X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki, na balkonie przy uchylonych drzwiach...
    Po tylu latach palenia-ona jest cała tym przesiąknięta.

natalinka, moim zdaniem jest ok!!! kość udowa to tylko mały fragment ciałeczka TWojego dziecka. O ile pamiętam...mój synek miał podobne wymiary na prenatalnym.(1 ciąża).

Buźki:*

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko skoro lekarz nic nie mówił to myślę że wszystko jest dobrze.

Fizjo to zamknij ja na tym balkonie niech tam wietrzeje :) Ja od paru lat z mamą prowadzę o to wojnę, dość że siebie truje to jeszcze nas. Dobrze że męża oduczylam :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro ide oddać krew!!! bo mój gin nigdy nie pokazuje wyników a jak nie mam na papierze to nie wierze ;-) taka jestem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie mówił, ale ja poczytałam, że to może świadczyć o Zespole Downa. Masakra. Nadmiar wiedzy jest gorszy niż niewiedza...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam jeszcze tydzień do wizyty, staram się jakoś o tym nie myśleć, na szczęście w sobotę imprezka wiec trochę czas szybciej leci, tylko ze dzisiaj mój siostrzeniec na mnie nakrzyczał że na imprezę chce iść z dzieckiem! Padłam :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia mi nie pozwoliła ćwiczyć bo zgniote dzidziusia i mam nie wychodzić na dwór bo dzidzia zmarznięte.

Natalinko a przyziernosc karkowa była na pewno w normie. Nie znam się na tym, mi lekarz nie mierzył nic na ostatniej wizycie też byłam w 15 .

magdalena lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ale tu spokojnie;-) co wy macie cichy tydzień???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie coś spokojnie u nas ale lepszy spokój niż jakies niepokoje itp które my uwielbiamy ;)
    Byłam wczoraj na wizycie i wszystko dobrze z maluszkiem, waży już ponad 200 gram ale jak do pomiarów to się kręcił a jak do płci to koniec, jak sie ułożył zasłaniając wszystko to nie było szans :) na polowkowe umówiłam sie na17 grudnia wiec wtedy zobaczymy chyba ze pójdę za 2 tyg ;) a jak to jest lepiej je wykonać pózniej czy wcześniej ? Za 3 tygodnie będzie skończony 21 tc.
    Buziaki dla Was :*

A jak powiedziałam lekarzowi o tym oscypku i ze to badanie na listeriozę zrobiłam to jego mina powiedziała mi wszystko ;)
    A jeszcze mam pytanie, co z tym spaniem na brzuchu? Ja na brzuchu plackiem to nawet nie lubię ale w tak zwanej pozycji bezpiecznej (przy wypadkach kładzie sie w niej poszkodowanego) wiecie na boczku jedna noga zgięta to lubię ale to czasem robi sie trochę na brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 11:33

mamafasolki, szczessciara lubią tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    Faktycznie coś spokojnie u nas ale lepszy spokój niż jakies niepokoje itp które my uwielbiamy ;)
    Byłam wczoraj na wizycie i wszystko dobrze z maluszkiem, waży już ponad 200 gram ale jak do pomiarów to się kręcił a jak do płci to koniec, jak sie ułożył zasłaniając wszystko to nie było szans :) na polowkowe umówiłam sie na17 grudnia wiec wtedy zobaczymy chyba ze pójdę za 2 tyg ;) a jak to jest lepiej je wykonać pózniej czy wcześniej ? Za 3 tygodnie będzie skończony 21 tc.
    Buziaki dla Was :*

/QUOTE]

Iwonko - bardzo się cieszę, że wszystko dobrze! Super! :) A powiedz, który tydzień ciąży u Ciebie? :)

Dziewczyny - nie uwierzycie - u mnie się pojawiła już siara w piersiach:) Całą bluzkę mam mokrą ;) Nie są to jakieś duże ilości, ale to na stówę to no i powoduje dyskomfort :) Ale i tak się cieszę :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle-gratuluje siary hehe

iwonka-ja mam 16grudnia półówkowe ;-)

a mnie coś brzusio boli :-( ide się położyć;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle u mnie jak u Niuni 18 tydzień :) a ja siarę też mam czasami tylko mnie nie cieszy bo jak jeden dr rozwalił mnie leczeniem bromergonem na prolaktynę która miałam w normie i pózniej inny kazał przestać brać ten bronergon to pojawł sie wyciek i znów musiałam brać zeby nie było ;)
    Uparłam dywanik z łazienki wczoraj i wywiesiłam na balkon to dziś kosteczkę lodu przyniosłam ;)

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-dziś 19 się zaczoł,i gdzie twój suwaczek ??? Ale nie każda kobieta ma siare co??? Mi tam nic nie leci ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Iwonka-dziś 19 się zaczoł,i gdzie twój suwaczek ??? Ale nie każda kobieta ma siare co??? Mi tam nic nie leci ;-)

Niunia, nie każda, nie każda :)

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki - tak, przezierność wynosiła 2. Teraz lekarz też mi nic nie mówił, ale wczoraj oglądałam z mężem film o rozwoju dziecka i lekarz tam wspominał, że długość kości udowej jest bardzo ważna. A ja głupia powiedziałam mężowi, że nasz synek ma nieco krótszą. Wpadł w taką panikę i tak mnie nakręcił, że teraz o niczym innym nie myślę. Sądzę, że gdyby było coś niepokojącego, to lekarz by mi to powiedział. Zresztą długość kości udowej jest uzależniona także od wzrostu rodziców. Ja mam 162 cm, mąż ok. 172, więc nie mamy co liczyć na giganta. Może po prostu będzie nieco mniejszy od rówieśników.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba mężowi nic nie powiem, bo źle reaguje

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko jeśli cię to dręczy to może umów się na wizyte albo zadzwon do lekarza i sie dopytaj. Po co masz sie niepotrzebnie denerwować.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow forum zamarło i to na dobre:p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    co tu taka cisza ?
    Mam do Was pytanie bo wszędzie piszą żeby nie spac na plecach i na prawym boku a ja na lewym spać nie umiem :( jak to jest u Was?

ug37df9hmgtex3az.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    co tu taka cisza ?
    Mam do Was pytanie bo wszędzie piszą żeby nie spac na plecach i na prawym boku a ja na lewym spać nie umiem :( jak to jest u Was?

Aguś, no ja właśnie też od zawsze spałam na plecach, ale gdzieś wyczytałam, że najlepiej spać na lewym boku i tak się właśnie staram spać... Czy się w nocy mimowolnie nie przekręcam na plecy - nie wiem. Ale wiem, że nie jestem w stanie spać non stop na lewym boku. Jak już nie mogę na tym lewym, to się przekręcam na prawy ;)

aga8787 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię tak jak mi wygodnie :) a rzadko jest to na lewym boku :P

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ