KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia bo mi nic nie mówił mój o jakichś pomiarach chyba, że je robił, albo zrobi dopiero i mnie nie informował słodkich snów
mamafasolki ja wiem i on też, bo cała rozmowa była, że ja nie mogę bez coca - coli, a on ale to ma za dużo cukru, więc możesz tylko trochę, no chyba, że wolisz light lub zero sie popatrzyłam na niego i mówię mu, że to nie coca cola i wolę nie pić wcale niz to, i komntarz lekarza to sobie wyjaśniliśmy
fizjo a u lekarza byliście z tym chrapaniem ?fizjo, mamafasolki lubią tę wiadomość
-
mamafasolki, ponoć przeciwieństwa się przyciągają,hehe...ale jak potrafią wkurzyć czasami,hehe.
W pierwszej ciąży...w pamiętniku zapisałam że było to 20tygodniu i 2 dniu ciąży.
Ale myślę że mogłobyć ciut wcześniej...ale mój szybki tryb zycia nie był nastawiony na wsłuchiwanie się w siebie.
bemommy, byliśmy...pewnie, mąż miał sugerowaną operację przegrody nosowej...no ale wystraszył się...więc mieszkanie w nocy trzęsie się nadal przed to chrapanie;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 00:06
mamafasolki lubi tę wiadomość
-
Ja sobie nie zapisałam, ale lekarz też był zdziwiony ze wcześniej czuje. A w drugiej niby jeszcze szybciej.
Bemmomy dla mnie light to też nie cola. Na szczęście ja przed ciążą mało piłam coli a teraz mam na nią ochotę ale umie się powstrzymać. Zresztą mąż mi zabrania
Dretwieje wam skóra na biodrze? Ja jak leżę na lewym boku to ma mi dretwieje, a na prawym nie,
A z tym chrapaniem to może twoj ma przegrodę nosową skrzywioną.bemommy lubi tę wiadomość
-
mamafasolki, tak ma. Ponoć nie ma człowieka na ziemi który miałby idealną przegrodę nosowa, bo nie jesteśmy symetryczni...i ten argument męża jest nie do zbicia.
Jak śpię za długo na jednej stronie to mam takie jakby "mrówki"-czyli drętwienie właśnie.
chyba muszę iść już spać...
bo czytam w necie prawa fizyki energii. Mówiłam Wam że kocham fizykę,hehe
dobranoc Skarby!!! -
Fizjo i ma rację, bo te operacje to niby profilaktyczne zabiegi, a kończą się różnie niestety a moze nakładka na nos?
mamafasolki nie wiem mi się wydaje, że też coś czuje takie smyranie, a raz jakby mi leżało tak na jelitach bo w jednym miejscu miałam taki twardy brzuch tak jak moja dłoń wszędzie dookoła normalny, ale czy to dziecko było i mnie smyra czy tylko tak mi cos w brzuchu jeździ to nie wiemmamafasolki lubi tę wiadomość
-
mamafasolki mój tez mi zabrania, ale ja to zawsze, że to nie dla mnie to dzidziuś chce jak mam gazy to nie ja to dzidziuś, frytki o 22 to nie ja to dzidziuś mi by wystarczyła kanapka a już osatnio nasz dzidziuś przeszedł samego siebie, bo na Boże NArodzenie chce nowy odkurzacz takie znaki mi wysłał co te dzieci nie wymyślą nie?
Fizjo zaskoczyłaś mnie z tą fizyką, ja lubiłam ją do liceum, od liceum nie mogłam na nią patrzeć, bo mój nauczyciel z fizyki uczył olimpiczyków i cudów od nas wymagał wzory nie na pamięć a wyprowadzać, i tak wzór wychodził na 4 strony zeszytu
Ale teraz drugi nick rozgryziony fizjo zgadłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 01:06
kasienka82, mamafasolki lubią tę wiadomość
-
U mnie na razie większy dzidziuś (córcia) ma żądania. 2 dni temu zobczyla w sklepie zabawkę i robi nam jazdę ze ja chce. Szkoda ze cierpliwości kupić nie można bo bym sobie z tone zamówiła
Kurcze coś mnie w gardle drapie, od rana już plukanko solą, miksturka imbirowa się zaparza oby pomogło.
Kasienko, niunia jak samopoczucie? -
nick nieaktualnyhej.
Z tymi moimi mdłościami i wymiotami dzisiaj lepiej ale mąż przyniósł mi do łóżka kanapkę i dopiero jak ją zjadłam to wstałam, może to pomogło, ale to tylko w niedziele bo normalnie wstaje o 5.10 a wtedy ja przewracam się na drugi bok, ale ustawię sobie koło łóżka sucharki lub biszkopty. A pasta do zebów też mi przeszkadza.
Co do zaparć też miałam, i się bardzo przejmowałam i potrafiłam zmuszać się i pół godziny męczyć się na wc. max męczyło mnie 4 dni to potem aktivie jadłam i na drugi dzień ładnie poszło. Ale najlepszym sposobem chociaż nie polecam są nerwy, ja zawsze przed wizytą u ginka mam rozwolnienie. -
Słonko to zależy czy chcesz go często używać. Ja mam ręczny z aventa, używałam go rzadko bo nie miałam potrzeby i taki mi wystarczył. Jeśli planujesz być z dzidzia przez cały okres karmienia piersią, zostawiać z kimś raz na jakiś czas to ręczny starczy. Może masz od kogoś porzyczc zwłaszcza na początek i zobaczysz czy jest ci wogole potrzebny.
-
Agata u ciebie te ranne wymioty mogą być właśnie z głodu.
U mnie znowusz oprócz rannego plucia do wc to mam uczucie jak by mi coś na żołądku stało, ciężko mi i lekko muli. Staram się nie przejadac, jeść lekko, często, ale to nie pomaga. Czasami mam kilkudniowe przerwy ze mi dobrze i nie mam odruchów wymiotnych, wtedy się cieszę ze już mi przeszło, po czym znowu zaczyna parę dni mulic. Powinnam się już przyzwyczaić.
Co robicie na obiad bo szukam pomysłu -
Cześć dziewczyny,
w ogóle mnie tu nie było, bo ovu wyznaczyło mi termin na 4 czerwca, a lekarz na 6, a tu nagle na genetycznym nowy termin - 31 maja. Masz babo placek.
Z moimi czerwcówkami już się zżyłam i tam pewnie zostanę, ale jestem ciekawa, czy maluch cały czas będzie o tydzień za duży w stosunku do lekarskiego terminu i czy okaże się jednak majowym brzdącem .
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań .niunia lubi tę wiadomość
-
Iwonka-ja też a wizytem mam w czwartek
Bemommy pomyliłam sie teraz będe mieć usg na rozpoznanie ryzyka wczesnego porodu a w 24 tyg . Mierzenie macicy i przepływu krwi do dziecka właśnie znalazłam tą kartke a 16 grudnia na półówkowym to pisze pomiar i sprawdzenie organów dziecka