X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosztował niecałe 1500 zł :) Twój tez bardzo ładny :) myślę że może być fiolet dla chłopczyka :) ale ten niebieski też super :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na taki wózek, 3 w 1, ale kupujemy dopiero w marcy, zeby w kwietniu do nas dotarl:) nie mamy gdzie go trzymac, a póki co czasu jeszcze troche jest;P
    Mam nadzieję, że zdjęcie się załaduje!
    160xveo.jpg

Limerikowo, Zancia28, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i muszę się pochwalić, że dziś jesteśmy dokładnie na półmetku :-D 140 dni za nami, 140 dni przed nami <jupi>

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po połówkowym :) wszystko dobrze, Maluszek rośnie jak na drożdżach 466gram :)
    a dostał ciuszków najwięcej, buciki i pościel :)

Limerikowo, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• niunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787-to super ;-) śliczny wózek też chce taki tylko z fotelikiem do auta ;-) jak wogóle samopoczucie???

dorjana-fioletowy dla chłopca???czemu nie ;-) w sumie fioletowy to nie różowy ;-) ja ciagle szukam i szukam i nie moge się zdecydować ;-) ale myśle że szaro-różowy kupie ;-)

beatina-ja też wcześniej niż w marcu nie kupuje ;-) nie będe miała gdzie to trzymać bo pokój dla małej będziemy malować luty-marzec bo poki co mamy tam sypialnie :p bo nasza nie zrobiona ;-) i gratuluje półmeka :*

asia87-duże te wasze maleństwo ;-) gratuluje ;-) tylko moja mała była w tym czasie kurdupelka w 20+5 ważyła 280gram :-( troche sie martwie że tak mało ale może już przytyła ;-)oby;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 13:20

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia - samopoczucie raz lepiej raz gorzej, źle sypiam i jak nie wezmę magnezu to mam strasznie twardy brzuch :( ale najważniejsze że czuje ruchy :) do 8 też już coraz bliżej i będę miała to USG wreszcie :)
    Twoja malutka na pewno przybrała nie martw się :)

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta! Chciałam dodać zdjęcia brzuszka, ale mi nie wychodzi. Możecie mi przypomnieć jak to zrobić?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia87- bardzo się cieszę, że maluszek zdrowy:) i widać, że pięknie rośnie!

Ja połówkowe dopiero 8, więc jeszcze 1,5 tygodnia czekania, ale licze, że szybko zleci, na poczatku czekałam niemal miesiac:)

Kurcze, nie wiem skad to mam, czy z przejedzenia(ale święta już za nami, przejedzenie też) ale podbrzusze mnie pobolewa, nie ciągle, ale w niektórych pozycjach siedzących i leżących odczówam dyskomfort:/ nie wiem, moze za duzo pije, bo ostatnio coraz wiecej... eh, oby tylko z maluszkiem było dobrze:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- mnie podała ta stronę miriam http://pl.tinypic.com/ udało się dodać, a proste w obsłudze, wiec nie powinno byc problemu, jedynie podaj ten link który zaczyna sie na [img][/img]

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a wchodziłyście na wagę ???
    bo ja się chyba biję :(
    po świętach ewidentnie brzusio mi wywaliło i raczej wolę nie wiedzieć ile mi kg przybyło :/
    Myślę że 1 na pewno :(
    a wy sprawdzałyście ???
    czy też macie pietra ???

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana ja na szczescie nie mam tego problemu, bo mój mąż rozbił mi moja wage i teraz nie mam możliwości jak wejść na wage:P ale szczerze powiedziawszy, ja jakoś się nie przejmuję wagą, nie jest to dla mnie najważniejszy punkt ciąży. Wiadome, staram się jeść racjonalnie(nie licząc świąt), a od stycznia rozpoczynam totalną zmianę jadłospisu na różnorodny i zdrowy:) nie z lęku, ale dla maluszka, żeby później nie miał problemu z apetytem:P

Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wchodze na wage tez z duza obawa, tym bardziej ze przed ciaza to obsesja co dzien a I tak przy tarczycy I mimo pracy w ruchu to ciagla walka..
    wykresy pokazuja ze mam nie tyle apetyt co super przyrost kg, no coz beda rundki po irl wsi jak trza z wozeczkiem, dziecko extra dotlenione ;;--))
    jak tu nie jesc jak ssie maly Ssak np o 11 wieczor, choc nie powiem na szczescie apetyt odpuscil sporo na 2 trymestr
    f2w39n73h9cnzqtm.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta każda z nas straci wiele zaraz po porodzie:) jeśli któraś będzie karmić, to nadmiar też może zostać wypita przez maluszka:) a reszta to będą spacerki:) jako, że porody będą w maju to zapewne pierwsze co to spacerkowo będzie:) dla naszego zdrowia i maluszków oczywiście:)

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam po Świętach:)

To musiałam Was poczytać i cieszę się, że wszystko u Was dobrze i u Waszych maluszków:)
    Mój Mały po świątecznym obżarstwie szaleje w brzuszku i mąż też czuję jak kopie:)

Wagą nie ma co się za bardzo przejmować. Ja po Świętach mam 1kg na plusie, ale przed tem przez 3 tyg. nie przytyłam nic właściwie, więc nie przeraża mnie to. A obwód brzuszka też mierzę od czasu do czasu i mam teraz 97 cm i też ostatnio zauważyłam, że do góry podnosi mi się brzuch.

Dorjana, Limerikowo, natalinka lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla ja przed i w trakcie świąt pod pępkiem( w najszerszym miejcu) mam 111 cm:P także dobrze przędę hihi

1usapiqvs8bdmaac.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed świetami w obwodzie 103 od początku ciąży na plusie 5 kg więc chyba nie tak tragicznie ,nie martwcie się tą wagą bo to nie najważniejsze teraz :)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 5 kg na plusie od początku.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ważyłam wczoraj wieczorem i 90.5kg czyli 9kg na plusie hmmmm chyba setkę jednak przekroczę, trudno najważniejsze żeby dzidzior przyszedł na świat zdrowy a ja kilogramy jakoś zrzucę :)

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzisiaj nabiegałam! Najpierw zus, bo jak sie okazało pracodawca źle mi zdeklarował wysokości wynagrodzenia! Później okazało się, że mi L4 cofneli, bo lekarz źle wypisał! Więc po druk do pracodawcy, z nim do lekarza, a po lekarzu znowu do ZUSu, co by szybko wszystko grało! Masakra! Nogi to mi wchodzą do D... Mam nadzieję, że teraz już nie będzie żadnego problemu i wszystko się samo "naprawi".
    Ale co najgorsze! Ginekolodzy w moim mieście zmieniają miejsca przyjmowań i mój aktualny lekarz nie będzie od stycznia przyjmować! Teraz to się zacznie cyrk! Ciekawe co teraz zrobie...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    292tu2t.jpg
    2z7q3kj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:19

slonkozusa, Dorjana, zozol, patulla, aga8787, Limerikowo, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ