X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo sie ciesze ze Wasze dzieci zdrowe:-) no i gratulacje syneczkow. dorjana to jest ptaszek ewidentnie mam takie samo zdjecie:-)
    faktycznie chlopcy sa wieksi moj w 19tc mial 282g a w suwaczkach pisza ze 200 dziecka ma wiec juz jest roznica, no i Olus ma dlugie nozki ale to po mezu bo ma 186 cm ja 170 cm wiec nie dziwne ze Olo duzy bedzie:-)
    jestem pewna ze mimo rozczarowania kochacie xwoje malenstwa nad zycie!!!
    i dajcie juz spokoj roztrzasania jak dorjana i mamafasolki zareagowaly uszanujcie podzielily sie z nami swoimi emocjami a tu atak...... to zapewne przez zaskoczenie pamietajmy ze nigdy nie jestesmy pewni jak sie zachowamy, zareagujemy w roznych sytuacjach ja zzwsze powtarzam nie znam siebie na 100% czasem tylko nam sie wydaje jak zrobie co zrobie a zycie potem weryfikuje:-)
    takze juz prawie wszystkie wiemy kto u nas mkeszka:-)
    beatina tak mi przykro z powodu Twojego synka:( ale teraz bedzie dobrze nue ma innej opcji kochana:-)
    ja dzis ruszam w droge do rodzicow:-) no i przedstawie im ich wnuczka Alexandra:-) :-) :-) jest taki sliczny i wydaje mi sie ze bedzie podobny do mojego ukochanego mezusia, moj maz mowi do mnie w liczbie mnogiej jakie to slodkie. wczoraj szedl ze smieciami i zapytal czy macie na cos ochote, to pojde kupie?:-) rozpieszcza nas

patulla, Dorjana, mamafasolki, Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo uwazaj na siebie! :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena nikt nikogo nie atakuje... skoro one mogą "podzielić się swoimi emocjami" to dlaczego inni nie mogą wyrazić swojej opinii?
    Każdy ma swoje zdanie i ma prawo je wyrazić. Pozdrawiam.

bemommy lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny :) Najważniejsze, że w brzuszkach rozwijają się nam małe istotki, a reszta jest najmniej istotna. Doceniamy to dopiero wtedy, jak miałyśmy problemy z zajściem w ciążę, kłopoty zdrowotne czy istnieje jakiekolwiek ryzyko dla malucha. Obyśmy tylko szczęśliwie donosiły nasze ciąże! Tego nam wszystkim życzę :)

kasienka82, agata86, bemommy, Limerikowo, patulla lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nic się nie dzieje!
    magdalena, dzięki za miłe słowa!

Kyrde dziś się obudziłam pierwszy raz leżąc centralnie na brzuchu, as się przestraszyłam, czy aby nic nie zrobiłam maluchowi, ale czuję mikroskopijne kołatania maluszka więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze:)

miłego dnia dziewczyny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja zawsze bardzo chciałam mieć syna, ale w trakcie ciąży powoli dochodziłam do wniosku że jest mi to zupełnie obojętne a teraz wiem że najprawdopodobniej będzie córka :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-to gratuluje córci ;-)

no i witam ;-)
    dziś piątek ;-)jupiii

mam pytanie,chce dla małej kupić pierwsze butki i nie mam pojęcia jaki rozmiar ;-) może coś pomożecie???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 12:29

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze buciki są "niechodzki" czy coś w ten deseń i one raczej są typu skarpetka. a jaki rozmiar to nie mam pojęcia:P

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale ja w internecie chce kupić i musze podać rozmiar ;-) najmniejsze to 16;-) i tak myśle nad nimi ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wcale to nieprawda, nasza mała w 20 tyg i 5 dni ma 420 g także to nic nie znaczy :) I nie martw się nie porozrywa cię mówiłaś że jesteś szeroka w biodrach także ma gdzie przejśc, co ja mam powiedzieć jak noszę xs? to będzie krwawa masakra :)
    Dorjana wrote:
    Łączę się z Tobą w Bólach Mamofasolki :(
    u mnie to samo podejrzenie - ale póki co nie bedziemy się nastawiać - ja peniska nie widziałam - bo nie chciałam najpierw poznać płci, po czym pod koniec wizyty zapytałam i SZOK !!!!

Ogólnie to miałam straszny dzień - ciśnienie 161/88 !!! MASAKRA !!!
    ale nie ma się co dziwić - byłam cała roztrzęsiona...
    w ogóle to spóźniliśmy się na wizytę i troszkę się wepchnęliśmy w kolejkę :( więc wizyta przebiegła bardzo ekspresowo :(

i co gorsza - sprawdzają się wszystkie przypuszczenia - chłopaki często bywają wielgaśne - dzidzia waży aż 367gr :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 13:48

Dorjana lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan co do tego zdjecia to ja mam podbne z dwóch różnych usg i lekarz potwierdził mi chłopca i wytłumaczył że to co pomiedzy nogami to właśnie przyrodzenie :)

Dorjana lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podziwiam Wasze super dokladne fotki.ciesze sie ze Malenstwa Wam zdrowo rosna i tez sobie zycze takich wspanialych sesji w polowie stycznia "miedzy nozkami":-):-):-):-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja ostatnio kupiłam trampki w rozmiarze 16 właśnie :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi sie wydaje, że problem z płcią to jest to, że każdy w rodzinie ma przeczucia, nam wszyscy wmawiali, że czujemy chłopaka przyjaciele rodzina wszyscy na chłopaka i my się w to wkręcaliśmy, ale jak lekarz nie widział, to rzucił monetą i wypadła reszka, że niby dziewczynka i tym po mału zaczeliśmy się oswajać, że mamy dziewczynkę i potem potwierdził, i wszyscy się ucieszyli, że kobitka, zreszta u nas po każdej wizycie jak rozdzwania się telefon to zawsze padało i pada pytanie czy zdrowe, jak mój bratanek jest szczęśliwy, że jednak siochę będzie miał, co boksy ostre zamierzał wprowadzać to mi się wydaje, że jest dobrze. Zresztą mnei lekarz jak pytał co chce to mówiłam, żeby było zdrowe, i dziękować Bogu tak jest także dla mnie to jest podstawa, tymabrdziej, że wsród znajomych napatrzyłam się nasłuchałam się o naprawdę dużych problemach i komplikacjach z ciążą z dziećmi i z matkami, już nie będę nawet mówić, bo to są tragedie, a tak kończąc optymistycznym akcentem to zawsze możecie zrobić jak mama Adasia w "Nic śmiesznego" ;)

kasienka82, Limerikowo lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka mojego m tak się wkręciła że będzie mieć córe bo miała 3 chłopców i bardzo pragnęła dziewczynki że po urodzeniu kolejnego chłopca wpadła w depresje i chciała mu odciąć przyrodzenie. Więc nie nastawiajcie się co do pułci bo to źle może się skończy ważne aby było zdrowe

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozusa masz racje, to w pierwszej chwili wydaje się śmieszne, ale naprawdę tak nieraz jest, ja ostatnio oglądałam film, że kobieta tak chciała mieć córkę, że jak urodził się syn to go ubierała na dziewczynę.

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-i duże te butki na niemowlaka czy takie większe???

slonkozusa-ale mnie rozbawiłaś ;-) śmiałam sie że jak małej wyrosną jajka to ,że jej obetne ;-) ale jest jak se wymarzyłam ;-) będzie niunia ;-)

bemommy-jak małe to i tak nie widać czy chłopiec czy dziewczynka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 14:19

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ale sa takie inteligentki, że noworodkom uszy przekuwają, to już wtedy widać :P

Co to butków, to czytałam, że na początku nie pwoinno się ubierać, bo mogą źle na stópkę wpływać, w sensie deformować ją, ja chciałam zrobić takie sandałki na szydełku :P ale nie nie mam akcesoriów i talentu, ale chce się szybko nauczyć bo jeszcze chce zrobić kocyk na drutach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 14:50

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-ja zaczynam właśnie kocyk robić ;-)A uszy małej na roczek przekłuje ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia na roczek, ale nie od razu po urodzeniu :) ja sie dziwie, że niektóre tatuaży nie robią już :) Mnie rozwala to 3 dniowe dziecko w jeansach, bo mamy bawią się w Zienia i stylizacje robią hahaha, żałosne :) Niektórym dziecko myli się z lalką :) Ja nie będę przekuwała, poczekam będzie strasza i będzie chciała mieć, to wtedy pójdziemy i przekujemy, nie będzie chciała, to nie przekujemy :) ja uszy przekułam jak miałam 13 lat dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 16:05

Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ