X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA a masz skierowanie na test z 50 g czy 75 g bo to tez roznie praktykują ?

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Takie sa wytyczne, miedzy 24 a 28 tc ,widac w praktyce roznie,
    Ja teraz na połówkowym nie zostałam poinformowana o tym teście, w sensie kiedy mam go zrobić, a był to początek 21 tygodnia. Kolejna wizyta za 4 tygodnie (bez 2 dni) i wtedy będzie się kończył 24 tydzień. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja teraz na połówkowym nie zostałam poinformowana o tym teście, w sensie kiedy mam go zrobić, a był to początek 21 tygodnia. Kolejna wizyta za 4 tygodnie (bez 2 dni) i wtedy będzie się kończył 24 tydzień. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.
    Ida wtedy bedzie ksiazkowo, idealny czas :)

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuje go nie robic wczesniej niz w styczniu , jakos po tych wszystkich swietach

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 19 tyg dostałam skierowanie, następna wizytę mam w 22 tyg,w następny wtorek,ale z glukoza czekam do 24 tyg... wszędzie pisza,ze od 24 sie robi,nie wiem czemu lekarz dal tak szybko

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej, ja w 19 tyg dostałam skierowanie, następna wizytę mam w 22 tyg,w następny wtorek,ale z glukoza czekam do 24 tyg... wszędzie pisza,ze od 24 sie robi,nie wiem czemu lekarz dal tak szybko
    Może dał, żebyś już miała, ale nie koniecznie na następną wizytę?

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    MARTA a masz skierowanie na test z 50 g czy 75 g bo to tez roznie praktykują ?

75g :)
    Mój lekarz coś tam wspominał, że właśnie niby po 24tc się to robi ale on jednak woli chwile wcześniej. Nie wiem czy to jego ogólne praktyki czy też może wynika to z faktu że w moczu miałam cukier. W poprzedniej ciaży było to samo - cukier w moczu więc wysłał mnie na krzywą ale wszystko wyszło idealnie :) Oby tym razem też było git.

Z tymi zaleceniami co do wykonywania pewnych rzeczy w określonych tygodniach to tak właśnie potem różnie bywa. Tak samo jak z tym usg połówkowym - niby między 18-22 wszędzie piszą, a jednak wielu lekarzy prosi żeby to nie było wcześniej niż 22tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:23

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Przez to cholerne przemeblowanie nie mogę znaleźć swojej karty ciąży !! aaaaa !! szukam od wczoraj i nie ma ... a przeszukałam już wszystko :(
    Ja ostatnio w restauracj po usg na płeć zapomniałam o mojej książce ciazowej :D nominsobie została w reklamówce a my kino zaliczyli sklepy a na koniec książeczkę odebrali my z restauracji haha:D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    75g :)
    Mój lekarz coś tam wspominał, że właśnie niby po 24tc się to robi ale on jednak woli chwile wcześniej. Nie wiem czy to jego ogólne praktyki czy też może wynika to z faktu że w moczu miałam cukier. W poprzedniej ciaży było to samo - cukier w moczu więc wysłał mnie na krzywą ale wszystko wyszło idealnie :) Oby tym razem też było git.
    no wlasnie zauwazylam ze wiekszosc daje na 75g, choc teoretycznie jest tak ze najpier 50g a jak wyjdzie zle to 75g , ale chyba tak jest prosciej i dla nich i dla nas bo jak 75 g dobbry to znacy ze ok. Minus dla nas ze przed 50g nie trzea byc na czczo a przed 75g juz niestety tak, ale jakos przezyjemy :D. Moze faktycznie dlatego ze cukier w moczu masz, te kilka tygodni i tak nie zmiania, jak chce miec wczesniej wynik to niech ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:25

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Klaudia FASIA haneczka ale macie fajowe brzucholki:)
    Ale dziś produkujecie laseczki pare godzin przerwy i nie nadrabiam.

A co do sexu i snów w ciazy. To mi tez sie zdarzają erotyczne:). Na początku był strach przed a teraz normalnie czasem trzy razy na dzien:)- jak króliki normalnie;)
    Haha niezle :) moj tez taki :)

Lwica lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Justinka, cuuudny brzunio - co do teściów i męża, to ja miałam kilka lat temu podobną sytuację i postawiłam sprawę dosłownie na ostrzu noża. Mąż wybrał mnie, to ja jestem najważniejsza, teściowa jak dzwoni do niego zaprosić nas na obiad czy wigilię to zawsze słyszy odpowiedź: "nie wiem, muszę się żony spytać hihi".
    On uważa że nie lubię do teściów jeździć, a fakt też jest taki że rzadziej jesteśmy tam niż u moich... tyle że do moich mamy 35 min a do teściów 2h jazdy... więc też z przyczyny odległości, no i jak chcemy wyjść wieczorem to chyba logiczne że nie będziemy go zawozić do teściów - 4h jazdy i jechać po niego następnego dnia 4h jazdy... tylko wieziemy do moich... no i mąż nie rozumie, że teraz najzwyczajniej w świecie nie mam siły i ochoty tyle siedzieć w aucie to raz, dwa u teściów zawsze jakoś sztywno trzeba siedzieć, jak się położę to od razu że coś mi się dzieje, jakbym nie mogła chwilę odpocząć.. po za tym w niczym mi nie pomogą, tyle że obiad... a tak to jest gorzej jak sama jestem z małym w domu, bo u nich muszę się podporządkować kiedy oni chcą i co... np iść z nim na spacer więc lecę go ubrać, ech jakby to było jakieś skomplikowane.. ciągle są pytanie co u nas, kiedy znowu przyjedziemy... po prostu jakoś mnie to męczy... a odkąd jest syn to ich wtrącanie się, pouczanie też mnie lekko mówiąc wkur... to moje dziecko ja mu poświęcam 24h - przez pierwszy rok zostawiłam go może 5 razy na maks 3h.... a tak to wszędzie ze mną i musiałam sobie radzić - zakupy, urzędy, firma, klienci... teraz tyle że mam 2x na 5h nianie i częściej go podrzucamy do dziadków, nawet na noce...ech szkoda gadać, jestem trochę podminowana dość tego już... a i kiedyś mówiłam mu że na jego liście ważnych i mniej ważnych osób czasami mam wrażenie że jestem na jakimś 3-4 miejscu...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie wiem właśnie kiedy powinnam zrobić glukoze, dziś zjadłam kaszanke,mialam taka zachcianke,ze szok...a teraz nie wiem czy mogłam :p

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no wlasnie zauwazylam ze wiekszosc daje na 75g, choc teoretycznie jest tak ze najpier 50g a jak wyjdzie zle to 75g , ale chyba tak jest prosciej i dla nich i dla nas bo jak 75 g dobbry to znacy ze ok. Minus dla nas ze przed 50g nie trzea byc na czczo a przed 75g juz niestety tak, ale jakos przezyjemy :D. Moze faktycznie dlatego ze cukier w moczu masz, te kilka tygodni i tak nie zmiania, jak chce miec wczesniej wynik to niech ma

Niestety. Na szczęście mi to badanie nie sprawiło wielkich nieprzyjemności, da się to przeżyć bez problemu :)
    Też mi się wydaje, że te 3 tygodnie nie zmienią mi jakoś drastycznie wyników :)

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały dzis wyjątkowo aktywny:D ja pierogi robie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ida nie wiem właśnie kiedy powinnam zrobić glukoze, dziś zjadłam kaszanke,mialam taka zachcianke,ze szok...a teraz nie wiem czy mogłam :p
    Kaszanka nie zaszkodzi jak kawałek zjesz:)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:28

Krysti, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi pisałam chyba wczoraj, nie tajemnica :D płacę 285zł z przesyłką, ja sporo zamówiłam bo: kołdra, poduszka, prześcieradło, ochraniacz częściowy, ozdobną poduszeczkę żabkę, poduszkę płaską do wózka/kołyski i podusię angelwings.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA jedz na zdrowie, jak raz zjadłaś to przeżyjesz :)

KRYSTI dobrze, że nikt nie zabrał tej reklamówki i na Was czekała :)

A ja sobie jem tosty z serem żółtym i szyneczką :D

Testem obciążenia glukozą jestem przerażona, robiłam go kilka razy w życiu i jedyną myślą jaka mnie powstrzymywała żeby się nie pożygać było to, ze jak to zrobię to będę musiała i tak wypić glukozę raz jeszcze ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:40

hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    MartaAlvi pisałam chyba wczoraj, nie tajemnica :D płacę 285zł z przesyłką, ja sporo zamówiłam bo: kołdra, poduszka, prześcieradło, ochraniacz częściowy, ozdobną poduszeczkę żabkę, poduszkę płaską do wózka/kołyski i podusię angelwings.
    Jak za tyle rzeczy to całkiem przyzwoita cena.

relgh371djw8agni.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:

Wybacz, chyba mi gdzię umknęło na miliardzie stron które miałam do nadrobienia :P :) Dziękuję!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ