KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
filipinka wrote:Bemommy, Asia87 - gratuluję
ja mam wizytę we wtorek i również mam nadzieję że dowiem się wreszcie kto zamieszkuje mój brzuszek:)
dziś odebrałam wyniki morfologi niestety hematokryt poniżej normy
Witaj Filipinka
nie martw się hematokrytem - też miałam poniżej normy - jednak dla kobiet w ciązy przedział minimalny jest obniżony gdyż to naturalne że hematokryt spada (a przynajmniej tak wyczytałam bo w pierwszej chwili też się przejełam)
Mogę jeszcze poradzić zupki - głównie Barszczyk i inne...
ale gafa ...
Witajcie wszystkie przyszłe MAMUŚKI
... a My właśnie jesteśmy świeżo po wizycie...
Zmieniłam lekarza - pierwsza wizyta za mną... uffff.....
Pierwsze wrażenie pozytywne ... uffff...
Raczej nie oceniam ludzi po pierwszym spotkaniu - jednak tutaj muszę przyznać że jestem mile zaskoczona Piękna, młoda Pani GIN, ze szczerym i pełnym ufności spojrzeniem... Nio i cena ma znaczenie - zapłaciłam 100zł (za pełen wywiadzik, badanie, wypisanie skierowania i oczywiście USG (u poprzedniej zapłaciłabym za ten sam pakiecik - jakieś 180zł) więc można powiedzieć że jestem o 80zł do przodu
... i zapewniła mnie że każda wizyta będzie tyle kosztowała
Kamień spadł mi z serca ))
Ciakawe czy by mnie skasowała za cytologię ??? może to sprawdzę na następnej wizycie
A co dla mnie najważniejsze - KOMPETENCJE...
Nie zadawałam żadnych pytań - wyobraźcie sobie że kobieta uprzedzała je za każdym razem, a odpowiedzi były w zupełności satysfakcjonujące )
Tym razem nie miałam nawet zestawu pytań a i tak więcej się dowiedizałam o swojej dzidzi, ciąży, macicy, szyjce... niż kiedykolwiek wcześniej...
Nasza Misia ma obecnie następujace parametry:
BPD - 3,92 (co odpowiada 17w6d) - wymiar dwuciemieniowy główki - najważniejsze że główka jest w normie
HC - 14,2 (co odpowiada 17w3d) - obwód główki,
AC - 12,45 (co odpowiada 18w1d) - obwód brzucha dziecka - to pewnie przez tabsy witaminowe
FL - 2,12 (co odpowiada 16w2d) - długość kości udowej - bedzie krótkonoga po tatusiu ;P
...i jest też SZOK - termin porodu wyznaczony na 05.05.2014 !!!
Coraz bardziej zbliżamy się do kwietnia - a tak bardzo marzyłam by urodzić w MAJU
W kwietniu już mamy tyle urodzinek - moje, mojego siostrzeńca i chrześnicy męża - wszystkie dzień po dniu nio to teraz do kolejki może i Nasza Misia się przyklei
Przynajmniej będę 1 imprezę wspólną organizować - dla mnie i mojej Kruszynki - jakie oszczędności i podwójne prezenty !!!
A co najważniejsze - mamy odpowiednią wagę - już się nie martwię że dzidzia jest za mała, czy że się źle rozwija - wszystko w normie !!!
PŁEĆ - póki co Nasza Misia pozostaje nadal Naszą Misią-Wstydnisią - czyli pewnie to dziewczynka
Może na następnym badaniu się dowiemy - niestety tym razem nie była zbyt chętna do zdradzania tajemnic - siedziała po turecku jak to kiedyś określiła Chiang Mai - jak malusi Joginek
Ogólnie to stwierdzam że ciasno chyba jej było - zawsze myślałam że jej domek to taka okrągła kuleczka a na USG wyglądał jak jajo otaczające jej ciałko
(musze wkleić fotkę z filmiku - wogóle to miałam tyle fotek porobić a póki co nie udostępniłam ani jednej )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 07:36
bemommy, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Filipinka my to chyba mamy podobny dzien terminu co ?
Dorjana dziękuje za uspokojenie, na pewno skorzystam z rad, barszcz czerwony uwielbiam
Super że po badaniu wszystko ok, czekam na fotkę Twojej Misi-Wstydnisi -
nick nieaktualnyfilipinka wrote:Bemommy, Asia87 - gratuluję
ja mam wizytę we wtorek i również mam nadzieję że dowiem się wreszcie kto zamieszkuje mój brzuszek:)
dziś odebrałam wyniki morfologi niestety hematokryt poniżej normy
Ja polecam herbatę z pokrzywy ale nie codziennie tak 3 razy w tygodniu.
http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy -
Niunia - mnie też boli brzuch. Miałam skurcze i takie kłucie, ale przeleżałam wczoraj cały dzień, bo jeszcze dopadło mnie przeziębienie i jest w miarę ok. Leżąc wieczorem znowu widziałam jak przesuwa się brzuch. Najpierw był bardzo wypukły z prawej strony, później z lewej, a na końcu na środku zrobiła mi się kulka. Mały chyba szalał, ale ja niestety nie czułam. Mam łożysko z przodu, więc mogę słabiej odczuwać ruchy
-
Dorajana to super, że w końcu jesteś zadowolona z lekarza to najważniejsze
Dziękujemy bardzo za gratulacje my dzisiaj zaopatrzyliśmy w troszkę większe bo na prawie roczek sukienusie i bluzeczke
Dziękujemy za gratulacje
niunia jak się czujesz?
Jak macie mężów, braci, wujków, chłopaków , narzeczonych Andrzejów to 100 lat dla nich -
O matko, niunia - serdecznie współczuję
Ja też słabo sypiam w nocy. Zasypiam bez problemu, po czym, regularnie o godzinie 3.00 się budzę i mam problem ze spaniem do rana.
Masakra
Co tam u Was, dziewczynki? Jak Wasze brzuszki i dzieciaczki? Ja mam połówkowe w przyszłym tygodniu w czwartek, już się nie mogę doczekać.