X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś porażka 4 tyg?????? Ja mam nerwy jak mam 2 dni @ a co dopiero 4 tyg :-(

wogóle to po ilu wypuszczają do domu??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 3 dniach jeśli jest wszystko ok :) tzn 3 dnia wychodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 20:49

niunia lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :0)

to widze ze u niektórych ciepło :-P

Wiecie co...wszyscy na około mówią mi zebym jeszcze niczego nie kupowała...nie szykowała...bo jeszcze czas...wryyyyyyyyy wkurza mnie to na maxa. macie podobnie???

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, mi nikt nic nie mówi, ale mam wszystkooo

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    To jakaś porażka 4 tyg?????? Ja mam nerwy jak mam 2 dni @ a co dopiero 4 tyg :-(

wogóle to po ilu wypuszczają do domu??

bywa krócej niż 4tyg (ponoć po cc krócej), wiesz trzeba nadrobić to że w ciąży mamy wolne od @:-P

w trzeciej dobie po porodzie wypuszczają

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- to masz spokój-pożycz trochę go :-P

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    patulla- to masz spokój-pożycz trochę go :-P
    już przesyłam ...

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- hehe-dzięki :*

• magdalena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Mam nadzieje, że razem, tylko Ty się nie spiesz ;)

no coś Ty czekamy do samego końca hi hi po majówce;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo
    Ja mam tak samo ale mówie im że czekałam na to dziecko prawie 12 lat i nikt mi nie zabroni wariować z zkupami i się cieszyć i temat skończony , moja babcia to wogóle powiedziała żebym nic nie kupywała dopiero po porodzie i abym nie szykowała niczego ja wiem że chciała dobrze ale to mnie wkuźyło na maksa i na złość chyba kupiłam już wszystko :) a co wolno mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 21:31

fizjo, niunia, Limerikowo, kasienka82 lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej hej :0)

to widze ze u niektórych ciepło :-P

Wiecie co...wszyscy na około mówią mi zebym jeszcze niczego nie kupowała...nie szykowała...bo jeszcze czas...wryyyyyyyyy wkurza mnie to na maxa. macie podobnie???

mi też tak mówią ale tłumaczę, że to z rozsądku kupuje wszystko wcześniej i w odstępie razu żeby tak finansowo nie odczuć.... działa!

fizjo, niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam tez tak spada ciśnienie w ciąży? Zawsze miałam bardzo niskie, w ciąży wzrosło - było nawet powyżej 130, a dziś prawie zemdlałam - ciśnienie 97/60, wypiłam kawę rozpuszcz. i nic. Teraz tez niskie, mam straszne zawroty głowy. Czy przez to mały może nie kopać? Coś się ruszył w południe, ale nie czuję kopniaków tak jak zawsze.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa- moja babcia mówi podobnie...wiem wiem ze nie złych intencji...Ale przez to...odbiera mi radosc szukanie czegokolwiek;/
    taaa po porodzie...to ja pewnie nie bede w stanie szybko wyskoczyc na zakupy...a nie lubie nie przemyslanych zakupów.

magdalena- to jest swietny sposób :-) chyba go Ci podkradnę :-P

natalinka- mója od kilku dni tez sie mniej rusza...tlumacze sobie to tym ze jej wygodnie. a cis tez mam niskie. w karcie ost mam zapisane 100/60.

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-mój facet zabronił mi kupować ale ileż można musze kupować bo potem wszystko na raz to dużo kasy ;-) i w sumie się z tym pogodził już ;-)

Slonkozusa-tak właśnie ;-) nikt nie będzie nam zabraniał ;-) to należy do zalet ciąży ;-) kupowanie szykowanie tyle naszej przyjemności ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie denerwuja tez przesady,matek, babc,ciotek i znajomych , a wozek to na pecha a spioszki to tym bardziej, a i czerwona posciel musi byc, czerwona kokarda do wozka na uroki..
    no kurcze co ma byc to bedzie,najwyzej charytatywnie sie zasili i tyle,takei zycie nasze.. ja juz po 2 stratach to mam w nosie przesady cudze
    fakt radosc kupowania dla Dzieciatka w brzuchu musi byc!
    mezowi powiedzialam ze po usg po 1 lutym ruszamy powoli na sklepy ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

niunia lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Witam się w ten mroźny dzień, brrrr...

Właśnie wróciłam z glukozy. Przyjemne to to nie było, przyznaję. Ledwo wypiłam ten ulepek, bo miałam odruch wymiotny. Ale jak już to przeszłam, to było z górki :)

Przy pierwszej ciąży jakoś łatwiej to przeszłam - może dlatego, że wtedy była 50, a teraz 75.

Muszę się też zmotywować i rozpocząć kompletowanie wyprawki :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo-ja w sumie już zaczęłam większe zakupy ;-)tzn do łóżeczka wszystko ;-) to potem tylko materacyk bo mój łóżeczko zrobi a na koniec lutego jak planuje to pokoik małej będzie pusty to zamówie wózek i mój może skończy meble a w między czasie kupuje ubranka i drobne rzeczy ;-)

elle-ja glukoze zniosłam bardzo przyjemnie ;-) hehe coś wogóle masz już kupione czy tak jak ja same drobiazgi???

co do mrozu to błagałam żeby w tym roku śniegu nie było bo kto pójdzie chodnik odśnieżać???;-) poki co śniegu i mrozu ani widu ani słychu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:12

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!

U nas dziś -10 i pruszy śniego-puch:) Także zima przyszła i zaczyna się rozgaszczać:)

Ja dziś w łóżku do 11 poleniuchowałam sobie a co! Ale wstałam to śniadanko zjadłam i teraz posprzątałam(bez mycia podłóg, bo tego już nie ogarniam! Choć cholera mnie bierze, bo mąż nie wpadnie na to, żeby je umyć, a nie powiem jakie już są piękniotki:P

Powiem Wam dziewczyny, że chciałabym już ten maj:P, żeby już mieć malucha przy sobie, a tak to trzeba czekać i czekać:/ Nie mówie, że się dłuży, ale chciałabym już mieć szkraba:)

A dziś stukło mi 60%! Także 40% (niecałe) i już! A pamiętam jak się z 20 cieszyłam hihi:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-na mycie podług też niemam siły ale co zrobie jak sie wszystko klei normalnie codziennie myłam a teraz 3 razy w tyg to święto ;-) ja też do 11 pospałam nawet ;-) a ja mam 65 % chyba hehe;-) coś koło tego niemam konta premium i % znikły ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaklinam na maj a dla odmiany mi sie dluzzzzzzzzzzzzzy
    u mnie 56% i takze pamietam big radosc z kazdego procenta ciazy
    f2w39n73qolnajph.png

qtch35f70z8j8hyh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ