KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe mamusie.
Zadko ostatnio zaglądam bo córcia 4 tydzień w domu siedzi chora i brak czasu na pogaduszki z wami. Ja smarkam i kaszkę już 3 tyg.
Natalinka trzymam za ciebie mocno kciuki. Daj znać co lekarz ci powiedzial.
Fizjo nie rob więcej takich numerów, teraz nie sezon wakacyjny.
Czekam na wieści z waszych dzisiejszych wizyt.
Ja wizytuje się w czwartek, może wstydzioch się ukaże
-
ja tez biore witaminy od 4 miesiaca a wczesniej tylko kwas foliowy i wit.c.
i dodatkowo robie sobie soczki owocowo-warzywne pyszotka.
natalino super ze lekarz cos Ci przepisze:-) trzymam kciuki bedzie dobrze!
nie uwierzycie kupilam dzis ksiazke dla mojego ksieciunia "bajki mojego dziecinstwa" mam zamiar czytac:-) narazie tylko mu spiewam bo to lubie a slyszalam ze to dobrze wplywa na dzidzie. szalona jestem co?
ostatnio w ogole mam tysiace pomyslow w glowie i wszystko sie chce:-)
no i czekam na wiesci kobietki jak po wizytach.....zniecierpliwiona jestem, kto u Was mieszka?
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Dorjana, u mnie jak na paraboli:) póki co nie jest najgorzej, zobaczymy co przyszłość przyniesie:)
fakt praca nie najważniejsza ale pracować trzeba:) ale za to weekendy wolne więc nie narzekam:)
niunia gratuluje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:32
niunia, bemommy, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Niunia ja też już po wszystko ok
wszystkie organy mamy, rośniemy obliczył ciążę na 20 tydz + 5 dni, ale ja gapa nie spytałam jaka długa waga 420 gram , ale jak patrzę na kartę ciąży to chyba nawet nie sprawdzał, przede wszystkim skupił się na wnętrznościach, ale wszystko ok
i napewno 100 % babeczka jest
to co gratulować ci tej kobitki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 21:51
magdalena, niunia, slonkozusa, kasienka82, Dorjana lubią tę wiadomość
-
niunia i bemommy gratulacje:-) super no rownowaga musi byc w koncu Alex musi miec kolezanke hi hi hi
bea_tina no szkoda ze tak wyszlo:(
dziewczyny zapominalstwo itp to nic innego jak ciazowy obrzek mozgu;) tak powiedziala moja gin....
niunia lubi tę wiadomość
-
Bemommy-no babeczka jak niema pisiorka
to co twoja aż tyle 140gram ma więcej od mojej??? To moja jakaś chudzinka
patrzył patrrzył i w sumie gdybym nie zapytała to by nie powiedział nic !!! i w sumie robhpł usg 2d i 4d i wydaje mi sie że nie specjalnie patrzył na płeć ale powiedział jak zapytyałam że niema jajek i że dziewczynka ale on nigdy nikomu 100% nie daje więc mam nadzieje że bez niespodzianek będzie 
magdalena-Twój oluś już ma koleżanki i to nie byle jakie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 21:59
bemommy, magdalena lubią tę wiadomość
-
Niunia ja sie przestraszylam po w 4 tygodnie prawie trzykrotnie potroiła wagę, ale lekarz mówi , że jest w porządku i że dobrze wszystko to niech się robi z niej klucha ważne że zdrowa wszystko na swoim miejscu

Magdalena dziękuje bardzo. To co casting na synową rozpoczynasz?
Slonkozusa dziekuję bardzo, opoiwadałam lekarzowi o przygodoach z pęcherzem, to nawet na usg mi mój pęcherz pokazał i się smiał i tu jest jej leżaczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 22:28
-
Nio ja też zauważyłam drastyczny skok wagi ...
Myślę że od 20tc coś się ruszyło i jest mi z tym troszkę ciężko...
... mam nadzieję że przywyknę do tych nagłych zmian, bo nad zachciankami nie jestem w stanie zapanować
Tym bardziej przed świętami, kiedy to co chwilkę ktoś przynosi słodkie prezenty, poczęstunki albo wypieki
W pracy cały dzień siedzę przed półmiskiem ciasteczek i jak mam wytłumaczyć mojemu drugiemu ja - że ciasteczka są BEEE ???
A co najśmieszniejsze właśnie oglądam Porodówkę - a tu akurat bieżąca tematyka: mamy XXL
Znacie jakiś sposób na wzdęcia ??
...bo po weekendowej imprezie strasznie źle się czuję
nie wiem co robić - chyba muszę unikać takich wyżerek, bo pociągają za sobą skutki uboczne 
Magdalenko - u mnie też będzie dziewczynka - tak czuję
)
.... podobno dziewczynki odbierają urodę mamusi, a ja ostatnio wyglądam jak UFO, więc bez 2 zdań będzie dziewczynka
Czekamy jeszcze na potwierdzenie lekarza
... i oczywiście jak na złość dostaliśmy kolejne ciuszki dla dzidziusia (nio ale po chłopczyku) - więc Nasza Mała Księżniczka będzie chłopczycą
- hi hi ... po mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 23:14
-
Niunia bo chyba już nie podają tak mi dobra kumpela powiedziała, że już trudno jest zmierzyć bo są "wygięte" i już tak się nie zmierzy, ja się śmiałam, że wezmę te wszystkie pomiary sumuje i mi wyjdzie długość ale jak dodam długość kości udowej do ramiennej to za dużo x do wyliczenia mi zostaje
także teraz tylko po wadze patrzeć maluchów
jak rosną i jak przestaną mieścić się na ekranie tv i ekranach USG 
Magdalena podania i trzy zdjęcia zacznij zbierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 23:20
kasienka82, niunia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Hej
witam we wtorkowy poranek
dalej nie moge uwierzyć ,że niunia to dziewczynka nie uwierze poki się nie urodzi
i niemam 100% pewności od mojego gina,nastepna wizyta do położnej na 13stycznia a potem dopiero termin na usg zrobią więc se poczekam jeszcze

także nie mam się czym pochwalic:(