X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA jaki ładny brzusio <3 i pępuszek ciągle taki schowany

haneczka lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj zazdroszcze Wam tych brzuszkow <3 moj jakos stoi w miejscu :( i wyglada na taki tluszczowy a nie ciazowy buu :P

haneczka, Lali lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ale brzusio!! <3

A ja chyba odkryłam co dolegało w nocy mojemu dziecku :D
    Podskoki są ulubioną zabawą Twojego malucha. 22. tydzień ciąży to czas, w którym dziecko non stop ćwiczy energicznie kopiąc i machając rączkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:11

Hela85, haneczka, Rudzia, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia FASIA haneczka ale macie fajowe brzucholki:)
    Ale dziś produkujecie laseczki pare godzin przerwy i nie nadrabiam.

A co do sexu i snów w ciazy. To mi tez sie zdarzają erotyczne:). Na początku był strach przed a teraz normalnie czasem trzy razy na dzien:)- jak króliki normalnie;)

haneczka, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Haneczka ale brzusio!! <3

A ja chyba odkryłam co dolegało w nocy mojemu dziecku :D
    Podskoki są ulubioną zabawą Twojego malucha. 22. tydzień ciąży to czas, w którym dziecko non stop ćwiczy energicznie kopiąc i machając rączkami.
    Amy jeśli te podskoki były rytmiczne to ja bym czkawke obstawiła :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się boję, jak ja urodzę to dziecko, jak ono już teraz takie duże jest. :D Ja mam 160cm wzrostu.

mantissa, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy jeśli te podskoki były rytmiczne to ja bym czkawke obstawiła :-)
    były i tak rano myślałam ;) ale to mogło być wzystko :P bo teraz tez podskakuje jak piłka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/jeden-dzien-z-zycia-plodu-co-robi-twoje-dziecko,rozwoj-plodu-artykul,5185,r1.html
    świetny artykuł o tym co w danym momencie może robic, czuć nasze dziecko :) pięknie napisane :) aż się wzruszyłam :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA - sliczyn brzuszek :). A jaka ty brazowa jestes!
    Hela85 wrote:
    moja prababcia była choć ona nawet nie wiedziała że to sie tak zwie, tak wychowała swe dzieci, babcia swoje, a moja mama nas i choć miałam epizod "normalnego" żywienia podczas studiów to szybko wróciłam do weganizmu bo źle się czułam, byłam zmęczona, nieskoncentrowana, senna, miałam dolegliwości żołądkowe, anemia się zaczynała, włosy wypadały,cera okropna,paznokcie,po okołu roku takiego zwykłego żywienia z podkulonym ogonem wróciłam do wege i wszystkie dolegliwości ustąpiły,dodam ze moja prababcia zmarła rok temu w wieku 104 lat, na nic nigdy nie chorowała,żadnych chorób przewlekłych czy wieku starczego, do śmierci chodziła sama sprawnie,wszystko robiła,bardzo ładnie wyglądała, po prostu jednego dnia rano zawołała babcię,złapała ją za rękę, spojrzała w okno i zamknęła oczy, nigdy nie przyjmowała żadnych sztucznych suplementów a mając 103 lata była w instytucie długowieczności(rok ja prosili by dała się im zbadać z czego wynika ten wiek) na badaniach i byli zszokowani że ma takie dobre wyniki,że niczego jej nie potrzeba, babcia 78 lat i jest w bardzo dobrej kondycji,śmiga jak nastolatka rowerem po całym mieście a wieku to by jej takiego nikt nie dał
    żeby nie było że kogoś namawiam,absolutnie, toleruję wybór każdego i nigdy nikomu nie wytykam a Ty to jesz mięso czy to czy tamto i jesteś bee, to raczej w moją stronę słyszę uwagi,zwłaszcza w ciąży a badam się regularnie i nawet suplementacji nie potrzebuję bo lekarz jest zadowolony, zresztą byłam już w ciąży i dziecko zdrowe, ważyło prawidłowo i dostało 10 pkt a w tym roku poszło do przedszkola do grupy 2 latków i póki co nie choruje a plaga już nie jedna przeszła

78 lat to jeszcze nei tak duzo ;). Kiedys myslalam, ze to juz czlowiek w tym wieku ledwo chodzi, ale jak widze mojego tate (77l) jak smiga to troche zaczelam to inaczej widzec :P

Ciekawe to co piszesz. A mleko i jego produkty ci nei smakuja? Ja bym tutaj neistety polegla, jesli mialabym przestac to jesc to tylko dlatego ze szkod ami krow ktore w wielkich hangarach prawie slonca nei widza. Ale tak to niestety bardzo lubie melko, sery, jogurt itd.
    Mnie czasem zastanwia co jedza wegetarianie a co jedza weganie to juz w ogole nei wiem :D

mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto fragmencik :)

Kiedy dziecko w brzuchu jest najbardziej aktywne?
    Prof. D. James z Queen’s Medical Centre w Wielkiej Brytanii jest badaczem zachowań nienarodzonych dzieci. Doszedł do wniosku, że mają one duży związek z porą dnia już od 20–22. tygodnia ciąży. Dziecko w brzuchu mamy jest najbardziej aktywne późnym wieczorem. Pod koniec drugiego trymestru jego cykl dobowy się skraca. Na przykład najdłuższy okres spokoju przed upływem 24. tygodnia to 6 minut, a po 32. tygodniu – od 10 do 40 minut. Uspokaja się przy muzyce? To nie znaczy, że go ona nudzi – wprost przeciwnie. Słucha!

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    były i tak rano myślałam ;) ale to mogło być wzystko :P bo teraz tez podskakuje jak piłka :P
    Moja niunia ma czasami 3razy dziennie czkawke. Wczoraj podczas usg widziałam jak piła sobie wody płodowe, to tak super wyglądało, a pół godziny później miała czkawkę

Amy, Ola89, CzaryMary, haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Haneczka ale mnie to też boli. Tzn nie potrafię określić tego uczucia. Bo to nie jest takie drętwienie jak się czasem siedzi za długo na nodze i czuje się później takie mrowienie. To ja czegoś takiego nie mam .. U mnie to bardziej jest ból od biodra w dół, czuję w tyłku i w kolanie najbardziej. Jak się kładę na prawym boku mam to samo. Przechodzi zazwyczaj jak się na chwilę położę na plecach ..

Fasia jak tak opisujesz to ja mam podobny ból i to jest od biodra - ja mam problemy od dawna z biodrami a jak Tobie się zaczęły teraz to może to wynikać z tego że miednica w ciąży się zmienia. Mi pomagają masaże w dole pleców są takie dwie wystające kosteczki i trzeba je rozmasować. Spróbuj, może pomoże

Fasia lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    HANECZKA - sliczyn brzuszek :). A jaka ty brazowa jestes!

78 lat to jeszcze nei tak duzo ;). Kiedys myslalam, ze to juz czlowiek w tym wieku ledwo chodzi, ale jak widze mojego tate (77l) jak smiga to troche zaczelam to inaczej widzec :P

Ciekawe to co piszesz. A mleko i jego produkty ci nei smakuja? Ja bym tutaj neistety polegla, jesli mialabym przestac to jesc to tylko dlatego ze szkod ami krow ktore w wielkich hangarach prawie slonca nei widza. Ale tak to niestety bardzo lubie melko, sery, jogurt itd.
    Mnie czasem zastanwia co jedza wegetarianie a co jedza weganie to juz w ogole nei wiem :D
    mama mówi że ona nam nie zabraniała nabiału czy ryb, dawała nam próbować ale twierdzi że ja po odstawieniu od piersi nie chciałam nic mlecznego, ponoć rozsmakowałam się w zupkach i do dziś mi to zostało, nie brakuje mi nabiału, moje dziecko je ryby i jajka i produkty pszczele jeśli chodzi o takie niewegańskie rzeczy ale ja i mąż nie i zdziwiłabyś się jakie jest pole popisu jeśli chodzi o dania, polecam blog jadłonomia

mój mąż jak przechodził na weganizm to na początku odstawił cukier i białe maki, pieczywa itp., potem odstawiał nabiał i ograniczał mięso a na koniec ryby, stopniowo

a to mój brzychol tydzień przed porodem:
    ac862c34cb556668med.jpg[/URL]

Lwica, Amy, Robotka1, Klaudia90, sylvia007, CzaryMary, haneczka, Fasia, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff byłam w rossmanie, kupiłam mężowi na mikołaja perfumy hugo bossa. chorowałam na nie długo aż w koncu pojawiły się 70zł taniej:D
    no i skusiłam się na pregna dha, wypróbuję co to takiego w momentach jak nie będę jeść rybek:)
    do końca ciązy pewnie mi wystarczy to opakowanie;)

ejj fajne to co piszesz Amy:) dzidzia taka aktywna? nie spodziewałabym się kurcze:)

HANECZKA super brzuś:) ale co mnie jeszcze zaciekawiło:) masz bardzo ładny stanik:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA czyli wy nie jecie słodyczy w sensie placków pieczonych np na święta??? no bo one na mące jajkach , pieczywa???
    podaj przykład co jecie np przez dzień? to bardzo interesujące:)

Hela85 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Hela aż podskoczyłam z wrażenia. Najpierw spojrzałam na zdjęcie a dopiero potem przeczytałam że to tydzień przed porodem. śliczny!! też chce mieć taki przed rozwiązaniem.

a mnie tak strasznie zaczął boleć brzuch, że masakra. tak jakbym miała permanentną kolkę. chodzę zgięta w pół. idę się położyć. buuuu

Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    mama mówi że ona nam nie zabraniała nabiału czy ryb, dawała nam próbować ale twierdzi że ja po odstawieniu od piersi nie chciałam nic mlecznego, ponoć rozsmakowałam się w zupkach i do dziś mi to zostało, nie brakuje mi nabiału, moje dziecko je ryby i jajka i produkty pszczele jeśli chodzi o takie niewegańskie rzeczy ale ja i mąż nie i zdziwiłabyś się jakie jest pole popisu jeśli chodzi o dania, polecam blog jadłonomia

mój mąż jak przechodził na weganizm to na początku odstawił cukier i białe maki, pieczywa itp., potem odstawiał nabiał i ograniczał mięso a na koniec ryby, stopniowo

a to mój brzychol tydzień przed porodem:
    ac862c34cb556668med.jpg[/URL]

SLiczny brzuszek :)

Fajne przepisy sa na tej Jadlonomii ale mi narazie ciezko sobei wyobrazic ze mam sie tym najesc :P. Chyba zrobie sobei jutro barszcz z buraczkow ktory wygral tam jakis konkurs :)
    Ale napewno kiedys sprobuje jednak czas ciazy nie uwazam za dobry na takei eksperymenty. W sumie to zazdroszcze, ze ty tak od urodzenia, bo dla ciebei to bylo normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:41

Hela85 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czy wiesz, że ostry smak potraw, które jesz, jest dla malca nieprzyjemny tak jak dla ciebie gorzkie leki? Zresztą wszystko, co nie jest słodkie, jest dla dziecka niesmaczne. Nie lubi na przykład, gdy pijesz herbatę z dużą ilością cytryny."
    widziałyście? dziecko już od życia płodowego lubi słodycze ;)

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to skąd te ciągoty do kwaśnego? :)

Staniczek z triumpha. Zaszalałam po ślubie:)

Hela,śliczny brzuszek finalny. I ładnie się ubierałaś. Ja jestem w ogóle tego zdania, że brzusio trzeba podkreślać, bo to duma, a nie chodzić w workach na ziemniaki. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:46

Hela85 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Fasia jak tak opisujesz to ja mam podobny ból i to jest od biodra - ja mam problemy od dawna z biodrami a jak Tobie się zaczęły teraz to może to wynikać z tego że miednica w ciąży się zmienia. Mi pomagają masaże w dole pleców są takie dwie wystające kosteczki i trzeba je rozmasować. Spróbuj, może pomoże

Ale masujesz wtedy kiedy Ciebie boli? Bo jak mnie to łapie co noc między 3-5 to nie jestem na tyle przytomna aby się masować :P kładę się na plecach, jak ból przejdzie to od razu na boczek i śpię dalej :D Ale może wieczorkiem się pomasuję i noc będzie lepsza? Oby, bo od kilku dni te nocne bóle są standardem.

HANECZKA ale czadowy brzuchol!

HELA ja na początku myślałam, że ten brzusio to teraz taki masz :D

Dziewczyny co w przypadku zgubienia karty ciązy? Ja piernicze .. nigdzie jej nie ma ! nosz kurwa gdzie ja ją dałam :( obym tylko nie wyrzuciła, bo już chyba z 4 wielkie wory z papierami poszły do śmieci ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:49

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ