KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Słonka
a co to za smutne minki??
tak nie wolno
pamiętajcie....po każdej burzy wychodzi słonko
mnie męczą zaparcia??? ma któraś z was tak?? jak sobie radzi??
bemommy to Ty masz juz dziecko?? czy cos zle zrozumialam??
buzki:*bemommy lubi tę wiadomość
-
Fizjo - pij dużo wody, unikaj gotowanej marchewki i innych potraw zapierających. Możesz spróbować kefiru i maślanki. Ja zmagam się z zaparciami od samego początku ciąży i lekarz nakazał pić Lactulozę w syropie, która delikatnie wspomaga perystaltykę jelit. Nie powoduje przy tym biegunek.
-
W aptece są jeszcze czopki glicerynowe, ale ja bardzo źle na nie reagowałam. Miałam skurcze i bóle brzucha, a nie powinno doprowadzać się do biegunek, a normalnych wypróżnień. Laktuloza (Lactulose) najlepsza, ale mip - nie powoduje bólu brzucha. Dostępna bez recepty.
-
Aga ja też tak mam rano jak jeszcze nic nie jadłam ze mnie ciągnie i ide do toalety i mnie ciągnie ale tylko pluje bo żołądek pusty, jescze w tym tygodniu oddałam całe śniadanko bo ) pociągnęło mnie po nim. Najgorsze jest mycie zębów. Miałam nadzieję że po 3 miesiącach przejdzie, ale tak się nie stało i niestety tak może być do końca ciąży. Dalej mnie muli i mam odruch wymiotny, zawsze pod ręką mam landrynki jak jestem po za domem to jak czuje mulenie to ssam i mi pomaga.
Fizjo a jakie witaminy bierzesz bo moje maja dużo żelaza i też mnie czasami męczą zaparcia , wtedy w jeden dzień nie biorę tabletki (czasami zastępuje kwasem foliowym) i przez parę dni mam spokój -
Fizjo nie nie, od 11 miesiąca życia bratanka uczestniczę w wychowaniu naszego diabełka, dodatkowo to mój chrześniak także nocuje u nas, odprowadzam do szkoły, jak mam wolne lub luźniejszy dzień to robimy lekcje razem, ogólnie, że jesteśmy my i mój brat to trzymamy się tak na kupie
Ja mam też zapracia i to po żelazie, ale radzę sobię kawą latte, bo mleka takiego zwykłego nie lubię, zaparcia są też chyba po czekoladzie -
Niunia - ja też mam połówkowe 17.12, a różnica między naszymi maluchami jest 2-tygodniowa. Przed ostatnim USG lekarz powiedział mi, że najlepiej jak maluch skończy 22 tyg., wtedy najlepiej go widać i sądził, że będziemy musieli sie umówić na połówkowe po świętach; ale jak zobaczył małego, to powiedział, że duży i urośnie, więc mam przyjść na badanie 17, bo się powinno już udać. Zresztą i tak muszę iść po L4.
-
witajcie dziewczynki
Natalinka - ja również planuję L4, czuję że potrzebuję chwili dla siebie i swoich myśli - muszę sobie wszystko poukładać...
Mam nadzieję że nie będę miała problemów z uzyskaniem chorobowego
... a teraz z innej beczki:P
stosujecie jakieś preparaty przeciw rozstępom ??
no prosze to ciekawe informacje Połówkowe badanie
ciekawe kiedy mi je przeprowadzą ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 22:41