X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to twój brzuszek? jeśli tak to śliczny :)

Niunia a glukoze kiedy masz zrobić? a nie myślałaś pójść na wizytę do innego lekarza tylko na płeć? żeby ci powiedział inny lekarz

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-glukoze mam 13stycznia i wtedy termin nastepny na usg ;-) w sumie tak myślałam i co powiem :p dzień dobry chciałabym termin zrobić żeby poznać płeć :p hehe tak głupio mi ;-) a prywatnie tutaj sie nie chodzi ;-)sama nie wiem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia no to szkoda, to jesteś zdana na tego lekarza :) szkoda ze nie ma prywatnych wizyt, bo tak to było by łatwiej :) mi glukoze powiedział, że przed świętami żebym zrobiła, i po nowym roku na wizycie pokazała wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 10:53

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie to przwda teraz juz nie mierza maszych maluszkow tylko robia szczegolowe pomiary glowki, nozki, brzuszek itp no i waga.
    niunia wydaje mi sie ze siusiaka byloby juz widac wiec chyba jednak dobrze powiedzial:-) ze to dziewczynka.

aga8787 czyli czekamy do 8 stycznia na wiesci od Ciebie:-)

bemommy, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już niemal wszystki z Was wiedzą co maluszki między nogami mają:)

Ja zapewne się na II prenatalnych dowiem o ile będzie maluszek współpracował:)
    magdalena-prenatalne mamy razem:)

Tak coś mi się wydaje, że w związku z wczorajszym stresem maluszek intensywnie mnie zaczął kopać! I dziś trochę to powtórzył! Oby tylko mu już tak zostało!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena czyli co sumować brzuch do głowy, nogę, do ręki i wyjdzie długość? :P a ty kiedy wizytujesz się? bo nie chwalisz się nic

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy nie no co Ty nie sumowac to tak nie wyjdzie he he ;) tak mi sie wydaje.
    ja juz po polowkowym, teraz tylko czeka mnie glukoza z mniej przyjemnych badan.

moj Olo tez dzis bardzo aktywny tylko czuje go wyzej:-) uwielbiam to.
    beatina moze stresik faktycznie spowodowal ze dzidzia byla aktywna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 10:59

bemommy, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgdalena żartuje, ale próbować można :) i jakie wyniki po połówkowym?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy- i zaś oczekiwanie :p

Magdalena-od początku chciałam dziewczynke a teraz nie moge w to uwierzyć ;-)dlaczego glukoza taka nie przyjemna???

Beatina-jak widać moja córcia nie lubi współpracować ;-) ma to po tacie uparta jak nie wiem co,mogłaby sie rozkraczyć to nie ;-):p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia po taki płyn musi wypić lekarz podaje ile tego i ile razy pomiar dokonać ja mam na 4 razy :/ 3 godziny siedzenia :/

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam godzinke tylko ;-) dobra mykam miłego pnwpołudnia :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy -tak to mój brzuch :) teraz już jest trochę większy :) a ja nadal taki szkielet obecnie waże 46,4kg

Glukoza też mnie czeka, mam zrobić do następnej wizyty którą mam 13 stycznia

Dorjana, bemommy lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    bemommy -tak to mój brzuch :) teraz już jest trochę większy :) a ja nadal taki szkielet obecnie waże 46,4kg

Glukoza też mnie czeka, mam zrobić do następnej wizyty którą mam 13 stycznia

ALE CUDOWNY !!!!
    Piękny malusi bzusio <3 fajnie masz że tłuszczyk się Ciebie nie trzyma :)
    Ja mam wrażenie że rosnę cała równomiernie - chociaż ostatnio brzuszek troszkę wyszedł na prowadzenie :D

Szkoda że nie miałaś znowu USG - naprawdę nie wolisz pójść prywatnie ?? ja to chyba na połówkowe pójde 2 razy - jedno u mojej gin a drugie u specjalisty na USG 3D - tak dla pewności

aga8787 lubi tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby pójść prywatnie ale za bardzo nie wiem gdzie, u mnie terminy są i u prywatnych. Mam nadzieje że do 8 szybko zleci, teraz świeta potem sylwester może uda mi się przetrwać :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po glukozie, samo wypicie nie było złe myślałam ze będzie bardziej słodkie, ale potem 2 godziny siedzenia, i ten pusty żołądek... ale dałam radę. Wyniki mam jutro.

magdalena, bemommy lubią tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Skarbeczki:*

gratuluje wszystkim udanych wizyt:*

Ja idę w piątek, tralala :-) a potem w poniedziałek :-P hehe taki sobie prezent zrobię, a co :-)
    Miałam iść teraz w poniedziałek...ale dziś dopiero mąż odbierze mi wypis ze szpitala...a tam mam porobione wszystkie badania ostatnie...i hehe zaoszczędzę chociażby an robieniu ich jeszcze raz specjalnie na wizytke :-P
    hehe, taka sprytna ze mnie bestyja :-)

natalinka...Twój lekarz nie powiedział Ci do konca prawdy ;-) bo...leczenie magnezem jest owszem dla wiekszosci.ALE jak to nie pomaga to robią kroplówki z fenoterolu :-) teraz jest tylko w kroplówkach...do listopada był w tabletkach;/ to bardzo silny lek rozkurczowy. Gin mówił że jak amgnez nie zadziała to mi to zaaplikuje...ale się udało tym razem bez tego cudenka;-P

Sciskam wszystkie bez najmniejszego wyjątku! :****

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo jak się czujesz?

Aga brzuszek krąglutki i śliczny :) To ile chudzinko przybrałaś na wadze?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ale tylko na chwile ;-) na podgląd co tu wypisujecie ;-)dziś spokojnie więc lece oglądać tv :d

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mamusiom, które podglądnęły swe pociechy na USG - gratuluję. Tym zaś, które czekają na badania życzę powodzenia. Ja byłam na oddziale, nie miał dla mnie czasu, ale wypisał Zinnat 500 doustnie - może wybije to dziadostwo. Mam tylko nadzieję, że mnie zbytnio nie osłabi, bo 2 antybiotyk w ciągu 2 tyg. to dużo.

bemommy lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-trzymam kciuki :) będzie ok ;-)

a mój niechce nazwać niuni Ania:( sama nie wiem ,on chce żeby mała była Lea :/ jak myślicie??? Pomóżcie wybrać hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ