X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DoradcaLovela Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny, kolejne pytanie! Mam w pralce program dla dzieci. Trwa on 2,5 h. Czy prac w tym programie, jak tak to na ile stopni, najmniej moge 30 najwiecej 90. Czy prac w trybie codziennym? Bo najlepiej chyba proszek z plynem fla dzieciakow?

Droga Bea_tina,

by nie zniszczyć ciuszków, warto stosować się do zalecanej na metce temperatury prania. Większość zarazków ginie już w 60 stopniach, dlatego jeśli producent nie określił inaczej, nie musisz wybierać wyższej temperatury. Odnośnie programu do prania odzieży dziecięcej, jego funkcja polega na domyślnym ustawieniu trybu dodatkowego płukania. Warto jednak wiedzieć, że jeśli stosujesz odpowiednie środki przeznaczone do prania ubranek dziecięcych, korzystanie z niego nie jest konieczne. Skład produktów dedykowanych dla dzieci został opracowany tak, by zapewniać ochronę wrażliwej skóry malucha. Substancje w nich zawarte nie zawierają drażniących składników, przez co dodatkowe płukanie, bez względu na to, czy chodzi o proszek czy płyn, nie jest potrzebne. Niestety, zastosowanie zwykłego proszku, a następnie płynu dla dzieci – lub odwrotnie – (o czym pisze Sasza20) nie jest dobrą praktyką. Składniki piorące zawarte w zwykłych proszkach wiążą się z włóknami i nawet po podwójnym płukaniu pozostają w tkaninie. Zastosowanie wyłącznie płynu do płukania przeznaczonego dla dzieci może nie być wystarczającą barierą dla szkodliwych substancji, które miały wcześniej kontakt z tkaniną. Lepiej wówczas ograniczyć się do jednego produktu, ale zadbać, by był on odpowiedni dla dziecka. Jak wspomniała Aga8787 – stosowanie środków do prania dla dzieci zalecane jest do 3. roku życia. W tym czasie, skóra dziecka nie spełnia jeszcze swoich funkcji ochronnych, w takim stopniu jak skóra dorosłego. Jest bardzo podatna na działanie alergenów, ale również innych niebezpiecznych substancji, które mogą uczulać lub powodować u maluszka podrażnienia. Ponadto, nie widzimy tego, ale szkodliwe składniki, zawarte w produktach przeznaczonych dla dorosłych, mogą przenikać przez skórę do organizmu dziecka. Dlatego tak ważne jest, by bez względu na markę produktu, sięgać po bezpieczne i przebadane środki dla dzieci. Najlepiej takie, które posiadają certyfikat uznanego ośrodka badawczego.

Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, służę pomocą.

Limerikowo, Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kafeteria.tv/SPECJALISTA-RADZI-Jak-ubierac-dzieci-latem-i-zima-fhJTavEFQRy?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2

Filmik o ubieraniu dzieciaczków:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z usg 3D mam najpiękniejsze dziecko pod słońcem jest taka słodka;D

Bea_tina, agata86, patulla, magdalena, aga8787, Dorjana lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala super!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala ;-)gratuluje udanej wizyty ;-)

beatina-aż wstyd się przyznać ale ja od coli nie moge się powstrzymać :p i niepowiem,łykne se ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fajne te wasze brzuszki muszę wrzucić swój jest jak ciasto z dziurką bo pępek nie chce mi wyjść :(

mychowe, agata86 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja liczyłam ze wyskoczy, ale z tego co widze powtórka z rozrywki, schowa się do końca i tyle:) 0 wystawania! Ale cóż taki jego urok:)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie wystaje i nie zapowiada się ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    dziewczyny fajne te wasze brzuszki muszę wrzucić swój jest jak ciasto z dziurką bo pępek nie chce mi wyjść :(
    U mine tez pepek siedzi w środku, ale jest bardzo otwarty.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek też nie wystaje i dobrze, po prostu w miarę rośnięcia brzuszka rozpłaszcza się;-)

Dobranoc Ciężaróweczki;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie tu dziś! W takim razie też się zbieram, trochę poczytam i lulu!

Dobranoc mamuśki:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ,ja jestem ;-) w pełni sił hehe ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już na nogach! i to po śniadaniu! Nie wiem co tak szybko sie obudziłam i to samoistnie! A w nocy nie powiem, że jakoś szybko poszłam spać. No cóż, tak też bywa:) Łukaszek oczywiście się delikatnie przeciągnął, na znak solidarności w wstawaniu hihi:)

A zaraz obowiązki i zasłużony odpoczynek:)

Miłego dnia Mamuski!

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my na nogach od 8, ale zrobić oczywiście jeszcze nic nie zdążyłam... wrrr... śniadanie tylko zjedliśmy i Mały teraz poszedł spać.

A Kacperek się tak wczoraj i w nocy rozpychał, że aż bolało, ale to taki słodki ból. Czyżby nie miał miejsca o_o, a co dopiero będzie za 2 kg... hehe...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) no i ja jestem ;-) wstałam i jestem na etapie śniadania ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki,
    po długiej nieobecności wpadłam się pochwalić swoim Michasiem:)
    29tc i imponująca waga 1,321kg:) wymiary w normie i wszystko jest ok, chłopak był złożony jak scyzoryk:D nóżkami zakrył buzie i nie chciał dać sobie zrobić fotki;) uparciuch :)
    widzę, że stare bywalczynie forum również zaginęły w akcji,
    pozdrawiam cieplutko wszystkie mamuśki:)
    fizjo dbaj o siebie:) głowa do góry jakoś przetrwasz ten celibat:) hihi
    bemommy;):*
    niunia;)

też będę miała laktator Aventa, dzisiaj właśnie oczekuje na mega paczuszkę dla mojego synusia:) już się nie mogę doczekać kuriera:)

niunia, agata86, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstałam i biorę się za śniadanie, pies wyprowadzony, pranie się pierze można w spokoju jeść :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, korzystajcie z ostatnich miesięcy, kiedy możecie spać do woli;-)

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się tez pochwale małym bo małym ale zdjątkiem mojej dziewczynki ;)

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala Hania śliczna :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ