X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!
    Ja po wizycie:) Dziś byłam u nowego lekarza, bo związku z problemami z ostatnim, postanowiłam zmienić. Kropek cały i zdrowy, za to ze mną różnie. Mam podwyższone ciśnienie i lekarz zalecił mi nowe leki. A jak ciśnienie nadal będzie tak wysokie, to mam jechać do szpitala, jednak licze, że leki pomogą:)
    Nowy lekarz zastanawiał się, po co wcześniejszy robił mi już badanie glukozy!! Wyszła mi oczywiście nieprawidłowa:/ ale on powiedział, że zrobi mi dopiero w 28 tc, bo teraz to ten wynik jest zakłamany... Masakra.
    Płci nadal nie znamy, zapewne dowiem się na II prenatalnych, ale już coraz bliżej, a że święta, sylwester, to licze, że szybko zleci:)
    Współczuję dziewczyny chorób:( Dla ciężarnych jedyne co, to syropy, albo tabletki prenalen. Albo oczywiście własne mikstury hihi:)
    Miłoego wieczorku!

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam do supermarketu - am maja orzechy w podajnikach... zawsze tam kupowalismy... i ku memu zdziwieniu były tam robaki !!!
    widziałam mnustwo małych białych robali...
    boje sie ze te orzech co tam wczesniej kupiłam były skarzone !!!
    straszne !!!!
    a przeciez tak dbam o diete i witaminki dla mojej kruszynki :(
    UWAZAJCIE !!!

i nie mam pojecia czy to wywoluje toksoplazmoze ale tak pomyslałam ze lepiej powtórzyc badanie

Limerikowo lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ph 6 to powinna być dziewuszka :p

mamafasolki-a jakie masz ph??? ;-) trzymam kciuki,żeby córcia była ;-) a imie wybrane???

beatina-a twój dzidziuś taki wariat że nie pokazał co ma ???:p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ph 7.50 i bede miała córeczke :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko! z tymi orzechami to porażka! Ja na szczęscie mam z własnego drzewa, więc raczej nie mam się czym martwić, ale nie ma co!Zaskoczyłaś mnie, tym co widziałas!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- no widzisz taki figlarz z niego:) najlepszy mąż, pyta się "jakie dziecko będziemy mieć?" a ja "no jak jakie, nasze!" i się zaczął śmiać ze mnie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześciara-nieźle hehe ;-) gratuluje ;-)

Dorjana-ale mnie nastraszyłaś orzechami !!!! Masakra. Bo ja jem i nie patrze na robaki:/

Beatina-ile waży twój dzidziuś mówił ci???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety:/ powiedział tylko ze wiek się zgadza na 18,5 tygodnia:) więcej szczegółów dopiero 8 stycznia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-tak wiec czekamy z tobą do 8 ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello,

bemommy- dzięki że pytasz. Czuję się miarowo:*a Ty??

niunia-moje ph to 6 i jest dziewczynka
    :-P

Byłam dziś u gina, bo Fifi uderzył mnie w brzuch w nocy...i się martwiłam. Osiwieje chyba do porodu;/
    I wsio gra z dzidzią wg gina.Widziałam-ruszała się :-)
    Ale du...k z niego- bo znowu wyjezdza mi z rozwarciem na DWA opuszki!! więc go pytam potulnie i co z tym robimy??!!a on-NIC.
    Wku...am się to mało powiedziane;/
    Na jutro mama załatwiła mi innego gina-który ponoć jest najlepszy w okolicy. Eh-oby.
    Wizyta na 18...takze dam znac w piątek pewnie :-)
    buziaki:*

bemommy lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-ph potwierdza dziewczynke hehe ,to niezle a mój wogóle mi nie gada tylko ok ok i że powie jak będzie coś nie tak ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki niunia:)
    Fizjo, moja siostrzenica raz kolanami zatrzymała się na moim brzuchu, ale lekarz powiedział, ze dzieciaki mają taka ochronę, że nic się nie dzieje:) chyba że już w wysokiej ciąży.
    Ale wizyta u innego specjalisty, czemu nie! Może okaże się bardziej czujny, widze po własnym przypadku:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-a ty jak sie czujesz ogólnie??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie dobrze:) nie mam co narzekać, siedzę w domu i w sumie głównie wypoczywam więc nie jest źle. Jedynie to ciśnienie mnie nieco martwi, ale znowu mierze w domu to mam w normie, tylko wizyty lekarskie mnie tak pobudzają i zawsze coś jest nie tak.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś po polowkowym, mamy na 80% dziewczynke:) Lekarka powiedziała, ze jest pewna, ze to dziewczynka, ale zawsze daja te 80%. I wszystkie wymiary sa idealne, termin porodu się nie zmienil, coreczka wazy 358g.
    Tak bardzo jesteśmy szczęśliwi, ze nie wykryli zadnych wad..

mamafasolki, magdalena, Dorjana, aga8787, Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja mam zawsze 120/60
    albo 100/60
    to niewiem nie znam sie ;-)

mychowe -gratuluje córci ;-) jak będzie sie nazywać wiecie już???;-) ej wariuje że moja mała taka chuda :-( a jak tam z twoim ph??? Jakie jest??? kwaśne??? że córcia???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 21:17

mychowe lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe-gratulacje!! i na szczęście wszystko jest dobrze, a to najważniejsze :)!!!!

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ph to 7, ale nie wiem kto u mnie mieszka, od początku czuje że będzie chłopak, a zobaczymy 3 stycznia.

a dzisiaj cały dzień mam okropną zgagę.... macie jakiś sprawdzony sposób, albo jakie tabletki można brać?

• mychowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje, myslimy nad dwoma imionami, Liliana i Sophie-Zosia, z tego względu, ze mieszkamy w UK na stale, chcemy, żeby w obu jezykach imie było poprawnie odczytywane. A zdecydujemy jak się urodzi, pewnie spojrzymy na nia i będziemy wiedzieć.

Tutaj nie mierza PH, wiec nie mam się czym z Wami podzielić;)

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się pochwale co dziś zrobiłam będą to prezenty dla moich współpracowników :)

6d4da402c6b24991med.jpg

Dorjana, aga8787, niunia, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ