X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Witam, my po wizycie, Michaś urósł i waży 381g, inne wymiary w granicach chociaż już nie jest większy niż wiek ciąży... mama przytyła 0,7kg przez miesiąc więc może i synek nie miał za bardzo z czego urosnąć ponad normę:)
    w awatarku piękne jego zdjęcie:) zakochałam się normalnie :) jak zobaczyłam tą buźkę u lekarza to aż mi się łezka zakręciła:) i jeszcze takie malutkie stópki i siusiak:) ehhh :)

kolejna wizyta w Sylwestra:D hehe

gratuluję poznanych płci:) oby dzidzie się zdrowo rozwijały:)

Kasieńka - śliczny synuś!! I najważniejsze, że wszystko dobrze :) Gratuluję :D

A powiedz - czujesz już ruchy? Bo ja zaczynam dostawać obsesji ;)

Sasza20 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle sama nie wiem co mi jest :-( mała warivje ,miałam dziś sen że jednak miał być chłopiec a ja wszystko dla dziewczynki kupuje ;-) 16 sie może dowiem co będzie;-)

Sasza20 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, dziękuje:) tak, czuje już ruchy, tzn. od wczoraj nie...bo jak byłam na wizycie to mały zarzucił focha i obrócił się pleckami i wystawił tyłeczek.... no i tak chyba został... i nie czuje jak kopie:) ale tak wcześniej to już czułam takie puknięcia rano i wieczorem... ale mój to jakiś leń... słabo i mało tych kopniaków:) za mało sił ma chyba chłopak...chude to takie...

Sasza20, agata86, Elle, niunia lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to trzymam kciuki żeby maluch pokazał kim jest ja dowiem się dopiero w styczniu

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Elle, dziękuje:) tak, czuje już ruchy, tzn. od wczoraj nie...bo jak byłam na wizycie to mały zarzucił focha i obrócił się pleckami i wystawił tyłeczek.... no i tak chyba został... i nie czuje jak kopie:) ale tak wcześniej to już czułam takie puknięcia rano i wieczorem... ale mój to jakiś leń... słabo i mało tych kopniaków:) za mało sił ma chyba chłopak...chude to takie...

Kasieńka - ja to samo. Już dla uspokojenia siebie mówię, że ta moja córcia to niesamowicie grzeczna i ułożona, bo mamy nie kopie :) Ale martwi mnie to trochę, jeśli mam być szczera. Oby do 12. grudnia - wtedy USG połówkowe i mam nadzieję, że będzie wszystko OK.

A powiedz - od kiedy czujesz puknięcia/kopniaczki?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Elle sama nie wiem co mi jest :-( mała warivje ,miałam dziś sen że jednak miał być chłopiec a ja wszystko dla dziewczynki kupuje ;-) 16 sie może dowiem co będzie;-)

Niunia, może to nie był jednak proroczy sen, a poza tym podobno sny się odwrotnie interpretuje, więc musi być dziewczynka! :) Ale biedna jesteś z tym brzuchem - dobrze, że 16ego masz wizytę, to się dowiesz co i jak.

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci tak, że od ponad tygodnia, nie masz co się martwić, spokojnie czekaj, lada dzień poczujesz:) ja w tym tygodniu co Ty czułaś to też jeszcze nic nie czułam chyba... ale lada dzień, lada dzień:) zobaczysz;)
    jak poczujesz to podziel się z nami;)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakąś list rzeczy potrzebnych dla maluszka i do porodu przygotowaną?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Powiem Ci tak, że od ponad tygodnia, nie masz co się martwić, spokojnie czekaj, lada dzień poczujesz:) ja w tym tygodniu co Ty czułaś to też jeszcze nic nie czułam chyba... ale lada dzień, lada dzień:) zobaczysz;)
    jak poczujesz to podziel się z nami;)

Kasieńka, ja coś tam czuję, ale to raz na kilka dni. I nie są to puknięcia, tylko takie "przelewanie" czy nie wiem jak to nazwać:) Ale tak, masz rację, będę cierpliwie czekać, dziękuję za odpowiedź, pocieszyłaś mnie:*

Jak tylko poczuję porządne puk puk obiecuję, że się z Wami podzielę, kochane! :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Macie już jakąś list rzeczy potrzebnych dla maluszka i do porodu przygotowaną?

Sasza - a skąd! Ja jeszcze nic nie mam :/

Ale czytam często III trymestr i chyba gdzieś też w "przygotowaniach do porodu" Suzy Lee zrobiła listę co należy mieć ze sobą, ale nie wiem, czy nie pomyliłam wątków ;)

Tak więc przygotowuję się w teorii, ale w praktyce nic a nic ;)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle no to, to co już czujesz to zaczątki pukania:) od tego się zaczyna a później będzie się już dzidzia dobijać i to porządnie;) ja tego przelewania nie czułam jakoś do mnie nie docierało:) dopiero jak puknęło to uwierzyłam, że to młody:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Elle no to, to co już czujesz to zaczątki pukania:) od tego się zaczyna a później będzie się już dzidzia dobijać i to porządnie;) ja tego przelewania nie czułam jakoś do mnie nie docierało:) dopiero jak puknęło to uwierzyłam, że to młody:)

Dzięki, Kasieńka za słowa otuchy :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie Elle, nawet jesli nie poczujesz ruchow napewno jest wszystko ok. To zalezy od tego gdzie znajduje sie lozysko i od twojej tkanki tluszczowej (tez duuuzo czytalam na ten temat). Co prawda ja juz kopniaczki czuje ale moja kolezanka poczula dopiero w 26 tygodniu. Doczytalam sie tez ze jesli chcesz poczuc ruchy to zjedz cos zeby dzidzia miala energie i uloz sie wygodnie na pollezaco. Powiem Wam ze jak ja tak zrobie to faktycznie dziala;) Powodzenia ;)

Mati1980 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że dziś temat się u nas rozkręcił ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Nie przejmuj sie Elle, nawet jesli nie poczujesz ruchow napewno jest wszystko ok. To zalezy od tego gdzie znajduje sie lozysko i od twojej tkanki tluszczowej (tez duuuzo czytalam na ten temat). Co prawda ja juz kopniaczki czuje ale moja kolezanka poczula dopiero w 26 tygodniu. Doczytalam sie tez ze jesli chcesz poczuc ruchy to zjedz cos zeby dzidzia miala energie i uloz sie wygodnie na pollezaco. Powiem Wam ze jak ja tak zrobie to faktycznie dziala;) Powodzenia ;)

Dziękuję, Lolka - nie pozostaje mi nic innego, jak czekać :) Niedługo połówkowe, to dowiem się, czy z maluszkiem jest wszystko OK :)

A który tydzień ciąży u Ciebie?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Widze,że dziś temat się u nas rozkręcił ;-)

Niunia, jak Ty się czujesz? Lepiej trochę? Jak brzuch?

Pozdrowionka! :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle-dzięki kochana za troske ;-) wlaśnie wstałam ;-) taka głodna jestem hehe będe jeść śniadanie,moje dziecko kopie ciągle cały dzień z przerwami ona chyba nigdy nie śpi,a ja jak wy żyje od wizyty do wizyty ;-) nastepna 16 ;-) i tak się dłuży :-( to może poznam płeć poki co mam same różowe ciuszki zakupione ;-) to zobaczymy czy mój synuś nie będzie śmigał w różowym ;-)

kasienka82, slonkozusa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja chora.. ból gardła taki, że w nicy spać nie mogłam, więc wybrałam się do rodzinnej. No i mam antybiotyk... Podobno bezpieczny dla małego...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ja chora.. ból gardła taki, że w nicy spać nie mogłam, więc wybrałam się do rodzinnej. No i mam antybiotyk... Podobno bezpieczny dla małego...

Natalinka - to współczuję... :(

Kuruj się, kochana. Jeśli lekarz mówi, że antybiotyk bezpieczny w ciąży, to tak jest. Gorsza od niego jest na pewno nieleczona infekcja.

Trzymam kciuki :*

natalinka lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Elle, ginekolog potwierdził, że to bezpieczny antybiotyk. Boję się jedynie, że nasili tą grzybicę, bo przepisane globulki mało pomagają. Dzisiejsza noc była katastrofalna -niesamowicie drapało mnie w gardle.Mam nadzieję, że szybko przejdzie i mały będzie całkowicie bezpieczny. Moja doktor rodzinna była zawsze sceptyczna nawet wobec Paracetamolu, a tu zaglądnęła do gardła i już antybiotyk. Tydzień temu kazała płukać wodą z solą i nie brać żadnych leków. Najlepsze jest to, że od przedwczoraj czuję już ruchy małego. Łaskocze mnie pod skórą :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ