KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mięta nie przeszkadza, ani smak pasty tylko ta piana jak poleci dalej to mnie ciągnie. Zresztą mam dni tak jak dzisiaj że mnie cały dzień ciągnie, ale najczęściej udaje mi się powstrzymać od wymiotów. Coś mam przeczucie że tak będę mieć do końca ciąży.
Ja na wizytę też ide przed świętami mimo że lekarz powiedział że mogę po świętach. Ale chce się dowiedzieć że z dzidzia wszystko ok i na święta chcemy jechać do niemiec.
Jak wam lekarz liczyć tygodnie bo mój robi jakieś słupki matematyczne coś dodaje potem dzieli i jak byłam w czwartek to wyszło mu że jestem w 15 tyg bez 1 dnia (czyli 14+6) a ovu podawał 16+2Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 22:42
fizjo lubi tę wiadomość
-
hej
pije duuuzo-jakies 2,5 litra płynów dziennie.
Niby jestem codziennie na posiedzeniu...hehe, ale...lekko nie idzie
i te gazy...mam tak od początku.
a biore tak: kwas foliowy, magnez, i wit flawit 2. (nie maja żelaza).
Musze coś z tym zrobić, chciałabym uniknac tych kropli które polecasz Słoneczko moze jakis prostszy sposób?
marchewkę wyelimunuje ;-P
bemommy-a to wszystko jasne wybacz ze cos mi umknęło
Ja mam wizyte 16 grudnia, tralala.
Ale chce isc jeszcze drugi raz prywatnie meaby 30 grudnia- o ile będzie takakowa możliwość.
przed chwilą na tvn style leciał fajny program "położne". oglądałyście?
p.s czy wasi mężowie tez tak okropnie chrapią??? gryyyyyy.bemommy, mychowe lubią tę wiadomość
-
mamafasolki, mój tez coś liczy...i zapisuje skończony tydzień.
suwaczek pokazuje 16,4 dzień a on by wpisał dziś : 15 tydzień. (a wg niego jest 15, 2)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 22:46
mamafasolki, bemommy lubią tę wiadomość
-
Mój planuje zrobić normalnie w 20 tyg połówkowe, ale może mi przesunie o tydzień, jak w tym tygodniu daruje podgląd płci to zrobi normalnie, a jak jednak podejmie wlakę z upartymi nogami naszego to przesunie połowkowe
Fizjo nic sie nie stało mi mój kazał braż żelazo z kwasem foliowym i wapno żadnych innych witamin mi nie dał
Mój ma takie kółko i tam sobie okręża i po tym sprawdza badania, tydzień ciąży i potem normalnie usg
A nie pochwaliłam się zapisałam się do klubu odpowiednika naszego Bebilonu (do pampers i libero też) i wczoraj przyszedł kurier z tego właśnie Bebilonu i dostałam za zapisanie się do klubu torbę z napisem "badania mojego dziecka" format A4 z miękkiego materiału, w szoku byłamfizjo lubi tę wiadomość
-
bemommy, mój dał mi wolną rękę co do witamin. Kazał tylko brać magnez-na te bóle brzucha i niby skracająca się szyjkę. (pisze niby, bo mu nie wierzę,hehe)
aaa mój też ma takie kółeczko-ale i tak sobie sam coś tam wylicza,hehe
Fajnie że coś CI dali
Ja jestem w "bebilonie" przysłali mi, tzn dziecku białego misia polarnego,hehe
bemommy lubi tę wiadomość
-
Fizjo to nasi liczą podobnie. Na suwaczkach mamy ten sam czas ciąży a porody o tydzień różnicy. Ja mam 7 maja według gina i ovu.. Kiedy miałaś ostatnia miesiączka ja 30 lipca.
A jak ktoś się pyta to mówisz że w którym tygodniu jesteś?
A termin mogę sobie wybrać albo 16.12 albo 19.12 chyba że wyniki by złe wyszły, albo dostane wysypkę do pójdę dużo wcześniej
Mi kazał tylko witaminy prenatalne brać ladeevitWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 23:12
fizjo lubi tę wiadomość
-
mamafasolki, tez 30 miałam ost @.
Termin wg @ też wypada na 7 maja, ale w g usg na 13 maja- Gin mówi i tym się będziemy sugerować.
co jeszcze Twój mówi ciekawego>?
jak mnie ktoś pyta, to podaje tak jak gin liczy
Nie chce już zmieniać suwaczka-bo jest zgodny z danymi na owu.
NIe znam tych witamim. Co mają w skladzie??
a i czemu nie śpisz jeszcze, hehe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 23:16
-
To są jakieś nowe witaminy i składa maja bogaty. Są z kwasami omega, kwuas foliowego tyle co w tych tradycyjnych tabletkach wiec dodatkowo nie trzeba brać . Zerknij sobie w necie bo lista jest długa.
Na każdej wizycie mówi mi że mogę jeść i pić na co tylko mam ochotę tylko w umiarkowanych ilościach. Teraz nie mogę sobie przypomnieć co.ciekawego mówił. Przed cytrusami przestrzegał, żeby sobie samemu nie obierać, albo przed jedzeniem pozadnie je umyć, obrać, umyć ręce i dopiero jeść, bo na skórce to sama chemia.
Nie śpię bo zawsze w sobotę oglądamy the voice of poland w dużym pokoju, mała zasypia na kanapie wiec się z nią nie kładę i nie odpadam o 21
Ciekawe dlaczego twoj ginekolog wyliczył na 13.05 mój słupki matematyczne porobil i wyszedl mu 7. Nawet mi tłumaczył jaki to się liczy ale ja do cyferek nie mam glowy -
Fizjo nick oznacza be mommy, być mamusią Romantyczne na mojego działa ten nos narazie JA podobno tez chrapie jak padam wykończona, ale ja tam w plotki nie wierzę
mamafasolki mój też nie ogranicza mnie w napojach kawę mogę 1 dziennie, bo mam niskie ciśnienie, zwykłą coca colę z rozsądkiem mogę, bo ma cukru dużo, a jak chce większe ilości to coca cole light lub zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 23:38
fizjo, mamafasolki lubią tę wiadomość
-
mamafasolki, sprawdzę z ciekawości ich skład
moje też mają omega i jeszcze kwas dha dla bejbika.
Twój gin to chyba gaduła przy moim wymięka... jakbym o nic nie pytała powiedziałby mi chyba tylko "dzień dobry",hehe
Mój gin wyliczył to nie na podstawie tabelek, tylko pierwszego usg i uznał że to najważniejsze.
bemommy- usmialam sie z siebie....no tak to przeciez "byc mama"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 23:38
mamafasolki, bemommy lubią tę wiadomość
-
Ja nie śpię i moja dzidzia też nie śpi. Jak ide spać koło 21 to prawie wogole nie daje o sobie znać, zaczyna wariować koło 23 po tatusiu lubi nocne życie.
Lekarz był mega zdziwiony że już ruchy czuje i powiedział że powinnam dopiero w 18 tygfizjo lubi tę wiadomość
-
Te też maja dha.
Mój jest śmieszny jak mu powiedziałam że mam ochotę na coca cole to powiedzial żebym kupiła sobie 2 litrowa bo jest w promocji bo w radiu mówili. Opowiadam to mężowi a on mówi że w żabce jest ta promocja bo słyszał
Bemmomy czytałam że produkty typu light ze slodzikami są niezdrowe dla dzidzi.
A na chrapanie są jakieś plastry na nos czy coś takiego, koleżanka kupowała swojemu i niby pomagałofizjo lubi tę wiadomość
-
mamafasolki, zazdroszcze tej cechy u męza Twojego mój chodzi spac z kurami...na kazdym filmie zasypia....doprowadza mmie to do rozpaczy czesto;/
Czujesz już takie kopniaczki??
eeee fajny gościu z tego Twojego gina. Ma podobne poczucie humoru do mojego dermatologa- uwielbiam gościa! hehe nadjemy na tych samych falach.
Niestety to chrapanie...jest jakieś nieuleczalne. Próbowalismy już mnóstwo specyfików.
mamafasolki lubi tę wiadomość