X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Mirka14-i duże te butki na niemowlaka czy takie większe???
    podeszwa z zewnątrz ma 9 cm :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to są bardzo miękkie buciki z materiału więc deformacja stópkom nie grozi :)

bemommy, Dorjana, niunia lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Slonkozusa masz racje, to w pierwszej chwili wydaje się śmieszne, ale naprawdę tak nieraz jest, ja ostatnio oglądałam film, że kobieta tak chciała mieć córkę, że jak urodził się syn to go ubierała na dziewczynę.

U mojego Czarka w pracy jest taki Marek którego mama ubierala jak dziewczynkę do 5 roku życia i wolała na niego Marysia wydało sie wszystko dopiero gdy poszedł do przedszkola to jest dopiero tragedia dla dziecka psychicznie podobno długo dochodził do siebie jakieś terapie i tak dalej bo nie potrafił przestawić sie na to ze jest chłopcem do tego mamę mu zamknęli na przymusowym leczeniu

bemommy lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak macie, że powróciło do Was wielkie spanie?? Ja pomimo, że śpię po 8-9 godzin w nocy to ok 15-17 jestem już śpiąca! Masakra jakaś:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina ja też tak mam, ale dotychczas myślałam, że to efekt osłabienia z powodu antybiotyku.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciągu ostatnich kilku dni chodzą późno spać, wstaję ok 8-9 i jestem nawet wyspana (chociaż wstać mi się nie chce:-P). A około 16 mam dużo chęci do życia i nawet zabieram się za pisanie pracy, której strasznie nie chce mi się pisać.

Ale dzisiaj jestem już zmęczona, a zanim mąż wróci z pracy to jeszcze trochę muszę sama z Małym być, a na wieczór on też robi się bardziej marudny.

A tak poza tym to ostatnio nie wiem co bym zjadła i jem byle jeść, bo trzeba. Na nic nie mam ochoty jakbym przejedzona wszystkim była:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-to myślisz że będa pasować r. 16??? ;-) też takie mięciutkie chce kupić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 00:13

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chyba dziś nie zasne :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - ja też nie pospałam :P
    siedziałam na necie całą noc :D

a tak wogóle to WITAJCIE !!! DZIENDOBEREK na rondelek <3

Czas się zabrać za okna - troszkę się boję ale musze to zrobić, mam nadzieję że nie ma mrozu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 08:41

niunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi oknami to bym uważała i zagonila męża :) podobno w ciazy nie należy podnosić rak do góry tzn myć okien wieszać firanek itp ja myślałam ze to jakieś zabobony i w 15 tyg zaczęłam zmieniać firanki zasłony i wnocy dostałam takich skurczy ze wyladowalam w szpitalu nie wiem może to był zbieg okoliczności ale już tego nie robię nie to ze strasze ale jeżeli masz możliwość to poprostu popros kogoś zeby zrobił to za Ciębie

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Miriam - pamiętam twoją akcję - ależ się przeraziłam wtedy... dlatego też twojej rady posłuchałabym jakbym miąła taką możliwość :/( musze sama sobie poradzić (moje okna są już w strasznym stanie - tak długo zwlekałam z tym obowiązkiem)
    ale zapewniam że robię przerwy co kilka minut bo strasznej zadyszki dostaję przy ściąganiu firanek i kręci mi się w główce :/

Jedno okienko już za mną :)))
    jeszcze tylko 4 :P

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mi kategorycznie zakazał mycia okien więc cały czas czekam aż on to zrobi :)

Dorjana, Miriam, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana- ja zostawiam wszystko na poniedziałek:) Nie z lenistwa, chociaż:P, ale wiem, że jak teraz posprzatam to zaraz będę musiała znowu sprzatać cały dom, tak się u nas kurzy:/ więc spokojnie w poniedziałek będę powolutku sprzątać:)
    Dziś czeka mnie mały wypad na miasto, odbieram firanki do salonu:D 3 tygodnie czekania! I kolejne zakupki:) a owoce zostawiam już na poniedziałek:)!

Dziewczyny ja też się dziś męczyłam z zaśnięciem! Masakra jakaś! Przysnęło mi się dopiero po 3:/ ale pospałam do 10(z małymi przerwami) więc nie jest źle:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie się zlitował .... :D wrócił ze sklepu i stwierdził że skończy - 2 ostatnie okienka sam pomyje :D
    Mój mężuś to już taki jest - woli żeby sąsiedzi nie widzieli ze ciężarna żona okna myje :P a właśnie te 2 okienka ostatnie - są od strony ulicy :D
    Cwaniak z niego nieziemski ...
    Mam nadzieję że synuś nie będzie takim pozerem <3

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe miłość kwitnie!:)
    dziś kupię baterie może do aparatu i w końcu zrobię zdjątko mojej klusko-brzucha:P i postaram się ładnie tutaj dodać:)

Dorjana lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam powiedzieć, że ruchy maluszka do mnie wróciły!:) Nie są jeszcze bardzo mocne i jakieś regularne, ale najczęściej jak coś zjem to zaczyna się chwilowy maratonik kopniaków!:) NARESZCIE!

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś też już nieźle fika, a już w ogóle po czekoladce:-D

Ja zacznę coś do Świąt przygotowywać jutro chyba dopiero, dzisiaj popołudniu jak mężuś wróci z pracy na zakupy jedziemy. Mam nadzieję, że nie zapomnę o niczym - listę robię już kilka dni i dopisuję ciągle to to, to tamto.
    Najgorsze jest to, że nie mam nawet wszystkich prezentów jeszcze... wrrr...

Sprzątanie to zadanie Mężusia i musi tak zaplanować żeby zdążyć, ale okna już mamy zrobione.

I wiecie co? Jakoś nie czuję jeszcze Świąt, wszędzie trąbią o Świętach, kolędy pomału zaczynają grywać, a ja nie czuję tego, że za 3 dni Wigilia. Mam nadzieję, że załapię jeszcze świąteczny nastrój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 11:27

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam, bardzo słaba atmosfera świąteczna:( Dziś może i spadło troche śniegu, ale cóż z niego, jak się zaraz rozpuści:(
    Może będzie inaczej jak się już ubierze choinkę(u nas jeszcze w lesie) i zapachy świateczne się poczuje, licze na to, bo święta kocham!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle ostatnio mam taki "podły" nastrój. I z byle powodu bym się smuciła i płakała. Ach... co ta ciąża robi z człowiekiem;-)

Też uwielbiam Święta i liczę, że te dzisiejsze zakupy "zbliżą" mnie do nich:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jakoś świąt nie czuję dzisiaj w nocy zakupy spożywcze w całodobowym Tesco (liczymy na to że w nocy nie będzie tłumów),a jutro jeszcze trzeba kupić prezenty :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ