X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my mamy zamiar przenieść się do innego pokoju jak mała będzie miała około roku chociaż nie wiem czy Czarek tyle wytrzyma z płaczącym po nocach dzieckiem i nie zostawi nas we dwie wcześniej się przeniesie do drugiego pokoju albo nas z sypialni wywali :P a co do malowideł to chyba najlepsze jakie znalazłam :D i dojeżdżają do domów na terenie całej polski :) a są z gdańska czy gdyni nie pamiętam :D

AISAK lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-a ja mam dziś dzień sprzątania :-( a co do chłopów i ich telefonów to nie wyrywaj,rób kontrole jak nie widzi ;-) ja tak robie ;-)

natalinka-w sumie raz tak raz tak a musze sprzątać :-(

Mirka14-super zazdroszcze już wszystko masz,ja musze wszystko nowe kupić nie mam od kogo dostać bo niema żadnych dzieci w rodzinie,jest jeden ale chłopak ;-)to mnie nie ratuje ;-) sama pościel szyjesz??ja robie kocyk na drutach ;-) wogóle to taki noworodek pod czym śpi bo nie mam pojęcia co trzeba kołdre czy koc sama nie wiem :-( co do malowania to ja już zaplanowałam;-) pokoik różowiutki i do tego drzewko i zwierzątka ;-) widziałam takie super naklejki ale mój zadeklarował że namaluje i żadnych naklejek ;-) zobaczymy ;-)

beatina-ja kupuje nowe ale i tak w kwietniu na początku wszystko wypiore ;-) nigdy nie zakladam nic nowego na siebie najpierw pranie,ja zbieram się na szkołe rodzenia ;-) powoli;-)

My robimy już teraz pokój dla małej wogóle chce ją mieć u nas pół roku a potem niech idzie do siebie ;-) niech sie nie przyzwyczaja ;-) wogóle to w nocy tylko dla mojej wygody karmienia u nas będzie bo w dzień będzie ze mną na dole to kupuje łóżeczko turystyczne do jadalni bo nie planuje zostawiać ją sama w sypialni albo siedzieć i nic nie robić,mam też domowe obowiazki a w sumie siedze na dole na gorze tylko śpie ;-) a na lato to w wózeczku na balkon ją będe wystawiać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:50

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wiem żeby kontrole robić jak nie widzi, ale akurat przyuważył i skasowałby później wszystko a tak to znam prawdę, której i tak się domyślałam, ale i tak idzie w zaparte, ale ja wiem, że mam rację. Tylko co teraz z tym zrobić :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama szyję bo taka jak mi się podoba jest droga i szycie wyjdzie mi taniej a pościel będzie jedyna w swoim rodzaju :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Was też tak maluchy kopią po jelitach, że aż odczuwacie ból odbytu?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-czyżby pisał z jakimiś babami???

mirka14-pewnie,wszystko takie jednorazoweta nie gdzie sie obejrzy to jednakowe ;-)

Natalinka-mnie pośladek boli lewy i lekarz mówił,że to mięsień i musze se masować;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie czuję dziś kopniaki baardzo nisko

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się dziewczynki pochwalić co tatuś dla synka http://allegro.pl/arus-9-elem-posciel-haft-z-moskitiera-120-90-i3818468407.html kolor kremowa krówka mieliśmy kupić niebieską ale tak dla bezpieczeństwa jak by gin. się pomylił i była by dziewczynka

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki napiszcie jak dodajecie zdjęcia

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    czy Was też tak maluchy kopią po jelitach, że aż odczuwacie ból odbytu?
    JA się przyznaje, na początku nie wiedziałam skąd ten bol, ale tak samo mam z pęcherzem, jak jest prawie pełny, to bol nie do zniesienia i szybko do kibelka muszę.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suonkozusa na tej stronie chyba najłatwiej jest dodac zdjęcie! A jak wklejasz to podawaj to z [img]. http://pl.tinypic.com/[/img]

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może to wszystko ze stresu. Rodzice są w siódmym niebie, że siostra w ciąży, siostra cały czas przesiaduje na kawce i ciastku i jest taka dumna, że się do mnie wcale już nie odzywa, choć na górze ma już swoje mieszkanie, to całymi dniami z wrzeszczącą małą przesiadują tu. Doskonale wie, że mam od wczoraj skurcze, ale powiedziała, że ona też się źle czuła od 6 ms, więc ma mnie w d... A mama oczywiście chodzi tylko i mówi, że ja to powinnam się najbardziej cieszyć z ciąży siostry. Tak, zapewne też z tego, że rzeczy, które były już zarezerwowane dla nas zatrzyma ona, bo przecież oni są w gorszej sytuacji finansowej. Wczoraj już mi powiedziała, że możemy sobie kupić wózek bujany, bo chcieliśmy kupić zwykły i mały miał mieć do spania stary, fajnie lulany po młodszej siostrze. Nie będziemy mieć kołyski, ani łóżeczka, bo mamy jeden pokój i się zwyczajnie nie zmieścimy. Siostra przejęła ten wózek, a myślałam, że może go sobie od mamy pożyczę, ale widzę, że obie nie sa zadowolone. Zdecydowałam więc, że nie będę błagać. Przez te 3 mies. po porodzie będziemy tu mieszkać, a później najwyżej coś wynajmiemy. Oj, będzie okropna awantura w domu, ale trudno.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina masz fajny brzusio a nie żaden kluskowaty, Miriam Twój też fajowy:)

oj poczytałam Wasze historie smutne to wszystko:( ale Patulla twój facet przegiął na maksa!!! co on sobie wyobraża chyba bym swojego spakowała żeby przemyślał co robi a jeszcze go o coś podejrzewasz to nie postępuję dobrze.

fajne macie pomysły z tymi malowidłami na ścianie my póki co nie szykujemy nic bo mam nadzieję, że jeszcze się przeprowadzimy do swojego lokum ale nie wiem jak to będzie..... ubranka będę zbierać niebawem i patrzę na allegro fajne niektóre i widać że w ogóle nie zniszczone.
    Jestem też na etapie wózków na razie magluje różne strony.

Dziś jeszcze kiepsko się czuje wyszłam na miasto ale ledwo co wróciłam sił brak na szczęście dziś tylko raz mnie pogoniło paskudztwo ta jelitówka kupiłam w aptece osłonkę i wzmocnienie jelit.

natalinko nie zazdroszczę Ci atmosfery na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się i wyprowadziłabym się żeby mieć spokój!

ja nie mogę narzekać teraz jak jesteśmy 2 tygodnie u rodziców i teściowej bo każdy by mi nieba przychylił nic nie karzą robić oszczędzać się itp. każdy szaleje a punkcie ciąży i Olka będzie miał kochających dziadków.

co do ucisku na odbyt zdarza się i nie jest to przyjemne zwłaszcza jak mały się obraca, jak mam pęcherz pełny to też ucisk jest i boli ale do przeżycia, póki co ja nie odczuwam skurczy tylko nadal bóle rozpierające i ciągnące po bokach. Czasami napina mi się brzuch. No i brzuszek troszkę zmalał przez tą jelitówkę i 3 kg na minusie. mam nadzieję że Oluś mimo wszystko nie odczuje tak bardzo tego pije takie witaminy dla osób, które nie przyjmują posiłków.

co do basenu nie ryzykuję bo i tak mam problem z pochwą ale chciałabym bardzo, nic zamierzam zapisać się do szkoły rodzenia 8 stycznia mam wizytę u lekarze więc poproszę gin o pozwolenie i zaświadczenie. ja teraz staram się chodzić na spacery i może poćwiczę na piłce jak wrócimy do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 20:52

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tsm magdaleno ja tam jestem dumna ze swojej kluchy:-) oby tylko byla zdrowa, reszta nie jest wazna:-)

Ja czasami mam uczucie nie na jelita tylko pecherz, uczucie jakbym sie w majtki zsikala hihi:-)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby chodziło o babę to chyba byłabym spokojniejsza... Niestety chodzi o... właściwie sama do końca nie wiem o co... o jakieś świństwo i niestety trochę to już trwa:/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam się w co ubrać, a jutro jedziemy na imieniny do szwagierki i już godzinę przymierzam moją garderobę i nic nie pasuje:(
    mąż mówi ze ładnie wyglądam a mi nic nie pasuje.

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 chyba każda z nas to przechodziła;]

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja to juz mam od 9tc! A teraz ubieram glownie tuniki lub legginsy:-) i swetry, wiec nie jest zle. A moze tylko zle sie czujesz a wygladasz dobrze?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja dziś ubrałam dres i w sumie w tyłku ledwo ledwo się mieszcze :-( mam depresje codziennie:-(

natalinka-tylko wyprowadzka was uratuje,ale nie rozumiem twojej mamy jak może tak twoją siostre faworyzować!!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) chciałam sie do Was przyłączyć.
    Ja mam termin na 7 maja 2014 :)
    Bede miała córcie (chociaz to jeszcze nie potwierdzone w 100 % bo dzieciaczek nie chce sie ładnie pokazać na usg :D )

Pozdrawiam :)

Miriam, natalinka, niunia, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ