KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakieś też mam. Ale na początku nie ubierałam, zaczęłam gdzieś po 3 miesiącu. Na początku i tak najczęściej dziecko przez cały dzień jest w pajacykach itp. I powiem Wam, że mi te pierwsze rajstopki (rozmiar chyba 62-68) wystarczyły do 6 mż a nawet trochę dłużej.
-
Joala, jakbyśmy mielu unikac każdej rzeczy szkodzącej, lub mającą wpływ na maleństwo, to każda z nas musiała by w izolatce siedzieć, a najlepiej nic nie jeść i nic nie pić, bo teraz wszystko już nie jest "naturalne". Trzeba uważać wiadome, ale nie popadajmy w paranoje! Bo faktycznie czeka nas izolatka w wariatkowie!
-
Jola- no coś Ty nie masz co się martwić.... Zajmuje się fizyką z zamiłowania i zawodowo...i powiem tak: mikrofale mają generalnie wbudowane zabezpieczenia przed promieniowaniem (które jest i tak niewielkie). mimo wszystko producenci dla swojego dobra....pisza zeby stac cociaż metr od niej gdy jest w użyciu.
-
Joala, nic na pewno się maluszkowi nie stanie:-) Twoje zamartwianie się jest dla Maluszka na pewno bardziej szkodliwe.
Fizjo, dobrze czytam, że fizyką się zajmujesz?? Ja właśnie ostatni rok fizyki kończę. Wózek podwójny potrzebujesz? Ile ma starsze dziecko?? Ja mam właśnie wózek Graco, jaki będzie w praktyce to nie powiem Ci, bo dopiero co go dostaliśmy. Ale jak na pierwszy rzut oka to wydaję się być w miarę lekki i zwrotny - przednie kółka ma skrętne i wydaję się być fajny.fizjo lubi tę wiadomość
-
No ja się zajmuje zawodowo farmacją do fizyki głowy nie mam za bardzo matematyczny przedmiot
Dzięki za pocieszenie Oby nic nie było.
Już miałam rozpoznany obszar hiperechogennny w komorze serca maleństwa wszyscy mnie uspokajają ze nic nie powinno byc z tym
a ja mimo to wariuje wewnętrznie choć ostatnio przystopowałam to teraz ta mikrofalówka nieszczęsna. Taki los matki chyba ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:00
-
ja już po wizycie wszystko w porządku oprócz jakiejś bakterii w moczu na którą dostałam leki niestety nie podglądaliśmy maluszka co mnie zasmuciło , ale i tak wiem że jest ok bo daje o sobie znać dość często
patulla, natalinka, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Jola....Joluś- spokojnie:* nie ma na prawdę co siać paniki skup się na pozytywnych emocjach wiem...ze lekko się mówi...Ale uwierz tak jest znacznie łatwiej wogóle żyć.
patulla- o witaj bratnia duszyczko ) kocham fizyke...nieśmiało przyznając się. Jestem po fizykoterapii...tam mamy jej pełno. Mimo to uwielbiam czytać przeróżne nowinki z tego świata.
A gdzie studiujesz??? Zazdroszcze Ci pozytywnie aaa i jak widzisz swoja kariere w tym zawodzie??
oglądałam te wózki graco- wydają sie solidne...lecz martwią mnie te małe koła. Myśle o kołach duuuzych i pompowanych....bo nasze chodniki nie rozpieszczają niestety. Starsze dziecko bedzie miało 2 latka bez ok dwóch tygodni jak urodzi się mu siostrzyczka a jak to u Ciebie wygląda ??? )
slonkozusa- najwazniejsze ze czujesz ulgę a co Ci przepisali???Joala lubi tę wiadomość
-
he he usmialam sie ze stanikow w Trimphie, dobra akcja ;--)))
jak ostatnio walczylam z wciagnieciem rajstopek po basnie na nozki bratanicy 5 letniej mimo ze byla b wspolpracujaca tu , powiedzialam sobie nigdy wiecej rajstopek ;--)), nie ma to jak materialowe leginsy i skarpetki, nawet krem na nogach nie ulatwil mi zadania
url=https://www.suwaczki.com/][/url] -
Na pewno bezpieczny będzie Lakcid który możesz sobie kupić zarówno w kapsułkach jak i saszetkach ,pij zsiadłe mleko ,kefiry itp;)
taki np LAKCID® forte w saszetkach będzie najlepszy
lub nawet zwykły lakcid w pamiętnych szklanych fiolkach żeby już nie łykać dodatkowych składników otoczek tych wszystkich kapsułek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:11
Limerikowo, fizjo lubią tę wiadomość
-
Fizjo, ja aż tak nie kocham fizyki, ale da się z nią żyć, w sumie to otacza nas:-) No cóż, moją przyszłość widzę w szkole, ot takie moje marzenie (można by powiedzieć, że od dziecka).
A jeżeli chodzi o wózek to on wbrew pozorom nie ma aż takich małych tych kółek. Mi przypadł do gustu. Na próbę "testowali" go bratanek (4 lata) i mój synek (9 miesięcy) na polnej drodze byli na spacerze, sama nie pchałam go, ale moja mama mówiła, że dosyć lekko się go prowadzi:-) Na pewno nigdy nie kupiłabym wózka, w którym siedzenia są obok siebie, więc ten jak najbardziej spełnia to kryterium:-)
W sumie powiem Ci szczerze, że nie wiem czy na Twoim miejscu kupowałabym podwójny, jesteś pewna, że przyda Ci się? U mnie będą dzieci równo rok po roku. Ja zanim dostaliśmy go myślała, czy by może nie wystarczyła chusta dla Maleństwa, a jakaś tam spacerówka dla starszego i liczyłabym, że zacznie szybko chodzić i zrezygnuje z wózka, ale jak dostaliśmy to bardzo się cieszę A jak miałabym towarzystwo na spacer to dwa wózki. Powiem Ci, że moja siostra pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem ma 1,5 roku różnicy i starsze "zrzekło" się wózka na rzecz młodszego (chyba że dłuższy spacer to dwa wózki zabierali czasami, ale przez krótki czas), później kolejne po 2 latach i wtedy też bez problemu starsze "oddało" wózek młodszemu.
-
fizjo wrote:Jola- ja uzywam mikrofali b.czesto w pierwszej ciazy tez....Staram sie tylko nie stac centralnie obok niej
szukam podwójnego wózka rok po roku...mozecie cos polecic kobietki wy moje???))
na tablicy.pl jest sporo takich ogłoszeń możesz zajrzeć
slonkozusa dobrze ze wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 22:16