Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia bo mi nic nie mówił mój o jakichś pomiarach chyba, że je robił, albo zrobi dopiero i mnie nie informował :) słodkich snów

mamafasolki ja wiem i on też, bo cała rozmowa była, że ja nie mogę bez coca - coli, a on ale to ma za dużo cukru, więc możesz tylko trochę, no chyba, że wolisz light lub zero sie popatrzyłam na niego i mówię mu, że to nie coca cola i wolę nie pić wcale niz to, i komntarz lekarza to sobie wyjaśniliśmy :)

fizjo a u lekarza byliście z tym chrapaniem ?

fizjo, mamafasolki lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki, ponoć przeciwieństwa się przyciągają,hehe...ale jak potrafią wkurzyć czasami,hehe.

W pierwszej ciąży...w pamiętniku zapisałam że było to 20tygodniu i 2 dniu ciąży.
    Ale myślę że mogłobyć ciut wcześniej...ale mój szybki tryb zycia nie był nastawiony na wsłuchiwanie się w siebie.

bemommy, byliśmy...pewnie, mąż miał sugerowaną operację przegrody nosowej...no ale wystraszył się...więc mieszkanie w nocy trzęsie się nadal przed to chrapanie;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 00:06

mamafasolki lubi tę wiadomość

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie zapisałam, ale lekarz też był zdziwiony ze wcześniej czuje. A w drugiej niby jeszcze szybciej.

Bemmomy dla mnie light to też nie cola. Na szczęście ja przed ciążą mało piłam coli a teraz mam na nią ochotę ale umie się powstrzymać. Zresztą mąż mi zabrania :)

Dretwieje wam skóra na biodrze? Ja jak leżę na lewym boku to ma mi dretwieje, a na prawym nie,

A z tym chrapaniem to może twoj ma przegrodę nosową skrzywioną.

bemommy lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się przestraszył, a już z lekarzem był wstępnie umówiony, tylko musial się na żółtaczkę zaszczepić. Jak bedzie mocniej chrapal to sama mu ta przegrodę wyprostuje. Narazie kilka kopniakow w łydkę pomaga :)

fizjo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki, tak ma. Ponoć nie ma człowieka na ziemi który miałby idealną przegrodę nosowa, bo nie jesteśmy symetryczni...i ten argument męża jest nie do zbicia.

Jak śpię za długo na jednej stronie to mam takie jakby "mrówki"-czyli drętwienie właśnie.

chyba muszę iść już spać...

bo czytam w necie prawa fizyki energii. Mówiłam Wam że kocham fizykę,hehe :-)

dobranoc Skarby!!!

• bemommy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo i ma rację, bo te operacje to niby profilaktyczne zabiegi, a kończą się różnie niestety a moze nakładka na nos?

mamafasolki nie wiem mi się wydaje, że też coś czuje takie smyranie, a raz jakby mi leżało tak na jelitach bo w jednym miejscu miałam taki twardy brzuch tak jak moja dłoń wszędzie dookoła normalny, ale czy to dziecko było i mnie smyra czy tylko tak mi cos w brzuchu jeździ to nie wiem :)

mamafasolki lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ty mnie zaskoczylas z ta fizyka :)
    Mnie mrowi odrazu jak się położę na lewy bok, a przestaje jak zmienię pozycje. A na prawym nic się nie dzieje. Dziwne

Ja też uciekam spać bo późno.
    Dobranoc

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, mnie meczą skurcze w nogach :/

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki mój tez mi zabrania, ale ja to zawsze, że to nie dla mnie to dzidziuś chce :P jak mam gazy to nie ja to dzidziuś, frytki o 22 to nie ja to dzidziuś mi by wystarczyła kanapka :P a już osatnio nasz dzidziuś przeszedł samego siebie, bo na Boże NArodzenie chce nowy odkurzacz :P takie znaki mi wysłał :P co te dzieci nie wymyślą nie? :P

Fizjo zaskoczyłaś mnie z tą fizyką, ja lubiłam ją do liceum, od liceum nie mogłam na nią patrzeć, bo mój nauczyciel z fizyki uczył olimpiczyków i cudów od nas wymagał wzory nie na pamięć a wyprowadzać, i tak wzór wychodził na 4 strony zeszytu :/
    Ale teraz drugi nick rozgryziony fizjo zgadłam?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 01:06

kasienka82, mamafasolki lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy:D no to Twój dzidziuś mnie dziś rozwalił na łopatki:) wymagający już od samego początku:) hihi

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka czekaj na zamówienia od twojego :) i tzrymaj się za portfel :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie większy dzidziuś (córcia) ma żądania. 2 dni temu zobczyla w sklepie zabawkę i robi nam jazdę ze ja chce. Szkoda ze cierpliwości kupić nie można bo bym sobie z tone zamówiła :)

Kurcze coś mnie w gardle drapie, od rana już plukanko solą, miksturka imbirowa się zaparza oby pomogło.

Kasienko, niunia jak samopoczucie?

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sadzicie o laktatorah kupować ręczny czy elektryczny jakiej firmy na jedna pierś czy na dwie ? do radzćcie coś jeśli macie doświadczenie bo chciała bym kupić ale nie wiem jaki

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Z tymi moimi mdłościami i wymiotami dzisiaj lepiej ale mąż przyniósł mi do łóżka kanapkę i dopiero jak ją zjadłam to wstałam, może to pomogło, ale to tylko w niedziele bo normalnie wstaje o 5.10 a wtedy ja przewracam się na drugi bok, ale ustawię sobie koło łóżka sucharki lub biszkopty. A pasta do zebów też mi przeszkadza.

Co do zaparć też miałam, i się bardzo przejmowałam i potrafiłam zmuszać się i pół godziny męczyć się na wc. max męczyło mnie 4 dni to potem aktivie jadłam i na drugi dzień ładnie poszło. Ale najlepszym sposobem chociaż nie polecam są nerwy, ja zawsze przed wizytą u ginka mam rozwolnienie.

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonko to zależy czy chcesz go często używać. Ja mam ręczny z aventa, używałam go rzadko bo nie miałam potrzeby i taki mi wystarczył. Jeśli planujesz być z dzidzia przez cały okres karmienia piersią, zostawiać z kimś raz na jakiś czas to ręczny starczy. Może masz od kogoś porzyczc zwłaszcza na początek i zobaczysz czy jest ci wogole potrzebny.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u ciebie te ranne wymioty mogą być właśnie z głodu.
    U mnie znowusz oprócz rannego plucia do wc to mam uczucie jak by mi coś na żołądku stało, ciężko mi i lekko muli. Staram się nie przejadac, jeść lekko, często, ale to nie pomaga. Czasami mam kilkudniowe przerwy ze mi dobrze i nie mam odruchów wymiotnych, wtedy się cieszę ze już mi przeszło, po czym znowu zaczyna parę dni mulic. Powinnam się już przyzwyczaić.

Co robicie na obiad bo szukam pomysłu :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja jak zwykle się nie wyspałam :-( mam dość wszystko mnie boli :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    w ogóle mnie tu nie było, bo ovu wyznaczyło mi termin na 4 czerwca, a lekarz na 6, a tu nagle na genetycznym nowy termin - 31 maja. Masz babo placek.

Z moimi czerwcówkami już się zżyłam i tam pewnie zostanę, ale jestem ciekawa, czy maluch cały czas będzie o tydzień za duży w stosunku do lekarskiego terminu i czy okaże się jednak majowym brzdącem :).

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań :).

niunia lubi tę wiadomość

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia doskonale Cię rozumiem, ja o 5 rano patrzyłam jeszcze która godzina bo spać nie mogłam :( dobrze ze wizytę mam we wtorek to moze sie trochę uspokoje bo tak to wymyślam głupoty i mam czarne wizje.

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-ja też;-) a wizytem mam w czwartek ;-)

Bemommy pomyliłam sie teraz będe mieć usg na rozpoznanie ryzyka wczesnego porodu a w 24 tyg . Mierzenie macicy i przepływu krwi do dziecka ;-) właśnie znalazłam tą kartke a 16 grudnia na półówkowym to pisze pomiar i sprawdzenie organów dziecka ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ