X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, ja zabijam bezsenność:D a i paznokcie maluje przed kompem hehe:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bezsenność narzekać nie mogę, mogłabym dużoooo spać...
    Właściwie to pracę piszę, ale już chyba spadam, bo głowa ze zmęczenia zaczyna mnie boleć i głodna się zrobiłam i pod prysznic pójść trzeba... no coż, będzie się trzeba ruszać powoli...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:-)

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja żyje w celibacie od 23 dni ;-) i mnie rozpiera ;-) mój psuje nam statystyke roku:p i się śmieje,że jestem jak dziewica już ;-)

niestety moja mała daje popalić :-( chyba nie zasne :-(a tu cisza,wszystkie śpią ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia od 23:P ja od 16, ale pewnie już do rozwiązania;P Widze,że jesteś najnocniejszym markiem!

Przyszedł mi dziś pajacyk z polara na wyjście ze szpitala, także maluch ma się już w co ubrać:) Teraz przerwa w zakupach, bo oczywiście wypłaty ani nie widać, ani nie wiem kiedy dostanę więc spokojnie musze czekać:)

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozusa, gratulacje wizyty :)

Niunia ja bym sie wstrzymała z Hiszpanią, hotel klimatyzowany niemowlaki i w ogole dzieci nie powinny być w klimatyzowanym pomieszczeniu, a bez klimy nie wytrzymasz latem, ja wiem co tu sie dzieje temperatura dochodzi nieraz i do 50 stopni, w dniu co domysłiłam się ciąży było 46 stopni :) no i niemowlaki różnie znoszą samoloty, my do Polski chcemy jechać w tym roku na Boże Narodzenie, mała będzie miała 8,9 miesięcy i się wacham czy nie za wcześnie :)daj znać po wizycie :)

Natalinka uważaj na siebie i nie dawaj się wirusom :)

Fizjo jak u ciebie? poza celibatem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 11:00

slonkozusa, fizjo lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nisko łożysko, ale lekarz powiedział że seks jest zakazany dopiero w sytuacji gdy łożysko zasłania ujście szyjki macicy, moje jest około 1cm od ujścia i szlabanu nie mamy

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Póki co, nie daję się wirusom. Boli mnie wprawdzie żołądek i mnie mdli, ale nie wymiotuję. MĄŻ wymiotował tylko w nocy, więc mam nadzieję, że może to nie grypa... i że od przedwczoraj chyba by się już coś działo. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o wizycie położnej przed 30 tc. Kiedyś przychodziły tylko po porodzie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witajcie! Póki co, nie daję się wirusom. Boli mnie wprawdzie żołądek i mnie mdli, ale nie wymiotuję. MĄŻ wymiotował tylko w nocy, więc mam nadzieję, że może to nie grypa... i że od przedwczoraj chyba by się już coś działo. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o wizycie położnej przed 30 tc. Kiedyś przychodziły tylko po porodzie...

Jaka wizyta o_o?? Rok temu nic takiego nie było. A po porodzie oczywiście tak.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepisali mi monural i femisept

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama nie wiem. Jak w październiku leżałam w szpitalu, to były ze mną na sali 2 matki z noworodkami i mówiły, że teraz coś się zmieniło. Położne były u nich ponoć przed 30 tc na kawce i rozmowie. Dają jakieś próbki np. Sudocreamu, ulotki i można o coś popytać.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodzić na dniach będzie, ale nie miała żadnej wizyty położnej prędzej. Jeżeli miałaby być to na pewno zostaniesz o niej powiadomiona:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wybiera się położną tz taką deklaracje się wypełnia, i jak chcesz do niej dzwonisz i ona przyjeżdza kiedy chcesz, uczy jak oddychać, opowiada o porodzie i takie tam inne oczywiście to jest za darmo.

Jestem z wielkopolski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 16:21

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, sama się zdziwiłam, ale one podobno też były zaskoczone, bo o tym nie wiedziały... Jedna chodziła prywatnie, druga na NFZ. Może to zależy od rejonu...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyjeżdza położna z mojego osirodka zdrowia średni raz w miesiącu do domu na kawe zmieżyć ciśnienie i pogawėdzić troszke :)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrana polozna ale o wizytach przed porodem nic nie wiem.

Kurcze ja dzis troche posprzatalam, zmienilam posciele i troche mnie brzuch zacza bolec. Ale polozylam sie i wszystko wrocilo do normy:-)

Ale mam nowy postep! Bylam w lazience, patrze w lustro a na bluzce mokra plama na wysokosci sutka:-) chyba pojawila sie pierwsza kropla siary:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się Mały dziś rozpycha. Pcha się co rusz to tu, to tam:-)

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello nocne Marki i ranne Ptaszki :-)

patula- hehe 4 pięterka się zachciało??:-) nie jest tak tragicznie...bo ja lubię chodzić generalnie po górach,hehe :-) ale...przeraża mnie wyjście z dwójką szkrabów...Choć już mam niecny plan jak to będzie wyglądać :-) Córeczkę zniosę w nosidełku na brzuszku-jest swietne i b. się sprawdziło przy synu. a Fifi sam schodzi już po schodach-także luzzz blues,hehe...
    Wózek z piwnicy wyciągnać...i 10 stopni w górę...potem 4 iii jeZdeśmy an dworze:-) hehe samym pisaniem o tym dostałam zadyszki :-)

bea-tina noooo ja myślę że się kochacie :-) mój tez specyficzny...ale w ogien by za mną poszedł :-P
    no to siara...:-) w rossmanie sa fajne wkladki pod stanik :-P

bemommy- dziękie że pytasz. (hehe...przez te rozmowę wczoraj o sexie...miałam erotyczne dziś sny) A czuję się wspaniale!! pomyłam dziś podłogi...odkurzyłam...i w gole mam tyle energii...że aż się boje samej siebie. hehe-uprzedzam pytanie-nic nie brałam :-)
    wiem..wiem...mam się oszczędzać-totez wszystko robię wolniej...ale robię prawie wszystko.
    Zostało mi 112 dni do porodu-jupi jupi!!!

a jak Twoje samopoczucie??

Wiecie co...ja tez jestem za używanymi ciuszkami. Raz- są tańsze. Dwa-czesto lepszej jakości bawełny niż te superaskie po xx zł w galeriach.

• Elle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

to dzisiaj Niunia miała mieć wizytę? Ciekawe, co u niej - nic się nie odzywa...

Ja dzisiaj znowu pospałam w dzień, to teraz pewnie w nocy spać nie będę. Moja malutka z kolei coś mało się dzisiaj rusza, a ja tak tego nie lubię, bo od razu sobie wkręcam historie. Mam nadzieję, że jutro nadrobi. Oby do usg 30ego stycznia...

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ