X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki!

Też wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam weny;P

fizjo, ja jeszcze nie zauważyłam nadmiernego suszenia, ale może dlatego, że jestem późniejszą ciężarną:P

Ale wczoraj zrobiłam ostatnie zakupy ubrankowe dla Łukaszka, kupiłam 5 komplecików kaftanków i czapeczkę na wyjście ze szpitala:) Teraz pozostałe zakupy dopiero w kwietniu:) Ale to już raczej zakupy dla mnie, bo maluszek prawie ful wypas;P

Ja po śniadanku w sumie i teraz będę trochę się nudzić i czekać na mężulka po pracy:)

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też pustki:(

A my z mężulkiem na pełnych obrotach:P Zrobiliśmy ciasto z orzechami(które mężulek obierał), zrobiliśmy dokładną liste ubranek jakie posiadamy i chyba na pierwsze pół roku już mamy wszystko, choć pojedyńcze sztuki mamy nawet do na 86:)
    Teraz ja relaks, a mężulek będzie mył okno, bo już od podwórka zakurzone:) no i w sumie tyle planów na dziś, później obiadek i siedzimy na odpoczynku hihi:)

Dziewczyny widziałyście promocję w lidlu na dziecięce ubranka od 10.02, fajowskie ubranka:)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ciszą na forum zaczyna się ten luty :)
    Ja odwołałam wczoraj dzisiejszą wizytę, a teraz chyba żałuję... Zaczyna mi się jakaś grzybica - mam już dość tych infekcji. Luteinę odstawiłam, od kilku dni czułam jakąś blokadę i opuchliznę w środku, no i wczoraj zaczęły mi się jakieś masakrycznie duże upławy. Aż się się wystraszyłam czy to przypadkiem nie ten czop śluzowy. Tylko przez tą opuchliznę, to nawet ostatnio luteina nie wypływała, więc może się to skumulowało w środku. I teraz nie wiem co robić, przecież 2 tyg. temu miałam wymaz i było czysto, wiem, że grzybica się rozwija w szybkim tempie i nie wiem czy brać te pozostałe 5 globulek Macmiror, czy dzwonić do lekarza. Kurczę, a tak uważam z higieną, ciąża jeszcze wzmocniła tą podatność na infekcje

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ja moze zrob jakies badanie i jak w nim coś wyjdzie to się dopiero umów do lekarza? Może to tylko obawy, a wszystko gra:) Oby!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynym badaniem jest wymaz, a ten musi pobrać lekarz... Niestety...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ależ ja mam sklerozę ,dosłownie zapominam co robiłam poprzedniego dnia, czy wzięłam tabletkę wy tez macie taka niepamięć? ;) tragedia to jest jakaś!

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze natalinka, to może lepiej mimo wszystko idź:( dla własnego spokoju ducha...

Joala, niedawno dałam doskonały przykład sklerozy całkowitej, także spoko loko, tak bywa, ja "walczę" z tym robiąc niezbędne zapiski co trzeba itp:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, to nie fajnie jak coś znowu Ci się przyplątało. Niestety ciąża sprzyja takim paskudztwom. Ja też miewam co rusz coś w tej ciąży (a w pierwszej nic).

Jeżeli chodzi o rozkojarzenie, zapominanie, itp. to i mnie to nie omija. I do tego wszechogarniające lenistwo i zmęczenie - już samym tym jestem zmęczona... eh...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam z mamą u lekarza i wypisywałam nowe deklaracje na lekarzy, pielęgniarki i położną. I co sie dowiedziałam, że w ramach NFZ można sie spotkać już od 21tc z połóżną, która ma obowiązek przyjechania do Ciebie do domu, na pogaduchy, zbadanie itp! Nie wiedziałam, a tu masz:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - to jednak prawda, o tym mówiły mi te dziewczyny ze szpitala. Może to tylko zależy od rzetelności położnych...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co mi powiedziala, ze jeśli ja chcę żeby przyszła, to ja mam zadzwonić, a nie że ona sama przychodzi, to może tu o to chodzi, no nic, może jak już będę świrować to zadzwonie i przyjdzie kiedys przed porodem, sprawdzi czy jesteśmi gotowi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina- u mnie też tak jest z tą położną ale jeszcze nie dzwoniłam po nią. ta moja pracuje w szpitalu w którym bedę rodzić wiec opowie mi co i jak i co muszę wziąść.

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem ;-) dopiero co skończyłam sprzątać po malowaniu ;-) a wałaściwie to nie skończyłam a zaprzestałam ,ileż można na raz a jutro ciąg dalszy :-( taka padnięta jestem... A to dopiero początek :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie MAMUŚKI <3
    Ostatnio rzadko do was zaglądam gdyż mam pełne ręce roboty i w tym całym biegu nawet nie wiem kiedy zasypiam :/

<3 Chciałam się wam pochwalić, że wczoraj zaczęłam 3 trymestr <3

5d8278aca9ea1a17gen.jpg

<3 Beatinko <3 serdecznie dziękuję za radę <3

masakra ...
    właśnie oglądam porodówkę... dziewczyna urodziła w 30tc (poprzez cesarskie cięcie) - ciąża zagrożona rzucawką, której pierwszym objawem jest podwyższone ciśnienie...
    ... masakra - przy moich 140-150 daje do myślenie :/

Ależ ten maluszek jest słodziaśny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 04:09

mychowe, niunia, aga8787 lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-ale ci brzusio urósł ;-) już dość widoczny co???;-)

a ja zaraz sprzątania ciąg dalszy zaczynam ;-)

Dorjana lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)

Dorjana ładny brzusio, rośnie jak na drożdżach:-P

Niunia powoli z tym sprzątaniem.

Byłam dzisiaj z Konradem na spacerku, Mały przeszczęśliwy był:-) Ślicznie słoneczko świeciło to poszliśmy.

Dorjana lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nioo... BEBZOL GIGANCIK !!!!
    i nawet widoczny spod ciuszków :P
    czadzior - w końcu zaczynam czuć się jak kobitka w ciąży :D
    he he ...
    no to teraz mam 3 miesiące na nasycenie się tym stanem a później siup i po ciężarze :P

Ja też dzisiaj troszkę pospacerowałam - aż czuć było wiosnę !!!
    BAJKA !!!

DZIĘKUJĘ BOGU ZA TAKĄ POGODĘ - wymarzona dla bebzolka <3
    ... w życiu bym nie przypuszczała że będzie tak ciepło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 17:29

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala spoko ja też tak mam, także się nie stresuj że z tylko z Tobą jest coś nie tak ;)

niunia tylko się nie przepracuj, ale pomyśl jak będziesz miała potem ładnie.

Patulla z jednym małym dzieckiem i drugim w drodze nie jest tak lekko co? ale dziś pewnie mały się wyszalał na spacerku słoneczko sprzyja spacerkom.

pogoda super aż się wszystkiego chce! Dorjana no brzusio masz widoczny teraz :) dziewczyny mój rośnie z dnia na dzień i mi się wydaję że jest strasznie duży, mężulek mówi że nie jest duży i że przecież dopiero teraz będzie rósł:)
    Mały fika niesamowicie brzuch mi pięknie faluje uwielbiam ten widok! :) jutro III trymestr zaczynamy!

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, Konrad drzemkę miał na spacerku, ale bardzo zadowolony był, że wyszedł z domu:-) Nie jest źle z taką dwójką, chociaż raczkujące dziecko jest absorbujące, ale najgorsze jest żeby Konrada jak najmniej podnosić - trzeba się pilnować.

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Doriana piękne mieszkanko maluszka:) Pięknie rośnie:) Mam nadzieję, że już wszystko sobie wyjaśniliście i już miłość kwitnie:)

niunia, tylko nie szalej z tym sprzątaniem, domyślam się, że Cię skręca, ale pamiętaj o maluszku!!! Wszystko rób powolutku i z umiarem, bród nie ucieknie, a teraz to Ty jesteś ważniejsza!

Patulla, u nas też rewelacyjna pogoda:) chodziłam wręcz w samym sweterku, bo na kurtkę było za cieplutko:)

A my dziś poniekąd zakupowy dzień, ale tylko nieco! Zaczęliśmy od otrzymania bodziaków z c&a:) 3/10 nieco dziewczęce, ale ubrane pod coś będą jak znalazł:) Później z męzulkiem do Wojska polskiego:P i po kółka do łóżeczka:) bo poprzednie się okazały nie pasować. Później odwiedziliśmy smyka, ale nic nie kupiliśmy tam, bo rzeczy na 56-68 już mam w komplecie, a za dużo też nie ma co kupować, no chyba, że w trakcie okażą się niezbędne!
    I pojechaliśmy jeszcze po wagę łazienkową:P Ale z zastrzeżeniem, że nie dla mnie, bo ja wole aktualnie żyć w nieświadomości;P

Po powrocie zamontowaliśmy kółka- o niebo lepiej! Obiadek zjedliśmy, zważyliśmy się(okazało się, że waże o 1,1kg mniej niż u lekarza! Może stąd taki nagły przypływ wagi! I relkas:) Teraz chwila na kompku i w zasadzie kąpando i do czytania i spania;P

Miłego wieczorku dziewczyny!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ