X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś porażka 4 tyg?????? Ja mam nerwy jak mam 2 dni @ a co dopiero 4 tyg :-(

wogóle to po ilu wypuszczają do domu??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 3 dniach jeśli jest wszystko ok :) tzn 3 dnia wychodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 20:49

niunia lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :0)

to widze ze u niektórych ciepło :-P

Wiecie co...wszyscy na około mówią mi zebym jeszcze niczego nie kupowała...nie szykowała...bo jeszcze czas...wryyyyyyyyy wkurza mnie to na maxa. macie podobnie???

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, mi nikt nic nie mówi, ale mam wszystkooo

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    To jakaś porażka 4 tyg?????? Ja mam nerwy jak mam 2 dni @ a co dopiero 4 tyg :-(

wogóle to po ilu wypuszczają do domu??

bywa krócej niż 4tyg (ponoć po cc krócej), wiesz trzeba nadrobić to że w ciąży mamy wolne od @:-P

w trzeciej dobie po porodzie wypuszczają

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- to masz spokój-pożycz trochę go :-P

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    patulla- to masz spokój-pożycz trochę go :-P
    już przesyłam ...

fizjo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- hehe-dzięki :*

• magdalena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Mam nadzieje, że razem, tylko Ty się nie spiesz ;)

no coś Ty czekamy do samego końca hi hi po majówce;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo
    Ja mam tak samo ale mówie im że czekałam na to dziecko prawie 12 lat i nikt mi nie zabroni wariować z zkupami i się cieszyć i temat skończony , moja babcia to wogóle powiedziała żebym nic nie kupywała dopiero po porodzie i abym nie szykowała niczego ja wiem że chciała dobrze ale to mnie wkuźyło na maksa i na złość chyba kupiłam już wszystko :) a co wolno mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 21:31

fizjo, niunia, Limerikowo, kasienka82 lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej hej :0)

to widze ze u niektórych ciepło :-P

Wiecie co...wszyscy na około mówią mi zebym jeszcze niczego nie kupowała...nie szykowała...bo jeszcze czas...wryyyyyyyyy wkurza mnie to na maxa. macie podobnie???

mi też tak mówią ale tłumaczę, że to z rozsądku kupuje wszystko wcześniej i w odstępie razu żeby tak finansowo nie odczuć.... działa!

fizjo, niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam tez tak spada ciśnienie w ciąży? Zawsze miałam bardzo niskie, w ciąży wzrosło - było nawet powyżej 130, a dziś prawie zemdlałam - ciśnienie 97/60, wypiłam kawę rozpuszcz. i nic. Teraz tez niskie, mam straszne zawroty głowy. Czy przez to mały może nie kopać? Coś się ruszył w południe, ale nie czuję kopniaków tak jak zawsze.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa- moja babcia mówi podobnie...wiem wiem ze nie złych intencji...Ale przez to...odbiera mi radosc szukanie czegokolwiek;/
    taaa po porodzie...to ja pewnie nie bede w stanie szybko wyskoczyc na zakupy...a nie lubie nie przemyslanych zakupów.

magdalena- to jest swietny sposób :-) chyba go Ci podkradnę :-P

natalinka- mója od kilku dni tez sie mniej rusza...tlumacze sobie to tym ze jej wygodnie. a cis tez mam niskie. w karcie ost mam zapisane 100/60.

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-mój facet zabronił mi kupować ale ileż można musze kupować bo potem wszystko na raz to dużo kasy ;-) i w sumie się z tym pogodził już ;-)

Slonkozusa-tak właśnie ;-) nikt nie będzie nam zabraniał ;-) to należy do zalet ciąży ;-) kupowanie szykowanie tyle naszej przyjemności ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie denerwuja tez przesady,matek, babc,ciotek i znajomych , a wozek to na pecha a spioszki to tym bardziej, a i czerwona posciel musi byc, czerwona kokarda do wozka na uroki..
    no kurcze co ma byc to bedzie,najwyzej charytatywnie sie zasili i tyle,takei zycie nasze.. ja juz po 2 stratach to mam w nosie przesady cudze
    fakt radosc kupowania dla Dzieciatka w brzuchu musi byc!
    mezowi powiedzialam ze po usg po 1 lutym ruszamy powoli na sklepy ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

niunia lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Witam się w ten mroźny dzień, brrrr...

Właśnie wróciłam z glukozy. Przyjemne to to nie było, przyznaję. Ledwo wypiłam ten ulepek, bo miałam odruch wymiotny. Ale jak już to przeszłam, to było z górki :)

Przy pierwszej ciąży jakoś łatwiej to przeszłam - może dlatego, że wtedy była 50, a teraz 75.

Muszę się też zmotywować i rozpocząć kompletowanie wyprawki :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo-ja w sumie już zaczęłam większe zakupy ;-)tzn do łóżeczka wszystko ;-) to potem tylko materacyk bo mój łóżeczko zrobi a na koniec lutego jak planuje to pokoik małej będzie pusty to zamówie wózek i mój może skończy meble a w między czasie kupuje ubranka i drobne rzeczy ;-)

elle-ja glukoze zniosłam bardzo przyjemnie ;-) hehe coś wogóle masz już kupione czy tak jak ja same drobiazgi???

co do mrozu to błagałam żeby w tym roku śniegu nie było bo kto pójdzie chodnik odśnieżać???;-) poki co śniegu i mrozu ani widu ani słychu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:12

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!

U nas dziś -10 i pruszy śniego-puch:) Także zima przyszła i zaczyna się rozgaszczać:)

Ja dziś w łóżku do 11 poleniuchowałam sobie a co! Ale wstałam to śniadanko zjadłam i teraz posprzątałam(bez mycia podłóg, bo tego już nie ogarniam! Choć cholera mnie bierze, bo mąż nie wpadnie na to, żeby je umyć, a nie powiem jakie już są piękniotki:P

Powiem Wam dziewczyny, że chciałabym już ten maj:P, żeby już mieć malucha przy sobie, a tak to trzeba czekać i czekać:/ Nie mówie, że się dłuży, ale chciałabym już mieć szkraba:)

A dziś stukło mi 60%! Także 40% (niecałe) i już! A pamiętam jak się z 20 cieszyłam hihi:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-na mycie podług też niemam siły ale co zrobie jak sie wszystko klei normalnie codziennie myłam a teraz 3 razy w tyg to święto ;-) ja też do 11 pospałam nawet ;-) a ja mam 65 % chyba hehe;-) coś koło tego niemam konta premium i % znikły ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaklinam na maj a dla odmiany mi sie dluzzzzzzzzzzzzzy
    u mnie 56% i takze pamietam big radosc z kazdego procenta ciazy
    f2w39n73qolnajph.png

qtch35f70z8j8hyh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ