Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, dorjana, szczerze współczuję Waszej nieprzyjemnej sytuacji! Nie potrafię sobie wyobrazić tego co czujecie, bo ja mam w drugą stronę znowu, wszyscy przy mnie podskakują do granic moich nerwów, nie dzwigaj, nie rob, a po co... wyprawke nie dosc ze mam swoja to siostra juz tez kompletuje po corkach i ciagle tez cos... także ja mam czasami dosc, nadskakiwania, ale w drugą strone, musi być bardzo cięzko... Współczuję Wam dziewczyny:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina rozumiem cię, ja nie mieszkam z moją siostrą ale mimo wszystko wszyscy uważają że ona ma najgorzej na świecie i też mało co kogoś obchodzi że ja też leczyłam się przez 11 lat tak samo jak ty pcos laparoskopia z kauteryzacją jajników i 3 straty po drodze a moja siostra ma 2 dzieci w tym jedno wychowują moi rodzice na których najbardziej się zawiodłam bo nigdy ich nie interesowało to co się ze mną dzieje , a teraz nawet się nie zapytają jak się czuje czy z małym jest wszystko w pożądku jedyne co ich interesuje to moje rodzeństwo i kasa jedyną osobą w której mam wsparcie to moja babcia
    kurcze ja też się wyżaliłam

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina super

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to - niektórzy zrobią wszystko, by być z przodu. Zanim zaszłam w ciążę, mówiłam mężowi, że jeśli siostrze się uda - my poczekamy, bo nie wyobrażam sobie dwójki niemowlaków w domu (innych rodziców oczywiście). Nie każdy myśli tak samo. Siostra ma 29 lat i twierdzi, że to już ostatni dzwonek. Najlepsze jest to, że maglowała mnie bym na chrzestną nie brała naszej młodszej siostry, bo nie ma jeszcze 18 lat i to będzie koszt dla rodziców. Mi wcale nie chodzi o pieniądze, tylko o to, że mój mąż jest jedynakiem i zwyczajnie nie mamy kogo poprosić. Kuzyni mają siebie nawzajem a my takie sieroty, to pomyśleliśmy, że poprosimy jedną siostrę i męża tej w ciąży. A teraz się okazuje, że to oni chcą ją na chrzestną (szwagier ma 2 siostry). Gorzej jak szwagier nam odmówi, bo nie mają kasy. Siostra nie chciała iść do pracy, bo chciała zajść w ciążę. Szkoda, że ciągle płaczą, że nie mają pieniędzy i tak im ciężko. Mąż mąż pracuje, ja dorabiam i zawsze gdzieś znajdę sobie zlecenie. Oni się cieszą, tylko teściowie siostry nie są zadowoleni, że ona nie pracuje i dają jej to często odczuć, ale to ich życie. Szkoda tylko, że problem też nasz, bo rodzice muszą im pomagać

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina piękny brzusio :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, współczuję:( cholernie trudno jest nie mieć wsparcia w najbliższych... Szczególnie teraz, choć widać, że sama sobie potrafisz radzic, co jest dużo ważniejsze, niż liczyć na kogos:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się u was pochwale
    2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg
    Apartament Lily 27 tydzien i 4 dni :)

Bea_tina, zozol, natalinka, slonkozusa, niunia, aga8787, mirka14 lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,natalinka-współczuje i to szczeże tak to jest mieszkać na kupie,u mnie znowu taka sytuacja że moja mała gorsza bo będzie mieć mame i tate w domu a syn od mojego to pępek świata poki co i nad nim nadskakują bo taki biedny i chowany w rozbitej rodzinie więc wiecie... Niby mamy mu u nas pokój zrobić,ma u matki u babci i u nas 3 dom sory ale moim zdaniem dziecko musi znać granice gdzie jest w domu a gdzie w gościach,nie może mieć u każdego pokoju to nie normalne i przesada!!! Albo te gatki że może u nas kiedyś zamieszka,nie mam nic przeciwko że nas odwiedze ale sama będe mieć swoje dziecko i kto zajmie sie nim,moim zdaniem miejsce dziecka przy matce,a ja niemam zamiaru chować obcych dziecie wiem że to brzydko brzmi ale mojemu dziecku chce się poświęcić w całości !!!

Beatina,miriam-super brzuszki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 18:07

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jelitówkę to smecte można wypić.

Współczuję dziewczyny sytuacji, ale na pocieszenie mogę Wam powiedzieć, że ja też nie mam kolorowo i chodzi niestety o mojego męża:(

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh te chłopy,mój dał dziś tak popalić że mu walnęłam że chyba byłam pjana i ślepa że wogóle coś z nim zaczełam ;-) i obrażony :p to mam święty spokój,za długo miał urlop hehe o 2tyg za długo ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój niestety na mnie rękę podniósł:(
    ja to dopiero ślepa musiałam być:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 20:46

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, mam nadzieje, że sobie żartujesz!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla??? Teraz w ciąży??? Wogóle takie coś nie powinno sie wydarzyć,ja powiedziałam se tak "raz podniesie ręke i koniec" może sie przepraszać itd ale dla mnie go wtedy niema!!! To najgorsze co chłop może zrobić!!!

Pomóżcie szukam imienia dla małej i nic mi nie wpada do głowy!!!miała być alina ale nie pozwole na to hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 21:19

AISAK lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja Ci chyba nie pomogę, u nas mąż wybierał imie dla dziewczynki, bo ja jakoś nie mogłam się zdecydowac, ale podoba mi się Magdalena Zuzanna i moja przyszła ewentualna Jolanta oczywiście. A Marcelina i Rozalia też mi sie bardzo podobaja :P

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, nie mogę wyjść z szoku, jak on mógł! Szczególnie teraz w ciąży, zreszta tu nie robi różnicy Twój stan!! Jak szuka worka treningowego to niech sobie kupi, a nie bije żonę! Cholera a najgorsze, że mam nadzieję, że się mylę, ale to się może powtórzyć o ile juz to nie była powtórka!!! Masakra, nie miesli mi się to w głowie!! Mój D to jakby usłyszał, że ktoś uderzył kobiete, to wpada w taki szał, że z chęcią by pobił takiego frajera! Bo nikim więcej on nie jest jak frajerem!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla że co jak on w ogóle się odważył nie wyobrażam sobie tego
    mój kilka lat temu jeszcze jak nie byliśmy małżeństwem spróbował i chciał mi liścia sprzedać na otrzeźwienie umysłu bo przeginałam ale ja takiej furi dostałam szału że zwątpił zaczęłam rzucać wszystkim co mi pod rękę podeszło ugryzłam go i podrapałam jak by mnie szatan opętał i wykrzyczałam mu że jeszcze raz spróbuje to przyjdzie taki dzień że on będzie spał a ja go zwiąże i tak mu natłuke wałkiem do ciasta że go połamie i będzie leżał tak związany dopóki mu siniaki nie zejdą! a wie że jestem do tego zdolna ostatnio tzn jak byłam chyba w 15 tyg ciąży to tak mu natłukłam bo przyszedł pijany i się przedrzeźniał że kija od szczotki na nim połamałam bo furi dostałam bo go prosiłam żeby nie pił jak wrócę po 2 tyg rozłąki ja przyjeżdżam a ten się nawalił z kumplem no szlak mnie trafił rzuciłam się na niego jak zwierz z tym kijem aż się połamał to później go podrapałam i w pracy tłumaczył się że pies sąsiadów go podrapał ale oddać nie oddał wiec tymbardziej jestem w szoku że Twój podniusł na Ciebie ręke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 21:32

Bea_tina lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam-to agentka jesteś ;-) wałkiem niezłe ;-) to trza sie ciebie bać:p ale racja niech se nie pozwalają ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co on sobie myśli że jak kobieta to już nie uderzy a co na śpiocha chama ! i już !

niunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam biedne te dziewczynki a ta baba co je urodziła to żadna z niej matka :-( jak tak można :-(

wogóle to mam pytanie???macie skurcze już??? bo sie niepokoje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ