Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hela85 wrote:ROBOTKA kobiety w ciąży i karmiące, jeśli w ich diecie są obecne ryby, powinny dostarczać 200 mg DHA dziennie w formie suplementów diety jeśli zaś nie jadają ryb, dzienna dawka DHA powinna wynosić 400 do 600 mg,ja nie jem ryb i nie biore tabletek ale pije olej lniany budwigowy (ma najwięcej omega 3 )
dlaczego jestes weganka?
Ja rozwazam wegetarianizm, ale weganizm to juz dla mnie hardcore -
nick nieaktualny
-
Rany, dziewczyny. Drukujecie jak opętane dziś.
Powoli nadrabiam, ale do wszystkiego to się nie odniosę.
Ja nigdy nie malowałam się codziennie (no, może w liceum) ale teraz to już przechodze samą siebie, tak mi się nie chce.JEszcze mi się podkład i krem bb skończył i jakoś nie mam weny iść po nowy, bo ja zawsze musze wszystko dokładnie posprawdzać i nie wiem jaki chcę kupić a tego co chcę nigdzie nie mogę stacjonarnie dostać. I skóra mi się strasznie przesuszyła a pryszcz na pryszczu. ;/
Ja nie będę bajek zabraniać ale tak jak mówicie - wszystko pod kontrolą - godzinka dziennie, najlepiej z przerwami, bo takie 2-3 letnie dziecko i tak poogląda 10 minut a później leci bez sensu. Znam to z doświadczenia jak się dziećmi opiekowałam i jedna mama mówiła, że ma lecieć non stop. No wariowałam. Jakieś takie głupie te bajki na Cebeebies, nie ogarniam ichniego humoru (chociaż niektóre nawet nawet) i non stop powtórki, te powtórki są najgorsze!
Gratuluje dziewczynom, które poznały płeć - teraz już nie znajdę, żeby imiennie pogratulować.
Klaudia - ja zamierzam korzystać z tych wizyt od 21 tygodnia, ale jeszcze nic nie wiem. Kiedys o to pytałam, ale konkretnych odpowiedzi nie było.
A połozna z NFZ i tak do ciebie przyjdzie po porodzie, na wizyty środowiskowe, nie wiem skąd się dowiadują, ze szpitala chyba. Ale fajne jest to, że możesz sama zadeklarowac jaką chcesz. Niekoniecznie z twojej przychodni.
Mój TŻ jest ode mnie 6 lat starszy i mimo, że mamy zupełnie różne charaktery (ale to zupełnie, wyznajemy inne wartości, lubimy inne jedzenie, mamy różne zainteresowania), to o dziwo praktycznie się nie kłócimy, raczej ja się czepiam, ale jacyś tacy mało temperamentni jesteśmy i się konflikty same rozchodzą. NIgdy się tak naprawdę poważnie nie pokłóciliśmy.
A, Psotka, co do ruchów to ja też dopiero kilka dni temu pierwszy raz poczułam i to nie "rybki" tylko własnie takie puknięcia od środka, dokładnie takie o jakich piszesz. Puknął mnie trzy razy i tyle go widziałam.
CzaryMary, rozstępów na razie na szczęście nie widzę. Chociaż znajoma całą ciążę nie miała a później w ósmym miesiącu jej się z dnia na dzień z boku od spania zrobiły. Aż się zastanawia czy to może dlatego, że brzuch ciąży w jedną stronę jak się śpi i ta skóra się nierówno rozciąga.
Psotka, ja też dzisiaj źle spałam, co chwila się budziłam, każdy szmer i oczy otwarte. JEszcze miałąm do znajomej dziś jechać i też mi pisze z rana czy możemy przełożyć, bo pó nocy nie spała i się fatalnie czuje. Coś w powietrzu jest normalnie.
Hehe, mój też się boi, że podczas seksu krzywkę małemu zrobi.Ale jakoś udaje mi się go jeszcze przekonać, że to nieprawda. Młotkobójca. xD
Ja też jutro połówkowe.
Ja się zastanawiam, co do tych suplementów, czy jak będę brać takie zwykłe omega i zwiększę dawkę, żeby DHA brać więcej, to czy z tymi pozostałymi co są w składzie nie przesadzę?
I tak od siebie:
Ale mnie ojciec wczoraj wkurzył. Zrobiłam sobie taką pyszną pomidorówkę, była przepyszna! I co ojciec zrobił? Dosłodził, bo mu za kwaśna była (ja już wcześniej trochę słodziłam) i to tak, że jak wziełam dokładkę to myślałam, że się porzygam. To się wściekłam i kazałam mu teraz jakoś naprawić. To dał tonę koncentratu i teraz jest taka breja obrzydliwa. No nie zjem już.Obrzydlistwo. Ja chcę moją pomidorówkę!
PsotkaKotka wrote:EWELCIA , twoje sa jedno czy dwujajowe? Skoro mowisz ciagle o albo dwoch chlopcach albo dwoch dziewczynkach to brzmi jak jednojajoweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:29
-
Jeah! 40 minut i nadrobiłam to co dzisiaj naskrobałyście
Psotka, u mnie też pierwsze ruchy tak wyglądały. Raczej puknięcia i takie mocniejsze pulsowanie - żadnych pływających rybek czy muskań tylko pukania(a propos - własnie mnie puka Natalka - pewnie ze szczęścia że tak szybko obiad zjadłyśmy).
Lwica gratuluję syneczka! Kolejny do naszej drużyny piłkarskiej
Ja na codzień też się nie maluję, ale jak wychodzimy z meżem do sklepu, nawet takie osiedlowego to w sumie od zawsze słysze: "nie malujesz sie?" hahaha Fakt, jak nie pomaluję chociaż rzęs tuszem to wyglądama jak kret bez oczu
Moje prenatalne też dopiero w grudniu, dokładnie 5 grudnia. Lekarz kazał przyjść najlepiej w 22 tygodniu ale to mi średnio pasiło więc ide 20+6
Robotko ja ostatnio kupiłam w Rossmannie omega 3 za 10zł - w dwóch tabletkach jest 100mg DHA i 150mg EPA. W vitaminerze z DHA który też mam tego DHA jest 220mg więc trochę więcej niż w zwykłej omedze. Ryb niestety nie jadam bo mąż nie lubi a jakoś samej dla siebie nigdy mi się nie chce robić i nigdy o tym nie pamiętam że przydało by się rybkę zjeść.
Miłego dnia DziewczynyFasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:dlaczego jestes weganka?
Ja rozwazam wegetarianizm, ale weganizm to juz dla mnie hardcore
żeby nie było że kogoś namawiam,absolutnie, toleruję wybór każdego i nigdy nikomu nie wytykam a Ty to jesz mięso czy to czy tamto i jesteś bee, to raczej w moją stronę słyszę uwagi,zwłaszcza w ciąży a badam się regularnie i nawet suplementacji nie potrzebuję bo lekarz jest zadowolony, zresztą byłam już w ciąży i dziecko zdrowe, ważyło prawidłowo i dostało 10 pkt a w tym roku poszło do przedszkola do grupy 2 latków i póki co nie choruje a plaga już nie jedna przeszłaAmy, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:Niekoniecznie rwa, bo rwie towarzyszy ból, a nie samo drętwienie. To może być ucisk na nerw spowodowany obciążeniem kręgosłupa/ dysku w danej pozycji. Ciekawe co powie mi neurolog.
Haneczka ale mnie to też boli. Tzn nie potrafię określić tego uczucia. Bo to nie jest takie drętwienie jak się czasem siedzi za długo na nodze i czuje się później takie mrowienie. To ja czegoś takiego nie mam .. U mnie to bardziej jest ból od biodra w dół, czuję w tyłku i w kolanie najbardziej. Jak się kładę na prawym boku mam to samo. Przechodzi zazwyczaj jak się na chwilę położę na plecach .. -
Fasia, ja też nie mam tego spowodowanego krążeniem. Wiem o czym mówisz, takie mrowienie/drętwienie promieniujące do lewej nogi- bardzo dziwne do opisania uczucie dyskomfortu. Nie ważne na której stronie się leży.Mi też pomaga leżenie na plecach, ale brzuszek mi tak ciąży na dłuższą metę. Ale ja bólu jako takiego nie czuję. Kto wie, może to coś innego. Zobaczymy co Ci lekarz powie.
-
Mój brzuch jest większy niż myślałam
jakoś na zdjęciu wygląda inaczej niż jak na niego patrzę z góry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:05
Hela85, Klaudia90, MartaAlvi, Amy, Rudzia, Fasia, CzaryMary, sylvia007, Robotka1, Eweliśka, KasiaKwiatek, Anka1501, misia83, Krysti, weronika86, liloe lubią tę wiadomość