KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno my mamy zamiar przenieść się do innego pokoju jak mała będzie miała około roku chociaż nie wiem czy Czarek tyle wytrzyma z płaczącym po nocach dzieckiem i nie zostawi nas we dwie wcześniej się przeniesie do drugiego pokoju albo nas z sypialni wywali
a co do malowideł to chyba najlepsze jakie znalazłam
i dojeżdżają do domów na terenie całej polski
a są z gdańska czy gdyni nie pamiętam
AISAK lubi tę wiadomość
-
Patulla-a ja mam dziś dzień sprzątania
a co do chłopów i ich telefonów to nie wyrywaj,rób kontrole jak nie widzi
ja tak robie 
natalinka-w sumie raz tak raz tak a musze sprzątać
Mirka14-super zazdroszcze już wszystko masz,ja musze wszystko nowe kupić nie mam od kogo dostać bo niema żadnych dzieci w rodzinie,jest jeden ale chłopak ;-)to mnie nie ratuje
sama pościel szyjesz??ja robie kocyk na drutach
wogóle to taki noworodek pod czym śpi bo nie mam pojęcia co trzeba kołdre czy koc sama nie wiem
co do malowania to ja już zaplanowałam;-) pokoik różowiutki i do tego drzewko i zwierzątka
widziałam takie super naklejki ale mój zadeklarował że namaluje i żadnych naklejek
zobaczymy 
beatina-ja kupuje nowe ale i tak w kwietniu na początku wszystko wypiore
nigdy nie zakladam nic nowego na siebie najpierw pranie,ja zbieram się na szkołe rodzenia
powoli;-)
My robimy już teraz pokój dla małej wogóle chce ją mieć u nas pół roku a potem niech idzie do siebie
niech sie nie przyzwyczaja
wogóle to w nocy tylko dla mojej wygody karmienia u nas będzie bo w dzień będzie ze mną na dole to kupuje łóżeczko turystyczne do jadalni bo nie planuje zostawiać ją sama w sypialni albo siedzieć i nic nie robić,mam też domowe obowiazki a w sumie siedze na dole na gorze tylko śpie
a na lato to w wózeczku na balkon ją będe wystawiać 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:50
-
muszę się dziewczynki pochwalić co tatuś dla synka http://allegro.pl/arus-9-elem-posciel-haft-z-moskitiera-120-90-i3818468407.html kolor kremowa krówka mieliśmy kupić niebieską ale tak dla bezpieczeństwa jak by gin. się pomylił i była by dziewczynka
-
JA się przyznaje, na początku nie wiedziałam skąd ten bol, ale tak samo mam z pęcherzem, jak jest prawie pełny, to bol nie do zniesienia i szybko do kibelka muszę.natalinka wrote:czy Was też tak maluchy kopią po jelitach, że aż odczuwacie ból odbytu?
-
U mnie może to wszystko ze stresu. Rodzice są w siódmym niebie, że siostra w ciąży, siostra cały czas przesiaduje na kawce i ciastku i jest taka dumna, że się do mnie wcale już nie odzywa, choć na górze ma już swoje mieszkanie, to całymi dniami z wrzeszczącą małą przesiadują tu. Doskonale wie, że mam od wczoraj skurcze, ale powiedziała, że ona też się źle czuła od 6 ms, więc ma mnie w d... A mama oczywiście chodzi tylko i mówi, że ja to powinnam się najbardziej cieszyć z ciąży siostry. Tak, zapewne też z tego, że rzeczy, które były już zarezerwowane dla nas zatrzyma ona, bo przecież oni są w gorszej sytuacji finansowej. Wczoraj już mi powiedziała, że możemy sobie kupić wózek bujany, bo chcieliśmy kupić zwykły i mały miał mieć do spania stary, fajnie lulany po młodszej siostrze. Nie będziemy mieć kołyski, ani łóżeczka, bo mamy jeden pokój i się zwyczajnie nie zmieścimy. Siostra przejęła ten wózek, a myślałam, że może go sobie od mamy pożyczę, ale widzę, że obie nie sa zadowolone. Zdecydowałam więc, że nie będę błagać. Przez te 3 mies. po porodzie będziemy tu mieszkać, a później najwyżej coś wynajmiemy. Oj, będzie okropna awantura w domu, ale trudno.

-
bea_tina masz fajny brzusio a nie żaden kluskowaty, Miriam Twój też fajowy:)
oj poczytałam Wasze historie smutne to wszystko:( ale Patulla twój facet przegiął na maksa!!! co on sobie wyobraża chyba bym swojego spakowała żeby przemyślał co robi a jeszcze go o coś podejrzewasz to nie postępuję dobrze.
fajne macie pomysły z tymi malowidłami na ścianie my póki co nie szykujemy nic bo mam nadzieję, że jeszcze się przeprowadzimy do swojego lokum ale nie wiem jak to będzie..... ubranka będę zbierać niebawem i patrzę na allegro fajne niektóre i widać że w ogóle nie zniszczone.
Jestem też na etapie wózków na razie magluje różne strony.
Dziś jeszcze kiepsko się czuje wyszłam na miasto ale ledwo co wróciłam sił brak na szczęście dziś tylko raz mnie pogoniło paskudztwo ta jelitówka kupiłam w aptece osłonkę i wzmocnienie jelit.
natalinko nie zazdroszczę Ci atmosfery na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się i wyprowadziłabym się żeby mieć spokój!
ja nie mogę narzekać teraz jak jesteśmy 2 tygodnie u rodziców i teściowej bo każdy by mi nieba przychylił nic nie karzą robić oszczędzać się itp. każdy szaleje a punkcie ciąży i Olka będzie miał kochających dziadków.
co do ucisku na odbyt zdarza się i nie jest to przyjemne zwłaszcza jak mały się obraca, jak mam pęcherz pełny to też ucisk jest i boli ale do przeżycia, póki co ja nie odczuwam skurczy tylko nadal bóle rozpierające i ciągnące po bokach. Czasami napina mi się brzuch. No i brzuszek troszkę zmalał przez tą jelitówkę i 3 kg na minusie. mam nadzieję że Oluś mimo wszystko nie odczuje tak bardzo tego pije takie witaminy dla osób, które nie przyjmują posiłków.
co do basenu nie ryzykuję bo i tak mam problem z pochwą ale chciałabym bardzo, nic zamierzam zapisać się do szkoły rodzenia 8 stycznia mam wizytę u lekarze więc poproszę gin o pozwolenie i zaświadczenie. ja teraz staram się chodzić na spacery i może poćwiczę na piłce jak wrócimy do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 20:52
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
chciałam sie do Was przyłączyć.
Ja mam termin na 7 maja 2014
Bede miała córcie (chociaz to jeszcze nie potwierdzone w 100 % bo dzieciaczek nie chce sie ładnie pokazać na usg
)
Pozdrawiam
Miriam, natalinka, niunia, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość