X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    jak nie chcesz kupować to nie jedź :P chyba że masz mocne postanowienie :D
    ale warto obejrzeć na żywo :D fajnie się jeździ :D tylko dziecka w środku brakuje :D

No powiem Ci, że dla mnie spacerówka jest bardzo ważna. Najwyżej swojego trzylatka zapakuje w tą spacerówkę, żeby zobaczyć co i jak :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    szukałam na allegro używek ale nie znalazłam :( 1700 to faktyczne nie małe pieniądze :)
    Ale u nas Babcia sponsoruje ;)

Eh... To dobrze macie :)

Amy lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Na szczęście znajduje chwilę oddechu w ciągu dnia i wieczorem, aby Was poczytać, bo inaczej też by mi się sporo nazbierało :) patrząc z jaką częstotliwością coś piszę ;) ale na to już potrzebuję więcej czasu i siąść przy laptopie, bo nie wiedzieć czemu na tablecie ucina mi treść :(

Ja chciałam się odnieść do kilku dyskusji tutaj, jako 'doświadczona' mama ;)

* Laktator jak najbardziej polecam ale elektryczny! Ja mam medeli, wiem trochę drogi, ale kupiłam go dopiero po porodzie, jak faktycznie okazało się że jest potrzebny, wcześniej nie widzę sensu, bo na prawdę różnie bywa i może się okazać totalnie zbędny.

* Sterylizatora nigdy nie miałam, wyparzałam we wrzątku i tak było ok, fakt pewnie bym go zainwestowała gdybym karmiła MM, a tak to sporadycznie podając herbatkę, to często tej sterylizacji nie było :)

* Podgrzewacz też może ok jak się MM karmi, ja kupiłam dopiero jak syn miał 6 miesięcy i jadał inne jedzenie niż cyc, więc fajna sprawa taki podgrzewacz mam dokładnie ten - http://allegro.pl/oryg-podgrzewacz-happy-family-do-butelek-auto-dom-i4753259445.html
    Baldachim hmmm zbieracz kurzu to na pewno, ale może jako osłona przed światłem TV ok, może się sprawdzić, w każdym razie ja go nie miałam i mieć nie będę.

* Łóżeczko które ma posłużyć na dłużej ok, fajnie ale właśnie są droższe no i jeśli planuje się drugie dziecko w niedalekiej przyszłości to wygląda to tak że łóżeczko odstępuje się dzidzi a starszemu kupuje większe łóżeczko :) tak jak my właśnie robimy, więc dlatego nie kupowałam łóżeczka na dłużej :)

A i ja mam mnóstwo rzeczy z IKEA... ale mimo to łóżeczka tam bym nie kupiła, może są fajne, zwłaszcza te nowe - tegoroczne, ale cena zdecydowanie za wysoka, ja mam dokładnie takie samo jak ROBOTKA wrzucała:
    Robotka1 wrote:
    hm....Amy no wydaje mi się że drogo:)
    ja wybrałam takie i z półkami i wysyłką 240zł :)
    8690453d775f8d95med.jpg

Jestem bardzo zadowolona, teraz syn ma wyciągnięte szczebelki [4] owszem idąc spać każe sobie zamykać 1-2 bo boi się że wypadnie [miał dwa wypadnięcia ;)] ale sam umie sobie wyciągnąć, więc jak wstaje, wyciągnie sobie sam i nas budzi ;) no i jak dla niego wystarczyłoby łóżeczko 60x60 :d bo często śpi w poprzek ;) teraz kupujemy mu łóżko ale takie na 140 długie.

Co do zakupów - ja w poprzedniej ciąży 95% rzeczy kupiłam poprzez allegro, zdecydowanie dużo taniej! od pieluch tetrowych, nawet tych kolorowych, wkładek, nożyczek, kosmetyków, dla mnie rzeczy itd, więc polecam! teraz pewnie też tak zrobię, ale to w przyszłym roku ;) teraz już wiem co potrzebuje, a raczej co mi brakuje, więc będzie łatwiej :)

Byłam w sobotę w SMYKU, ale wyszłam z niczym... jakoś ostatnio wolę kupić coś dla synka, bo widzę jak się cieszy niż dla dzidzi... nie wiem może jakoś czuje że przecież jest czas, sama nie wiem... no i każdą rzecz przemyślę 3x zanim kupię hehe

Imienia nadal nie mamy i jestem trochę załamana :( bo nie wiadomo jak się zwracać, mówić do dzidzi :( na tym etapie dla synka imię było, a teraz totalna klapa...

Rudzia trzymaj się! Aby udało CI się ze zwolnieniem! A rana już nie sprawiała kłopotów!

Hela witaj! :) super udało Ci się z wózeczkiem! :)

Jej co tam jeszcze było hehe :) A ja połówkowe mam za tydzień we wtorek :)

Hela85, Hela85 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Eh... To dobrze macie :)

też się cieszę :) pierwszy wnuk więc nawet mamie nie chciałam mówić... niech się też cieszy, że może coś kupić :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a jakie listwy? ja tam nic nie widziałam :]
    http://www.sklep-smile.pl/expander-mondo-fotelik.html
    zobacz sobie na zdjęcie spacerówki bokiem:)
    albo jakiś filmik instruktażowy na youtube. na filmiku jeszcze gorzej

ale mi się ogólnie jeśli chodzi o funkcjonalnośvc ten wózek podoba:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale waga tej spacerówki to 20kg... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    http://www.sklep-smile.pl/expander-mondo-fotelik.html
    zobacz sobie na zdjęcie spacerówki bokiem:)
    albo jakiś filmik instruktażowy na youtube. na filmiku jeszcze gorzej

ale mi się ogólnie jeśli chodzi o funkcjonalnośvc ten wózek podoba:)
    Listwy masz na myśli ten metal który jest tam pod kątem prostym? jakoś nie zwracam uwagi ;P tzn nie razi mnie, ja nie lubię ogólnie spacerówek więc żadna spacerówka by mi się i tak nie spodobała :P Więc i tak jestem na niego zdecydowana :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o czym Robotka pisze ale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, można tam coś wymyślić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ale waga tej spacerówki to 20kg... :/
    duzo - gondola 14 kg i jak ją podnosiłąm to było okej :) spacerówki nie dźwigałam :) na szczęście jak już przejdziemy do spacerówki to będziemy mieszkać w bloku z winą :D bo jakbym miała nosić 20kg to bym chyba ocipiała :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    duzo - gondola 14 kg i jak ją podnosiłąm to było okej :) spacerówki nie dźwigałam :) na szczęście jak już przejdziemy do spacerówki to będziemy mieszkać w bloku z winą :D bo jakbym miała nosić 20kg to bym chyba ocipiała :D

Oby winda była bez awaryjna :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego 20kg ??
    Waga [kg]
    Sam stelaż z kołami: 9.00
    Gondola: 5,20
    Siedzisko: 5.20
    20 wychodzi dopiero jak sie zsumuje wszystkie trzy elementy :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Oby winda była bez awaryjna :D
    NOwy blok więc awarie mogą być, wiadomo jaki szajs tam wcisnęli ? :D
    wtedy z 7 piętra będę go zrzucać przez balkon :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka super że wypowiedziałaś się na temat tego łóżeczka:) podpytywałam kiedyś na forum innej dziewczyny ale ona dopiero przygotowywała pokoik dla synka i też chwaliła, ale Twoja opinia cenniejsza bo doświadczona jesteś:)masz połókowe dzień po mnie:) choć ja nie wiem czy to jest moje połókowe bo mi lekarz nic na ten temat nie mówił;) idę po prostu na wizytę;)

AMY no no o tych listwach mówię;) ja jestem detalistką co wcale nie jest zaletą;/ i chyba właśnie musiałabym coś wymyślić żeby mnie to po oczach nie raziło;)
    ja nie mam gdzie obejrzeć Twojego typu, musiałabym znów do krk jechać albo tarnów. no ale przyznam szczerze że mi się już nie chce. pojadę jeszcze tylko raz, jak będę kupowała;)
    i na pewno zostawię już sobie wózek bo nie wiadomo czy trzecie mi sie nie przyklei:) nie popełnię drugi raz takiego błędu jak przy córce że wszystko wydałam;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    dlaczego 20kg ??
    Waga [kg]
    e to może już ZNIESE :P

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    dlaczego 20kg ??
    Waga [kg]

Hehe :D faktycznie! źle spojrzałam :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, że 14kg. Wiec JEŚLI bym wzięła kupno wózka pod uwagę to to jedyny wózek godny uwagi :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:03

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy no czesto tak jest ze spacerowka jest cięższa niż wersja z gondola, ja tez mam nie za lekka spacerowke, ale wygodnie sie prowadzi to nie wnikam,
    ta właśnie waży tyle samo co gondola, z tego co Bambi nam wkleiła więc nie jest źle :) Najwyżej bicki większe urosną :P

Anka1501, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja też mówię ONA chociaż nie znam płci. :) Może dziś się dowiem ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, to ja namotalam z ta wagą wózka :D wybaczcie zgabczenie mózgu :P

Amy lubi tę wiadomość

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ