X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-tego właśnie ja sie obawałam!!! ciesze się że mały zdrowy,a współczuje tego uczucia !!! Ale w sumie będziesz miała parke ;-) to Twój synuś pyzio ;-) aż 400gram ;-) a to już pewne pewne że chłopak!!!! Mocno tule Cię!!!!a jak reakcja męża i julci???

mamafasolki lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia tak samo zawiedzona jak ja. A mężowi to bez różnicy byle zdrowe, radości wielkiej nie było . A jaboję się ze nie będę akceptowała chłopca. Masakra jakąś. W dodatku wszyscy gratulują ze bedzie parka. Muszę to przetrawić. Termin porodu z 7.05 zmienione na 1.05 według usg

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki nie martw się. Powiem Ci szczerze, że też miałam mieszane uczucia jak dowiedziałam się, że drugi też będzie synuś (a już przy pierwszym chciałam córunię), ale najważniejsze, że dzieciaczki są zdrowe. Ja po dwóch dniach oswoiłam się już z tą myślą i cieszę się bardzo, że synuś zdrowy. Na pewno pokochasz synka równie mocno i będziesz się śmiała ze swoich obaw. Jak urodziłam synka to nie przyszło mi do głowy ani razu to, że szkoda że nie jest dziewczynką. Jest wspaniałym i kochanym chłopcem.

mamafasolki, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-mi sie termin opóźni ,chyba że mała przytyje bo w 20tyg+5 ważyła 280g troche mało :-( kurcze to nieźle z tym chłopcem,napewno będziesz kochać jak swoje hehe a jakoś sie zaakceptuje,ja tego właśnie się bałam !!!że chłopak będzie ;-)

patulla-podziwiam ;-) ja bym oszalała jakbym dowiedziała się że chłopiec ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe każd chyba chce córę, ja to znowu wolałabym chłopaka, ale czuje, że jednak będzie córka:) Ale tak jak już pisałam, nie ma to dla mnie dużego znaczenia, mam tylko nadzieję, że maluszek jest cały i zdrowy i nic mu nie grozi:)
    A aktualna zachcianka! LODY hihi:D

patulla, Dorjana lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-niby się mówi że słodkie na dziewczyne a kwaśne na chłopaka :d u mnie i to i to :p na początku ciąży zbrzydłam a teraz wyładniałam ;-) hehe zobaczymy hehe niby wiem ,że córcia ale uwierze jak zobacze ;-)no i tobie życze córci ;-) a moja wojuje ciągle ;-) tak kopie :d taka chuda a tyle ma siły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 20:31

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, byłam dziś zawieść l4 do pracy i wszyscy zszokowani nową fryzurą:P ale nie słyszałam żadnych negatywów:) także fryzura zaakceptowana!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-i gitara ;-) a tak wogóle co porabiacie??

bemommy,fizjo,aga,kasieńka-a was gdzie wywiało???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u reszty dziewczyny po dzisiejszych wizytach?

Popłakałam sobie i troszkę mi lepiej. Muszę kupić cieszek tygrysek- Dorjana kiedyś zdjęcie wstawiala , jest taki słodki i będę sobie wyobrażać mojego synka tygryska :)

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuję w reserved jako zastępca kierownika, dlatego poszłam na l4, bo praca wydaje się łatwa, ale do takich nie należy.

mamafasolinki, nie martw się, na pewno pogodzisz się z myślą, że tym razem nie córeczka, ale pomyśl, że może będziesz miała obrońce, dla później młodszej księżniczki:) a ubranko tygryska! super sprawa:D jak ja będę miała syneczka, to na pewno mu takie cudo sprawię:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:

patulla-podziwiam ;-) ja bym oszalała jakbym dowiedziała się że chłopiec ;-)

Nie ma co podziwiać:-) Chcieliśmy dziecko ... i mamy dziecko.

I nic byś i tak nie mogła zrobić... tylko pokochać to Maleństwo. Nawet bardziej trzeba je kochać jak okazuję się nie tym kim chcieliśmy. Powinno być nam wtedy wstyd, że przyszło nam do głowy, że nie chcieliśmy chłopca/dziewczynki.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki wrote:
    My już po badaniu.
    Kurcze dziewczyny wiem ze nie powinnam się tak czuć ale płakać mi się chce. Tak bardzo chciałam mieć córeczkę a bedzie chłopak. To straszne ale wogole się nie cieszę i jestem przerażona. Mam nadzieję ze przez drugą połowę ciąży przyzwyczaję do faktu ze bedzie syn. Dobrze ze puki co wszystko ok. Mały waży 400g

Łączę się z Tobą w Bólach Mamofasolki :(
    u mnie to samo podejrzenie - ale póki co nie bedziemy się nastawiać - ja peniska nie widziałam - bo nie chciałam najpierw poznać płci, po czym pod koniec wizyty zapytałam i SZOK !!!!

Ogólnie to miałam straszny dzień - ciśnienie 161/88 !!! MASAKRA !!!
    ale nie ma się co dziwić - byłam cała roztrzęsiona...
    w ogóle to spóźniliśmy się na wizytę i troszkę się wepchnęliśmy w kolejkę :( więc wizyta przebiegła bardzo ekspresowo :(

i co gorsza - sprawdzają się wszystkie przypuszczenia - chłopaki często bywają wielgaśne - dzidzia waży aż 367gr :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 21:31

mychowe lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie, czy nie cieszycie się z tego, że Wasze dzieci mają dwie rączki, dwie nóżki, serduszko, nie widać żadnych wad, ...?? Czy nie jest to ważniejsze??

Bea_tina, szczessciara, mychowe, kasienka82, Miriam, magdalena, bemommy lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina tylko że u mnie księzniczka bedzie starsza o 5 lat od księcia :) Mam już córeczke i bardzo chciałam mieć drugą no ale wyszło inaczej. Widocznie ktoś na górze miał inne plany względem mnie niż ja :) Dobrze że dowiedziałam sie teraz a nie przy porodzie, tak to mam czas na przestawienie sobie w głowie :)

niunia, magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem wass dziewczyny ! macie w brrzuszkach wasze dzieciaczki a wy się martwicie bo nie są takiej płci jaką sobie zyczycie cieszcie się tym , że jest wam dane mieć to dziecko bo inni chcą a nie mogą a to jest większy powód do martwienia się

patulla, mychowe, Miriam, bemommy lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie, czy nie cieszycie się z tego, że Wasze dzieci mają dwie rączki, dwie nóżki, serduszko, nie widać żadnych wad, ...?? Czy nie jest to ważniejsze??
    w 100% zgadzam się z patulla! Nie ważna płeć, ważne, że maluchy zdrowe!! Ja bym oddała wszystko, żeby mój Dominik był zdrowy i ŻYŁ! Czasu nie cofnę, a teraz zostaje mi modlitwa o zdrowie dla okruszka!

szczessciara, patulla, Miriam, fizjo, bemommy lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach - ależ głupoty piszecie...
    jak możecie sugerować że nie pragniemy zdrówka dla naszych maleństw, czy któraś z nas napisała że jest inaczej ??? Że ich nie chcemy ??? Że nie kochamy ??? SZOK !!!
    - to się nazywa pierwsza reakcja - obie pragnęłyśmy córeczek a możliwe że będą synusie ... i my się bardzo cieszymy i ich kochamy...

BEZ WZGLĘDU NA PŁEĆ !!!!!

(przepraszam Mamofasolki że piszę również w twoim imieniu - ale to la mnie przecież takie oczywiste, aż mnie zatkało jak przeczytałam te puste teksty)

mamafasolki, niunia lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie nie chciałam Was urazić i nikt nie sugerował, że nie chcecie zdrowia dla Waszych maluszków. Chciałam tylko zaznaczyć, że są ważniejsze rzeczy niż płeć:-)
    To nic tylko gratulować Wam i cieszę się razem z Wami:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 21:40

Dorjana, Bea_tina, mamafasolki, mychowe, Miriam, bemommy lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jeśli chodzi o mnie nie chciałam Was urazić i nikt nie sugerował, że nie chcecie zdrowia dla Waszych maluszków. Chciałam tylko zaznaczyć, że są ważniejsze rzeczy niż płeć:-)
    To nic tylko gratulować Wam i cieszę się razem z Wami:-)
    podpisuję się!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie ze każdy powinien cieszyć się ze jest się w ciąży i nie ma problemów, ze maleństwo się dobrze rozwija. Ale jest coś takiego jak emocje na które nie mamy wpływu. Cieszę się ze jestem w ciąży i ze jest wszystko dobrze ale od zawsze chciałam mieć dwie dziewczynki i nawet nie brałam pod uwagę ze mogę mieć chłopca. Dlatego doznałam szoku i tak zareagowalam. Nie mam wpływu na swoje emocje.

Dorjana a co z L4?

niunia, Dorjana lubią tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ