X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę MAMOFASOLKI - a ja wręcz przeciwnie - najchętniej poszłabym na L4
    jak ja to wszystko wytrzymuję ???
    Znowu mi nerwy puszczają przez tąrobotę - jak to możliwe że kobieta w ciąży sama zapier... a reszta stoi nad nią i jeszcze ją pogania ???
    Brak mi słów - przegięli - mam już tego serdecznie dość !!!
    Aż mnie serducho i brzusio bolą !!!

A wizytę mam jutro na 19 - i jak wyjdę z gabinetu bez zwolnienia lekarskiego to się chyba załamię !!!!
    :(

A tak na poprawienie nastroju wrzucę foteczkę mojego ogromniastego, grubaśnego ale prz tym bardzo wartościowego brzucholka :D
    c9e48f0e9385450c.jpg

pracowałam nad nią po nocy - ostatnio nie mam spania :P nio to sobie farbki kupiłam i bede maziać (tylko musze jeszcze pędzelki kupić mniejsze do prac precyzyjnych :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 16:57

mamafasolki, niunia, slonkozusa, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to może odpuść juz prace i skup sie na sobie i dziecku. Jak maluszek przyjdzie na świat to nie bedziesz miała dużo czasu na odpoczynek. Ja ciesze sie ze w tej ciąży pracuje bardzo mało, ze moge odpoczywac leniuchować a nie 8 godzin siedziec w pracy i sie stresować. Ciekawe kogo jutro lekarz wypatrzy u ciebie i u mnie w brzuszku :) Ja dzisiaj jak rozmawiałam z klientką to cały czas mówiłam w formie zeńskiej :) az sie sama zdziwiłam bo zawsze mówiłam bez osobowo, ciekawe czy jutro sie potwierdzi :)

magdalena lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę odpocząć - ale co mam zrobić że mnie nic nie boli :(
    jak ja mam załatwić sobie L4 skoro kłamać nie potrafię, jestem beznadziejna :( nie potrafię nawet upomnieć się o swoje - dlatego wszyscy wokół mnie wykorzystują i po mnie jeżdżą :(

Podpowiedzcie proszę co mam zrobić aby pani GIN wypisała mi L4 ???

Też już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty - troszkę słabe mam wyniki badania krwi - jestem ciekawa co moja GIN na to ???
    a co do płci - to chyba troszkę się boję rozczarowania ...
    oraz reakcji mojego męża - jeśli okaże się że to będzie dziewczynka - on był taki pewny swego że udało mu się zmajstrować chłopczyka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 17:31

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumie cie z tym L4, ja w lutym musze sobie załatwić i już mam stresa co powiedziec lekarzowi. A ty możesz powiedziec ze masz mocno stresujaca prace, ze pózniej brzuch cie boli.
    Jak byłam w pierwszej ciąży to chciałam chłopca bo mąż tak chciał, ale jest dziewczynka i jest to córunia tatunia :) a teraz mąż mówi ze mu obojetne kto bedzie a ja chce drugą córcie :)
    Ja w tym miesiącu nie robiłam wyników, lekarz zlece mi co 2 miesiące, do tej pory było wszystko ok

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana może ściemnij że wymiotujesz :))) tego Ci nie udowodni :)) a że nic ne boli to tylko się cieszyć :)

Hej dziewczyny!!! Jestem w 17 tyg + 4 dniu w ciąży :) leżacej, problemy z krwiakiem, jutro wizyta u gina chyba zwariuję :))) też tak macie że przed wizyta schizujecie?? czy tylko ja jestem taka??:(

Pozdrawiam

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja chcę odpocząć - ale co mam zrobić że mnie nic nie boli :(
    jak ja mam załatwić sobie L4 skoro kłamać nie potrafię, jestem beznadziejna :( nie potrafię nawet upomnieć się o swoje - dlatego wszyscy wokół mnie wykorzystują i po mnie jeżdżą :(

Podpowiedzcie proszę co mam zrobić aby pani GIN wypisała mi L4 ???

Też już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty - troszkę słabe mam wyniki badania krwi - jestem ciekawa co moja GIN na to ???
    a co do płci - to chyba troszkę się boję rozczarowania ...
    oraz reakcji mojego męża - jeśli okaże się że to będzie dziewczynka - on był taki pewny swego że udało mu się zmajstrować chłopczyka :/

Dorjana ja jestem na l4 od chyba 8 tygodnia nie prosiłam lekarza o zwolnienie sama mi je wypisała z racji tego że jestem po poronieniu a pracowałam na lini produkcyjnej. niestety mam już po po racy ale trudno.
    też troche obawiam się rozczarowania ze strony mojego M bo też twierdzi że będzie syn

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to życzę wam mamuśki szybkiego powrotu do zdrowia.
    Ja jutro też mam wizytę na 13.45 i do odebrania wyniki z krwi moczu żółtaczki i badania krwi dziecka (nie pamiętam jak się nazywa)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieceirpliwa i do konca musisz leżeć?
    Ja na poczatku wariowałam teraz już mi przeszło :)
    A jutro musze wkoncu sie spytac lekarza czy moge meza do siebie dopuscić bo zaczyna mi usychać :) a ja od dwóch miesiecy zapomoinam sie spyteć, a lekarz nic nie mówi, a wczesniej zabraniał.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki mi gin pozwoliła na wszystko po 13 tygodniu na pływanie itp. bo wtedy mija największe zagrożenie o współżyciu w ogóle nie mówiła czyli nie było żadnych przeciwwskazań

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jutro wkoncu poznamy lokatorów naszych. Dziewczyny faceci twierdza ze zrobili chłopaka i chca synów bo to taka meska duma, ale to córusie sa najkochanszymi córeczkami tatusiów i wasi panowie na pewno beda szalec z radosci jak córunia bedzie do nich maslane oczka robić :)
    Trzymam kciuki za nasze jutrzejsze wizyty :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na poczatku zabraniał a pozniej nic nie mówił a ja zapominałam spytac, ale teraz musze bo mąż pomału nie daje sobie rady :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki ja będę miała ustalony konkretny termin usg na styczeń na nic wcześniej nie mogę liczyć.
    Ja na początku bardzo chciałam córkę ale jakoś mi przeszło ważne żeby był maluszek zdrowy

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza wiadomo ze najwazniejsze żeby dzidzia była zdrowa a w moim przypadku jeszcze jak bedzie dziewczynka to pełnia szcześcia :) :) :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizytowy dzień!!!

Mamafasolki -trzymam kciuki,i będzie dziewczynka ;-) ja teraz świruje,i chyba nie uwierze poki nie zobacze jak urodzi sie mała ;-) hehe jakie masz ph??? czytałam że im bardziej kwaśne to będzie dziewuszka ;-) u mnie mega kwaśne bo mam ph 4,0 więc będzie Niunia Alunia ;-)my staraliśmy sie o córcie ;-) mój bardzo chciał ;-) i już jest Alunia córunia tatunia;-)

dorjana-idziesz prywatnie do gina??? Ja wale prosto z mosu na koniec wizyty,no i zwolnienie lekarskie poprosze :p żaden lekarz nigdy nie odmówił mi ;-)

Tak wczoraj poczytałam ,że moja mała to jakaś chudźina w tym tyg powinna być grubsza, i martwie sie troche...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 18:26

Dorjana, mamafasolki lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie Niunia ???
    Nie wiem czy potrafię - ale poproszę męża... już mi obiecywał że załatwi mi to L4 ale on jest taki cieńki bolek jak i ja :/
    a Macie jakieś pytania do GIN ???
    Bo sama nie wiem o co pytać???
    1. Szkoła rodzenia ??
    2. Toksoplazmoza - ostrzegam przed orzechami !!!! Nadziałam się okropnie :(
    3. Bóle kości ogonowej :D może się przyda na L4 :P
    4. Zawroty głowy i zasłabnięcia
    5. problemy ze snem :)))

Niuiniuś poważnie PH wskazuje płeć dziecka ??
    czy to możliwe ??
    Czytałam że to może mieć wpływ ale przed zapłodnieniem a nie po :/
    JA na ostatnich badaniach miałam Ph równe 7 - co to oznacza ??

• niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chłopiec niby :d im bliżej 5,0 lub mniej to dziewczynka jeżeli koło 7,0 i więcej to chłopiec ;-) im bardziej ph zasadowe i to tak od 14tyg sie liczy ;-) jak płeć sie formuje czy coś tam ;-) ja mam ph 4,0 i niby dziewczynka to sie zgadza ;-) musimy posprawdzać ;-) te testy drogie na pałeć sikane to właśnie ph badają ;-) i 160zł kosztuja na allegro ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ranyyy... to niemożliwe... to pewnie przez kapuste kiszona i sok żurawinowy, który pije na potęgę !!!
    Ja tez chciałam dziewczynkę - bo sa mniejsze i maja takie słodkie sukieneczki i kucyczki...

niunia, mamafasolki, mychowe lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe czekamy do jutra ;-) u mnie sie zgadza jak najbardziej ;-) musimy czejaj aż te dziewczyny co znają płeć napiszą jakie ph mają ;-) sama jestem ciekawa ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam ph 6, póki co nie wiemy co będziemy mieli, moze na połówkowym 2 stycznia się dowiemy.
    Doriana a co mają orzechy do toksoplazmozy bo mnie zaskoczyłaś tą informacją?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie znam swojego ph ale kochaliśmy się przed owulacją i za pierwszym razem wyszła dziewczynke zobaczymy czy tym razem też się ta metoda potwierdzi. Moja teściowa robiła tak chłopca i ma synusia mojego mężusia :)
    NO właśnie o co z tymi orzechami chodzi?

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ