KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem niunia wyładniała hehe waży 800gram mówił że troche za mało trzymała palca w buźce potem bawiła się pępowiną i uśmiechała się no i pytałam czy to normalne że tak się rusza to mówił,że lepiej że dużo niż za mało no i pokazał pipke i cesarke po wielkanocy zaraz po 21 pare dni,najpóźniej 28;-) na rządanie termin zrobimy w marcu
fizjo, Bea_tina, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
Niunia super wiesci! A mala nie mala a niby mala, niezle:-) ciekawe ile moj bedzie wazyc za tydzien o ile takie rzeczy bedzie lekarz sprawdzac:-)
Ja licze ze 4 maja sie w szpitalu poloze, ale co z tego bedzie zobaczymy:-)
Dzis Łukaszek o dziwo sporo sie rusza, a ja leze i korzystam z cudownych chwil!niunia lubi tę wiadomość
-
Niunia - to super, że wszystko dobrze. Gratulacje!
My mamy praktycznie ten sam termin, więc jak będę 30ego na usg zobaczymy, ile moja mała będzie ważyć
Aaaa, no i trzymam kciuki za cesarkę Chociaż przyznam - ja mam odwrotnie - jestem już po jednej cesarce i teraz pomimo, że skłaniają się lekarze ku drugiej bardziej, to ja wolę sn. Na pewno bardzo bym chciała spróbować naturalnego porodu - Ty nie chcesz?niunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam ogromna ochote na kawe inke z mlekiem na pol z woda. Ale wszyscy kaza ograniczac kawe, a jedna juz pije rano. I nie wiem czy moge sie napic czy lepiej dac sobie siana?
Elle, po jakim czasie od cc zaszlas w ciaze? U mnie to 17 miesiecy i lekarz raczej tez sugeruje cc. -
Inka nie zaszkodzi na pewno. Ja piję kawę rozpuszczalną, bo nic innego mi nie smakuje i przez cały dzień piję czasami, ale taką bardzo słabiutką. A inka to zbożowa, więc bez obaw.
Ja rodziłam SN i lekko nie było, ale cesarki bym i tak nie chciała.
-
To ide robic, od paru dni juz mam taka ochote na kawke ze szok;)
Kurde ja bym chciala rodzic sn, ale perspektywa wczesniejszego porodu jest bardzo kuszaca, a nie ukrywam, ze mimo wszystko boje sie cxy przy porodzie sn wszystko pojdzie dobrze ze mna i malenstwem, tyle sie naczytalam o przenoszonych ciazach i tragicznych koncsch ze jestem przerazona:( -
Wielkanoc wypada na koniec kwietnia
Jakoś zdecydowanie wole cesarke mój lekarz nie widzi przeciwwskazań ale ja chce więc mi zrobi;-) lubie mieć pod kontrolą wszystko
teraz niewiem kiedy zobacze małą pewnie na koniec lutego eh tyle czekania i od wizyty do wizyty;-) -
Bea_tina wrote:A tu nawet nie chodzi o przenoszenie. Po cc porod sn jest ryzykowny ze wzgledu ns blizne po cc, cos sie xawsze moze stac. Nie wiem czy bedzie kolejny dzieciaczek, ale jednak lepiej nie ryzykowac. Mimo wszystko
Obawy o bliznę i w ogóle to rozumiem.
A czytać można dużo, a jeszcze więcej nasłuchać się jak to ktoś miał tak, a ktoś inny tak... Ale jak to mówią każda ciąża jest inna i nigdy nie wiadomo.
A jeżeli chodzi o obawy związane z przenoszeniem to ja się boję, że nie donoszę.
-
Fizjo ja mialam malego nie ulozonego i cc w 39 tygidniu. Dlatedo wiem ze do niczego nie ma reguly.
Zbaczymy jeszcze, ale niczego nie wykluczam. Zobaczymy pozniej jak juz bedzie mozna cos zacxac planowac, teraz to co najwyzej moge gdybac:-)
Patulla skad takie obawy? -
Przy drugim wie się co już czeka, nie? Ja jak na razie nie boję się jeszcze:-P Już chyba zapomniałam jak to boli;-)
Trochę się obawiam czy donoszę, ponieważ synka urodziłam w 37 tc, a od 31 tc byłam na lekach i 3 dni po odstawieniu urodziłam - tylko dzięki nim udało mi się tak długo utrzymać synka. I powiem Wam, że od początku pierwszej ciąży bardzo nie chciałam urodzić po terminie, a urodziłam miesiąc przed - ot taki paradoks.fizjo lubi tę wiadomość