Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:HELA czyli wy nie jecie słodyczy w sensie placków pieczonych np na święta??? no bo one na mące jajkach , pieczywa???
podaj przykład co jecie np przez dzień? to bardzo interesujące:)
Iśniadanie np. owsianka na kaszy jaglanej z jabłkiem, gruszką i bananem,siemieniem lnianym na mleku migdałowym, kokosowym bądź na wodzie,można syropem z agawy posłodzić,z orzechami włoskimi lub słonecznika itp.(owoców jest dużo i kasz i płatków)
II śn. kanapki na chlebie żytnim domowym z pasta z avocado lub ciecierzycy, soczewicy, fasoli, pomidorkiem lub ogórkiem, kiełkami,szpinakiem, jarmużem albo z pasztetem z warzyw
obiad ostatnio robiłam placki ziemniaczane zrobione z kaszy jaglanej, marchewki, cukinii z rattatuj z warzyw i zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki
podwieczorek burgery wegańskie
kolacja np sałatka z tostami lub frytkami z batatów czy zwykłych ziemniaków
do tego różne ciasteczka wege i inne przekąski, mnóstwo tego jest, ja się wychowałam na tym wiec dla mnie to nie jest kosmos ale jak ktoś nagle chce tak zacząć i do tego nie ma smykałki do gotowania do może nie wiedzieć co z czymRobotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Sex w ciąży? mój mąż unika mnie jak ognia:P boi się że coś uszkodzi haha
znowu żeście naprodukowały 10 stron!!! zabieram się do nadrabnianiaEweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Fasia, pewnie da się ją częściowo odtworzyć z tego co lekarz wpisywał Ci w kartę pacjenta podczas wizyt.
Pomyśl, może miałaś na poprzedniej wizycie inną torebkę i tam została. Albo pomyśl, gdzie w poprzednim mieszkaniu trzymałaś "świeże" papierzyska, dokumenty itp. i postaraj się tę kupkę zlokalizować. Może gdzieś tam.Albo między kartkami gazetki, którą czytałaś w kolejce do ginekologa. A na koniec wymyśl najbardziej nieprawdopodobne miejsce jak np. szuflada z bielizną i tam na pewno ją znajdziesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:12
-
Robotka1 wrote:"Czy wiesz, że ostry smak potraw, które jesz, jest dla malca nieprzyjemny tak jak dla ciebie gorzkie leki? Zresztą wszystko, co nie jest słodkie, jest dla dziecka niesmaczne. Nie lubi na przykład, gdy pijesz herbatę z dużą ilością cytryny."
widziałyście? dziecko już od życia płodowego lubi słodycze
No właśnie czytałam. Moje dziecko ma ze mną przechlapane, bo non stop herbatę z cytryną.
Ja też uważam, że brzuszek należy podkreślać a nie chować. Chociaż raz w życiu można być bezkarnie grubym.I dlatego się złoszczę, że w zimę będzie zakryty grubą kurtą i nie da się tak eksponować.
haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wszystko wpisywane przez położną jeszcze przed wizytą. Nie wiem czy lekarka będzie to mieć gdzieś zapisane lub skopiowane .. jak nie znajdę do jutra to zobaczymy. Masakra ..
HANECZKA ja się nie przeprowadzałam. Wymienialiśmy starą meblościankę na szafę PAX z IKEI. No i teraz mam mega bałagan i próbuję powoli go ogarniać codziennie .. No nic szukam dalej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj Haneczka mętlik jest i to nie mały
ja mam tu mega dużo rzeczy. Mieszkam tu od dziecka. Przed chwilą znalazłam kalendarze od 2007 roku do bieżącego
po ch** mi to? papierów mam tyle, że głowa mała. Nigdy nie wyrzucałam na bieżąco no to teraz mam w ciul roboty z segregacją, którą muszę zrobić, bo mi się bibeloty nie mieszczą. Na meblościance miałam 4 wielkie kartony z pierdołami, a teraz szafa pod sufit i nie mam co z tym wszystkim zrobić więc wyrzucam wszystko co zbędne, a zostawiam tylko te mega potrzebne rzeczy. Później pomyśle gdzie to dać
już mi bokiem to wychodzi ..
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HAHAH znalazlam prace w pracy w koncu
CO prawda szykuje sie troche stresu bo jak zwykle bedzie na ostatnia chwile (zapomnilam o tym kopletnei a termin jest na przyszly tydzienale przynajmniej bede miec co robic!
A mianowicie, musze dokonac oceny ryzyka pracy w moim biiurze i w moim laboratorium. Do przerobienia wlasnie mam pare dokumentow po niemiecku jak to zrobic, wiec mam zajecieEwelcia, KasiaKwiatek, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak się umawiacie na wizyty? Dokładnie co 4 tygodnie? Czy lekarz Wam sugeruje kolejny termin?
Ja mam zawsze równo co 4 tygodnie, lekarz wskazuje na datę. Ale tym razem nie mogę iść wtedy kiedy mówił, bo w pracy mam ważne wydarzenie i muszę wizytę przesunąć. I nie wiem - lepiej na ciut wcześniej (2 dni) czy później (tydzień). Takie są opcje. -
nick nieaktualnyEwelcia mam, używam i nie mogę bez niej spać, ratuje mi plecy i sen
ale ja przyoszczędziłam, bo dostałam od koleżanki.
Ja dziś kupiłam dwa prześcieradełka w biedronce, 100% bawełna, z gumką więc mam łóżeczko wyposażone.
Natalia z fb wczoraj się odezwała, że doszły już wszystkie materiały i szyje moją pościelkę zamówioną. Ma wrzucić zdjęcia więc Wam też pokażę, może któreś z Was też się skusiAnka1501, MartaAlvi, Robotka1 lubią tę wiadomość