X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-trzymam kciuki kochana ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dzis w nocy obudzil mnie bol mostka. Poziej nie moglam zasnac, krecilam sie z boku na bok ale bylo coraz gorzej. Gdy rano wstalam caly czas czulam bol pod piersiami i plecow, wiecej miedzy lopatkami przy oddychaniu a najbardziej przy wydechu. Po paru godzinach troszke przeszlo. Teraz gdy siedze boli mniej ale jak wstane i chodze to bardzo i gdy chce sie polozyc to tez. Czytalam ze to moze byc ucisk macicy na zoladek a z kolei zoladka na mostek. Czy ktoras z Was miala badz ma podobnie? Do lekarza ide dopiero 6 stycznia. Nie wiem czy to powod do zmartwien ale jak mi nie przejdzie pojde prywatnie. Nie wiem jak przetrwam dzisiejsza noc..

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka-śmigaj do lekarza!!! Albo do szpitala niema co ryzykować,skonsultuj to z lekarzem niema innej rady !!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w te święta!
    wczoraj najwięcej prezentów dostał mój Skarbek :)
    a w piątek połówkowe :)

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87-trzymam kciuki za półówkowe napewna wypadnie super ;-) a co dostałaś dł maleństwa opowiadaj ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Ho ho ho... Merry Christmas, Christmas Merry - Były sobie renifery :D
    Miały takie śmieszne minki - gdyż urwały się z choinki
    <3

d2a7760d09f3bfb6b55b7d2a84d2fe4d.jpg

Z okazji Najpiękniejszych Świąt w Roku chciałabym Wszystkim tym bardziej i mniej znanym życzyć:
    dużo Radości, Zdrowia, Optymizmu,
    Siły, która pokonuje wszystkie trudnosci,
    Wiary w to, że tak jak po nocy nadchodzi dzień,
    to i po burzy wyjrzy słońce,
    Wzajemnej życzliwości, PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI !!!
    Oraz ciepła ogrzewającego zarówno Wasze ciała jak i serca.
    Cieszcie się wszystkim co Was otacza i sprawia, że na twarzy na dłużej pojawia sie uśmiech
    i oczywiście - Magicznej atmosfery na całe Święta Bożego Narodzenia.
    Nie można przecież nie wspomnieć o zdrówku dla całej rodzinki,
    a przede wszystkim dla tej malusiej kruszynki, która rośnie w każdym brzuszku...
    ... cudownych 9 miesięcy dla każdej przyszłej mamusi
    ... i owocnych starań dla tych, które nadal dzielnie walczą <3
    ... a na FINISH-u cudownego rozwiązania - aby ten dzień był miłym wspomnieniem i zachęcał do dalszego powiększania rodziny ;D

...

PS. a jak po Wigili ???
    Było pysznie... Ładowałam do oporu...
    Człowiek nie potrafi nad sobą zapanować przy tak wykwintnym stole
    Troszke teraz cierpimy z MISIEM :( a wczorajszy dzień cały przespaliśmy...
    Mam nadzieję że dziś staniemy twardo na ziemi :D
    i ruszymy do rodzinki w odwiedzinki :D
    efekt: PĘKŁAM ...jak co roku....
    Postanowienie: w przyszłym roku tyle nie zjem

n_tapety_na_pulpit__swiateczne_boze_narodzenie.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 04:41

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach ;-) co tam Drogie Panie u Was???;-)

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh! Co za święta! Pojedzone, to przedewszystkim! Aż się już normalnie nie chce jeść, a 90%, to same słodkości oczywiście:P Dziś to z tego "zmęczenia" cały dzień prawie śpimy! Niezła masakra:) Z jednej strony dobrze, że już po świętach, ale z drugiej, przynajmniej mój D sobie mógł odpocząć, bo tak to non stop w pracy:( Od jutra znowu zaczyna, dziś dostał wolne, a jutro już niestety:( Dobrze, że zaraz Nowy Rok, to też jeden dzień ekstra wolne:)
    Dziewczyny mierzyłam obwód w brzucholka! Ale jeszcze przed świętami(chociaż wczoraj wyszło mi tak samo) no i mam już niemało, bo 111 w najszerszym miejscu, a wydaje mi się, że brzuch mi idzie teraz coraz "wyżej" :) Kropek szaleje, a w święta dostał tyle słodkości, że juz chyba na nic nie będzie reagować hihi ;-)

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja poświętęcznie również składam życzenie zdrowych wesołych świąt :) i na zapas, bo pewnie do Nowego Roku mogę znów nie mieć czasu wejść SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU :)

Natalinka jak u Ciebie?

Fizjo, jak się czujesz?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bemommy - ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego. Hmmm... co u mnie? Infekcja chyba się nie wyleczyła, ale biorę jeszcze przez 12 dni zapisane globulki dop. Zobaczymy co dalej. Nasiliło się, bo znowu zaczęło mnie brać przeziębienie, a pewnie zły humor i awantury męża też się przyczyniły.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Dziewczyny! Dzis w nocy obudzil mnie bol mostka. Poziej nie moglam zasnac, krecilam sie z boku na bok ale bylo coraz gorzej. Gdy rano wstalam caly czas czulam bol pod piersiami i plecow, wiecej miedzy lopatkami przy oddychaniu a najbardziej przy wydechu. Po paru godzinach troszke przeszlo. Teraz gdy siedze boli mniej ale jak wstane i chodze to bardzo i gdy chce sie polozyc to tez. Czytalam ze to moze byc ucisk macicy na zoladek a z kolei zoladka na mostek. Czy ktoras z Was miala badz ma podobnie? Do lekarza ide dopiero 6 stycznia. Nie wiem czy to powod do zmartwien ale jak mi nie przejdzie pojde prywatnie. Nie wiem jak przetrwam dzisiejsza noc..
    Ja mam podbnie i tak u mnie ucisk macicy na nażądy mi mija jak chodze lub siedze prosto moja siostra jak była w ciąży miała tak samo , u ciebie może być coś innego więc trzeba to skonsultować

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny u nas też było szaleństwo jedzeniowe mały chyba zadowolony bo nie buszował tak po brzuszku he he he ale jakieś 2 kg do przodu na wadze mam nadzieję, że się cofnie a jak nie to trudno. :)
    dziś za to prawie 3 godzinny spacer dobrze mi zrobił oglądałam wózki i łóżeczka jakie to wszystko śliczne już wszystko chciałabym mieć!
    ogólnie święta bardzo fajne ale nie mogę się doczekać tych za rok z małym już z nami.

Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to kuruj się tam, mam nadzieję, że przez te 12 dni uda się tobie to diabelstwo wyleczyć, i zapomnieć o infekcjach już do końca ciąży, czego ci życzę na ten końcówkę tego i przyszły rok, staraj się nie denrwować, chociaż napewno jest trudno , trzymam kciuki :)

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze Wam swieta minely bardzo radośnie, leniwie i bezstresowo:)

U mnie z dnia na dzień coraz wyraźniejsze i mocniejsze kopniecia czuc, niesamowite uczucie:)

magdalena, Dorjana, Limerikowo, niunia, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Słodziaki:*

bemmomy- dziękujęęęę za pamięęęććć:* czuje się całkiem całkiem...jak księżniczka :-) hehe-nie pamiętam kiedy tak...mogłam się beztrosko wylegiwać:-) Aż z obawy na odlezyny zaczęłam ćwiczyć izometrycznie,hehe :-)

A co u Ciebie Słoneczko??? tylko nie mów że się najadłaś ze sie ruszyc nie mozesz :-P

co u kasienki??
    i niuni??
    i mamyfasolki??
    i dorjany???

sciskam wszystkie:*

niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co slychac??? pozdrawiam

niunia lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie,co z Wami??? Jeszcze świętujecie??jak sie czujecie??? Moja mała już tak mocno kopie,że boje sie pomyśleć co dalej ;-)

No i wracajcie wszystkie już ;-) bo tęsknie;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja jestem i czytam was ,ale żeczywiście pusto i cicho tu, mój mały też bardzo kopie wczoraj w nocy obudził mnie kopniaczkami o 1 w nocy :)

niunia lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny pochwalę się moim wczorajszym zakupem :)
    Po kilku godzinach w sklepie wybrałam wózek

+ fotelik x-lander

Nie było łatwo z moim mężem wybrać cokolwiek tym bardziej że musieliśmy patrzeć na taki który do naszej 1metrowej windy się zmieści :)

15159.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 08:33

Dorjana, Limerikowo, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super świetny !!!! a ile dałaś ??
    też byłam na świątecznych oględzinach - niestety nie potrafiłam się zdecydować :/
    Muszę poczekać do Nowego Roku na dostawę - bo ubzdurałam sobie wózek w kolorze fioletowym :/
    Monodi%20-%2007%20-%20gon%20+%20spac%20-%20532.jpg
    458e6aa899ed746fb734ec61d248936a.jpg
    ... jak sądzicie ??? czy fiolet będzie pasował dla chłopczyka ??
    W przyszłości chciałabym mieć też córcię - dlatego szukam kolorku odpowiedniego dla obu maluszków :D
    niestety nie mogę znaleźć koloru fioletowego :(

9eda50fff87b4ef7eabbff42cec1f0c4.jpg
    5b64e0727058da2f93ad3de45c078dd8.jpg
    - jednak ten nie występuje w kolorze fioletowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 09:48

aga8787, Limerikowo, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ