KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jakie potrawy robicie na swieta? Ja mam ochote popichcic ale chcialabym zrobic cos nowego i dobrego wszedzie przepisy sie powtarzaja, choc ostatnio znalazlam fajne ciasta
Macie pomysly na orezenty dla mezusiow? A moze juz pokupowane w sumie zostalo niewiele czasu.....fizjo lubi tę wiadomość
-
fizjo dbaj o siebie i malutką:o lol ...leż i odpoczywaj jak najwięcej, zresztą już wcześniej miałaś się oszczędzać babo niedobra!! doznałam normalnie szoku że Michaś zmienił się w dziewczynkę hehe imię śliczne dla dziewuszki, też myślałam o Lence:)
Innym dziewczynkom gratuluję chłopców:) i powodzenia na badaniach, buzka.bemommy, fizjo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyna, a ja dziś poszalałam! Chciałam się ze wcześniejszym przygotowaniem psychicznym obciąć. Własy już miałam za ramiona, a chciałam na którko. No i poszłam do fryzjerki swojej się ZAPISAC! a się okazało, że przyszłam w jej jedyną przerwę między klientami do sylwestra! a po Nowym roku wyjezdza! i na spontana się obciełam, mam max 4 cm włosy! ha! az w szoku jestem, ale podoba mi się i co ważne małżonkowi tez szał normalnie ;P
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Bea_tina też mam plan żeby po porodzie obciąć się na krótko teraz mam włosy za ucho i też ostatnio się farbowałam i byłam u fryzjera bo jakaś nijaka się czułam i też mąż zauważył zmianę, fajnie jak mężusiowi się podoba
niunia czyli zaglądałyśmy i nikt nic nie pisał he he ja się męczyłam żeby dziś załączyć fotkę brzusia i udało się po długim czasie a Wy uwieczniacie brzuszki? Dorjana tak bo widziałam (posta nasze brzuszki) ale ona jest mega chudziutka! -
hello Skarbeczki:*
bemommy, czuję się...tak sobie. Nie moge za bardzo chodzic bo czuje ucisk na krocze;/ gin zwany "rzeźnikiem:,hehe powiada ze za miesiac powinno byc lepiej...jak sie bejbik podniesie.
aaa trafiłam autem hehe:-) a serio...to zadzwonil maz do mojego gina i powiedział ze boli mnie brzuch caly dzien. ten kazal przyjechac...i tak przebimbałam tam 6 dni...z kroplowkami z magnezu i luteinka w szyjce
aaa dziewczynka moja jest sliczna taki jakis fachowiec ze szpitala robil mi usg 4d i nie miał watpliwosci. Wyleciał z tekstem...."imię dla córki juz pani ma??" a ja na to " jak to córka??hehe jest pan pewny?" a on: "jeszcze nigdy sie nie pomyliłem i pokazał mi dziurkę cipki i odbytu". Hehe- mam fotek sporo od Niego.
Dobre jest z tego pobytu w szpitalu ze porobili mi badania i usg połowkowe
a jak Ty sie masz??
kurcze coś nam się kontakcik urwał...przez te moje nieplanowane wakacje
magdalena, hehe a ponoc rok 2014 ma byc obfitszy w płec piekną
prezent dla meza?? ja kupilam nam wspolna gre pod choinke.....zapomniaLam nazwy....ale uklada sie taka wierze iii cały bajer polega na tym zeby jej nie przewrocic.
Nic wiecej nie kupujemy sobie...bo ale...na prezenty tym roku dla calej rodzinki wydalismy ponad 1400zł. dobrze ze zajełam sie juz tym w sierpniu bo inaczej byłaby katastrofa.
kasienka82, bo ja nie dobra istota....ktora nie umie na miejscu wytrzymac. teraz sie juz na serio ograniczam słowo harcerki( byłam nia przez tydzien, hehe)
aaa Lenka fakt piekne....myslimy jeszcze o Kalince.ktore lepciejsze???
natalinka, przed szpitalem niet. teraz biore 3x2 luteine i magnez 2x1.
a ty co zazywasz???
Bea_tina szalonaś Ty ja zapuszczam...własnie po takim szalenstwie sprzed dwóch lat, hehe:-) tez bylam wtedy w ciazy
aleeeee sie rozpisałam....kto dotarł do konca???hehe
buzki:*bemommy lubi tę wiadomość
-
fizjo dobrą stroną pobytu w szpitalu był chociaż częstszy kontakt z małą no i już wiesz że będzie Księżniczka ale musiał być niezły szok jak się dowiedziałaś że jednak dziewczynka.
musisz zwolnić ja też taka prędka jestem ale jak przesadzę to zaraz brzuch boli więc wtedy jest znak stop wypoczywać....
co do płci dzieci? zobaczymy jaka będzie przewaga.
wow no zaszalałaś z tymi prezentami
mi osobiście podoba się bardziej Lenka....
dziewczyny myślałyście już nad szpitalem gdzie będziecie rodzić? do szkoły rodzenia się wybieracie? ja jestem z wawy i zastanawiam się na św. Zofią może któraś z Was zna opinie?fizjo lubi tę wiadomość
-
magdalena, masz rację-to jest plus wakacji w szpitalu-kontakt z dzidzia praktycznie codziennie:-) ale....stanowczo nie wybieram sie tamm szybciej jak w maju! Choć poznałam duzo fajnych kolezanek- robilismy sobie fajne wieczorki z szampanem picolo i muzyczką hehe- trochę odetchnęłam nawet od klimatu domowego.
odnośnie szkoły rodzenia-fajna sprawa-chodziłam i polecam w 100% procentach!!!
kasienka82, respekcik:*
aaa mi męzus zrobił taki centymetr z ilością dni do terminu porodu i codziennie jeden odcinamy wisi przypięty magnesami na lódówce,hehe
-
Fizjo - od pobytu w szpitalu biorę nospę 3x1, magnez 3x2 i luteinę dop. 2x2. Ja dziś ponownie musiałam odwiedzić lekarza, infekcja wróciła, dostałam kolejne tabletki i zrobił posiew. Od poniedziałku niesamowicie bolą mnie krzyże i brzuch, miewam niewielkie skurcze. Lekarz powiedział, że jeśli się to utrzyma, będę musiała wrócić do szpitala na wlewy z magnezu. Nie wiem jaka jest przyczyna, może mały się rozpycha, ale prawdą jest, że z powodu grzybicy musiałam zmienić luteinę dop. na podjęzykową i wtedy się zaczęło. Wracam więc do luteiny dop. Mam nadzieję, że nie bedzie chociaż bakterii, bo 2,5 roku towarzystwa ecoli i paciorkowca mi wystarczy, a u mnie strasznie ciężko wyleczyć takie infekcje. We wtorek miałam mieć robione połówkowe, ale lekarz stwierdził, że maluszek za mało waży - 286 g i zrobimy badanie po świętach
fizjo lubi tę wiadomość
-
natalinka, no to się nałykamy i nawkładamy
a te kroploweczki- nie takie złe-mnie bardzo pomogły własnie na te skurcze.
musisz byc dobrej mysli Słonko:* wszystko się ulozy....tylko trzeba wszystkiego przestrzegać.hehe-ale się wymądrzyłam
buziaki:* -
dziewczyny trzymajcie się dzielnie dotrwamy do tego maja nie zawsze jest łatwo sama chucham dmucham na swój stan.
też niestety biorę już drugi raz dopochwowo globulki bo infekcja mi się przyplątała( nie lubię tego cholerstwa), duphaston jeszcze też ale gin mówiła ze jeszcze z miesiąc i będziemy pomału odstawiać.
życzę Wam żebyście już do końca ciąży na spokojnie w domku siedziały
fizjo ale u Was w szpitalu wesoło było he he
natalinka dziwni Ci lekarze ja miałam USG połówkowe w 19tc i wszystko dało się wymierzyć a mały ma 282 g. ale faktycznie będę miała jeszcze jedno za jakieś 3 tygodnie bo dokładnie chce wymierzyć serduszko więc może dlatego Twój podjął decyzję żeby przełożyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2013, 22:42
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Fizjo - naprawdę na siebie uważam, mało chodzę, więcej leżę... Mnie luteina dop. trochę uczula, ale nie mam wyjścia. Jeśli chodzi o wlewy, ostatnio inny lekarz powiedział mi na oddziale, że nie ma innego leczenia aniżeli to, co mam teraz. Magnez w tab. to dokładnie to, co wlew, ale możliwe, że u mnie ciężko się przyswaja. Najważniejsze to odpoczynek. Nie jest powiedziane, że to częściowo nie gastryczne od antybiotyku na przeziębienie. Alternatyw wiele, ale jeśli nie przejdzie, to przed świętami wybiorę się do szpitala.
Magdalena - może chciał mi zaoszczędzić pieniędzy. W tym mies. byłam już 2 razy, wizyta po 150 zł. We wtorek byłaby kolejna...