X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała to akrobatka ;-) ciagle kopie ;-) nie wiem czy wogóle śpi,bo jak tylko sie budze to kopie i naciska tak na pęcherz że ledwo zdaże ;-) i jak zasypiam to mam ręke na brzuchu to też tak kopie że licze ruchy,żeby zasnąć;-) gotuje sprzątam chodze a ona dalej kopie ;-)

natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd pomysł z KTG - lekarz mi powiedział, że nie powinno być tak, że ja wieczorem myślę czy się dzisiaj ruszał. JeślI coś takiego się zdarzy - jechać na KTG; a że jeszcze po drodze dziś bolą mnie niesamowicie krzyże - to się przestraszyłam

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się martwią na Twoim miejscu, ale na szczęście zaczął dawać mamie kopniak i wszystko jest w porządku :) Ja też miałam takie dni wcześniej, ale ostatnio nawet jak podłoże rękę na brzuchu to po chwili już czuje kopniak i, chyba zaczyna tam brakować miejsca:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly buszuje cos czesto i teraz juz nie tylko jak leze tylko tak jak u mychowe podczas roznych czynnosci:-)
    No i glukoza poszla w ruch nie jest to przyjemne ale wypilam ble

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna godzina za mna:-) nie jest zle dziewczyny myslalam ze bedzie beznadziejnie dobrze ze nie ciagnelam. meza ze soba bo bylby obciach hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też czasem jest bardzo aktywna nie zależnie od tego co robie :) ale zdażają się dni że jest cicho.

kolejna wizytę mam w poniedziałek - 20 stycznia. Mam nadzieje że ta glukoza bedzie w normie, dziś wieczorem powinnam mieć już glukometr i zacznę mierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 10:02

ug37df9hmgtex3az.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia :) u mnie zajęcia zaczynają się od lutego i trwają 6 tygodni, ale więcej dowiem się w przyszłym tygodniu :)

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:-)

Jestem już po glukozie, przeżyłam:-P A jutro do doktorka, ale dopiero na 16:-)

U mojego Szkraba też bywają dni bardziej aktywne i mniej. Zawsze można się położyć i zjeść coś słodkiego i poczekać na reakcję Maluszka. Nie można od razu panikować, ale lekceważyć też nie:-) Ciężkie jest życie matki, od samego początku trzeba się martwić:-)

magdalena, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh! Jaka jestem wyspana! Po przed ostatniej nocy w 2 h przespanej, byłam troche zombi! Dziś spałam w 3 przerwami 11 godzin! Aż człowiek inaczej się czuje!:)

Zainspirowałyście mnie i zmierzyłam sobie u mamy cukier, na czczo 85norma chyba na czczo jest do 100 więc raczej jestem w normach:)

Jesli chodzi o ruchy u mnie nie są jakoś bardzo odczuwalne. Raczej muszę się upomniec o kopniaka, albo połozyć się na plecach. No chyba, że w trakcie jedzenia, ale też nie zawsze:) Widocznie Łukaszek ma jeszcze dużo miejsca w klusce:)

Wczoraj dotarły do mnie pieluszki flanelowe, dziś termometr bezdotykowy:) Dziś kupuje kolejny punkt, wkład do wanienki:P Powoli do przodu:)

Miłego dnia mamuśki!

mychowe, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-szalejesz i to równo hehe ;-) ale to dobrze ja też niedługo zaczne mam nadzieje ;-)

masz dużo ciepłych ubranek dla łukaszka??? Bo nie wiem sama w co się zaopatrzyć ;-) wogóle nie wiem co potrzebuje ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam problem jakie ubranka kupować

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepłe ubranka nie będą nam potrzebne, skoro nasze dzieci urodzą się w kwietniu/maju

niunia, mychowe lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chciałam patulla przypomnieć, że w tamtym roku w święta wielkanocne w kwietniu spadł śnieg i to ile śniegu! A poza tym to mam urodziny w maju i też nie raz posypało śniegiem, więc jednak parę ciepłych rzeczy jednak się przyda. Ja mieszkam na blokach i niestety jak wyłączyli ogrzewanie w tamtym roku w maju to musieliśmy mieszkanie dogrzewać grzejnikiem elektrycznym bo było zimno zwłaszcza wieczorami.
    A co do ruchów to gdzieś ostatnio przeczytałam, że na tym etapie dziecko 20 godzin śpi a 4 jest w "ruchu", zaś ja mam wrażenie że u mnie jest na odwrót mały fika cały czas, w pracy skupić się nie mogę bo mi cały brzuch chodzi i najchętniej bym nic nie robiła tylko patrzyła na te ruchy :)

Limerikowo, Limerikowo, Dorjana lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol mówię z doświadczenia, bo urodziłam synka 22.04.2013.
    Jakies ciepłe ubranko niech będzie, ale nie dużo.Zależy co kto ma na myśli mówiąc ciepłe. Body i z krótkim i z długim trzeba mieć i to tak mniej więcej po równo, czy zima czy lato.
    Na wyjście ze szpitala miałam polarowy kombinezonik, ale akurat słoneczko świeciło i był cieply, a nawet za ciepły. Poza tym pajacyki się przydaja i nie ma co kupować jakiś grubych, zawsze pod pajacyk można ubrać body z długim rekawkiem, gdyby chłodniej było.
    Jezeli chodzi o mieszkanie to u nas akurat ciepło jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 16:57

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wynik glukozy super na czczo i po 2 godzinach, dziewczyny nie bójcie się tej glukozy to naprawdę nie jest straszna rzecz to przeżycia dobrze że nie wzięłam męża ze sobą bo to byłaby strata czasu dla niego.

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ,z tymi ubrankami to nie wiadomo i tez bym nie liczyła na rychłe przybycie lata zwłaszcza ze zimy nie było i może jeszcze zawitać spóźniona na co podobno się zapowiada!!! a jak przyjdzie to wątpię ze na chwilkę .Myślę ze można liczyć z racji teraźniejszej pogody na dość chłodny kwiecień a maj to przecież zanim się ogrzeje otoczenie, zmarznięta ziemia tez może głowy nie urywać ciepełkiem .Patrzmy że to są początkowe miesiące wiosny z którą różnie to bywa- może okazać się spóźnioną zimą a to będą jednak noworodki to raczej trzeba je cieplej ubierać troszkę.Ja bym jednak liczyła się z cieplejszymi ubrankami tez.

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i być chłodno, ale jak będzie brzydko to i tak na spacer nie będziecie wychodziły, a w domu to chyba trochę inaczej jest. Na początku w domu to dziecko w rożku jeszcze jest to nie zmarznie. Wiadomo, że coś cieplejszego można mieć, ale tylko "coś". W końcu to wiosna będzie a potem lato, a nie np. jesień po której zima przyjdzie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje że nie będe umiała odpowiednio ubrać małej ;-) wogóle nieznam się ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sie ostatnio zastanawiałam jak ubrac małego po wyjściu ze szpitala. Myslę ze skonczy sie na body+kombinezonik(jakis grubszy pajac)+czapa+koc+przykrycie pieluszką fotelika, liczę że to wystarczy:) Zalezy oczywiście od pogody, ale może w maju już nie będzie zbyt zimno, choć początki mają wiemy, że różnie bywa:P

Ja dziś buszowałam po sklepikach dziecięcych! Kurde 2 godziny radości:D Ale powiem szczerze, pare rzeczy była rewelacyjna, ale nic na tyle, żeby kupic, no jedynie 5-pak sliniaczków kupiłam po 8 zl:D No i stanik sobie kupiłam, ale jeszcze nie do karmienia, bo taki to tylko na internecie znajde, bo w sklepach największy widziałam DD więc to jakieś 100 lat temu:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie i brzusie:)

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ