X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem ;-) niunia wyładniała hehe waży 800gram mówił że troche za mało ;-) trzymała palca w buźce potem bawiła się pępowiną i uśmiechała się ;-) no i pytałam czy to normalne że tak się rusza to mówił,że lepiej że dużo niż za mało ;-) no i pokazał pipke ;-) i cesarke po wielkanocy zaraz ;-) po 21 pare dni,najpóźniej 28;-) na rządanie ;-) termin zrobimy w marcu ;-)

fizjo, Bea_tina, kasienka82 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia---super :-) gratuluję pipki-czyli niuni :-) hihi
    a wielkanoc jak wypada teraz...??

niunia lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super wiesci! A mala nie mala a niby mala, niezle:-) ciekawe ile moj bedzie wazyc za tydzien o ile takie rzeczy bedzie lekarz sprawdzac:-)

Ja licze ze 4 maja sie w szpitalu poloze, ale co z tego bedzie zobaczymy:-)

Dzis Łukaszek o dziwo sporo sie rusza, a ja leze i korzystam z cudownych chwil!:-)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - to super, że wszystko dobrze. Gratulacje! :)

My mamy praktycznie ten sam termin, więc jak będę 30ego na usg zobaczymy, ile moja mała będzie ważyć :)

Aaaa, no i trzymam kciuki za cesarkę:) Chociaż przyznam - ja mam odwrotnie - jestem już po jednej cesarce i teraz pomimo, że skłaniają się lekarze ku drugiej bardziej, to ja wolę sn. Na pewno bardzo bym chciała spróbować naturalnego porodu - Ty nie chcesz? :)

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromna ochote na kawe inke z mlekiem na pol z woda. Ale wszyscy kaza ograniczac kawe, a jedna juz pije rano. I nie wiem czy moge sie napic czy lepiej dac sobie siana?

Elle, po jakim czasie od cc zaszlas w ciaze? U mnie to 17 miesiecy i lekarz raczej tez sugeruje cc.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina. W rossmanie jest kawa eco-bez kofeinowa :-) mój gin mi ją polecił :-) pije ją 3 razy dziennie z mlekiem.

• patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka nie zaszkodzi na pewno. Ja piję kawę rozpuszczalną, bo nic innego mi nie smakuje i przez cały dzień piję czasami, ale taką bardzo słabiutką. A inka to zbożowa, więc bez obaw.

Ja rodziłam SN i lekko nie było, ale cesarki bym i tak nie chciała.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ide robic, od paru dni juz mam taka ochote na kawke ze szok;)

Kurde ja bym chciala rodzic sn, ale perspektywa wczesniejszego porodu jest bardzo kuszaca, a nie ukrywam, ze mimo wszystko boje sie cxy przy porodzie sn wszystko pojdzie dobrze ze mna i malenstwem, tyle sie naczytalam o przenoszonych ciazach i tragicznych koncsch ze jestem przerazona:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina jakie tragiczne konce???co ty wygadujesz:*

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkanoc wypada na koniec kwietnia ;-)
    Jakoś zdecydowanie wole cesarke ;-) mój lekarz nie widzi przeciwwskazań ale ja chce więc mi zrobi;-) lubie mieć pod kontrolą wszystko ;-)

teraz niewiem kiedy zobacze małą pewnie na koniec lutego :-( eh tyle czekania i od wizyty do wizyty;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina, a skąd wiesz, że przenosisz??:-) Tego nie da się przewidzieć.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz po moich przezyciach duuuuzo czytalam. Nie bede pisac tu riznych historii, ale jednak strach jest duzo wiekszy niz checi...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu nawet nie chodzi o przenoszenie. Po cc porod sn jest ryzykowny ze wzgledu ns blizne po cc, cos sie xawsze moze stac. Nie wiem czy bedzie kolejny dzieciaczek, ale jednak lepiej nie ryzykowac. Mimo wszystko

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cesarce "wszystko pod kontrolą"?? Przecież wszystko robią za Ciebie. Ja tam dziękuję za taką kontrolę. A jeżeli chodzi o konkretny termin to na wywołanie też można się umówić prędzej.

A Wielkanoc jest 20-21.04

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hym...ja się połoze chyba tydzien wczesniej przed terminem...to beda mi robic codziennnie badania. tez sie martwie jak cholera.....
    ale musimy byc dobrej mysli,prawda??

bea-tina....wybacz ze pytam...u Ciebie było przenoszone???:(((

• patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A tu nawet nie chodzi o przenoszenie. Po cc porod sn jest ryzykowny ze wzgledu ns blizne po cc, cos sie xawsze moze stac. Nie wiem czy bedzie kolejny dzieciaczek, ale jednak lepiej nie ryzykowac. Mimo wszystko

Obawy o bliznę i w ogóle to rozumiem.

A czytać można dużo, a jeszcze więcej nasłuchać się jak to ktoś miał tak, a ktoś inny tak... Ale jak to mówią każda ciąża jest inna i nigdy nie wiadomo.

A jeżeli chodzi o obawy związane z przenoszeniem to ja się boję, że nie donoszę.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ja mialam malego nie ulozonego i cc w 39 tygidniu. Dlatedo wiem ze do niczego nie ma reguly.

Zbaczymy jeszcze, ale niczego nie wykluczam. Zobaczymy pozniej jak juz bedzie mozna cos zacxac planowac, teraz to co najwyzej moge gdybac:-)

Patulla skad takie obawy?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina współczuje...nie będę juz o nic pytac...bo wiem ze to boli.

Z perspektywy czasu...powiem Wam ze boje sie drugiego porodu 100 razy bardzej.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz duzo wiecej wiem i z wieksza iloscia rzeczy sie 'licze' wiec ta ciaza jest baaaardzo stresujaca. W pierwszej nie mialam zadnych obaw.

Fizjo spoko:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugim wie się co już czeka, nie? Ja jak na razie nie boję się jeszcze:-P Już chyba zapomniałam jak to boli;-)

Trochę się obawiam czy donoszę, ponieważ synka urodziłam w 37 tc, a od 31 tc byłam na lekach i 3 dni po odstawieniu urodziłam - tylko dzięki nim udało mi się tak długo utrzymać synka. I powiem Wam, że od początku pierwszej ciąży bardzo nie chciałam urodzić po terminie, a urodziłam miesiąc przed - ot taki paradoks.

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ