X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo mam tak samo jak ty ;) Nic jeszcze dla małej nie mam kupionego , nie liczac trzech ksiazeczek z bajkami :D tez sie musze zmobilizowac i cos zaczac w koncu kupowac. Nie wiem od czego zaczac :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobra sprawe zakupy mozna zalatwic w jeden dzien, bo to nie robi problemu:-) ja sobie wolalam rozlozyc na pare razy, bo nie wiedzialam jak finanse sie uloza a powoli to nie jest tak odczowalne jak dla mnie! A nie ukrywam ze duzo rzeczy kupilam juz w pierwszej ciazy, teraz uzupelniam braki bo okazalo sie ze triche nam brakuje:-) takze nie ma sie czym przejmowac bo zakupy to zaden problem:-)

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po obiadku sobie drzemke szczelilam takze czlowiek az lepiej sie czuje;)
    A zaraz co sie obudzilam to spacer;) oczywiscie:-)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :-)

nooo szalejecie...z tymi wyprawkami :-) ja zaliczam się do grona które jeszcze nic nie mają...Ale mam za to niecne plany zabrać się za to w marcu :-) Muszę przejrzec ciuszki synka...i zobacze czy coś jest warte uwagi. Myślę że te białe...i neutralne kolorki ubranek założonych góra 10 razy będę spoko :-P

U mnie tez były dziś mielońce, hehe :-)

A przyszła dzis nam fototapeta do pokoju dzieci. Chwalę się, uwaga hehe:

http://allegro.pl/fototapeta-160x120cm-misie-021-wzory-udekoruj-i3849336989.html
    (tło błękitne z białymi serduszkami)

buziaki:*

• magdalena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo cisza tu u nas :) wszystkie drzemkę łapią ;)
    ja się relaksuje przy muzyce niech synuś też posłucha z mamusia hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poszedł spać, ja jak zwykle posprzątałam to co chciałam i w sumie nie mam co robić. Wczoraj książkę skończyłam i nie mam nic nowego, dopiero jutro pojade po jaką ciekawostkę:) A wertuję allegro, ale nie widze nic nowego hehe:P Jutro też przejdę się do kolejnego sklepiku dziecięcego, jednak nic nie pukię bo nie dostałam wypłaty:) Więc narazie trzeba przystopować!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina to sie naspacerujesz;-) doradz prosze jaką wanienke kupić na 85cm czy 100cm??? bo zamierzam zakupić;-) ja pospałam też tak mnie tyłek boli,że chodzić nie moge hehe i ciągnie do nogi mi ;-)

mirka14-super że masz od kogotco dostać ;-) ja musze wszystko kupić :-(niema po kim dostać :-(

Limerikowo-zrób se suwaczek;-) to nieźle,ja ja mam pare ubranek i zakupiłam na ebay leżaczek co gra i wibruje ;-) i teraz myśle po co te wibracje:d

Natalinka-widać,że siostra doszła do siebie i kontynuacji ciąg dalszy,terrorystka ;-)

Magdalena-super do kina a na co???;-) ja w czwartek do gina ;-)

Elle-tempo robienia wyprawki mamy takie samo ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja mam na 100, bo jak cos to może być na dłużej:) i jak coś to za radą znajomej kupiłam też "lezaczek" plastikowy a nie gąbkę, bo w gąbce zbierają się tylko batkerie, a plastikowy można poprostu wyparzyć.

Mąż dziś do łóżeczka poprzykręcał kółka:) oczywiście wg swojego patentu, bo nie był by sobą!

Kurde fajnie, też bym chciała pare rzeczy dostać:P ale wokół mnie same dziołszki więc nie mam co szaleć:P

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczyny. Nie było mnie cały dzień i tyle miałam czytania od razu:-P

Jeżeli chodzi o mój brzusio to mam 99 cm w obwodzie, także rośnie:-)

A jeżeli chodzi u mnie o wyprawkę to mam praktycznie komplet po starszym braciszku wszystko jest, poza drobiazgami. A i wtedy wyprawkę całą dostałam od siostry, także mnie zakupowe szaleństwo omija. Z jednej strony fajnie, bo trochę to wszystko jednak kosztuje, ale z drugiej... fajnie pochodzić, popatrzeć:-)

A na święta dostaliśmy nawet wózek dla dzieci rok po roku, więc też jesteśmy do przodu z tym zakupem.

Synek śpi już od godziny (a ostatnio to ok. 22 dopiero chodzi spać) i normalnie, aż boję się czy się nie obudzi jeszcze, ale chyba już na dobre śpi:-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-to kupie na 100;-) a wózek masz???;-)

Patulla-super ;-) ciesz się że wszystko jest ;-) ja to strace majątek chyba na malutką ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek mamy wybrany, ale zamawiać będziemy dopiero w kwietniu bo nie mamy aż tyle przestrzeni, żeby go trzymać. A nie chcę przed samym porodem, bo lepiej żeby też troche się przewietrzył. Choć z drugiej strony zawsze to lepiej poczekać do samego rozwiązania, jak na moim przykładzie, dla "pewności".

Kurcze Łukaszek mnie tak kopnął, że aż się musiałam wyprostować hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze że agent ja to sie ciesze jak mam chwile spokóju bo mała daje popalić ;-) i to ciągle;-) ja właśnie kupie w marcu jakoś jak pokój dla małej będzie zrobiony ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee maluch dzieki temu że teraz co chwila spacerki to uaktywnił się w dzien bardziej niż w nocy:) Ale ja to akurat uwielbiam, żałuje ze mały musi spac też i nie kopie mnie przez cały dzien:) Ale cóż, korzystam tyle ile moge:D

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczynki:* :)

Jeśli chodzi o ruchy maluszka, to mi zawsze jest za mało. Mój M się śmieje, że ja to bym chciała, żeby dziecko - jak cyborg - nigdy nie odpoczywało. No niestety, ale coś w tym jest... ;)

Ale co ja poradzę, że jak ona się rusza, to ja jestem o wiele spokojniejsza? Jak tylko ma jakiś spokojniejszy dzień, to ja od razu czarne wizje przed oczami, ech...

Kochane, nie mogę się doczekać usg, które będę miała 30ego. Wtedy sprawdzimy przepływy, łożysko, wymiary, wagę i oczywiście jak tam malutka się ma. Jeszcze tyle czasu. Jak się na coś czeka, to strasznie się ten czas dłuży...

Dzisiaj zimno, ale pomimo tego życzę Wam miłego dnia! :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja spać nie moge bo mała wariuje ;-) już po spacerku???;-)pewnie już byłaś hehe

Elle-ty sie martwisz jak nie kopie a ja że za dużo ;-) mam nadzieje,że po porodzie się uspokoi troche bo oszaleje jakby miała ciągle wariować ;-)moja wizyta już jutro ;-)

miłego dnia kochane ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 08:11

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Niunia - to daj znać jutro po wizycie, co u Was słychać:) Chyba dużo czasu minęło u Ciebie od ostatniej wizyty?

iv09mg7y9aya90me.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki ja mam wizytę dziś już nie mogę się doczekać , mój mały na ostatniej wizycie ważył 554 ciekawa jestem ile teraz :)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonkozusa - to trzymam kciuki za wizytę! :)

Daj znać koniecznie co i jak, jak już będziesz po:)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe niunia zgadłas, ja juz po spacerku:)Ale z lenistwa wstaje dopiero o 9 , chyba że zostane obudzona:)

Ja też wizyta dopiero 31, ale u zwykłego lekarza, ale mimo wszystko dobrze sprawdzić co u malucha:)

U nas w końcu troche śniegu! Temperatura na minus! Chyba zbliża się zima! A Lilka zachwycona, skakała po namiastce śniegu jak szalona! To jej drugi śnieg w życiu hihi:)

Miłego dnia!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kobietki!
    niunia jeśli chodzi o kino to chyba pójdę na wkręconych no zobaczymy co to za film? moje dziecie wariuje po 23 już to zauważyłam że to jego godzina i rano dopiero jak zjem, teraz sobie fika zadowolony bo sniadanko dostał...
    dziś jadę po ubranka ciąg dalszy;) i w ogóle dziś dzień aktywny mam trochę latania po mieście, tylko zimno u nas jak cholera ale dobrze lepsza taka pogoda ja plucha i na plusie.
    skonkluza trzymam kciuki za wizytę.
    my dziś mamy 26tc :) yupi
    Miłego dnia Kochane

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ