X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-trzymam kciuki kochana ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dzis w nocy obudzil mnie bol mostka. Poziej nie moglam zasnac, krecilam sie z boku na bok ale bylo coraz gorzej. Gdy rano wstalam caly czas czulam bol pod piersiami i plecow, wiecej miedzy lopatkami przy oddychaniu a najbardziej przy wydechu. Po paru godzinach troszke przeszlo. Teraz gdy siedze boli mniej ale jak wstane i chodze to bardzo i gdy chce sie polozyc to tez. Czytalam ze to moze byc ucisk macicy na zoladek a z kolei zoladka na mostek. Czy ktoras z Was miala badz ma podobnie? Do lekarza ide dopiero 6 stycznia. Nie wiem czy to powod do zmartwien ale jak mi nie przejdzie pojde prywatnie. Nie wiem jak przetrwam dzisiejsza noc..

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka-śmigaj do lekarza!!! Albo do szpitala niema co ryzykować,skonsultuj to z lekarzem niema innej rady !!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w te święta!
    wczoraj najwięcej prezentów dostał mój Skarbek :)
    a w piątek połówkowe :)

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87-trzymam kciuki za półówkowe napewna wypadnie super ;-) a co dostałaś dł maleństwa opowiadaj ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Ho ho ho... Merry Christmas, Christmas Merry - Były sobie renifery :D
    Miały takie śmieszne minki - gdyż urwały się z choinki
    <3

d2a7760d09f3bfb6b55b7d2a84d2fe4d.jpg

Z okazji Najpiękniejszych Świąt w Roku chciałabym Wszystkim tym bardziej i mniej znanym życzyć:
    dużo Radości, Zdrowia, Optymizmu,
    Siły, która pokonuje wszystkie trudnosci,
    Wiary w to, że tak jak po nocy nadchodzi dzień,
    to i po burzy wyjrzy słońce,
    Wzajemnej życzliwości, PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI !!!
    Oraz ciepła ogrzewającego zarówno Wasze ciała jak i serca.
    Cieszcie się wszystkim co Was otacza i sprawia, że na twarzy na dłużej pojawia sie uśmiech
    i oczywiście - Magicznej atmosfery na całe Święta Bożego Narodzenia.
    Nie można przecież nie wspomnieć o zdrówku dla całej rodzinki,
    a przede wszystkim dla tej malusiej kruszynki, która rośnie w każdym brzuszku...
    ... cudownych 9 miesięcy dla każdej przyszłej mamusi
    ... i owocnych starań dla tych, które nadal dzielnie walczą <3
    ... a na FINISH-u cudownego rozwiązania - aby ten dzień był miłym wspomnieniem i zachęcał do dalszego powiększania rodziny ;D

...

PS. a jak po Wigili ???
    Było pysznie... Ładowałam do oporu...
    Człowiek nie potrafi nad sobą zapanować przy tak wykwintnym stole
    Troszke teraz cierpimy z MISIEM :( a wczorajszy dzień cały przespaliśmy...
    Mam nadzieję że dziś staniemy twardo na ziemi :D
    i ruszymy do rodzinki w odwiedzinki :D
    efekt: PĘKŁAM ...jak co roku....
    Postanowienie: w przyszłym roku tyle nie zjem

n_tapety_na_pulpit__swiateczne_boze_narodzenie.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 04:41

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach ;-) co tam Drogie Panie u Was???;-)

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh! Co za święta! Pojedzone, to przedewszystkim! Aż się już normalnie nie chce jeść, a 90%, to same słodkości oczywiście:P Dziś to z tego "zmęczenia" cały dzień prawie śpimy! Niezła masakra:) Z jednej strony dobrze, że już po świętach, ale z drugiej, przynajmniej mój D sobie mógł odpocząć, bo tak to non stop w pracy:( Od jutra znowu zaczyna, dziś dostał wolne, a jutro już niestety:( Dobrze, że zaraz Nowy Rok, to też jeden dzień ekstra wolne:)
    Dziewczyny mierzyłam obwód w brzucholka! Ale jeszcze przed świętami(chociaż wczoraj wyszło mi tak samo) no i mam już niemało, bo 111 w najszerszym miejscu, a wydaje mi się, że brzuch mi idzie teraz coraz "wyżej" :) Kropek szaleje, a w święta dostał tyle słodkości, że juz chyba na nic nie będzie reagować hihi ;-)

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja poświętęcznie również składam życzenie zdrowych wesołych świąt :) i na zapas, bo pewnie do Nowego Roku mogę znów nie mieć czasu wejść SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU :)

Natalinka jak u Ciebie?

Fizjo, jak się czujesz?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bemommy - ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego. Hmmm... co u mnie? Infekcja chyba się nie wyleczyła, ale biorę jeszcze przez 12 dni zapisane globulki dop. Zobaczymy co dalej. Nasiliło się, bo znowu zaczęło mnie brać przeziębienie, a pewnie zły humor i awantury męża też się przyczyniły.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Dziewczyny! Dzis w nocy obudzil mnie bol mostka. Poziej nie moglam zasnac, krecilam sie z boku na bok ale bylo coraz gorzej. Gdy rano wstalam caly czas czulam bol pod piersiami i plecow, wiecej miedzy lopatkami przy oddychaniu a najbardziej przy wydechu. Po paru godzinach troszke przeszlo. Teraz gdy siedze boli mniej ale jak wstane i chodze to bardzo i gdy chce sie polozyc to tez. Czytalam ze to moze byc ucisk macicy na zoladek a z kolei zoladka na mostek. Czy ktoras z Was miala badz ma podobnie? Do lekarza ide dopiero 6 stycznia. Nie wiem czy to powod do zmartwien ale jak mi nie przejdzie pojde prywatnie. Nie wiem jak przetrwam dzisiejsza noc..
    Ja mam podbnie i tak u mnie ucisk macicy na nażądy mi mija jak chodze lub siedze prosto moja siostra jak była w ciąży miała tak samo , u ciebie może być coś innego więc trzeba to skonsultować

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny u nas też było szaleństwo jedzeniowe mały chyba zadowolony bo nie buszował tak po brzuszku he he he ale jakieś 2 kg do przodu na wadze mam nadzieję, że się cofnie a jak nie to trudno. :)
    dziś za to prawie 3 godzinny spacer dobrze mi zrobił oglądałam wózki i łóżeczka jakie to wszystko śliczne już wszystko chciałabym mieć!
    ogólnie święta bardzo fajne ale nie mogę się doczekać tych za rok z małym już z nami.

Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to kuruj się tam, mam nadzieję, że przez te 12 dni uda się tobie to diabelstwo wyleczyć, i zapomnieć o infekcjach już do końca ciąży, czego ci życzę na ten końcówkę tego i przyszły rok, staraj się nie denrwować, chociaż napewno jest trudno , trzymam kciuki :)

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze Wam swieta minely bardzo radośnie, leniwie i bezstresowo:)

U mnie z dnia na dzień coraz wyraźniejsze i mocniejsze kopniecia czuc, niesamowite uczucie:)

magdalena, Dorjana, Limerikowo, niunia, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Słodziaki:*

bemmomy- dziękujęęęę za pamięęęććć:* czuje się całkiem całkiem...jak księżniczka :-) hehe-nie pamiętam kiedy tak...mogłam się beztrosko wylegiwać:-) Aż z obawy na odlezyny zaczęłam ćwiczyć izometrycznie,hehe :-)

A co u Ciebie Słoneczko??? tylko nie mów że się najadłaś ze sie ruszyc nie mozesz :-P

co u kasienki??
    i niuni??
    i mamyfasolki??
    i dorjany???

sciskam wszystkie:*

niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co slychac??? pozdrawiam

niunia lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie,co z Wami??? Jeszcze świętujecie??jak sie czujecie??? Moja mała już tak mocno kopie,że boje sie pomyśleć co dalej ;-)

No i wracajcie wszystkie już ;-) bo tęsknie;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja jestem i czytam was ,ale żeczywiście pusto i cicho tu, mój mały też bardzo kopie wczoraj w nocy obudził mnie kopniaczkami o 1 w nocy :)

niunia lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny pochwalę się moim wczorajszym zakupem :)
    Po kilku godzinach w sklepie wybrałam wózek

+ fotelik x-lander

Nie było łatwo z moim mężem wybrać cokolwiek tym bardziej że musieliśmy patrzeć na taki który do naszej 1metrowej windy się zmieści :)

15159.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 08:33

Dorjana, Limerikowo, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super świetny !!!! a ile dałaś ??
    też byłam na świątecznych oględzinach - niestety nie potrafiłam się zdecydować :/
    Muszę poczekać do Nowego Roku na dostawę - bo ubzdurałam sobie wózek w kolorze fioletowym :/
    Monodi%20-%2007%20-%20gon%20+%20spac%20-%20532.jpg
    458e6aa899ed746fb734ec61d248936a.jpg
    ... jak sądzicie ??? czy fiolet będzie pasował dla chłopczyka ??
    W przyszłości chciałabym mieć też córcię - dlatego szukam kolorku odpowiedniego dla obu maluszków :D
    niestety nie mogę znaleźć koloru fioletowego :(

9eda50fff87b4ef7eabbff42cec1f0c4.jpg
    5b64e0727058da2f93ad3de45c078dd8.jpg
    - jednak ten nie występuje w kolorze fioletowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 09:48

aga8787, Limerikowo, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ