Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi85 wrote:Takie sa wytyczne, miedzy 24 a 28 tc ,widac w praktyce roznie,
-
Ida wrote:Ja teraz na połówkowym nie zostałam poinformowana o tym teście, w sensie kiedy mam go zrobić, a był to początek 21 tygodnia. Kolejna wizyta za 4 tygodnie (bez 2 dni) i wtedy będzie się kończył 24 tydzień. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Hej, ja w 19 tyg dostałam skierowanie, następna wizytę mam w 22 tyg,w następny wtorek,ale z glukoza czekam do 24 tyg... wszędzie pisza,ze od 24 sie robi,nie wiem czemu lekarz dal tak szybko
-
Bambi85 wrote:MARTA a masz skierowanie na test z 50 g czy 75 g bo to tez roznie praktykują ?
75g
Mój lekarz coś tam wspominał, że właśnie niby po 24tc się to robi ale on jednak woli chwile wcześniej. Nie wiem czy to jego ogólne praktyki czy też może wynika to z faktu że w moczu miałam cukier. W poprzedniej ciaży było to samo - cukier w moczu więc wysłał mnie na krzywą ale wszystko wyszło idealnieOby tym razem też było git.
Z tymi zaleceniami co do wykonywania pewnych rzeczy w określonych tygodniach to tak właśnie potem różnie bywa. Tak samo jak z tym usg połówkowym - niby między 18-22 wszędzie piszą, a jednak wielu lekarzy prosi żeby to nie było wcześniej niż 22tcWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:23
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Przez to cholerne przemeblowanie nie mogę znaleźć swojej karty ciąży !! aaaaa !! szukam od wczoraj i nie ma ... a przeszukałam już wszystko
nominsobie została w reklamówce a my kino zaliczyli sklepy a na koniec książeczkę odebrali my z restauracji haha:D
-
MartaAlvi wrote:75g
Mój lekarz coś tam wspominał, że właśnie niby po 24tc się to robi ale on jednak woli chwile wcześniej. Nie wiem czy to jego ogólne praktyki czy też może wynika to z faktu że w moczu miałam cukier. W poprzedniej ciaży było to samo - cukier w moczu więc wysłał mnie na krzywą ale wszystko wyszło idealnieOby tym razem też było git.
. Moze faktycznie dlatego ze cukier w moczu masz, te kilka tygodni i tak nie zmiania, jak chce miec wczesniej wynik to niech ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:25
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Klaudia FASIA haneczka ale macie fajowe brzucholki:)
Ale dziś produkujecie laseczki pare godzin przerwy i nie nadrabiam.
A co do sexu i snów w ciazy. To mi tez sie zdarzają erotyczne:). Na początku był strach przed a teraz normalnie czasem trzy razy na dzien:)- jak króliki normalnie;)moj tez taki
Lwica lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Justinka, cuuudny brzunio - co do teściów i męża, to ja miałam kilka lat temu podobną sytuację i postawiłam sprawę dosłownie na ostrzu noża. Mąż wybrał mnie, to ja jestem najważniejsza, teściowa jak dzwoni do niego zaprosić nas na obiad czy wigilię to zawsze słyszy odpowiedź: "nie wiem, muszę się żony spytać hihi".
-
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:no wlasnie zauwazylam ze wiekszosc daje na 75g, choc teoretycznie jest tak ze najpier 50g a jak wyjdzie zle to 75g , ale chyba tak jest prosciej i dla nich i dla nas bo jak 75 g dobbry to znacy ze ok. Minus dla nas ze przed 50g nie trzea byc na czczo a przed 75g juz niestety tak, ale jakos przezyjemy
. Moze faktycznie dlatego ze cukier w moczu masz, te kilka tygodni i tak nie zmiania, jak chce miec wczesniej wynik to niech ma
Niestety. Na szczęście mi to badanie nie sprawiło wielkich nieprzyjemności, da się to przeżyć bez problemu
Też mi się wydaje, że te 3 tygodnie nie zmienią mi jakoś drastycznie wyników -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaAlvi pisałam chyba wczoraj, nie tajemnica
płacę 285zł z przesyłką, ja sporo zamówiłam bo: kołdra, poduszka, prześcieradło, ochraniacz częściowy, ozdobną poduszeczkę żabkę, poduszkę płaską do wózka/kołyski i podusię angelwings.
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
HWESTA jedz na zdrowie, jak raz zjadłaś to przeżyjesz
KRYSTI dobrze, że nikt nie zabrał tej reklamówki i na Was czekała
A ja sobie jem tosty z serem żółtym i szyneczką
Testem obciążenia glukozą jestem przerażona, robiłam go kilka razy w życiu i jedyną myślą jaka mnie powstrzymywała żeby się nie pożygać było to, ze jak to zrobię to będę musiała i tak wypić glukozę raz jeszcze ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:40
hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:MartaAlvi pisałam chyba wczoraj, nie tajemnica
płacę 285zł z przesyłką, ja sporo zamówiłam bo: kołdra, poduszka, prześcieradło, ochraniacz częściowy, ozdobną poduszeczkę żabkę, poduszkę płaską do wózka/kołyski i podusię angelwings.
-
KasiaKwiatek wrote:MartaAlvi pisałam chyba wczoraj, nie tajemnica
Wybacz, chyba mi gdzię umknęło na miliardzie stron które miałam do nadrobieniaDziękuję!
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość