X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na l4 od 13 tc, ze wzgledu na stojąca prace.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam ból podbrzusza, szczególnie po lewej stronie i przy pępku. Nie jest ciągły, ale troche mnie to martwi. Ale w środę idę do lekarza, maluszek się rusza, więc licze, że wszystko gra:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam podobne bóle i lekarz powiedział mi że to moje więzadła i macica się rozrastają i stąd uczucie bólu i ciągnięcia. Mnie w dodatku niekiedy dziwnie szczypało w środku. Póki co wszystko jest w porządku.

Bea_tina lubi tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie uczucie, tak jakby od śrogka ktoś mnie szczypał, ze dwa razy tak miałam! Ufff to mnie uspokoiłaś!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kilku dni szczególnie wieczorami bolą pachwiny ma któraś tak?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20-mnie też bolą ;-) i wogóle całe ciało mnie swędzí ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, wiedziałam, że tak będzie! Koło 18 takie spanie mnie wzieło, że no nie mogłam i się na chwilke kimłam. I teraz co, spać oczywiście nie mogę! Człowiek wiedział, ale i tak musiał ulec woli...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jak cale cialo swedzi to lepiej idz do lekarza, moze to byc cholestaza w ciazy ale wcale nie musi
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholesteza dotyka kobiety pod koniec ciąży ale mi lekarz też zlecił badania watrobowe bo sie strasznie drapalam aż do krwi miejscami i co sie okazało wyniki ok tylko za malo piłam i oorganizm sobie pobierał skąd sie dało

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo,monalisa- mi ostatnio położna gadała że mam więcej pić bo nery mnie bolą i że niby miałam krew w moczu :/ a sama nie zauważyłam nic

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Limerikowo,monalisa- mi ostatnio położna gadała że mam więcej pić bo nery mnie bolą i że niby miałam krew w moczu :/ a sama nie zauważyłam nic

Bo krew w moczu nie zawsze widać wychodzi w badaniach :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam-i w sumie nic nie powiedzieli mi tylko to,że mam więcej pić ;-)
    i teraz 13 mam glukoze a usg to nie mam pojęcia kiedy

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj córa obudziła, jak się położyłam na plecach to tak kopała że aż było widać, niesamowite, niestety jak chciałam ją nagrać mężowi to już się ułożyła i przestała brykać :)

niestety w nocy znowu zrobiła mi się opryszczka, to już trzecia od czasu jak się przeziębiłam przed świętami, wyleczę jedną to pojawia się nowa już nie wiem co mam robić :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirkan- maść cynkowa jest dobra, ale ją już pewnie stosujesz :)
    Dziewczyny - ja o 14.40 mam połówkowe, strasznie się boję, bo mały przez ostatnie dni słabo kopie i czuję, że jakoś dziwnie brzuch mi się obniżył. Za to pani rejestratorka mnie zdumiała - wszystkie wizyty miały być po 150 zł, dzwonię potwierdzić wizytę, a ona do mnie, że koszt USG połówkowego to 300 zł...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miło uwielbiam takie niespodzianki, może chociaż dostaniesz nagranie z tego badania na pamiątkę ;)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-niema co cena zaje**** jak tak można!! Powinni na początku ciąży dawać rozpiske obowiazkowych badań z cenami i wtedy sie człowiek przygotuje,a tu taki wydatek i to zaraz po świętach !! i daj znać po półówkowym obowiazkowo ;-)?

mirka14-maść cykowa ;-) też polecam,jak natalinka napisała mi pomaga ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 12:15

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka to faktycznie niezła różnica:/ ale mimo to, warto wiedzieć co się z okruszkiem dzieje:) trzymam kciuki!
    mirka maść cynkowa, kiedyś coś słyszałam o czosnku, ale nie stosowałam więc nie wiem dokładnie co i jak... A skoro tak Ci wyskakują, może do lekarza dorzinnego idz? taki wirus ciągły to też coś nie za dobrze!

Ja jutro mam połówkowe i też już jak na szpilkach... oby tylko było wszystko dobrze! Kurde posprzatałam w domu, bo dwa dni nic nie robiłam i padam na twarz! Masakra jak ja się teraz męczę! W pierwszej ciąży to tydzień przed terminem jeszcze sprzatałam, okna myłam, a teraz nawet o tym nie mysle!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja chciałam okna umyć a kurde masakra zginać się nie moge :-( bo zaraz powietrza mi brakuje ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja myłam na święta i czuję, że na tym się skończy moja działalność, teraz kolej na męża...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina - powodzenia! Ja stosowałam czosnek i po przykładaniu opryszczka się rozprzestrzeniła jeszcze bardziej, a raczej się nie oblizywałam :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ