Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś też mam. Ale na początku nie ubierałam, zaczęłam gdzieś po 3 miesiącu. Na początku i tak najczęściej dziecko przez cały dzień jest w pajacykach itp. I powiem Wam, że mi te pierwsze rajstopki (rozmiar chyba 62-68) wystarczyły do 6 mż a nawet trochę dłużej.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o mikrofalówkę to w pierwszej ciąży sporo używałam, a teraz od jakiś 2 miesięcy jest w naprawie, ale już jest do odbioru, to będę używać sporo.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- ja uzywam mikrofali b.czesto :-) w pierwszej ciazy tez....Staram sie tylko nie stac centralnie obok niej :-)

szukam podwójnego wózka rok po roku...mozecie cos polecic kobietki wy moje???:-)))

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś stałam dość blisko bo obok i chyba kilka dni temez u t az zaczynam się bać o zdrowie maluszka ;(

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, jakbyśmy mielu unikac każdej rzeczy szkodzącej, lub mającą wpływ na maleństwo, to każda z nas musiała by w izolatce siedzieć, a najlepiej nic nie jeść i nic nie pić, bo teraz wszystko już nie jest "naturalne". Trzeba uważać wiadome, ale nie popadajmy w paranoje! Bo faktycznie czeka nas izolatka w wariatkowie!:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wózka dla bliźniaków szukasz?? Bo nie rozumie wózek podwójny:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- no coś Ty nie masz co się martwić.... Zajmuje się fizyką z zamiłowania i zawodowo...i powiem tak: mikrofale mają generalnie wbudowane zabezpieczenia przed promieniowaniem (które jest i tak niewielkie). mimo wszystko producenci dla swojego dobra....pisza zeby stac cociaż metr od niej gdy jest w użyciu.

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja właśnie stałam mniej niż metr od niej bo tuz tuz obok i rozmawiałam i chyba zwariuje z nerwów o tego mojego dzidziusia

Limerikowo lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, nic na pewno się maluszkowi nie stanie:-) Twoje zamartwianie się jest dla Maluszka na pewno bardziej szkodliwe.

Fizjo, dobrze czytam, że fizyką się zajmujesz?? :-) Ja właśnie ostatni rok fizyki kończę. Wózek podwójny potrzebujesz? Ile ma starsze dziecko?? Ja mam właśnie wózek Graco, jaki będzie w praktyce to nie powiem Ci, bo dopiero co go dostaliśmy. Ale jak na pierwszy rzut oka to wydaję się być w miarę lekki i zwrotny - przednie kółka ma skrętne i wydaję się być fajny.

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zajmuje zawodowo farmacją ;) do fizyki głowy nie mam za bardzo matematyczny przedmiot

Dzięki za pocieszenie ;) Oby nic nie było.

Już miałam rozpoznany obszar hiperechogennny w komorze serca maleństwa wszyscy mnie uspokajają ze nic nie powinno byc z tym
    a ja mimo to wariuje wewnętrznie choć ostatnio przystopowałam to teraz ta mikrofalówka nieszczęsna. Taki los matki chyba ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:00

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie wszystko w porządku oprócz jakiejś bakterii w moczu na którą dostałam leki niestety nie podglądaliśmy maluszka co mnie zasmuciło , ale i tak wiem że jest ok bo daje o sobie znać dość często :)

patulla, natalinka, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale padnięta jestem ;-) ja mam nadzieje,że jutro pokaże mi maluką na usg ;-) nie moge sie doczekać;-) ostatnio byłam 16grudnia tak dawno temu ;-)

jak dzień minoł???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola....Joluś- spokojnie:* nie ma na prawdę co siać paniki :-) skup się na pozytywnych emocjach :-) wiem...ze lekko się mówi...Ale uwierz tak jest znacznie łatwiej wogóle żyć.

patulla- o witaj bratnia duszyczko :-)) kocham fizyke...nieśmiało przyznając się. Jestem po fizykoterapii...tam mamy jej pełno. Mimo to uwielbiam czytać przeróżne nowinki z tego świata.
    A gdzie studiujesz??? Zazdroszcze Ci pozytywnie ;-) aaa i jak widzisz swoja kariere w tym zawodzie??

oglądałam te wózki graco- wydają sie solidne...lecz martwią mnie te małe koła. Myśle o kołach duuuzych i pompowanych....bo nasze chodniki nie rozpieszczają niestety. Starsze dziecko bedzie miało 2 latka bez ok dwóch tygodni jak urodzi się mu siostrzyczka :-) a jak to u Ciebie wygląda ??? :-))

slonkozusa- najwazniejsze ze czujesz ulgę ;-) a co Ci przepisali???

Joala lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he usmialam sie ze stanikow w Trimphie, dobra akcja ;--)))
    jak ostatnio walczylam z wciagnieciem rajstopek po basnie na nozki bratanicy 5 letniej mimo ze byla b wspolpracujaca tu , powiedzialam sobie nigdy wiecej rajstopek ;--)), nie ma to jak materialowe leginsy i skarpetki, nawet krem na nogach nie ulatwil mi zadania
    url=https://www.suwaczki.com/]f2w39n73qolnajph.png[/url]

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Trilac można stosować w ciąży?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- nie mam bladego pojecia... wiem ze smecte mozna na pewno :-)

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bezpieczny będzie Lakcid który możesz sobie kupić zarówno w kapsułkach jak i saszetkach ,pij zsiadłe mleko ,kefiry itp;)

taki np LAKCID® forte w saszetkach będzie najlepszy ;)
    lub nawet zwykły lakcid w pamiętnych szklanych fiolkach żeby już nie łykać dodatkowych składników otoczek tych wszystkich kapsułek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:11

Limerikowo, fizjo lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, ja aż tak nie kocham fizyki, ale da się z nią żyć, w sumie to otacza nas:-) No cóż, moją przyszłość widzę w szkole, ot takie moje marzenie (można by powiedzieć, że od dziecka).
    A jeżeli chodzi o wózek to on wbrew pozorom nie ma aż takich małych tych kółek. Mi przypadł do gustu. Na próbę "testowali" go bratanek (4 lata) i mój synek (9 miesięcy) na polnej drodze byli na spacerze, sama nie pchałam go, ale moja mama mówiła, że dosyć lekko się go prowadzi:-) Na pewno nigdy nie kupiłabym wózka, w którym siedzenia są obok siebie, więc ten jak najbardziej spełnia to kryterium:-)
    W sumie powiem Ci szczerze, że nie wiem czy na Twoim miejscu kupowałabym podwójny, jesteś pewna, że przyda Ci się? U mnie będą dzieci równo rok po roku. Ja zanim dostaliśmy go myślała, czy by może nie wystarczyła chusta dla Maleństwa, a jakaś tam spacerówka dla starszego i liczyłabym, że zacznie szybko chodzić i zrezygnuje z wózka, ale jak dostaliśmy to bardzo się cieszę:-) A jak miałabym towarzystwo na spacer to dwa wózki. Powiem Ci, że moja siostra pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem ma 1,5 roku różnicy i starsze "zrzekło" się wózka na rzecz młodszego (chyba że dłuższy spacer to dwa wózki zabierali czasami, ale przez krótki czas), później kolejne po 2 latach i wtedy też bez problemu starsze "oddało" wózek młodszemu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    Jola- ja uzywam mikrofali b.czesto :-) w pierwszej ciazy tez....Staram sie tylko nie stac centralnie obok niej :-)

szukam podwójnego wózka rok po roku...mozecie cos polecic kobietki wy moje???:-)))

na tablicy.pl jest sporo takich ogłoszeń możesz zajrzeć

slonkozusa dobrze ze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:16

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, też nie wiem. Ja brałam akurat prolactiv.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ