Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, ja zabijam bezsenność:D a i paznokcie maluje przed kompem hehe:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bezsenność narzekać nie mogę, mogłabym dużoooo spać...
    Właściwie to pracę piszę, ale już chyba spadam, bo głowa ze zmęczenia zaczyna mnie boleć i głodna się zrobiłam i pod prysznic pójść trzeba... no coż, będzie się trzeba ruszać powoli...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:-)

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja żyje w celibacie od 23 dni ;-) i mnie rozpiera ;-) mój psuje nam statystyke roku:p i się śmieje,że jestem jak dziewica już ;-)

niestety moja mała daje popalić :-( chyba nie zasne :-(a tu cisza,wszystkie śpią ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia od 23:P ja od 16, ale pewnie już do rozwiązania;P Widze,że jesteś najnocniejszym markiem!

Przyszedł mi dziś pajacyk z polara na wyjście ze szpitala, także maluch ma się już w co ubrać:) Teraz przerwa w zakupach, bo oczywiście wypłaty ani nie widać, ani nie wiem kiedy dostanę więc spokojnie musze czekać:)

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozusa, gratulacje wizyty :)

Niunia ja bym sie wstrzymała z Hiszpanią, hotel klimatyzowany niemowlaki i w ogole dzieci nie powinny być w klimatyzowanym pomieszczeniu, a bez klimy nie wytrzymasz latem, ja wiem co tu sie dzieje temperatura dochodzi nieraz i do 50 stopni, w dniu co domysłiłam się ciąży było 46 stopni :) no i niemowlaki różnie znoszą samoloty, my do Polski chcemy jechać w tym roku na Boże Narodzenie, mała będzie miała 8,9 miesięcy i się wacham czy nie za wcześnie :)daj znać po wizycie :)

Natalinka uważaj na siebie i nie dawaj się wirusom :)

Fizjo jak u ciebie? poza celibatem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 11:00

slonkozusa, fizjo lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nisko łożysko, ale lekarz powiedział że seks jest zakazany dopiero w sytuacji gdy łożysko zasłania ujście szyjki macicy, moje jest około 1cm od ujścia i szlabanu nie mamy

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Póki co, nie daję się wirusom. Boli mnie wprawdzie żołądek i mnie mdli, ale nie wymiotuję. MĄŻ wymiotował tylko w nocy, więc mam nadzieję, że może to nie grypa... i że od przedwczoraj chyba by się już coś działo. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o wizycie położnej przed 30 tc. Kiedyś przychodziły tylko po porodzie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witajcie! Póki co, nie daję się wirusom. Boli mnie wprawdzie żołądek i mnie mdli, ale nie wymiotuję. MĄŻ wymiotował tylko w nocy, więc mam nadzieję, że może to nie grypa... i że od przedwczoraj chyba by się już coś działo. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o wizycie położnej przed 30 tc. Kiedyś przychodziły tylko po porodzie...

Jaka wizyta o_o?? Rok temu nic takiego nie było. A po porodzie oczywiście tak.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepisali mi monural i femisept

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama nie wiem. Jak w październiku leżałam w szpitalu, to były ze mną na sali 2 matki z noworodkami i mówiły, że teraz coś się zmieniło. Położne były u nich ponoć przed 30 tc na kawce i rozmowie. Dają jakieś próbki np. Sudocreamu, ulotki i można o coś popytać.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodzić na dniach będzie, ale nie miała żadnej wizyty położnej prędzej. Jeżeli miałaby być to na pewno zostaniesz o niej powiadomiona:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wybiera się położną tz taką deklaracje się wypełnia, i jak chcesz do niej dzwonisz i ona przyjeżdza kiedy chcesz, uczy jak oddychać, opowiada o porodzie i takie tam inne oczywiście to jest za darmo.

Jestem z wielkopolski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 16:21

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, sama się zdziwiłam, ale one podobno też były zaskoczone, bo o tym nie wiedziały... Jedna chodziła prywatnie, druga na NFZ. Może to zależy od rejonu...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyjeżdza położna z mojego osirodka zdrowia średni raz w miesiącu do domu na kawe zmieżyć ciśnienie i pogawėdzić troszke :)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrana polozna ale o wizytach przed porodem nic nie wiem.

Kurcze ja dzis troche posprzatalam, zmienilam posciele i troche mnie brzuch zacza bolec. Ale polozylam sie i wszystko wrocilo do normy:-)

Ale mam nowy postep! Bylam w lazience, patrze w lustro a na bluzce mokra plama na wysokosci sutka:-) chyba pojawila sie pierwsza kropla siary:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się Mały dziś rozpycha. Pcha się co rusz to tu, to tam:-)

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello nocne Marki i ranne Ptaszki :-)

patula- hehe 4 pięterka się zachciało??:-) nie jest tak tragicznie...bo ja lubię chodzić generalnie po górach,hehe :-) ale...przeraża mnie wyjście z dwójką szkrabów...Choć już mam niecny plan jak to będzie wyglądać :-) Córeczkę zniosę w nosidełku na brzuszku-jest swietne i b. się sprawdziło przy synu. a Fifi sam schodzi już po schodach-także luzzz blues,hehe...
    Wózek z piwnicy wyciągnać...i 10 stopni w górę...potem 4 iii jeZdeśmy an dworze:-) hehe samym pisaniem o tym dostałam zadyszki :-)

bea-tina noooo ja myślę że się kochacie :-) mój tez specyficzny...ale w ogien by za mną poszedł :-P
    no to siara...:-) w rossmanie sa fajne wkladki pod stanik :-P

bemommy- dziękie że pytasz. (hehe...przez te rozmowę wczoraj o sexie...miałam erotyczne dziś sny) A czuję się wspaniale!! pomyłam dziś podłogi...odkurzyłam...i w gole mam tyle energii...że aż się boje samej siebie. hehe-uprzedzam pytanie-nic nie brałam :-)
    wiem..wiem...mam się oszczędzać-totez wszystko robię wolniej...ale robię prawie wszystko.
    Zostało mi 112 dni do porodu-jupi jupi!!!

a jak Twoje samopoczucie??

Wiecie co...ja tez jestem za używanymi ciuszkami. Raz- są tańsze. Dwa-czesto lepszej jakości bawełny niż te superaskie po xx zł w galeriach.

• Elle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

to dzisiaj Niunia miała mieć wizytę? Ciekawe, co u niej - nic się nie odzywa...

Ja dzisiaj znowu pospałam w dzień, to teraz pewnie w nocy spać nie będę. Moja malutka z kolei coś mało się dzisiaj rusza, a ja tak tego nie lubię, bo od razu sobie wkręcam historie. Mam nadzieję, że jutro nadrobi. Oby do usg 30ego stycznia...

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ ‹ 207 208 209 210 211 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ