Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Witam, my po wizycie, Michaś urósł i waży 381g, inne wymiary w granicach chociaż już nie jest większy niż wiek ciąży... mama przytyła 0,7kg przez miesiąc więc może i synek nie miał za bardzo z czego urosnąć ponad normę:)
    w awatarku piękne jego zdjęcie:) zakochałam się normalnie :) jak zobaczyłam tą buźkę u lekarza to aż mi się łezka zakręciła:) i jeszcze takie malutkie stópki i siusiak:) ehhh :)

kolejna wizyta w Sylwestra:D hehe

gratuluję poznanych płci:) oby dzidzie się zdrowo rozwijały:)

Kasieńka - śliczny synuś!! I najważniejsze, że wszystko dobrze :) Gratuluję :D

A powiedz - czujesz już ruchy? Bo ja zaczynam dostawać obsesji ;)

Sasza20 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle sama nie wiem co mi jest :-( mała warivje ,miałam dziś sen że jednak miał być chłopiec a ja wszystko dla dziewczynki kupuje ;-) 16 sie może dowiem co będzie;-)

Sasza20 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, dziękuje:) tak, czuje już ruchy, tzn. od wczoraj nie...bo jak byłam na wizycie to mały zarzucił focha i obrócił się pleckami i wystawił tyłeczek.... no i tak chyba został... i nie czuje jak kopie:) ale tak wcześniej to już czułam takie puknięcia rano i wieczorem... ale mój to jakiś leń... słabo i mało tych kopniaków:) za mało sił ma chyba chłopak...chude to takie...

Sasza20, nick nieaktualny, Elle, niunia lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to trzymam kciuki żeby maluch pokazał kim jest ja dowiem się dopiero w styczniu

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Elle, dziękuje:) tak, czuje już ruchy, tzn. od wczoraj nie...bo jak byłam na wizycie to mały zarzucił focha i obrócił się pleckami i wystawił tyłeczek.... no i tak chyba został... i nie czuje jak kopie:) ale tak wcześniej to już czułam takie puknięcia rano i wieczorem... ale mój to jakiś leń... słabo i mało tych kopniaków:) za mało sił ma chyba chłopak...chude to takie...

Kasieńka - ja to samo. Już dla uspokojenia siebie mówię, że ta moja córcia to niesamowicie grzeczna i ułożona, bo mamy nie kopie :) Ale martwi mnie to trochę, jeśli mam być szczera. Oby do 12. grudnia - wtedy USG połówkowe i mam nadzieję, że będzie wszystko OK.

A powiedz - od kiedy czujesz puknięcia/kopniaczki?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Elle sama nie wiem co mi jest :-( mała warivje ,miałam dziś sen że jednak miał być chłopiec a ja wszystko dla dziewczynki kupuje ;-) 16 sie może dowiem co będzie;-)

Niunia, może to nie był jednak proroczy sen, a poza tym podobno sny się odwrotnie interpretuje, więc musi być dziewczynka! :) Ale biedna jesteś z tym brzuchem - dobrze, że 16ego masz wizytę, to się dowiesz co i jak.

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci tak, że od ponad tygodnia, nie masz co się martwić, spokojnie czekaj, lada dzień poczujesz:) ja w tym tygodniu co Ty czułaś to też jeszcze nic nie czułam chyba... ale lada dzień, lada dzień:) zobaczysz;)
    jak poczujesz to podziel się z nami;)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakąś list rzeczy potrzebnych dla maluszka i do porodu przygotowaną?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Powiem Ci tak, że od ponad tygodnia, nie masz co się martwić, spokojnie czekaj, lada dzień poczujesz:) ja w tym tygodniu co Ty czułaś to też jeszcze nic nie czułam chyba... ale lada dzień, lada dzień:) zobaczysz;)
    jak poczujesz to podziel się z nami;)

Kasieńka, ja coś tam czuję, ale to raz na kilka dni. I nie są to puknięcia, tylko takie "przelewanie" czy nie wiem jak to nazwać:) Ale tak, masz rację, będę cierpliwie czekać, dziękuję za odpowiedź, pocieszyłaś mnie:*

Jak tylko poczuję porządne puk puk obiecuję, że się z Wami podzielę, kochane! :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Macie już jakąś list rzeczy potrzebnych dla maluszka i do porodu przygotowaną?

Sasza - a skąd! Ja jeszcze nic nie mam :/

Ale czytam często III trymestr i chyba gdzieś też w "przygotowaniach do porodu" Suzy Lee zrobiła listę co należy mieć ze sobą, ale nie wiem, czy nie pomyliłam wątków ;)

Tak więc przygotowuję się w teorii, ale w praktyce nic a nic ;)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle no to, to co już czujesz to zaczątki pukania:) od tego się zaczyna a później będzie się już dzidzia dobijać i to porządnie;) ja tego przelewania nie czułam jakoś do mnie nie docierało:) dopiero jak puknęło to uwierzyłam, że to młody:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Elle no to, to co już czujesz to zaczątki pukania:) od tego się zaczyna a później będzie się już dzidzia dobijać i to porządnie;) ja tego przelewania nie czułam jakoś do mnie nie docierało:) dopiero jak puknęło to uwierzyłam, że to młody:)

Dzięki, Kasieńka za słowa otuchy :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie Elle, nawet jesli nie poczujesz ruchow napewno jest wszystko ok. To zalezy od tego gdzie znajduje sie lozysko i od twojej tkanki tluszczowej (tez duuuzo czytalam na ten temat). Co prawda ja juz kopniaczki czuje ale moja kolezanka poczula dopiero w 26 tygodniu. Doczytalam sie tez ze jesli chcesz poczuc ruchy to zjedz cos zeby dzidzia miala energie i uloz sie wygodnie na pollezaco. Powiem Wam ze jak ja tak zrobie to faktycznie dziala;) Powodzenia ;)

Mati1980 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że dziś temat się u nas rozkręcił ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Nie przejmuj sie Elle, nawet jesli nie poczujesz ruchow napewno jest wszystko ok. To zalezy od tego gdzie znajduje sie lozysko i od twojej tkanki tluszczowej (tez duuuzo czytalam na ten temat). Co prawda ja juz kopniaczki czuje ale moja kolezanka poczula dopiero w 26 tygodniu. Doczytalam sie tez ze jesli chcesz poczuc ruchy to zjedz cos zeby dzidzia miala energie i uloz sie wygodnie na pollezaco. Powiem Wam ze jak ja tak zrobie to faktycznie dziala;) Powodzenia ;)

Dziękuję, Lolka - nie pozostaje mi nic innego, jak czekać :) Niedługo połówkowe, to dowiem się, czy z maluszkiem jest wszystko OK :)

A który tydzień ciąży u Ciebie?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Widze,że dziś temat się u nas rozkręcił ;-)

Niunia, jak Ty się czujesz? Lepiej trochę? Jak brzuch?

Pozdrowionka! :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle-dzięki kochana za troske ;-) wlaśnie wstałam ;-) taka głodna jestem hehe będe jeść śniadanie,moje dziecko kopie ciągle cały dzień z przerwami ona chyba nigdy nie śpi,a ja jak wy żyje od wizyty do wizyty ;-) nastepna 16 ;-) i tak się dłuży :-( to może poznam płeć poki co mam same różowe ciuszki zakupione ;-) to zobaczymy czy mój synuś nie będzie śmigał w różowym ;-)

kasienka82, slonkozusa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja chora.. ból gardła taki, że w nicy spać nie mogłam, więc wybrałam się do rodzinnej. No i mam antybiotyk... Podobno bezpieczny dla małego...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ja chora.. ból gardła taki, że w nicy spać nie mogłam, więc wybrałam się do rodzinnej. No i mam antybiotyk... Podobno bezpieczny dla małego...

Natalinka - to współczuję... :(

Kuruj się, kochana. Jeśli lekarz mówi, że antybiotyk bezpieczny w ciąży, to tak jest. Gorsza od niego jest na pewno nieleczona infekcja.

Trzymam kciuki :*

natalinka lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Elle, ginekolog potwierdził, że to bezpieczny antybiotyk. Boję się jedynie, że nasili tą grzybicę, bo przepisane globulki mało pomagają. Dzisiejsza noc była katastrofalna -niesamowicie drapało mnie w gardle.Mam nadzieję, że szybko przejdzie i mały będzie całkowicie bezpieczny. Moja doktor rodzinna była zawsze sceptyczna nawet wobec Paracetamolu, a tu zaglądnęła do gardła i już antybiotyk. Tydzień temu kazała płukać wodą z solą i nie brać żadnych leków. Najlepsze jest to, że od przedwczoraj czuję już ruchy małego. Łaskocze mnie pod skórą :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ