X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-ja mam na 17;-) pewnie,że dam znać i mam nadzieje,że jednak dziewczynka ;-)

moja mała nie daje spokoju a od 23-do 3 rano to wogóle rządzi!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 17:48

bemommy, magdalena, mamafasolki lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa, ale wnerwiające to jest nie? jakby złośliwie po obiedzie zrobiłam sobie kawy wyłożyłam się na kanapie owinęłam kocykiem stolik przysunełam z kawą i ciastkami otwieram książkę... i cholera do łazienki muszę cały proces od tyłu to jak wróciłam to już mi się odechciało kawy ciastek książki, ja moją strasze, że jak tam wpadnę do niej to mnie popamięta, tyle miejsca mieć, to nie uwaliła sobie pęchęrz :P ale cieszę się, że nie jestem osamotniona w tym maratonie do totalety :) rozrywke sobie znalazły maluchy sprawdzanie jaką średnią prędkość osiąga mama w biegu na sedes :)

LoLkA, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia z całego serca życzę dziewczynki :*

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje bemommy!!!! hehe zobaczymy jutro!!!! ;-) Wielki dzień dla niuni ;-) i moja 3 rocznica slubu ;-)

bemommy, slonkozusa, magdalena, mamafasolki lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy - oj, mam w tym ogromne doświadczenie. Bieliznę najlepiej prasować, brać probiotyki i kolonizować pochwę dobrymi bakteriami, leczenie mieliśmy oboje kilka razy, mąż przed ciążą (sierpień) w posiewie nasienia nie miał nic. W kwietniu się okazało, że po 2,5 roku brania antybiotyków wyleczyłam się sama, ale teraz ze względu na ciążę propolisu nie zastosuję. W maju byłam krótko w szpitalu z powodu rosnącej i prawie pękającej torbieli. Później nie miałam posiewu, dlatego się martwię kiedy to złapałam. Nasiliło się teraz, a może miałam to już przed ciążą i mały ma to w wodach? Odchodzę od zmysłów, gdyby to było tylko w pochwie, to ok, jakoś to wyleczę - jak nie - cesarka. Popadam w paranoję, lekarz nie odpisuje, a ja się zastanawiam czy moje bóle nie są efektem tej infekcji. Najgorsze, że ja nie reaguję na żadne antybiotyki, tylko mnie osłabiają. Teraz mnie to już przerosło. Zamiast się cieszyć, ciągle się czymś martwię.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia nie wiedziałam że jestes męzatką, w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji skórzanej rocznicy ślubu :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh w sumie nie jestem ;-) byłabym mężatką to skoplikowane ;-) i jutro 4 lataod kąd wyjechałam z PL :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy tak bardzo to jest wnerwiające a najwspanialsze jest to że mimo że już byłaś w toalecie to za 2 minuty idziesz jeszcze raz bo leży ci na pęchcerzu i nadal masz wrażenie że znowu musisz iści :)

bemommy lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, bo się denerwujesz stąd te bóle tak sądzę stresem sobie dodajesz, strasznie mi przykro, ale wierzę, że będzie dobrze, że znajdzie się wyjście jak zrobić żeby nie dostało sieto do malucha i że teraz to się stało i synek jest bezpieczny

Niunia no to mimo to szczere życznia :)

Slonkozusa dokładnie tak jest, mnie mama pociesza, jak etraz tak masz to pod koniec ciązy zobaczysz co to znaczy biegać co chwile, nie ma to jak wsparcie najbliższych :)

magdalena lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bemommy ;-) ale sie mi dłuży ;-) a ty jutro masz półówkowe???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia połowkowe, bo dla pewności wolał w 21, 5 tygodnia żeby nie była wielka i nie za mała

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy równo i razem półówkowe ;-) ciesze się,to jutro porównamy wymiary naszych dzidzi :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia pewnie, chociaż ja się boję, że będzie ogromna nasza, bo ona w 16 tyg miala 150, gdzie niby wszędzie jest napisane że dzieci mają około 80 gram :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zobaczymy :) hehe a duży brzuszek masz??? Moja mała ciągle kopie!!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie teraz mi zaczął delikatnie wystawać i to bardziej mam taki starczący, a ty?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szału też niema ;-) ale powoli coś zaczyna rosnąć ;-) ale że w ciąży jestem nie widać ;-) twoja mała też taka oszołomka mała???daje popalić????jutro musze zapytać czy to normalne,ona chyba nigdy nie śpi :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesz czekoladę, słodycze, albo cukru jakoś więcej? bo wtedy dziecko się bardziej rusza, ja raz poszłam po serniku i nie mógł zrobić mi badania bo mała za bardzo się ruszała, po mnie też nie widać ciąży :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja ciagle coś jem ,głodna jestem i nie moge sie powstrzymać:-( jem słodkie jem i to ciagle i cola:-( ciagle mi sie chce pić cole :-( a moja mała to od kąd pamietam to na każdym badaniu wariuje , przed ostatnim razem nie dało sie serduszka posł tchać bo tak wariowała!!!! To co bemommy kiedy synka robisz???? Jak teraz córcia :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia przez to tak wariuje, od słodkiego :) Na drugie to gdzieś za 4, 5 lat jak odchowamy małą, a ty? :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- jutro mam na 1450 :) już się doczekać nie mogę!

Dziś po dalszym słabym odczuwaniu maluszka namówiłam męża, żeby przyłożył ucho do brzucha i nasłuchiwał czy się coś rusza czy nie, to powiedział, że może coś słychać, ale fajerwerki mu przeszkadzają:P

A dziś super się złożyło, promocyjne bilety w kinie były i nareszcie udało się nam wybrać na Thora:D! Aż człowiekowi lepiej, jak gdzieś poszedł, a nie tylko w domu jak świrek:P

Co do brzucha, to mnie, że tak powiem w zasadzie od 6 tygodnia już "wydęło"! Ale jakiegoś giganta jeszcze nie mam, ale już się ładnie odznacza:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ