KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało się - dostałam L4 na miesiąc ...
na to sobie teraz odpoczne za wszystkie czasy
Razem z moją malusią MISIO-MISIĄ
... i może wykupię sobie godzinki i troszkę odświeżę moją umiejetność prowadzenia samochodzika
To byłby świetny pomysł
Nadrobię sobie zaległości...
i troszkę zabiorę się za przygotowania do remontu i chyba pomalutku do porodu i ugoszczenia nowego członka rodziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 21:59
Bea_tina, niunia, mychowe lubią tę wiadomość
-
Dorjana-córka bemommy ważyła 420gram to co w końcu u ciebie będzie???w pełni popieram twoją wypowiedz powyżej !!
betina-że zapytam straciłaś syneczka???
wiadomo,że jakby okazał sie chłopiec u mnie to bym kochała bezwarunkowo i wogóle bo wtedy byłby mój synuś najwspanialszy i najukochańszy i wiadomo,że każda z nas stawia na pierwszym miejscu zdrowie maleństwa niż płeć ale tak to jest z nami jak przeczucia nas oszukują
Dorjana, bemommy lubią tę wiadomość
-
A my z mezem na początku w ogole nie chcieliśmy wiedzieć jaka będzie plec, najważniejsze było, ze dzidzia zdrowa i się dobrze rozwija..Po pierwszym poronieniu to ta ciaza była jednym wielkim strachem. Mam tez paru znajomych, którym przez lata się nie udaje i marza, aby zostać rodzicami..
Zdecydowaismy się poznac plec tylko dlatego, bo ktoś nam dal ogromna ilość ubran dla dziewczynki od nowonarodzonego do 3 lat i chcieliśmy wiedzieć co z tym zrobić..
Wiec się przydadzą.
A Wam tez się snia dziwne rzeczy??
Zeszlej nocy miałam sen, ze urodziłam dwa kotki i musiałam je karmic piersią. A ja tak nie lubie kotow hehDorjana, bemommy, Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Beatina-bardzo mi przykro:-( jaka była przyczyna śmierci małego??ale słyszałam coś takiego"dzieci nie umierają one zmieniają date porodu" trzymaj sie,nie potrafie se tego wyobrazić
co do snu też takie mam :p hehe ostatnio leciałam na księżycWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:08
-
hmmm... Bea_tina mam podobne plany
tylko że nie lubię mrozu i ciężko jest mi ruszyć się z domku gdy tak zimno za oknem
Mychowe - my też tak mamy z ciuszkami - dostaliśmy już 5 reklamówek ciuszków dla chłopczyka - he he ... czyżby to były pierwsze sygnały
Niunia - moja GIN powiedziała że to chłopak
Jak tylko włączyła USG to jej się w oczka rzuciła płeć maleństwa
- ale mąż szybko jej przerwał i powiedział że nie jesteśmy pewni czy chcemy poznać płeć...
Na koniec wizyty GIN zapytała czy chcemy poznać płeć ???
Na to mąż : niech żona decyduje
Na to ja z uśmiechem: Chcemy poznać tą tajemnicę ??
TAK - CHCEMY
GIN: Więc bedą mieli państwo synka
Oboje walnęliśmy głupkowate uśmiechy
Po czym mążdodał: Ale to chyba jeszcze nic pewnego ???
GIN zmierzyła mego męża i z uśmiechem dodała:
TO PEWNE - CHŁOPAK - nie da się ukryć
przeglądamy filmik z USG w poszukiwaniu potwierdzenia
- jak sadzicie ??? czy to ujęcie o czymś świadczy ???
- podejrzewamy że to są dwie nóżki i jakiś dodatek między nimi
- Jak sądzicie ???
Widzisz Niuniuś to jest zaleta dziewczynek (Aż ci zazdroszczę) często bywają malusie - chyba głównie dlatego marzyła mi się dziewczynka jako pierwsza dzidzia... większość moich koleżanek rodziła dziewczynki o wadze pomiędzy 2500 a 3000gr
... a teraz to się będę bała porodu troszke bardziej u nas w rodzinie same chłopaki się rdzą - o wadze około 4kg brrrr...
Moja siostra urodziła synka o wadze - 4260
Muszę się przyzwyczaić do myśli że mnie porozrywa na MAXA
A co do auta to marzyłam o tym by siąść za kółko od kilku lat (prawko mam juz od ponad 5 lat ) jednak bałam się że koszty utrzymania samochodu i tankowania mnie wykończą a chciałam najpierw gniazdko nasze przygotować przed przyjściem na świat maleństwa i tak teraz bardzo bym chciała nadrobić zaległości
Samochód - to niezależność - bardzo mi tego brakuje... ciągle muszę się prosić ludzi o pomoc albo czekać na mężaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 23:27
Bea_tina, mychowe, Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Mychowe jednak my się nie nastawiamy jeszcze
Dopiero po drugim badaniu i ponownym potwierdzeniu płci - zaczniemy ogłaszać płeć rodzinie - w tej kwestii często zdarzają się pomyłki...
Więc myślę że póki nie mam foteczki to też nie ma się co nakręcać
he he... i kto to mówi
od razu polecieliśmy do TESCO i kupiliśmy 2 pary bucików chłopięcych
i 2 x body
a cio tam - dziewczynka też może w tym śmigać - jakby co
Przedstawiam kochane mamusie naszego MISIACZKA :****
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 22:42
mamafasolki, mychowe, niunia, Miriam, slonkozusa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Beatina-przepraszam kochana!!!nie powinnam pytać
dorjana-to gratuluje synka mam nadzieje,że moja mała nadgoni bo sie martwie śliczny chłopaczek z twego synka;-) do kogo podobny?? Moja mała pewnie,przez to ciagłe kopanie taka chuda ;-)czyli to ph sie zgadza masz 7 i chłopca ;-)u mnie jeszcze nie na 100% córcia
u dziewczyn które mają chłopaczkow odrazu widać jajeczka było???Dorjana, bemommy lubią tę wiadomość
-
Przeglądamy z mężem filmik z USG i doszukujemy się wszelkich potwierdzeń co dotyczących płci dzidziusia :
A jak sądzicie - co przedstawia to ujęcie ??
ZAGADKA???
Czy to są 2 kulki i armatka ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 00:52
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki,
gratuluje zdrowych chłopców,
niestety tak jak patulla, szcczesciara i bea_tina uważam, że powinnyście się z tego cieszyć bezwarunkowo!!!
Płeć nie jest najważniejsza, najważniejsze jest zdrowie dzidziusia i takie przesadne ubolewanie nad tym, że okazało się inaczej niż sobie życzyłyście jest dla mnie co najmniej nie na miejscu... sorki, pewnie zaraz spadną na mnie gromy z jasnego nieba ale co tam,
płci nie można sobie wybrać od tak... To nie koncert życzeń...
Dorjana nikt wcześniej nie zarzucał Wam, że "nie pragniemy zdrówka dla naszych maleństw" ... sama to sobie niestety dopowiedziałaś;/
dziewczyny tylko pytały czy to nie jest ważniejsze, że jest zdrowe i że w ogóle jesteście w ciąży...
Uważam, że dziewczyny miały rację a Wy trochę dramatyzujecie... takie są skutki jak się nastawia na coś na co się nie ma wpływu...
Ja jak się dowiedziałam, że w brzuszku mieszka Michaś a nie Lenka to już u lekarza miałam łezki w oczach ale tylko ze szczęścia:)
miłego dzionka życzę, buźka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 08:35
patulla, bemommy, szczessciara, mychowe lubią tę wiadomość
-
hejeczka
szyjka faktycznie otwarta ALE na opuszek. Mam uważać po prostu. Do 26 tc mamy czas na szewek-słowa gina. a Dziewusia nadal zostaje dziewusią pokazała pięknie co ma miedzy nózkami-a gin zrobił jej wtedy fotkę.hehe
Usg 4d-jest rewelacyjne!
eh...nie zdąże poczytać co naskrobałyście bo mój książe już woła..."mama meka meka" czyli mamo mleka,hehe
buzki:*kasienka82, patulla, magdalena, niunia, bemommy, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
fizjo niedowiarku:) uważaj na siebie i się oszczędzaj!! bo normalnie nakopie Ci w 4litery:) buziaczki dla Ciebie i Twojej parki:*
a ja przy okazji witam nowe koleżanki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 09:42
patulla lubi tę wiadomość