ze sto razy.
U mnie mdłości od rana do wieczora, raz silniejsze, raz słabsze- ale jednak są.
Wczoraj wchodziła mi tylko zalewajkazostawiłam sobie trochę na dziś, więc może nie umrę.
Trzymam moooocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieścihaneczka lubi tę wiadomość
-
ziolko nie koniecznie z tą zmianą, jeśli cykle miałaś regularne i owu w połowie cyklu to rozbieżności będą minimalne w tc.U mnie w pierwszym usg wszystko zgadzało się co do dnia, zobaczymy jak jutro na usg ale myślę że nic się nie zmieni.Czekamy na Kacperka
Ja dokładnie nie wiem kiedy miałam owulację, także też nie wyliczę sobie wieku ciąży
tzn wyliczyłam, ale tylko od ostatniego okresu- okazało się, że machnęłam się o równy tydzień.
A tak zmieniając temat... właśnie zaliczyłam pierwszego pawiaEwelcia lubi tę wiadomość
-
Ja z tymi lekarzami mam tak : jednego prywatnie który robi mi usg co miesiąc na super sprzęcie i poszłam teraz niedawno do pani na nfz nie powiedziałam że chodzę gdzieś indziej mam dwie karty i badania za darmo tylko mnie wiem czy te z nfztu nie zostają w karcie ale jak zostają to powiem że chce kopie mieć u siebie tak na wszelki wypadek bo jestem bardzo akuratna i tyle przecież mi nie odmówi, takim sposobem mam dwie opinie i chyba nie powinno im nic umknąć
-
aaa dziewczyny zapomniałam wam powidzieć
wczoraj zrobiłam sobie nasiadówkę z tantum rossa i posmarowałam się tym clotrimazolem troszkę i dziś ból i pieczenie jak ręką odjął:D:D jestem happy:)
haneczka, ziolko, Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Aż strach z domu wychodzić z tymi wymiotami:D Może ktoś mi doradzi, jak mam przetrwać jutrzejsze wesele? Ciekawe jak długo wytrzymam wśród tych zapachów iii czy w ogóle wolno mi tańczyć?
oooj nie chciałabym teraz na wesele iść
Także nie zazdroszczę.
Co do tańców, to myślę, że możesz! czemu nie? może nie tak, żeby wyzionąć ducha, ale delikatne tańce na pewno nie zaszkodzą
haneczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wytrzymałam wczoraj i poszłam do innego ginekologa z lepszym sprzętem. Ciąża pozamaciczna wykluczona
Pęcherzyk jest w macicy! To by było na tyle dobrych wieści...
Nie jest dobrze, lekarz nie byl zadowolony z wygladu pecherzyka. Zaniepokoil go ze jest taki podlozny jak fasolka a nie okragly. Poza tym mam trzy rozmiary ciązy:
według OM mam 7tydz 4dzien
według OVU mam 7 tydz 4dzien
a wg USG mam 4tydz 4dzien.
I do tego te niepokojące przyrosty beta HCG. To wszystko nie wróży nic dobrego dla tej ciąży....Ida lubi tę wiadomość