X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to twój brzuszek? jeśli tak to śliczny :)

Niunia a glukoze kiedy masz zrobić? a nie myślałaś pójść na wizytę do innego lekarza tylko na płeć? żeby ci powiedział inny lekarz

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-glukoze mam 13stycznia i wtedy termin nastepny na usg ;-) w sumie tak myślałam i co powiem :p dzień dobry chciałabym termin zrobić żeby poznać płeć :p hehe tak głupio mi ;-) a prywatnie tutaj sie nie chodzi ;-)sama nie wiem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia no to szkoda, to jesteś zdana na tego lekarza :) szkoda ze nie ma prywatnych wizyt, bo tak to było by łatwiej :) mi glukoze powiedział, że przed świętami żebym zrobiła, i po nowym roku na wizycie pokazała wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 10:53

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie to przwda teraz juz nie mierza maszych maluszkow tylko robia szczegolowe pomiary glowki, nozki, brzuszek itp no i waga.
    niunia wydaje mi sie ze siusiaka byloby juz widac wiec chyba jednak dobrze powiedzial:-) ze to dziewczynka.

aga8787 czyli czekamy do 8 stycznia na wiesci od Ciebie:-)

bemommy, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już niemal wszystki z Was wiedzą co maluszki między nogami mają:)

Ja zapewne się na II prenatalnych dowiem o ile będzie maluszek współpracował:)
    magdalena-prenatalne mamy razem:)

Tak coś mi się wydaje, że w związku z wczorajszym stresem maluszek intensywnie mnie zaczął kopać! I dziś trochę to powtórzył! Oby tylko mu już tak zostało!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena czyli co sumować brzuch do głowy, nogę, do ręki i wyjdzie długość? :P a ty kiedy wizytujesz się? bo nie chwalisz się nic

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy nie no co Ty nie sumowac to tak nie wyjdzie he he ;) tak mi sie wydaje.
    ja juz po polowkowym, teraz tylko czeka mnie glukoza z mniej przyjemnych badan.

moj Olo tez dzis bardzo aktywny tylko czuje go wyzej:-) uwielbiam to.
    beatina moze stresik faktycznie spowodowal ze dzidzia byla aktywna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 10:59

bemommy, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgdalena żartuje, ale próbować można :) i jakie wyniki po połówkowym?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy- i zaś oczekiwanie :p

Magdalena-od początku chciałam dziewczynke a teraz nie moge w to uwierzyć ;-)dlaczego glukoza taka nie przyjemna???

Beatina-jak widać moja córcia nie lubi współpracować ;-) ma to po tacie uparta jak nie wiem co,mogłaby sie rozkraczyć to nie ;-):p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia po taki płyn musi wypić lekarz podaje ile tego i ile razy pomiar dokonać ja mam na 4 razy :/ 3 godziny siedzenia :/

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam godzinke tylko ;-) dobra mykam miłego pnwpołudnia :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy -tak to mój brzuch :) teraz już jest trochę większy :) a ja nadal taki szkielet obecnie waże 46,4kg

Glukoza też mnie czeka, mam zrobić do następnej wizyty którą mam 13 stycznia

Dorjana, bemommy lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    bemommy -tak to mój brzuch :) teraz już jest trochę większy :) a ja nadal taki szkielet obecnie waże 46,4kg

Glukoza też mnie czeka, mam zrobić do następnej wizyty którą mam 13 stycznia

ALE CUDOWNY !!!!
    Piękny malusi bzusio <3 fajnie masz że tłuszczyk się Ciebie nie trzyma :)
    Ja mam wrażenie że rosnę cała równomiernie - chociaż ostatnio brzuszek troszkę wyszedł na prowadzenie :D

Szkoda że nie miałaś znowu USG - naprawdę nie wolisz pójść prywatnie ?? ja to chyba na połówkowe pójde 2 razy - jedno u mojej gin a drugie u specjalisty na USG 3D - tak dla pewności

aga8787 lubi tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby pójść prywatnie ale za bardzo nie wiem gdzie, u mnie terminy są i u prywatnych. Mam nadzieje że do 8 szybko zleci, teraz świeta potem sylwester może uda mi się przetrwać :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po glukozie, samo wypicie nie było złe myślałam ze będzie bardziej słodkie, ale potem 2 godziny siedzenia, i ten pusty żołądek... ale dałam radę. Wyniki mam jutro.

magdalena, bemommy lubią tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Skarbeczki:*

gratuluje wszystkim udanych wizyt:*

Ja idę w piątek, tralala :-) a potem w poniedziałek :-P hehe taki sobie prezent zrobię, a co :-)
    Miałam iść teraz w poniedziałek...ale dziś dopiero mąż odbierze mi wypis ze szpitala...a tam mam porobione wszystkie badania ostatnie...i hehe zaoszczędzę chociażby an robieniu ich jeszcze raz specjalnie na wizytke :-P
    hehe, taka sprytna ze mnie bestyja :-)

natalinka...Twój lekarz nie powiedział Ci do konca prawdy ;-) bo...leczenie magnezem jest owszem dla wiekszosci.ALE jak to nie pomaga to robią kroplówki z fenoterolu :-) teraz jest tylko w kroplówkach...do listopada był w tabletkach;/ to bardzo silny lek rozkurczowy. Gin mówił że jak amgnez nie zadziała to mi to zaaplikuje...ale się udało tym razem bez tego cudenka;-P

Sciskam wszystkie bez najmniejszego wyjątku! :****

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo jak się czujesz?

Aga brzuszek krąglutki i śliczny :) To ile chudzinko przybrałaś na wadze?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ale tylko na chwile ;-) na podgląd co tu wypisujecie ;-)dziś spokojnie więc lece oglądać tv :d

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mamusiom, które podglądnęły swe pociechy na USG - gratuluję. Tym zaś, które czekają na badania życzę powodzenia. Ja byłam na oddziale, nie miał dla mnie czasu, ale wypisał Zinnat 500 doustnie - może wybije to dziadostwo. Mam tylko nadzieję, że mnie zbytnio nie osłabi, bo 2 antybiotyk w ciągu 2 tyg. to dużo.

bemommy lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-trzymam kciuki :) będzie ok ;-)

a mój niechce nazwać niuni Ania:( sama nie wiem ,on chce żeby mała była Lea :/ jak myślicie??? Pomóżcie wybrać hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ