X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa dzieki za info :)

jolaa moja córcia też to ma właśnie w lewej komorze serca.
    Lekarz nie kazał sie przejmować jak byłam na połówkowym 16 stycznia ide do swojej gin na wizyte to jeszcze jej się spytam o to ognisko.
    W internecie znalazłam duzo informacji ze jeśli występuje tylko to ognisko i nie ma innych nieprawidłowości to nie ma sie czym przejmowac. Podobno do 30 tyg to znika, a jeśli nie zniknie to i tak dzieci sie rodza zdrowe ew. maja jakies szmery w serduszku zaraz po urodzeniu ale pozniej sie to normuje i jest wszystko ok ;)
    ależ sie rozpisałam... :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się strasznie boje przez ten obszar hiperechogenny o zdrowie maluszka. Oby było tylko zdrowe.
    Jaką miałaś przezierność karkową NT?
    Mi tez nie kazali panikować więc musimy być dobrej myśli.

• slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWY ZAKUP DLA MALUSZKA

muwumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 17:38

natalinka, Miriam, Limerikowo, Dorjana lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super w kaczychy ja chciałam kupić kolor niebieski pościeli ale po zastanowieniu się stwierdziłam że jak gin się pomylił i wyjdzie córcia to głupio by było jej spać w niebieskiej pościeli

natalinka lubi tę wiadomość

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie pamiętam jaka miała NT , musiałabym sprawdzić.
    Wszystko na badaniu prenatalnym pierwszym i połówkowym wyszło idealne. Tylko to ognisko ;/
    Juz sie nie moge doczekac 16 jak pojde na wizyte i mojej gin sie jeszcze o to popytam.
    Jestem dobrej myśli. Bedzie dobrze. Nasze córcie na pewno bedą zdrowe :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwalę się Wam moim brzusiem:-)
    dpxqvp.jpg
    To jest 22 tc i dla porównania z 16 tc
    fy2wsx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 18:38

Pipi26, Bea_tina, Miriam, Limerikowo, Dorjana, slonkozusa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-kawalerka za tyle to sporo a przy domie i dziecku to spory wydatek :-(

slonkozusa-super komplecik ;-) a jak z ceną???;-)

wogóle jak maleństwa się urodzą to pod czym śpią??? Pod kołdrą??? ktoś podawał linka jak dodawać zdjęcia ale nie pamietam ;-) prosze podać bo nie zapisałam :-(

patulla-śliczny brzusio ;-) jak ktoś powie jak to też dodam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 18:42

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale tu sie dzieje :)

Natalinka nie przejmuj się, ja jestem w podobnej sytuacji, że inne dziecko jest naważniejsze w rodzinie i też płakałam, że nasze będzie mniej ważne i w ogóle, ale inna część rodziny mój mąż nasi przyjaciele przetłumaczyli mi fajnie, że tam gdzie nasza młoda, będzie nieważna u nas u znajomych będzie na pierwszym miejscu, że nie będzie chciała być tam :) I tego tobie życzę, że gdzie siostruni twojej dzieci i ona sama wiedzie prym, gdzie indziej wszyscy będą mieli mgłę w oczach na widok waszego szkraba. Mimo, że dziś wydaje się to tylko mżonką :)

Co do bicia kobiet, mówicie, żebyście zostawiły wykopały ja sama jestem tego zdania, że już za drzwii koniec i w ogóle, ale mam przykład znajomych facet bije kobitę ta nieraz o 3 w nocy z dzieckiem na rękach ucieka z domu, dziecko chodzi po wszystkich i opowiada jak tatuś bije mamusię, włącznie z pokazem, i to trwa około dwóch lat już, i tłumaczymy wszyscy że tak nei wygląda życie tak się nie da żyć ona przyznaje rację, ale i tak do niego wraca. Także chyba odejście od kata nie jest takie proste.

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pomocy tej strony można dodać zdjęcie: http://pl.tinypic.com

Sasza20 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka 9 częsciowy komplet 290 zł

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo masz racje z rodzina fajnie jest tylko na zdjęciu. Chyba mało kto ma dobre relacje z rodzina ja się na temat swoich nie wypowiadam bo szczerze nie mam ochoty się denerwować dałam sobie na luz i nie chodzę do mamy wole w gry pograć jak mi się nudzi :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy - tu nie chodzi o to, które dziecko będzie ważniejsze, bo gdyby nawet nie była w ciąży, to pierwsza wnuczka oczko w głowie. Tylko o to, że doskonale zdaję sobie sprawę z masakry jaka nastąpi. Kiedyś zajmowałyśmy sąsiednie pokoje. Teraz ona mieszka na górze, my pod nią, strop cienki, więc słychać każde ich tupanie, a przy krzykach małej ja też nie spałam kiedyś. Wiem co będzie jak się urodzi dziecko. Chodzi o codzienność, usypianie małego i zmaganie się z 3-letnią wrzeszczącą siostrzenicą. To cudowne dziecko, ale trochę miewam dość jak szwagier śpi po pracy, a siostra, by go nie budzić zawsze schodzi z nią na dół. I wtedy zabawa: kto głośniej krzyczy. To śmieszne, ale do czasu i z pewnością nie wtedy, kiedy ktoś pracuje w domu przy komputerze i stara się myśleć. Chciałam dla małego tylko trochę spokoju, a widzę, że to on i my będziemy ciągle uciszani. Nie spodziewałam się, że będę musiała jeszcze przed wyprowadzką do nowego domu stanąć przed wyborem jakiegoś alternatywnego mieszkania. Ryczę dziś cały dzień, bo mama przychodzi i ciągle ma o coś pretensje. O to, że jestem "okrutna", o to, że przypomniałam jej kilka sytuacji przy moim mężu; o to, że podejrzewam ją o faworyzowanie, bo to nieprawda. Szkoda, że nawet mój mąż to dostrzega, bo bardzo to widać.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka współczuje ale dla waszego dobra musisz podjać decyzje o zmianie mieszkania bo zawsze bedzie coś nie tak

Limerikowo, Sasza20 lubią tę wiadomość

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to bardzo przykre co mówisz, tymbardziej, że to co mówisz jest obracane przeciwko tobie i wychodzi, że się czepiasz. Nie płacz, nie denrwuj się na pewno znajdziesz wyjście z sytuacji. Chociaż napewno teraz jest bardzo ciężko na serduchu

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja normalnie powietrza nie moge złapać tak mnie dusi,nawet sie zgiąć nie moge :-( chyba czuje sie ciążowo ;-) i brzusio boli dziś :-( eh nie zasne :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od kilku dni spac nie moge jakaś masakra :(

• niunia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam-ja od 2trymestru porażka :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :D
    Mam takie pytanko związane z pracą i olbrzymią prośbę o radę ...

KIEDY PLANUJECIE PÓJŚĆ NA L4??
    A jeśli już jesteście - to od którego tygodnia ciąży ??

Ja obecnie jestem w 6 miesiącu ciązy i tak się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam w pracy... Szef prosił mnie o rozmowę na ten temat i abym się do niej przygotowała... przeanalizowała ile jeszcze zamierzam pracować itp...
    Nie wiem co mam mu odpowiedzieć :/
    Chciałabym pracować jak najdłużej...
    ... ale czasami tak boli mnie brzuszek w pracy (charakter pracy - częściowo fizyczny w pośpiechu i stresie)
    ... i często mi się zdarza że nie mam czasu ani na śniadanko ani na WC...
    ... nie wiem czy to nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji dla dzidzi - nie chciałabym jej zaszkodzić :(
    Czy powinnam tak ryzykować ???
    A Wy jak długo zamierzacie pracować ??

Pozdrawiam serdecznie i życzę Miłego Dnia !!!!

• niunia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-spadaj na l4 ja od połowy listopada na chorobowym i nie wracam !!! nie mam zamiaru nie daje rady w pozycji siedzacej przy biórku 6h godzin siedzieć od kad plecy mnie tak bolą siedze w domu i nigdzie sie nie wybieram ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 siedzę od 10 tygodnia chyba taka praca :)
    Jutro możne w końcu się dowiem kiedy mam usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 20:52

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: