KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
patulla zazdroszcze fajnego spania! Ja liczę, że po dzisiejszych lataniach zasnę równie szybko, tylko o innej porze:)
Pytałam znajomej, która rodziła w październiku jak wyprowadziła córkę, to powiedziała że w body, lekkim dresiku, czapce i tyle. Jedynie pieluszką przykryła fotelik ze względu na wiatr. Stopni było ok 10(podobnie licze, że bedzie początkiem maja, a nawet więcej!). Także nie ma źle, powiedziała, że jakby było nieco chłodniej to by dodatkowo mała przykryła kocem i tyle wystarczy:) -
Rajtuzek ponoc nie, ale jak bedzie chlodno to chyba lepiej bedzie ubrac, lepiej jedne w zanadzu miec;)
Przepatrzylam ubranka i ja ubieram w body, polspiochy, bluzeczke, czapke, do tego ewentualnie kocyk. Mam nadzieje ze wystarczy:-)Limerikowo, niunia lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny! Mam pytanie: czy któraś z Was plamiła na samym początku ciąży? Siostra już plami 2 tyg., na początku nie wiedziała, że jest w ciąży, bo wydawało jej się, że dostała okres. Później ciągłe plamienie, mocne krwawienie i plamienie, które się znów nasila. Bierze Duphaston 3x1, ale i tak plami.
-
Pierwszy na wizycie widział pęcherzyk (ale nie założył karty, co mnie zdziwiło), drugi na pogotowiu powiedział, że nie potrafi określić czy zarodek prawidłowy. W 5t4dc nie było jeszcze widać akcji serca, ale myślę, że to zbyt wcześnie. Problem w tym, że w pierwszej ciąży nie miała takich problemów. W niedzielę krwawiła żywą krwią, ale pęcherzyk był widoczny. Od początku jest na progesteronie, który zaczęła brać po owulacji.
-
natalinka wrote:Witajcie Dziewczyny! Mam pytanie: czy któraś z Was plamiła na samym początku ciąży? Siostra już plami 2 tyg., na początku nie wiedziała, że jest w ciąży, bo wydawało jej się, że dostała okres. Później ciągłe plamienie, mocne krwawienie i plamienie, które się znów nasila. Bierze Duphaston 3x1, ale i tak plami.
Ja plamilam w poprzedniej ciąży, która niestety nie zakończyła się pomyślnie, pierwszy raz w 7 tygodniu, ale na usg już serduszko bilo, natomiast w 11 tygodniu znowu i na usg niestety się okazało, że ciąża była obumarła.
Nie chce straszyć, ale czasami nawet progesteron nie utrzyma ciąży, która może mieć dużą wadę genetyczna -
Jejku, nie wiem, ja też plamiłam 1 dzień, ale było tego niewiele (14 tc). Kazali mi leżeć i nie wstawać, a jej powiedział, by normalnie chodziła. Mówiłam, że powinna odpoczywać. W sumie zaczyna mieć nudności, więc to chyba oznaka, że będzie ok. Sama nie chcę jej straszyć, ale wiem, że plamienie chyba nie jest dobre.
-
natalinka u mnie maluszek przestał się rozwijać w 6 tygodniu i po objawach w życiu bym nie powiedziała że ciążą jest coś nie tak więc nie ma reguły.A była mierzona wielkość zarodka czy rośnie?
Mam nadzieje że wszystko się dobrze skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 21:24
-
Jesli krwawi zywą krwią to może być źle:( Koleżanka jak zaczęła plamic, to ciąża się niestety zakończyła, mimo, że wtrakcie miała robione usg i było "wszystko prawidłowo", ale nic nie można zakładać, co ciąża to inna:)
Sasza! Gratuluję synusia! Powiekszasz nasze grono synusiów:) -
Natalinka-w obydwóch ciążach mega krwawienie,i poronienie:-( niech idzie lepiej do szpitala bo niema żartów jeśli chce utrzymać ciąże.
sasza-gratuluje synka tak późno pokazał co ma między nogami???
beatina-mnie coś brzuch boli dziś,niemam jak usiąść żeby ok było