KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe mamusie
Niunia co się dzieje? Zjadłaś coś co mogło by ci zaszkodzić, a może jelitówka cię złapała?
Ja kaszle i od tego kaszlu wieczorem czuje napiety brzuch i lekkie pobolewanie. W nocy też kiepsko sypiam, kręce sie bo mi nie wygodnie, do tego kaszel męczy albo mąż chrapie. Byle do maja. Zazdroszcze tym kobietą które uważają że ciąża to najpiekniejszy okres. Bardzo sie ciesze że jestem w ciązy ale chcę już urodzić
Fizjo jak tam wizyta teściowej?
Dorjana super że wkoncu miałaś udaną wizyte u lekarza, no i że z dzidzia wszystko dobrze
Kurcze mam ochote sobie kupić sukienke, ale nie wiem jaką tak żeby była na teraz i do konca ciązy. Te typowo ciążówki mi się nie podobają a te co sie podobają to ceny troche nie dla mnie. Tak samo z kozakami zastanawiam się czy nie poczekać na przeceny w styczniu, tylko czy wytrzymam grudzien w letnich kozakach. Ale szkoda mi wydać 500zł na buty. Dobrze w sumie że mam tylko takie problemyfizjo, mychowe lubią tę wiadomość
-
natalinka oczywiście jeżeli cię coś martwi porozmawiaj ze swoim gin. ja dziś mu wspomniałam o moim bólu brzucha i w pachwinach i zbadawszy mnie powiedział że to wiązadła się rozciągają i nie ma się czym martwić bo to naturalne
dziękuje za gratulacje jestem bardzo szczęśliwa że będzie synuś -
Niesamowity ból w pachwinach jakoś znoszę. Wczoraj tak bolały mnie okolice prawego jajnika, że zupełnie straciłam czucie w nodze. Zresztą ostatnio ciągle mam kłucia, a to w brzuchu, a to gdzieś w cewce. Piję już ponad 2 l dziennie i mało to pomaga.
-
hej
Co to za depresyjne humorki ogarniają Was Słoneczka MOje??
bemommy, dzięki że myślisz o mnie
Mąż cieszy się z potomka???
mamafasolki, hehe- ujmując jednym zdaniem "dobrze że już po wizycie". To nie na moje siły....być "słodko pierdzącą synową" hehe
natalinka, jak nie masz przeciwskazań...to poleciłabym Ci delikatną gimnastykę dla ciężarnych.
a ja...mam w grudniu dwie wizyty,hehe
PIerwsza 16 grudnia u prowadzącego (niestety prywatnie)
Druga 20 grudnia u niby jakiegos cudownego gina,hehe ciekawe czemu. (tez prywatnie) Mam nadzieję że wtedy dowiem się na 100% że mam chłopaczka w brzusiu.
O tak prezent sobie fundnę na gwiazdkę- dwie wizyty...szał ciał
Buziaki:*
bemommy, mamafasolki lubią tę wiadomość
-
Fizjo - no to zaszalejesz Może rzeczywiście brak mi ruchu, ale większość lekarzy kazała odpoczywać, bo najpierw problemy z szyjką, później plamienie. Teraz uważam na siebie i przyznam, że z powodu tego uciążliwego bólu brzucha ciężko mi nawet chodzić. Może ostatnio zbyt wiele stresu, nieporozumień w rodzinie itp. To też się udziela.
-
slonkozusa gratulacje syna
Niunia ty idź do lekarza sie pokazac i ozbaczyc co to sie dzieje z toba
Fizjo zadowolony z potomkini bardzo zresztą dalej jest rodzynkiem w rodzinie jedyny wnuczek i prawnuczek w ordzinie same baby takto
slonkozusa lubi tę wiadomość
-
Fizjo nie may bo każde z nas do każdego imienia ma jakies veto NAjwięcj na tak jest za Oliwią, już mój nazywa ją swoją Olinką także chyba przy tym zostaniemy ale zobaczymy co zostanie ostatecznie jak sie czujesz? Michaś jak tam rośnie?
fizjo lubi tę wiadomość
-
bemommy, Oliwia śliczne! Mój kuzyn dał tak córce i mówią do NIej Oliweczka
Michu...hym...czuję go-to dobry znak ale...niestety trzeba mi przypominać że mialam nie biegać.
natalinka, a ja to Kasia z Podlasia,hehe
Właśnie skonczyłam projekcik pokoju dla syneczków moich...i jestem podekscytowana
Ale będzie smerfnie....hehe
bemommy lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
ależ widzę że przyjaźnie pięknie rozkwitają ))
tak czytam wasze posty i muszę przyznać że to kolejny etap - wasze dzieciątka już zidentyfikowane ))
i Imionka po malusiu są jużdobieraje
SUPER GRATULACJE !!!
i dużo zdrówka życzę... Trzymajcie się cieplutko !!!
u Nas póki co bez zmian - żyjemy sobie spokojnie i wyczekujemy koeljnego badania - też bym chciała poznać płeć... obojętne czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka... grunt żeby ta tajemnica przestała być taka tajna przynajmniej dla mnie
... a mąż ?? hi hi ... może poczekać (joke )
Fajnie by było już planować pokoik i jakieś ciuszki szykować
nio i imię wybierać ))
A co z kopniaczkami ??
Czujecie już coś??
(sorki że ostatnio żadko zaglądam ale jestem taka zabiegana - za dużo sobie na głowę wziełam, a każdą wolnąchwilkę to raczej przesypiam )
Buziaki i pozdrowionka :***
Mój ostatni przysmak - KAPUSTA KISZONA )
mniami... ileż ona ma wartości odżywczych...
jej właściwości są powalające
POLECAM WSZYSTKIM !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 07:01
mychowe lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Cześć dziewczyny! Jak z Waszym ciśnieniem? Ja miałam zawsze 80 lub 90/60, a teraz skacze mi pierwsze do 120-136. Serce mi przy tym bije jak oszalałe
Natalinka, ja mam niskie - teraz w ciąży troszkę wyższe, ale nadal w normie. Jeśli do tego tętno Ci skacze, to idź do gina i powiedz mu o tym. Podwyższone ciśnienie w ciąży musi być monitorowane, a będziesz spokojniejsza, jak lekarz Cię obejrzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 12:01