X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ja wczoraj u gin. miałam 98/150 i mam zalecenie badać sobie 3 razy dziennie i prowadzić dzienniczek z pomiarami a na następnej wizycie pokazać lekarzowi

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka o której wizyta czekamy na informacje jak tam dzidzia, ja już się nie mogę doczekać jutra :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory zastanawiałam się, czy dziś jechać, ale chyba pojadę. Nie byłoby to dziwne gdybym chodziła czy coś robiła, ale przed pomiarem leżałam. Zawsze miałam niskie i dlatego do teraz piłam słabą kawę, bo inaczej nie mogłam wytrzymać bólu głowy. W niedzielę też wypiłam i temperatura skoczyła, kołatanie serca, duszności. Teraz widzę, że to pewnie ciśnienie, bo aż mnie boli coś w okolicy serca

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka to jedz do doktora nie zwlekaj to na pewno nie zaszkodzi a i może pomoże

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. ja jak zwykle po jakimś czasie. jakoś nie idzie mi aktywne uczestnictwo w forumowym życiu:( przepraszam.. ale mam nadzieję, ze mnie jeszcze nie zapomniałyście?
    czuję się super. no może tylko czasami kręgosłup trochę dokucza. brzusio rośnie, mój mały gigancik też, kopie jak szalony. a no i będziemy mieć synka. wybraliśmy imię szybko i bez dyskusji. będzie TYMON :)
    13 grudnia mam połówkowe usg. więc posprawdzamy, pomierzymy, pooglądamy mojego małego kopacza;)

pozdrawiam Was serdecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 12:57

slonkozusa lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone wrote:
    13 grudnia mam połówkowe usg. więc posprawdzamy, pomierzymy, pooglądamy mojego małego kopacza;)

pozdrawiam Was serdecznie!

Cześć, Yvone :) Fajnie, że się odezwałaś i że wszystko u Was w porządku :)

Ja mam połówkowe dzień przed Tobą - w czwartek, 12-ego. Czy Ty też tak jak ja nie możesz się doczekać tego badania? Bo mi czas się strasznie dłuży... ;)

Yvone lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle ja każdej wizyty nie mogę się doczekać, ale jeszcze nie czuję takiego niesamowitego "już chcę" bo na każdej wizycie mam usg, a ostatnią miałam 27 listopada, a co najfajniejsze, to 13 połówkowe, a 23 jeszcze normalna wizyta i pewnie znów choć na moment podglądniemy co słychać u groszka:)

• Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone - ja też mam co wizytę usg, ale akurat teraz usg połówkowe będzie dosłownie dwa dni przed wizytą, więc miną prawie 4 tyg. odkąd widziałam mojego szkraba, stąd ta moja niecierpliwość :) Poza tym wszelkie usg genetyczne/połówkowe mam robione na pierwszej jakości sprzęcie i jest to odczucie nieporównywalne do usg u mojej gin, gdzie jest kiepski sprzęt i najważniejsze jest tylko zobaczyć, jak sobie fika i że wszystko OK :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to rozumiem. tak co 2 tygodnie byłoby optymalnie;) hihi
    ja to mam to szczęście , ze co wizytę mam 3/4d więc sprzęcior ma gin rewelacyjny.

• bemommy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia idź do lekarza posprawdzać, bo cos dlugo cie to trzyma

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo mojej babci się nie podoba, że imię powinno być takie miękkie a to, że tak twardo się wymawia ale jak coś zwalę na bratanka, że wybrał :)

To mówisz pokój będzie smerficzny? :) ale smerfnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 17:36

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle tez mam usg 12 grudnia i doczekac sie nie moge. Zamartwiam sie troche czy aby wszystko bedzie wporzadku no i dowiemy sie czy chlopczyk czy dziewczynka;)

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Elle tez mam usg 12 grudnia i doczekac sie nie moge. Zamartwiam sie troche czy aby wszystko bedzie wporzadku no i dowiemy sie czy chlopczyk czy dziewczynka;)

Oooo - to super! :) Koniecznie daj znać po wizycie co i jak - ja też to uczynię! :D

Ja znam już płeć, a jeśli Wy nie znacie, to tym bardziej będzie w czwartek ekscytująco! :)

Na pewno jest wszystko OK, zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 18:46

iv09mg7y9aya90me.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bedzie chlopak;-) chociaz mialam przeczucie na dziewczynke i w sumie jeszcze nie czuje ze chlopak ale bardzo sie ciesze,pozdrawiam

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    A u mnie bedzie chlopak;-) chociaz mialam przeczucie na dziewczynke i w sumie jeszcze nie czuje ze chlopak ale bardzo sie ciesze,pozdrawiam

Pysia - gratulacje!! :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • filipinka Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pochwalę się synkiem , właśnie się dowiedzieliśmy, mały wzorowo rośnie, cieszę się ogromnie bo mam w domku 9 letnią córkę i marzyłam o chłopCU :)

2fwa3e3k3pg5js0h.png
    2fwa3e3kbosfhs80.png SYNEK
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka wrote:
    Ja również pochwalę się synkiem , właśnie się dowiedzieliśmy, mały wzorowo rośnie, cieszę się ogromnie bo mam w domku 9 letnią córkę i marzyłam o chłopCU :)

Hehe - Filipinka, rozumiem Cię doskonale, bo ja z kolei odwrotnie - 9-cio latek w domu, a teraz będzie córeczka :D I też się bardzo, bardzo cieszę :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :* trochę mnie nie było miałam awarie internetu a technik przyjechał dopiero po tygodniu od zgłoszenia ... Zgroza po prostu

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • filipinka Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELLE super, moja córka strasznie się cieszy że będzie miała braciszka i od początku wszystkich przekonywała że to na pewno będzie chłopiec :) po dzisiejszej wizycie stwierdziła : "a nie mówiłam" :)

mamafasolki lubi tę wiadomość

2fwa3e3k3pg5js0h.png
    2fwa3e3kbosfhs80.png SYNEK
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka wrote:
    ELLE super, moja córka strasznie się cieszy że będzie miała braciszka i od początku wszystkich przekonywała że to na pewno będzie chłopiec :) po dzisiejszej wizycie stwierdziła : "a nie mówiłam" :)

Wiesz, mój synuś to samo - bardzo, bardzo się cieszy, że będzie miał rodzeństwo i o dziwo bardzo chciał mieć siostrzyczkę :D Fajne te nasze dzieciaki, co? Mój synek to bardzo cierpi jako jedynak, stąd ta radość :)

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ