X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś też mam. Ale na początku nie ubierałam, zaczęłam gdzieś po 3 miesiącu. Na początku i tak najczęściej dziecko przez cały dzień jest w pajacykach itp. I powiem Wam, że mi te pierwsze rajstopki (rozmiar chyba 62-68) wystarczyły do 6 mż a nawet trochę dłużej.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o mikrofalówkę to w pierwszej ciąży sporo używałam, a teraz od jakiś 2 miesięcy jest w naprawie, ale już jest do odbioru, to będę używać sporo.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- ja uzywam mikrofali b.czesto :-) w pierwszej ciazy tez....Staram sie tylko nie stac centralnie obok niej :-)

szukam podwójnego wózka rok po roku...mozecie cos polecic kobietki wy moje???:-)))

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś stałam dość blisko bo obok i chyba kilka dni temez u t az zaczynam się bać o zdrowie maluszka ;(

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, jakbyśmy mielu unikac każdej rzeczy szkodzącej, lub mającą wpływ na maleństwo, to każda z nas musiała by w izolatce siedzieć, a najlepiej nic nie jeść i nic nie pić, bo teraz wszystko już nie jest "naturalne". Trzeba uważać wiadome, ale nie popadajmy w paranoje! Bo faktycznie czeka nas izolatka w wariatkowie!:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wózka dla bliźniaków szukasz?? Bo nie rozumie wózek podwójny:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- no coś Ty nie masz co się martwić.... Zajmuje się fizyką z zamiłowania i zawodowo...i powiem tak: mikrofale mają generalnie wbudowane zabezpieczenia przed promieniowaniem (które jest i tak niewielkie). mimo wszystko producenci dla swojego dobra....pisza zeby stac cociaż metr od niej gdy jest w użyciu.

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja właśnie stałam mniej niż metr od niej bo tuz tuz obok i rozmawiałam i chyba zwariuje z nerwów o tego mojego dzidziusia

Limerikowo lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, nic na pewno się maluszkowi nie stanie:-) Twoje zamartwianie się jest dla Maluszka na pewno bardziej szkodliwe.

Fizjo, dobrze czytam, że fizyką się zajmujesz?? :-) Ja właśnie ostatni rok fizyki kończę. Wózek podwójny potrzebujesz? Ile ma starsze dziecko?? Ja mam właśnie wózek Graco, jaki będzie w praktyce to nie powiem Ci, bo dopiero co go dostaliśmy. Ale jak na pierwszy rzut oka to wydaję się być w miarę lekki i zwrotny - przednie kółka ma skrętne i wydaję się być fajny.

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zajmuje zawodowo farmacją ;) do fizyki głowy nie mam za bardzo matematyczny przedmiot

Dzięki za pocieszenie ;) Oby nic nie było.

Już miałam rozpoznany obszar hiperechogennny w komorze serca maleństwa wszyscy mnie uspokajają ze nic nie powinno byc z tym
    a ja mimo to wariuje wewnętrznie choć ostatnio przystopowałam to teraz ta mikrofalówka nieszczęsna. Taki los matki chyba ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:00

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie wszystko w porządku oprócz jakiejś bakterii w moczu na którą dostałam leki niestety nie podglądaliśmy maluszka co mnie zasmuciło , ale i tak wiem że jest ok bo daje o sobie znać dość często :)

patulla, natalinka, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale padnięta jestem ;-) ja mam nadzieje,że jutro pokaże mi maluką na usg ;-) nie moge sie doczekać;-) ostatnio byłam 16grudnia tak dawno temu ;-)

jak dzień minoł???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola....Joluś- spokojnie:* nie ma na prawdę co siać paniki :-) skup się na pozytywnych emocjach :-) wiem...ze lekko się mówi...Ale uwierz tak jest znacznie łatwiej wogóle żyć.

patulla- o witaj bratnia duszyczko :-)) kocham fizyke...nieśmiało przyznając się. Jestem po fizykoterapii...tam mamy jej pełno. Mimo to uwielbiam czytać przeróżne nowinki z tego świata.
    A gdzie studiujesz??? Zazdroszcze Ci pozytywnie ;-) aaa i jak widzisz swoja kariere w tym zawodzie??

oglądałam te wózki graco- wydają sie solidne...lecz martwią mnie te małe koła. Myśle o kołach duuuzych i pompowanych....bo nasze chodniki nie rozpieszczają niestety. Starsze dziecko bedzie miało 2 latka bez ok dwóch tygodni jak urodzi się mu siostrzyczka :-) a jak to u Ciebie wygląda ??? :-))

slonkozusa- najwazniejsze ze czujesz ulgę ;-) a co Ci przepisali???

Joala lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he usmialam sie ze stanikow w Trimphie, dobra akcja ;--)))
    jak ostatnio walczylam z wciagnieciem rajstopek po basnie na nozki bratanicy 5 letniej mimo ze byla b wspolpracujaca tu , powiedzialam sobie nigdy wiecej rajstopek ;--)), nie ma to jak materialowe leginsy i skarpetki, nawet krem na nogach nie ulatwil mi zadania
    url=https://www.suwaczki.com/]f2w39n73qolnajph.png[/url]

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Trilac można stosować w ciąży?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- nie mam bladego pojecia... wiem ze smecte mozna na pewno :-)

• Joala Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bezpieczny będzie Lakcid który możesz sobie kupić zarówno w kapsułkach jak i saszetkach ,pij zsiadłe mleko ,kefiry itp;)

taki np LAKCID® forte w saszetkach będzie najlepszy ;)
    lub nawet zwykły lakcid w pamiętnych szklanych fiolkach żeby już nie łykać dodatkowych składników otoczek tych wszystkich kapsułek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:11

Limerikowo, fizjo lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, ja aż tak nie kocham fizyki, ale da się z nią żyć, w sumie to otacza nas:-) No cóż, moją przyszłość widzę w szkole, ot takie moje marzenie (można by powiedzieć, że od dziecka).
    A jeżeli chodzi o wózek to on wbrew pozorom nie ma aż takich małych tych kółek. Mi przypadł do gustu. Na próbę "testowali" go bratanek (4 lata) i mój synek (9 miesięcy) na polnej drodze byli na spacerze, sama nie pchałam go, ale moja mama mówiła, że dosyć lekko się go prowadzi:-) Na pewno nigdy nie kupiłabym wózka, w którym siedzenia są obok siebie, więc ten jak najbardziej spełnia to kryterium:-)
    W sumie powiem Ci szczerze, że nie wiem czy na Twoim miejscu kupowałabym podwójny, jesteś pewna, że przyda Ci się? U mnie będą dzieci równo rok po roku. Ja zanim dostaliśmy go myślała, czy by może nie wystarczyła chusta dla Maleństwa, a jakaś tam spacerówka dla starszego i liczyłabym, że zacznie szybko chodzić i zrezygnuje z wózka, ale jak dostaliśmy to bardzo się cieszę:-) A jak miałabym towarzystwo na spacer to dwa wózki. Powiem Ci, że moja siostra pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem ma 1,5 roku różnicy i starsze "zrzekło" się wózka na rzecz młodszego (chyba że dłuższy spacer to dwa wózki zabierali czasami, ale przez krótki czas), później kolejne po 2 latach i wtedy też bez problemu starsze "oddało" wózek młodszemu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    Jola- ja uzywam mikrofali b.czesto :-) w pierwszej ciazy tez....Staram sie tylko nie stac centralnie obok niej :-)

szukam podwójnego wózka rok po roku...mozecie cos polecic kobietki wy moje???:-)))

na tablicy.pl jest sporo takich ogłoszeń możesz zajrzeć

slonkozusa dobrze ze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:16

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, też nie wiem. Ja brałam akurat prolactiv.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ