KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fizjo ja tez mam problemy z szyjka i musze sporo lezeć na 2 godz dziennie moge wstac tylko ale w środe ide na kontrole i jak wszystko bedzie ok to mi ginka zmniejszy rygor, tak przynajmniej powiedziałą. A tobie co zalecił lekarz? też masz leżeć??
fizjo lubi tę wiadomość
-
hello
po prosze codziennie o sprowadzenie mnie na ziemie )))
Pipi26- mi lekarz kazał dużo odpoczywać czyli najlepiej leżeć. NIe dzwigać pod żadnym pozorem...nie współżyć (eh.
No staram się...i na prawdę jak tylko czuje że brzuch mnie ciągnie kładę się na kilka minutek.
Póki co szyjka ma jeszcze 3 cm-ale jest otwarta od zew strony. A jak u Ciebie???
U Was też tak zimno???
Szukam tego wózka...ale kto odpiszę...to coś nie teges....Dobrze że mam jeszcze sporo czasu
Buziolki:* -
fizjo u mnie szyjka ma 27mm i póki co nie ma rozwarcia. Ginekolog kazała mi lezeć. na dwie godziny moge wstać cos porobic a tak to tylko do wc i jeść i tak przez 2 tyg. Jak po 2 tyg bedzie wszystko w porzadku to zmiejszy mi rygor. W sumie to nawet na te 2 godz nie wstaje więc myśle ze bedzie ok, jestem dobrej mysli, kontrole mam juz w przyszłym tyg wiec szybko zleci Tylko w mieszkaniu bałagan mąż będzie miał co robić w weekend
-
Niunia to u ciebie wiosna:) u nas dziś -5st. więc nieco chłodnawo, ale w końcu może zarazki pójdą precz! Oby:)
Ja w trakcie robienia obiadu, ale za chwila czas relaksu, pod kocyk i książeczka:) Też trzeba poleniuchować nieco hihi:)niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
podczytuje Was kobietki ja się nastawiam na poród sn nie chciałabym cc ponieważ jedną miałam już, dawno temu z powodu cp. a planujemy kolejne dzieciątko i to za niedługo tak byśmy chcieli a jak wyjdzie to czas pokaże
u mnie dziś na minusie chyba ponad 10 wrrr ale fajnie słoneczko świeciło:)
dziewczyny jaką wczoraj dostałam pakę ubranek od koleżanki no szok pisałam w pamiętniku ale i tu się pochwalę bo to takie miłe!!! ubranka, książeczki...
koleżanka nie chce już mieć dzieci więc przekazała ubranka dla Olusia jej synuś boski szkrab cały czas uśmiechniętyLimerikowo lubi tę wiadomość
-
ja też saleje z zakupami wózek łóżeczko przewijak pałąk z zabawkami do wózka jeszcze zostało mi kupić wanienke i z kompletować rzeczy do szpitala i jestem gotowa ,oczywiście ja m zdąży z remontem pokoju ,
Dziewczynki te które już rodziły podpowiedzcie co warto mieć w szpitalu bo mam listę ściągniętą z netu ale mam wrażenie jak by czegoś jeszcze brakowałoLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Co trzeba mieć w szpitalu to zależy od szpitala. Można zapytać w szpitalu
U mnie np.:
- na porodówce to na pewno może się przydać butelka z małą wodą, bo pić się chce,
- koszule to wiadomo, szlafrok, kapcie i skarpetki,
- środki czystości też wiadomo, dobrze jest mieć ręcznik papierowy,
- majtki jednorazowe i zwykłe bawełniane (wygodne),
- staniki do karmienia + wkładki laktacyjne,
- laktator, ale nie jest raczej konieczny, był dostępny,
- nie były potrzebne mi podkłady poporodowe ani podpaski, zapewniali ile się potrzebowało, ale to nie wszędzie,
- krem na ewentualnie bolące brodawki, polecam Bepanthen - można go od razu używać do dupki dziecka,
- warto mieć w torbie coś do zjedzenia, bo nie wiadomo w jakiej porze trafi się na oddział, a jeść "po pracy" może się chcieć
- czasami w niektórych szpitalach trzeba mieć sztućce i kubek swój.
To chyba rzeczy, które ja na pewno zabiorę dla siebie:-)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Anty chyba po połogu, po 6 tygodniach można, ale głowy nie dam, bo nie brałam.
Ja krwawiłam długo, bo właściwie 6 tyg ciągle coś. Dokładnie nie pamiętam, ale wiem, że u mnie to długo już było. zazwyczaj chyba niby ok. 4 tyg.Limerikowo lubi tę wiadomość