X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto my w całej okazałości :) Chociaż nie do końca, bo zdjęcie było robione rano, a wieczorem brzuszek większy :) Byłam dziś na badaniach: toksoplazmoza i inne, masakra - kolejka na 40 osób do pobrania krwi, jeszcze więcej do kasy. Wycieczkę zakończyliśmy w sklepie dla dzieciaczków, oglądnęliśmy wózki, kupiliśmy skarpetki, rękawiczki niedrapki, śpioszki i czapkę - wszystko niebieskie... Wczoraj mały tak kopał, że czuć było jak się przyłożyło rękę. Mąż się przestraszył i aż zabrał dłoń ;) A wieczorem z prawej piersi polała mi się siara. A co u Was Kochane?

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka brzusio super , ja też zawsze wchodzę do sklepu dla maluszków i nigdy nie wyjdę z pustymi rękami .mój m przytulił się do brzucha to mały ewidentnie kopnął go w ucho :)

natalinka lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności !!!! Swoetna focia Natalinko <3
    Alez Ty szczuplutka jesteś :D i taki słodziaśny brzusio :D

Ja też mam jakiś dziwny brzusio - ala UFOLUDEK :P
    tak mnie wydeło poniżej pępka i czekam aż zacznie Moja MISIA się podnosić :D
    Ale fakt - brzusio zaczął szaleć po świętach - nie dość że misia go ostro zniekształca - raz na lewo, raz na prawo :D
    ...to jeszcze taki spory się zrobił że szok :O

Mam nadzieję że uda mi się go uwiecznić przed Sylwestrem :D
    Musze zwiększyć częstotliwość pykania foteczek - bo w masakrycznym tempie Brzusio zaczął rosnąć :D

A co myślicie o L4 ???
    Jak długo planujecie pracować ??

Aż do samego porodu ??

... i jeszcze jak Sylwester ??? jakieś szalone plany ???
    Ja miałam - ale nie dalam rady :( szkoda - może przed porodem jeszcze zaliczę jakiś wyjazd :D

a co sądzicie o tych książkach ??
    Pawe%C5%82-Zawitkowski-i-Przyjaciele-Mamo-Tato-co-ty-na-to.jpg
    pawel-zawitkowski-joanna-szulc-mamo-tato-co-ty-na-to-cover-okladka.jpg

Czy możecie mi poradzić jakieś ciekawe książki ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 20:04

Limerikowo, natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój też od dwóch tygodni kopie tak że czuć pod ręką, a nawet widać jak brzuch faluje -to takie piękne uczucie! u mnie 4 kg do przodu. W czwartek badanie połówkowe i już się zaczynam bać czy wszystko będzie dobrze, no i może w końcu pokaże co ma między nóżkami :)
    Natalinka śliczny brzusio!
    Dorjana ja zamierzam najdłużej jak się da pracować, no ale zobaczymy co dalej z moim łożyskiem bo póki co jest nisko :( No i czy wszystko zależy czy się w samochodzie za kierownicą zmieszczę hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:47

natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie jak u zozol, maluda kopie słodko, 4,5 kg do przodu. a badanie mam w piątek i też czekam na wieści kto tam u mnie mieszka :)

Dzisiaj mam taki napięty brzuch ale może to przez to ze tam się wszystko rozciąga.

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzidzia kopie kilka razy dziennie ale jeszcze niestety dla innych jest to niewyczuwalne więc mąż musi poczekać :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 jestem od 13 tc. Polecam, przynajmniej można "odpocząć".
    Kurcze to tylko mój maluch jest tak mało kopający... Nie mówie, bo zdarzy się czasami mocny kopniak, ale czekam na regularne, mocne, kopniaki:) Nie ma nic lepszego!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Dorjana - zawsze wszyscy podejrzewali mnie o anoreksję, co przyprawiało mnie o drgawki ze złości. Nigdy nie mogłam przytyć, a teraz musiałam już kupić spodnie ciążowe, bo się w nic nie mieszę :) Nie obrażę się jak po ciąży zostanie mi parę kg ;) Ja mam L4 po szpitalu (od 10 tc), ale jestem w KRUS-ie, a dorabiam redagując teksty, tylko z rosnącym brzuszkiem i stolikiem pod laptopa już trochę ciężko :) A z kopniakami jest różnie, w jeden dzień mały nie kopie, a w nocy się uaktywnia i od 4 spać nie mogę. Inny dzień to ciągłe przypominanie o sobie. Dziś pochodziłam i dopiero teraz zaczyna się przekręcać i dawać o sobie znać :) Cieszę się, bo to mnie uspokaja przy bólu brzucha. Chociaż tyle...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - brzuszek śliczny :) mnie też podejrzewali o anoreksję jak mnie nie znali i nie wiedzieli ile jem. Mam nadzieję że też mi kilka kilo zostanie :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja chętne w gratisie oddam zbednych pare kilogramów hihi!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie przyjmę kilka ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Skarby:*

ja jestem prawie 3 kg na plusie :-P

Dorjana- nieśmiało chwalę się, ze wyszłam z pod igły Zawitkowskiego :-) to mój ukochany wykładowca :-) książki polecam...a w sumie te zieloną- ma wszystko co najważniejsze :) i fajna płytka jest do niej...jak nie ma czasu czytać:-P

natalinka- sliczny brzuuusio :-)

wiecie co...moja sister jest w ciazy :-P pomijajac fakt ze wypieła sie na mnie....to sie ciesze jak stad to chin :-) jej ciąza jest tylko dwa tyg młodsza :-)

buźki:*

Limerikowo, natalinka, aga8787, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, wybacz wtykanie nosa w nie swoje sprawy, ale jako, że jesteś w krusie, czy mieszkasz gdzies na gospodarstwie rolnym? jeśli nie chcesz nie odpowiadaj!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wogóle pomyślalam sobie, nie wiem czy się zgodzicie, żeby zrobić naszą "listę ciężąrówek"? ułatwi nam to nieco kto gdzie kiedy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina gdzies tam jakaś lista jest :-P

mychowe lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na obowiązkowym z uwagi na wielkość posiadanego areału, więc jakieś pieniążki za chorobowe dostaję

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki serdeczne za podanie tytulow dobrej praktycznej lektury ;--))zaraz zaczne je sprawdzac i byc moze zamowie

ja z innej beczki juz dla rozrywki, bo nie sama powazna ksiazka czl zyje polecam Latko "Dziecko dla odwaznych", kupa smiechu z tej ksiazki az na noc mnie maz goni, bo rozprasza sie przy samochodowych pisemkach przy mini salwach mego chichotu
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybacz wścibskość, moi rodzice mają gospodarstwo, ja w zasadzie mieszkam na gospodarce więc, dlatego ucieszyło mnie, że nie jestem sama "ze wsi" hihi

Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sw spokoju na wsi Ci zazdroszcze, czy to wazne skad czl pochodzi, gorsze sa buraki niektore z miasta niz my tzw sloiki z malych miasteczek i wsi
    Jak jestem w Poz i mam isc w tym huku tramwajow, busow, aut, odliczajac km na gps i czas czy zdaze sie przejechac z punktu A do B to tesknie do mej cichej irl wsi, gdzie tylko kosiarki sasiadow wkurzaja na wiosne i w lecie dookola i pily w zimie
    Po rocznej pracy w Paryzu totalnie przywyklam do spokoju srednich/malych miast ;--)))

natalinka, slonkozusa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo czyli Ty jesteś ogólnoświatowa! Super

Ja absolutnie na moja wioske nie narzekam! Uwielbiam ją, niby wszędzie daleko i problemy z przemieszczaniem, ale cisza, spokój, najbliższy sąsiad 500 m od nas! Robimy co chcemy i kiedy chcemy, a za oknem nie wyglądają ciekawscy hehe:)

Limerikowo, slonkozusa, patulla, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ