SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENKO - Ale za to padłam jak pies Pluto...
    muszę jeszcze do kościółka pójść (troszkę mnie wydęło - brzuszek troszkę napięty... pewnie z przemęczenia :/
    ...ale przynajmniej jestem zadowolona i MEGA DUMNA !!!!
    Teraz mogę zaczynać remoncik - wszystko posortowane w kartony zapakowane :)
    <3

PATULA - Ja też idę jutro na glukozę (miałam robić w sobotę ale nie było lekarza, który w razie w mógłby mnie reanimować :P )
    Napięcie rośnie :D
    ... to przetrwały a wyniki były w porządeczku :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 16:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na jutrzejszej glukozie dziewczyny , mam nadzieję , że pójdzie wam tak Łatwo jak mnie , najgorsze było wypicie bo jest paskudna w smaku ale przez te dwie godzinki dobrze się czułam :)

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro mam USG żeby pan doktor ocenił serduszko naszego Olusia, mam nadzieję, że będzie wszystko OK!

ja na glukozę idę chyba we wtorek jutro mi nie pasuje a byłoby mi raźniej jakbym wiedziała że nie jestem sama ;)

Dorjana na pewno możesz być dumna ale uważaj na siebie nie przeginaj za bardzo!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro 'pracowity' dzien!
    Na 11 ide do nowego gina:-) oby nie okazal sie kaszalotem!

Od 9 mamy kolęde na naszej ulicy, oby od nas rozpoczal bo jsk nie z rana to pozniej mnie nie ma;) a mąż już zapowiedział że sam nikogo nie zaprasza;)

Później do roboty z l4. Tsm na pewno mi zejdzie na ploteczkach hihi:-)

Później zakupy i gotowanie znowu! Zeby tylko tak człowiek miał pomysły na obiady, to jest chyba najgorsze:(

A na wieczor zasłużony odpoczynek;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bea_tina faktycznie pracowity dzień ale to tak jak u mnie :)
    Oby lekarz okazał się OK!
    Oj tak te pomysły na obiad nie zawsze są łatwe a najgorsza odpowiedź mojego M co byś zjadł - obojętnie masakra zawsze mówię mu że to oznacza że nie będzie jadł nic ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj D to po pytaniu co jutro zrobic? 'Nie rib nic zjem makaron ze śmietana'. No i tska z nim rozmowa;)
    Madziu licze jutro na rewelacyjne wieści o serduszku Olusia:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś na glukoze ;-) no i poznam kolejny termin usg i dowie sie co ze szkołą rodzenia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, długa noc przed nami! Nie wiem czemu, ale zasnac nie moge... a najgorzej ze zaraz trzeba wstawac! Ale jutro bede miala dzien!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh! Spałam dziś chyba z 2 godziny! Nigdy tak źle ze spaniem nie miałam:P nawet już muzykoterapii próbowałam, ae też na marne.

Na szczęście jeden punkt dnia już za mną- Kolęda! ufff... dobrze, że ksiądz od nas rozpoczął:) Prznajmniej całego dnia już nie będę "oczekiwac". A ja co?? Oczywiście koperte zapomniałam dać:P! Na szczęście poszedł do rodziców, to zaraz go dopadne:P

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-u mnie niema takiego czegoś jak kolęda i ksiądz nie chodzi i spokój ;-)bidjulka ja też dobrze ,nie spałam :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolędę mam w piątek.

Miałam iść na glukozę dzisiaj, ale jak pomyślałam, że z Konradem mam być tam 2 godz. to postanowiłam, że pójdę jutro a z Konradem mąż zostanie rano i spóźni się do pracy, no trudno.

Ja spałam jak kamień. W pierwszej ciąży problemy ze snem pojawiły się u mnie pod koniec dopiero, więc liczę że i tym razem będzie podobnie, ale w ogóle nie będę miała żadnych problemów:-P Ja uwielbiam spać z moim "wężem" - rogal do spania dla ciężarnych. W pierwszej ciąży nie miałam go i brakowało mi czegoś takiego przy rosnącym brzuszku.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-też mam rogala i planuje z nim spać i po ciąży ;-) w łóżku jest nie zastąpiony ;-) ile przytyłaś w pierwszej ciąży???ja puchne w oczach,mam dość :-( nawet w dres sie nie mieszcze :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ;-) siedzę po gkukozie. i czekam na kolejne pobranie krwi... jeszcze 1 h :-/ na szczęście mam książkę :-P
    a co do płynu - super sprawa!!! polecam :-D
    porownalabym to do napoju mojego brata - on kiedyś często pił wodę cukrem, mega duża ilością cukru... kiedyś nawet spróbowałam tego trunku :-P
    ...albo można to porównać do podwójnie poslodzonej herbatki
    ... Aż wstyd się przyznać ale zdarzyło mi się kilka razy :-D

Nio i siedzimy :-D wzięłam obstawianie ze sobą - bo takie historie czytałam ze strach się bać :-S

Jednak najważniejsze są wyniki - ciekawe co z tego wyjdzie???

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Patulla-też mam rogala i planuje z nim spać i po ciąży ;-) w łóżku jest nie zastąpiony ;-) ile przytyłaś w pierwszej ciąży???ja puchne w oczach,mam dość :-( nawet w dres sie nie mieszcze :-(

W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, ale co z tego jak 2 miesiące po porodzie miałam ledwo 3 kg mniej (a niektóre kobiety przytyją 20 kg, a wychodząc ze szpitala mają już 10 mniej), później to 1 kg na miesiąc gubiłam nic nie robiąc. Nie ma reguły na tycie i zgubienie tego później po porodzie. Jak "puchniesz w oczach" to może być wina wody, która zatrzymuję się w organizmie.
    I w pierwszej ciąży gdzieś od 32 tc nie przybierałam na wadze już.

Teraz jak na razie mam 4-5 kg do przodu, więc nic tylko cieszyć się mogę.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-miłego czekania,ja mam na 14.30
    to mnie pocieszyłaś z tą herbatką ;-) a wyniki kiedy???

patulla-moja waga początkowa to 48kg a do świąt to miałam 5kg więcej i teraz od świąt Kolejne 7 kg to już mam +12kg a końca nie widać :-( chyba zdecyduje sie na cesarke i to przed wielkanocą

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, a ty chciałabyś mieć cesarkę na życzenie?? Czy są jakieś wskazania?? Nie ma co za szybko maleństwa z brzuszka "wyganiać" jak nie trzeba.
    Wagą nie ma się co przejmować, za jakiś czas może Ci się zatrzymać waga i nie będziesz dużo przybierać, różnie to bywa, reguły nie ma. Moja waga początkowa w pierwszej ciąży to 65, a teraz 68. I jakoś strasznie się tym nie martwię. Za rok mam zamiar z powrotem mieć 65:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Dziewczęta! Perypetii rodzinnych ciąg dalszy. Wczoraj szumy, bo siostra zaczęła krwawić żywą krwią i jedzie na pogotowie. Od razu zadzwoniłam do 2 szpitali, by zapytać jacy lekarze są na dyżurze. W tej materii mam wiele doświadczenia i wielu znam, bo na oddziale leżałam kilkakrotnie. Pojechała, okazało się, że jest ok, ale nadal plami. Ja za to nie spałam pół nocy z nerwów i dziś bardzo mnie boli brzuch. I co najlepsze? Okazało się, że zadzwonili do niej ze stacji uzdatniania wody, gdzie miała staż 4 lata temu, że chcą ją do pracy. Ironia. Jak powiedziała: jak człowiek chce być bezrobotnym, to nie pozwolą... Z racji faktu, że wykonali już do niej kilka tel., pojechała i do pracy idzie od lutego, a teraz płacze z tego powodu. Nie powiedziała im, że jest w ciąży. To jest tak, jakby złapała Pana Boga za nogi - posada państwowa, dobre zarobki, dość blisko i mało co się robi - kilka badań, a reszta gazetka i internet.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja już po maratonie!

U lekarza super! Mimo, że miałam dopiero USG, zrobił mi ponownie, żeby "sprawdzić" wyniki prenatalnych:P Wszystko się wgadzało więc jest ok:) Porwierdził również płeć. Maluszek nadal ułożony głowkowo więc tym razem byłaby szansa na poród sn.
    Wagowo jesteśmy 8 kg na plusie! W pierwszej ciązy w tym czasie byłam 2 kg na plus, niewielka różnica hehe:) Ale nic to, po porodzie zejdzie ile zejdzie, a zeszte zwalczymy:)
    Cisnienie nadal podwyższone, kazał dalej brac tabletki, dodatkowo raczej się nie przemęcząć. W zasadzie wspomniał cos o ciągłym leżeniu.
    Zbadał szyjkę- zamknięta więc super. Obrzęki powiedział, że zaczynają się pojawiać... Obrączke już sdjęłam, bo czasami ciężko już jest zdjąć, lepiej już nie ryzykowac:P
    Ogólnie jestem bardzo zadowolona! Kolejna wizyta 31.01. Pytał też o III prenatalne, powiedział, że nie koniecznie muszę robić, bo poprzednie wyszły prawidłowo, ale ustaliliśmy z D, że się zdecydujemy:) Dzwoniłam już do kliniki, ale na marzec jeszcze nie zapisują:P Koszt 280zł, więc jeszcze do przełknięcia!

Później w pracy ploteczki. oczywiście, ale bez szaleństw.
    W ZUSie sprawy ciąg dalszy! Na szczęście babki są na tyle miłe, że jak coś ustalą to same zadzwonią:) A i jutro dostane kolejny przelew, na szczęście!

W domu choinkę już rozebrałam, bo się sypała jak wściekła! Troche smutno, ale będzie więcej miejsca hehe:)

agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję przetrwania glukozy! Nieprzyjemne, ale nie było jak widać aż tak źle! Cieszę się razem z Wami, przedemną tez powtórne badanie, ale ja tam już wiem czego oczekiwać, więc nastawienie "pozytywne".

Natalnka, nie wiem czy Twoja siostra się z choinki nie zerwała! Niesamowice egoistycznie wpatrzona w siebie istota! Przykro mi!:(

Aaaa, co do porodu!
    Lekarz na 80% zalecił mi CC między 4-6 maja, ale powiedział, że po takim odstepie nie jest to bezpośrednie wskazanie. Jednak dodał, że ze względu że syn zmarł po porodzie, to to raczej przeważa w decyzji o CC. Ale jeszcze się okaże:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina cieszę się że wszystko dobrze ja też powoli przyzwyczajam się do myśli że będzie CC, ale cały czas mam nadzieję że coś jeszcze się zmieni :) idę jeść i oglądać "ciążę z zaskoczenia" na TLC, pozdrawiam :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ