KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ale się dziś rozpisałyście he he
mychowe gratulacje że wszystko ok no i że wiesz że będzie córcia!
nie wiem jak badanie to PH ja nigdy nie miałam albo nie kojarzę
jeśli chodzi o te orzechy to masakra poszłabym tam i zrobiła awanturę ehhhh wszędzie trzeba uważać....
dziewczynki zdrowiejcie najlepszy czosnek miód mleko i cytryna. ja ogólnie zawsze chorowałam ale teraz odkąd biorę witaminę C codziennie to jakoś odpukać nie łapę każdych wirusów no ale też nie chodzę do pracy to tak nie mam skąd łapać choróbsk na szczęście.
no to jutro czekamy na kolejne wieści ciekawie się robi u nas fajnie że nas tak sporo się zrobiło.
ja dziś miałam wydajny dzień he he he dobrze mi było pichcić w kuchni
agata86 na zgagę ponoć dobre są migdały.mychowe lubi tę wiadomość
-
mniamiiii .... !!!! Magdalenko !!! widzę że praca razem z Tobą to czysta przyjemność!!!!
aż mi ślinka cieknie a kupki smakowe oszalały - zaczeły wyobrażć sobie ten wspaniały smak tych pierniczków
widzicie - ja też bede miała dziewczynkę - tak szaleńczo reaguję na słodkie
i dzwoniłam do siostry ona to jest maszyną do produkcji chłpczyków i ph miała ok 5
PH moczu (sorry za przejęzyczenie) jest badane przy każdorazowym badaniu moczu więc pewnie każda ma aktualne wyniki w dokumentacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:49
magdalena lubi tę wiadomość
-
mychowe wrote:Dziewczyny, ja dziś po polowkowym, mamy na 80% dziewczynke:) Lekarka powiedziała, ze jest pewna, ze to dziewczynka, ale zawsze daja te 80%. I wszystkie wymiary sa idealne, termin porodu się nie zmienil, coreczka wazy 358g.
Tak bardzo jesteśmy szczęśliwi, ze nie wykryli zadnych wad..
gratuluje córci cieszę sie że wszystko w porządku
a z tym ph to ja ostatnio miałam 8 jak wy to interpretujecie na płec?mychowe lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:PH pochwy jest badane przy każdorazowym badaniu moczu więc pewnie każda ma aktualne wyniki w dokumentacji
Dorjana, mylisz dwa badania - jakim cudem z moczu uzyskasz informację o PH pochwy? Przecież mocz nie ma nic wspólnego z pochwą, przynajmniej u zdrowej kobiety
Ph moczu uzależnione jest od wielu czynników, ale zwłaszcza od diety, może być kwaśne, obojętne albo zasadowe (tu może dojść nawet do 9) i badamy je właśnie oddając do analizy próbkę moczu. Z kolei PH pochwy można zbadać papierkiem lakmusowym, ale wewnątrz, a nie poprzez mocz. Z reklam znamy określenie ph 5,5 które jest "obojętne", a wiadomo, że w pochwie powinno być ph kwaśne czyli poniżej 4,5.
Podsumowując - ph pochwy nie może świadczyć o płci dziecka, zawyżony wynik jest ewidentnie oznaką zakażenia, które trzeba leczyć, zwłaszcza w ciąży, ponieważ może ono spowodować przedwczesny poród. Z tego co czytałam, w Niemczech kobiety w ciąży obowiązkowo kontrolują sobie paskami to ph raz w tygodniu.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
patulla witamy:-)
Dorjana a jaka przyjemnosc sprawilo mi ich przygotowywanie.
dziewczyny tez mi sie wydaje ze to ph ma sie nijak do plci dziecka moze w kilku przypadkach bylo to przypadkowe skojarzenie i akurat sie zgadzalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 09:15
-
nick nieaktualny
-
Ja ratuje sie przed zgaga postepujaca pol szklanka kefiru a jak dalej nie odpuszcza to Gaviscon lub mleczko magnezowe, musze przyznac ze Gaviscon od razu gasi idealanie bez efektow ubocznych
poza tym sledze po czym ta zgaga mnie przesladuje a z tym akurat jest roznie, na szczescie rzadko pani zgaga sie pojawia ::--)))
-
Z uciążliwych objawów to mnie najbardziej dokuczają mimo wszystko plecy:( niemal non stop mnie bola, ale nic to:)
Dziś po przebudzeniu miałam niezła "akcję"! Pierwsze co, to głaszczę brzuszek, a dziś rano! Poprostu go nie było! Dopiero jak wstałam to wrócił na swoje miejsce! A pierwsza myśl? "Czy aby mi się nie śniło, że jestem w ciąży?" Maluszek na prawdę sobie pozwala;P -
Mój synek też sporo się rusza, ale czuję te jego kopniaczki bardzo nisko. Ze starszym czułam od początku gdzieś na wysokości pępka, a teraz o wiele niżej.
Też byłam przeziębiona, właściwie dopiero dochodzę do siebie. Dałam radę pijąc wodę z cytryną i syrop prenalen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 16:03
-
Tak właśnie na połówkowym dowiedziałam się, że w brzuszku mieszka synek.
Imię jeszcze nie jest do końca wybrane, ale raczej zostanie już tak: Kacper PawełWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 16:15
magdalena, niunia lubią tę wiadomość