X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    HELA czyli wy nie jecie słodyczy w sensie placków pieczonych np na święta??? no bo one na mące jajkach , pieczywa???
    podaj przykład co jecie np przez dzień? to bardzo interesujące:)
    mamy wegańskie ciasta:)
    Iśniadanie np. owsianka na kaszy jaglanej z jabłkiem, gruszką i bananem,siemieniem lnianym na mleku migdałowym, kokosowym bądź na wodzie,można syropem z agawy posłodzić,z orzechami włoskimi lub słonecznika itp.(owoców jest dużo i kasz i płatków)
    II śn. kanapki na chlebie żytnim domowym z pasta z avocado lub ciecierzycy, soczewicy, fasoli, pomidorkiem lub ogórkiem, kiełkami,szpinakiem, jarmużem albo z pasztetem z warzyw
    obiad ostatnio robiłam placki ziemniaczane zrobione z kaszy jaglanej, marchewki, cukinii z rattatuj z warzyw i zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki
    podwieczorek burgery wegańskie
    kolacja np sałatka z tostami lub frytkami z batatów czy zwykłych ziemniaków
    do tego różne ciasteczka wege i inne przekąski, mnóstwo tego jest, ja się wychowałam na tym wiec dla mnie to nie jest kosmos ale jak ktoś nagle chce tak zacząć i do tego nie ma smykałki do gotowania do może nie wiedzieć co z czym

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Sex w ciąży? mój mąż unika mnie jak ognia:P boi się że coś uszkodzi haha
    Ewliśka u mnie to samo, mój K traktuje mnie jak jajko, które łatwo rozbić i nie chce Mikiego w głowę pukać... :D ;)

znowu żeście naprodukowały 10 stron!!! zabieram się do nadrabniania :D

Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA jadlospis brzmi mega smacznie !! :))

Hela85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, pewnie da się ją częściowo odtworzyć z tego co lekarz wpisywał Ci w kartę pacjenta podczas wizyt.

Pomyśl, może miałaś na poprzedniej wizycie inną torebkę i tam została. Albo pomyśl, gdzie w poprzednim mieszkaniu trzymałaś "świeże" papierzyska, dokumenty itp. i postaraj się tę kupkę zlokalizować. Może gdzieś tam. :) Albo między kartkami gazetki, którą czytałaś w kolejce do ginekologa. A na koniec wymyśl najbardziej nieprawdopodobne miejsce jak np. szuflada z bielizną i tam na pewno ją znajdziesz. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:12

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znalazłam swoje okulary na półce w szafie pomiędzy wyprasowanymi bluzkami. :D

Fasia, Lali, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    "Czy wiesz, że ostry smak potraw, które jesz, jest dla malca nieprzyjemny tak jak dla ciebie gorzkie leki? Zresztą wszystko, co nie jest słodkie, jest dla dziecka niesmaczne. Nie lubi na przykład, gdy pijesz herbatę z dużą ilością cytryny."
    widziałyście? dziecko już od życia płodowego lubi słodycze ;)

No właśnie czytałam. Moje dziecko ma ze mną przechlapane, bo non stop herbatę z cytryną. :P

Ja też uważam, że brzuszek należy podkreślać a nie chować. Chociaż raz w życiu można być bezkarnie grubym. :P I dlatego się złoszczę, że w zimę będzie zakryty grubą kurtą i nie da się tak eksponować. :(

haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA a nie ma tego w komputerze zeby wydrukować ?
    Moja położna wszystko zapisuje w komputerze a pózniej drukuje do mojej karty.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko wpisywane przez położną jeszcze przed wizytą. Nie wiem czy lekarka będzie to mieć gdzieś zapisane lub skopiowane .. jak nie znajdę do jutra to zobaczymy. Masakra ..

HANECZKA ja się nie przeprowadzałam. Wymienialiśmy starą meblościankę na szafę PAX z IKEI. No i teraz mam mega bałagan i próbuję powoli go ogarniać codziennie .. No nic szukam dalej :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mój lekarz jest prywatny i wiem że ma skopiowane, wcale bym się nie zdziwiła że m.in. z takiego powodu że nam w ciąży może się coś takiego zgubić, zadzwoń i zapytaj

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeeeeest! :D uffff :D

Lwica, Hela85, Ewelcia, mantissa, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasugerowałam się poprzednim wpisem, faktycznie u Ciebie tylko szafa nowa. :) Ale domyślam się, że nie mały mętlik wprowadziła. Trzymam kciuki za znalezienie zguby

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia gdzie była? :D

haneczka lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Haneczka mętlik jest i to nie mały :D ja mam tu mega dużo rzeczy. Mieszkam tu od dziecka. Przed chwilą znalazłam kalendarze od 2007 roku do bieżącego :D po ch** mi to? papierów mam tyle, że głowa mała. Nigdy nie wyrzucałam na bieżąco no to teraz mam w ciul roboty z segregacją, którą muszę zrobić, bo mi się bibeloty nie mieszczą. Na meblościance miałam 4 wielkie kartony z pierdołami, a teraz szafa pod sufit i nie mam co z tym wszystkim zrobić więc wyrzucam wszystko co zbędne, a zostawiam tylko te mega potrzebne rzeczy. Później pomyśle gdzie to dać :P już mi bokiem to wychodzi ..

haneczka lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szufladzie z majtkami :D hehe :D

haneczka, KasiaKwiatek, Lwica, Ewelcia, mantissa, Klaudia90, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam bo dziś wolne a siedzę z Wami zamiast z dzieckiem się pobawić,same wyrodne matki z nas,poczytam Was wieczorem,pa

KasiaKwiatek, mantissa, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHAH znalazlam prace w pracy w koncu :P

CO prawda szykuje sie troche stresu bo jak zwykle bedzie na ostatnia chwile (zapomnilam o tym kopletnei a termin jest na przyszly tydzien ;) ale przynajmniej bede miec co robic!

A mianowicie, musze dokonac oceny ryzyka pracy w moim biiurze i w moim laboratorium. Do przerobienia wlasnie mam pare dokumentow po niemiecku jak to zrobic, wiec mam zajecie :D

Ewelcia, KasiaKwiatek, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:22

Lwica, KasiaKwiatek, Fasia, mantissa, Krysti, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się umawiacie na wizyty? Dokładnie co 4 tygodnie? Czy lekarz Wam sugeruje kolejny termin?

Ja mam zawsze równo co 4 tygodnie, lekarz wskazuje na datę. Ale tym razem nie mogę iść wtedy kiedy mówił, bo w pracy mam ważne wydarzenie i muszę wizytę przesunąć. I nie wiem - lepiej na ciut wcześniej (2 dni) czy później (tydzień). Takie są opcje.

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kupiłam dzisiaj poduszkę do spania Motherhood i jest cudowna :) troszkę duża ale myślę że dobrze będzie mi się na niej spało :)
    Jest cudowna, ale drooooga :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mam, używam i nie mogę bez niej spać, ratuje mi plecy i sen :D ale ja przyoszczędziłam, bo dostałam od koleżanki.
    Ja dziś kupiłam dwa prześcieradełka w biedronce, 100% bawełna, z gumką więc mam łóżeczko wyposażone.
    Natalia z fb wczoraj się odezwała, że doszły już wszystkie materiały i szyje moją pościelkę zamówioną. Ma wrzucić zdjęcia więc Wam też pokażę, może któreś z Was też się skusi :D

Anka1501, MartaAlvi, Robotka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ