Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Mirka14-i duże te butki na niemowlaka czy takie większe???
    podeszwa z zewnątrz ma 9 cm :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to są bardzo miękkie buciki z materiału więc deformacja stópkom nie grozi :)

bemommy, Dorjana, niunia lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Slonkozusa masz racje, to w pierwszej chwili wydaje się śmieszne, ale naprawdę tak nieraz jest, ja ostatnio oglądałam film, że kobieta tak chciała mieć córkę, że jak urodził się syn to go ubierała na dziewczynę.

U mojego Czarka w pracy jest taki Marek którego mama ubierala jak dziewczynkę do 5 roku życia i wolała na niego Marysia wydało sie wszystko dopiero gdy poszedł do przedszkola to jest dopiero tragedia dla dziecka psychicznie podobno długo dochodził do siebie jakieś terapie i tak dalej bo nie potrafił przestawić sie na to ze jest chłopcem do tego mamę mu zamknęli na przymusowym leczeniu

bemommy lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak macie, że powróciło do Was wielkie spanie?? Ja pomimo, że śpię po 8-9 godzin w nocy to ok 15-17 jestem już śpiąca! Masakra jakaś:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina ja też tak mam, ale dotychczas myślałam, że to efekt osłabienia z powodu antybiotyku.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciągu ostatnich kilku dni chodzą późno spać, wstaję ok 8-9 i jestem nawet wyspana (chociaż wstać mi się nie chce:-P). A około 16 mam dużo chęci do życia i nawet zabieram się za pisanie pracy, której strasznie nie chce mi się pisać.

Ale dzisiaj jestem już zmęczona, a zanim mąż wróci z pracy to jeszcze trochę muszę sama z Małym być, a na wieczór on też robi się bardziej marudny.

A tak poza tym to ostatnio nie wiem co bym zjadła i jem byle jeść, bo trzeba. Na nic nie mam ochoty jakbym przejedzona wszystkim była:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-to myślisz że będa pasować r. 16??? ;-) też takie mięciutkie chce kupić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 00:13

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chyba dziś nie zasne :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - ja też nie pospałam :P
    siedziałam na necie całą noc :D

a tak wogóle to WITAJCIE !!! DZIENDOBEREK na rondelek <3

Czas się zabrać za okna - troszkę się boję ale musze to zrobić, mam nadzieję że nie ma mrozu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 08:41

niunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi oknami to bym uważała i zagonila męża :) podobno w ciazy nie należy podnosić rak do góry tzn myć okien wieszać firanek itp ja myślałam ze to jakieś zabobony i w 15 tyg zaczęłam zmieniać firanki zasłony i wnocy dostałam takich skurczy ze wyladowalam w szpitalu nie wiem może to był zbieg okoliczności ale już tego nie robię nie to ze strasze ale jeżeli masz możliwość to poprostu popros kogoś zeby zrobił to za Ciębie

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Miriam - pamiętam twoją akcję - ależ się przeraziłam wtedy... dlatego też twojej rady posłuchałabym jakbym miąła taką możliwość :/( musze sama sobie poradzić (moje okna są już w strasznym stanie - tak długo zwlekałam z tym obowiązkiem)
    ale zapewniam że robię przerwy co kilka minut bo strasznej zadyszki dostaję przy ściąganiu firanek i kręci mi się w główce :/

Jedno okienko już za mną :)))
    jeszcze tylko 4 :P

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mi kategorycznie zakazał mycia okien więc cały czas czekam aż on to zrobi :)

Dorjana, nick nieaktualny, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana- ja zostawiam wszystko na poniedziałek:) Nie z lenistwa, chociaż:P, ale wiem, że jak teraz posprzatam to zaraz będę musiała znowu sprzatać cały dom, tak się u nas kurzy:/ więc spokojnie w poniedziałek będę powolutku sprzątać:)
    Dziś czeka mnie mały wypad na miasto, odbieram firanki do salonu:D 3 tygodnie czekania! I kolejne zakupki:) a owoce zostawiam już na poniedziałek:)!

Dziewczyny ja też się dziś męczyłam z zaśnięciem! Masakra jakaś! Przysnęło mi się dopiero po 3:/ ale pospałam do 10(z małymi przerwami) więc nie jest źle:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie się zlitował .... :D wrócił ze sklepu i stwierdził że skończy - 2 ostatnie okienka sam pomyje :D
    Mój mężuś to już taki jest - woli żeby sąsiedzi nie widzieli ze ciężarna żona okna myje :P a właśnie te 2 okienka ostatnie - są od strony ulicy :D
    Cwaniak z niego nieziemski ...
    Mam nadzieję że synuś nie będzie takim pozerem <3

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe miłość kwitnie!:)
    dziś kupię baterie może do aparatu i w końcu zrobię zdjątko mojej klusko-brzucha:P i postaram się ładnie tutaj dodać:)

Dorjana lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam powiedzieć, że ruchy maluszka do mnie wróciły!:) Nie są jeszcze bardzo mocne i jakieś regularne, ale najczęściej jak coś zjem to zaczyna się chwilowy maratonik kopniaków!:) NARESZCIE!

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś też już nieźle fika, a już w ogóle po czekoladce:-D

Ja zacznę coś do Świąt przygotowywać jutro chyba dopiero, dzisiaj popołudniu jak mężuś wróci z pracy na zakupy jedziemy. Mam nadzieję, że nie zapomnę o niczym - listę robię już kilka dni i dopisuję ciągle to to, to tamto.
    Najgorsze jest to, że nie mam nawet wszystkich prezentów jeszcze... wrrr...

Sprzątanie to zadanie Mężusia i musi tak zaplanować żeby zdążyć, ale okna już mamy zrobione.

I wiecie co? Jakoś nie czuję jeszcze Świąt, wszędzie trąbią o Świętach, kolędy pomału zaczynają grywać, a ja nie czuję tego, że za 3 dni Wigilia. Mam nadzieję, że załapię jeszcze świąteczny nastrój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 11:27

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam, bardzo słaba atmosfera świąteczna:( Dziś może i spadło troche śniegu, ale cóż z niego, jak się zaraz rozpuści:(
    Może będzie inaczej jak się już ubierze choinkę(u nas jeszcze w lesie) i zapachy świateczne się poczuje, licze na to, bo święta kocham!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle ostatnio mam taki "podły" nastrój. I z byle powodu bym się smuciła i płakała. Ach... co ta ciąża robi z człowiekiem;-)

Też uwielbiam Święta i liczę, że te dzisiejsze zakupy "zbliżą" mnie do nich:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jakoś świąt nie czuję dzisiaj w nocy zakupy spożywcze w całodobowym Tesco (liczymy na to że w nocy nie będzie tłumów),a jutro jeszcze trzeba kupić prezenty :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ