KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niunia wrote:To jakaś porażka 4 tyg?????? Ja mam nerwy jak mam 2 dni @ a co dopiero 4 tyg
wogóle to po ilu wypuszczają do domu??
bywa krócej niż 4tyg (ponoć po cc krócej), wiesz trzeba nadrobić to że w ciąży mamy wolne od @
w trzeciej dobie po porodzie wypuszczają
-
Fizjo
Ja mam tak samo ale mówie im że czekałam na to dziecko prawie 12 lat i nikt mi nie zabroni wariować z zkupami i się cieszyć i temat skończony , moja babcia to wogóle powiedziała żebym nic nie kupywała dopiero po porodzie i abym nie szykowała niczego ja wiem że chciała dobrze ale to mnie wkuźyło na maksa i na złość chyba kupiłam już wszystko a co wolno miWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 21:31
fizjo, niunia, Limerikowo, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
fizjo wrote:hej hej :0)
to widze ze u niektórych ciepło
Wiecie co...wszyscy na około mówią mi zebym jeszcze niczego nie kupowała...nie szykowała...bo jeszcze czas...wryyyyyyyyy wkurza mnie to na maxa. macie podobnie???
mi też tak mówią ale tłumaczę, że to z rozsądku kupuje wszystko wcześniej i w odstępie razu żeby tak finansowo nie odczuć.... działa!fizjo, niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Wam tez tak spada ciśnienie w ciąży? Zawsze miałam bardzo niskie, w ciąży wzrosło - było nawet powyżej 130, a dziś prawie zemdlałam - ciśnienie 97/60, wypiłam kawę rozpuszcz. i nic. Teraz tez niskie, mam straszne zawroty głowy. Czy przez to mały może nie kopać? Coś się ruszył w południe, ale nie czuję kopniaków tak jak zawsze.
-
slonkozusa- moja babcia mówi podobnie...wiem wiem ze nie złych intencji...Ale przez to...odbiera mi radosc szukanie czegokolwiek;/
taaa po porodzie...to ja pewnie nie bede w stanie szybko wyskoczyc na zakupy...a nie lubie nie przemyslanych zakupów.
magdalena- to jest swietny sposób chyba go Ci podkradnę
natalinka- mója od kilku dni tez sie mniej rusza...tlumacze sobie to tym ze jej wygodnie. a cis tez mam niskie. w karcie ost mam zapisane 100/60.Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Fizjo-mój facet zabronił mi kupować ale ileż można musze kupować bo potem wszystko na raz to dużo kasy i w sumie się z tym pogodził już
Slonkozusa-tak właśnie nikt nie będzie nam zabraniał to należy do zalet ciąży kupowanie szykowanie tyle naszej przyjemnościLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Jak mnie denerwuja tez przesady,matek, babc,ciotek i znajomych , a wozek to na pecha a spioszki to tym bardziej, a i czerwona posciel musi byc, czerwona kokarda do wozka na uroki..
no kurcze co ma byc to bedzie,najwyzej charytatywnie sie zasili i tyle,takei zycie nasze.. ja juz po 2 stratach to mam w nosie przesady cudze
fakt radosc kupowania dla Dzieciatka w brzuchu musi byc!
mezowi powiedzialam ze po usg po 1 lutym ruszamy powoli na sklepy ;--)))
niunia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Witam się w ten mroźny dzień, brrrr...
Właśnie wróciłam z glukozy. Przyjemne to to nie było, przyznaję. Ledwo wypiłam ten ulepek, bo miałam odruch wymiotny. Ale jak już to przeszłam, to było z górki
Przy pierwszej ciąży jakoś łatwiej to przeszłam - może dlatego, że wtedy była 50, a teraz 75.
Muszę się też zmotywować i rozpocząć kompletowanie wyprawkiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo-ja w sumie już zaczęłam większe zakupy ;-)tzn do łóżeczka wszystko to potem tylko materacyk bo mój łóżeczko zrobi a na koniec lutego jak planuje to pokoik małej będzie pusty to zamówie wózek i mój może skończy meble a w między czasie kupuje ubranka i drobne rzeczy
elle-ja glukoze zniosłam bardzo przyjemnie hehe coś wogóle masz już kupione czy tak jak ja same drobiazgi???
co do mrozu to błagałam żeby w tym roku śniegu nie było bo kto pójdzie chodnik odśnieżać??? poki co śniegu i mrozu ani widu ani słychuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:12
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki!
U nas dziś -10 i pruszy śniego-puch:) Także zima przyszła i zaczyna się rozgaszczać
Ja dziś w łóżku do 11 poleniuchowałam sobie a co! Ale wstałam to śniadanko zjadłam i teraz posprzątałam(bez mycia podłóg, bo tego już nie ogarniam! Choć cholera mnie bierze, bo mąż nie wpadnie na to, żeby je umyć, a nie powiem jakie już są piękniotki:P
Powiem Wam dziewczyny, że chciałabym już ten maj:P, żeby już mieć malucha przy sobie, a tak to trzeba czekać i czekać Nie mówie, że się dłuży, ale chciałabym już mieć szkraba:)
A dziś stukło mi 60%! Także 40% (niecałe) i już! A pamiętam jak się z 20 cieszyłam hihi:DLimerikowo lubi tę wiadomość