X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena- z niecierpliwością czekamy na wieści ;-)

bemommy,fizjo,kasieńka82- co z Wami???? Gdzie sie podziewacie ???

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1c019056449d078cb3407da5f0baf6a6.jpg
    Jeszcze tu się pochwalę, moim cudem w 15t 5d :)
    ja już przytyłam około 6kg na szczęście idzie w brzuch i biust, bo jakby mi miał tyłek jeszcze urosnąć to chyba bym się załamała.
    Wy dziewczyny teraz kolejno wszystkie na usg połówkowe, ja mam dopiero 2 stycznia, więc trzymam za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 11:58

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, kasienka się melduje na zawołanie:P nic się u nas nie dzieje więc siedzimy cichutko jak myszki:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze nagły apetyt nie tylko mnie dopadł! Masakra jakaś ciągle jestem głodna, staram się "napychać" owocami i wodą, ale trudno mi to idzie:P
    A to, że nie znam płci, to też nie tylko ja! a już się obawiałam, że kropek się na Nas obraził! hihi
    Ja II badanie prenatalne dopiero 8 stycznia:( dużo czasu jeszcze, ale lekarz jest albo 18 grudnia! a później dopiero 8 stycznia! Ci to sobie zyją :)
    W poniedziałek mam wizytę kontrolną więc jedyne co zobacze, to tętno maluszka, bo lekarz ma takie super USG, ale mimo to, jest to świetny specjalista :)
    Od stycznia rozpoczynam też dokupywanie pozostałych rzeczy do wyprawki, a w kwietni zapewno zakończe wózkiem, który równiez mamy już wybrany :P
    Wspominałyście coś o wadze, ja już jestem sporawa, rozpoczynałam z wagą 82,2 kg, na ostatniej wizycie w 16 tc 85,6, więc źle niby nie ma, ale zważywszy na wage początkową, to szału nie ma :P Ale nic to, ważne, żeby maluszek był cały i zdrowy!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka82-bo ja i moja niunia tęsknimy hehe

mirka14-śliczne zdjęcie ;-) i czekamy razem z tobą z niecierpliwością do stycznia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to info wam się przyda ale może tak :)

znalazłam darmowa szkole rodzenia w Warszawie nawet dla nie zameldowanych w stolicy :) jak by któraś z was szukała to jest w szpitalu na Karowej :)

magdalena lubi tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też jestem głodna nie nażarta. Glukoze u nas robia po 22 tygodniu

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam u tu na wątku o tej glukozie i hmm mój lekarz twierdzi że glukozę należy wykonać 24 tyg bo wtedy wątroba przejmuje swoje funkcje u dziecka i wcześniejsze badanie jest nie miarodajne no chyba że cukier jest wysoki poza normą to jak najszybciej nie wiem jak do tego wasi lekarze podchodzą ja robię ją jutro ale na samą myśl mnie trzęsie bo w poprzedniej ciąży miałam ją robioną 8 tyg bo było podejrzenie cukrzycy

• niunia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide spać troche ;-) tak sie zmuliłam ;-) najadłam ogórkowej i mam zgage ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanie do Was mialyscie robione badanie krwi na hiv? Jak tak to ile czekalyscie na wynik?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYSIA tak ja miałam a jeśli chodzi o czas oczekiwania na wyniki to nie wiem bo moje wyniki były dwa tygodnie póżniej doczepione do karty u mojego gin.

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia javtez robilam, z tego co sie orientuje to n wyniki sie czeka tydzien

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem kobietki moje przeczucia sie sprawdzily:-) bede miala synusia Aleksandra ma dlugie nozki(po tatusiu) i jak to powiedzial lekarz calusne usteczka, jestem po usg zawsze taka szczesliwa!
    Maly ma 282 g a no i za 3 tygodnie znowu sie zobaczymy lekarz jeszcze chce zobaczyc serduszko, co prawda nie widzial dzis nic niepokojacego ale chce miec pewnosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 19:41

Miriam, Dorjana, bemommy, mamafasolki, slonkozusa, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jestem jestem czytam, ale, że tak jak u Kasienki nic się nie dzieje to też nie piszę :) buziaki dla ciebie :*

Magdalena gratulacje synka :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magdalenko !!!
    Będzie synek !!! Jupiii...
    Ależ to musiała być cudowna nowina :D
    Gratulacje mamusiu !!!

Nio dziewczynki widzę że idziemy do przodu wszystkie <3
    he he... taki już nasz obowiązek - jeść smacznie i zdrowo
    <3 dla naszych wspaniałych Kruszynek <3
    Ja to ostatnio mam mega smaka na kiszoną kapustkę - w życiu nie przypuszczałam że ona jest taka zdrowa, ma tyle właściwości że SZOK !!!

• niunia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-gratuluje synka ;-) mam nadzieje,że mam równie silne przeczucie i będzie córcia ;-) a jak nie to Adaś albo właśnie Alexander;-) ale mam nadzieje,że sie nie myle i będzie dziewczynka ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) od wczoraj mowie do brzuszka Olus jakie to piekne uczucie wiedziec kto tam mieszka. wam rowniez zycze dobrych przeczuc.

niunia, Dorjana lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje magdalena :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam właśnie ;-) niema co postęp hehe a mojemu śniła się nasza niunia ;-) i dziewczynka to teraz aby do poniedziałku i się dowiemy ;-)

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po usg. Bedzie chlopak:) Na szczescie wszystko wporzadku. Jestem taka szczesliwa!!

mamafasolki lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ