Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro obczaję ten temat na 10000% wkoncu i tak będę miec mnóstwo czasu...miedzy pobieraniem krwi :-)) no...ciekawe czy w praktyce przyjezdzają....hehe

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak powiem muszą:) Za to im płacą, wystarczy, że zadzwonisz do wybranej kobiety i się umawiasz:) Fajna rzecz, w razie czego możesz na nią liczyc:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że mnie nie spławią :-)
    wypełnia się jakiś wniosek...czy tylko ze tak powiem na gębę się prosi?hehhe :-)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo nie zazdroszczę sytuacji też nie chciałabym tam rodzić :( a prywatnie no trochę to kosztuje ja osobiście wolę rodzić sn a jak wyjdzie się okażę jeszcze mnie czeka w sobotę badanie dna oka.
    ja jeszcze nie ogarniam ani szpitala ani położnej wydaje mi się że mam jeszcze czas :)
    też lubię lody z maca ale z polewą karmelową, wiadomo co jest przyczyną naszych kg ;) ale co tam no wszystkiego nie można sobie odmawiać hi hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Synek wstał o 7, to i ja musiałam. I jak zwykle nici z leniuchowania w łóżku. A jak będzie dwójeczka to już w ogóle nie mowy żeby pospać. Ale ja będę miała inną energię, a teraz to mogłabym cały dzień nic nie robić i, i tak zmęczona jestem... eh... Niech już będzie maj...

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po śniadaniu na spokojnie. A na dziś nie mam żadnych wytyczonych zajęć więc chyba sobie pozwolę na chwilę relaksu:)

A dziś rano się na czczo zważyłam i waga wskazała mniej o 2kg! niż na ostatniej wizycie, a jakoś mi się nie widzi, że schudłam:/ Widocznie co waga to inny pomiar. Człowiek w błogiej nieświadomości żyje hehe;P

miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla też chcę już maj ale coraz bliżej nas ten czas!

Bea_tina z pewnością co waga to inny pomiar:)

jutro zaczynam szkołę rodzenia no ciekawę jak to będzie na takich zajęciach idę jutro sama bo M pracuje szkoda lepiej bym się czuła gdyby był przy boku.;/

dziś jakaś nabuzowana jestem spacer pewnie dobrze mi zrobi.

spadam dziewczynki miłego dnia potem się zjawię!!!

BUUUUUUZIE dla was

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam pierwsze zajęcia w szkole :) mam nadzieje ze to bedą tylko organizacyjne bo lekarka kazała mi leżeć i w żadnym wypadku nie cwiczyć

hchypc0zlhakwpyf.png

ug37df9hmgtex3az.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po glukozie nie było źle strasznie to słodkie ale da się przeżyć, wyniki popołudniu a teraz śniadanie bo dopiero dotarłam do domu :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o tej glukozie, a mi lekarz nic nie wspominał jeszcze. Jestem na siebie mega wściekła, rozbiłam w nocy termometr rtęciowy. :( Mąż niby wysprzątał, umył podłogę, pokój wywietrzyłam, a na resztę nocy poszłam spać do gościnnego na górę. Myślicie, że nie jest to już groźne?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, myślę że nie powinno Tobie nic grozić:-) Dziwne, ze jeszcze glukozy nie masz, ale do 28 tc chyba się robi, jakoś tak.

Byłam na spacerku z Konradem, ale dzisiaj ładnie i cieplutko było:-)

Ale mi ostatnio smutno jakoś tak, a ten mój mąż nic nie rozumie i tylko dokłada mi zmartwień. Kogo ja sobie wzięłam...:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam dwa razy w szkole rodzenia, na pierwszych mieliśmy kąpiel i pielęgnację niemowlaka, a ostatnio na temat szczepień było. Ile dziewczyny macie lekcji w tej szkole? u nas ma być 14 spotkań więc do 38 tygodnia muszę chodzić żeby być na wszystkich, mam nadzieję że dam radę :)
    Aga u nas raczej nie będzie ćwiczeń w szkole rodzenia jedynie oddechowe mają być. ale pewnie co szkoła to inny program.
    Natalinka to może powiedz lekarzowi żeby dał Ci skierowanie na badanie glukozy-z tego co wiem to na własną rękę nie idzie zrobić tego badania, trochę dziwne że Ci nie wspomniał do tej pory o tych badaniach.
    Mirka jak wyniki glukozy?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka chyba nie powinno Ci nic być.
    aga8787 to jutro nasze pierwsze wrazenia z zajęć w sr :) ciekawe jak będzie jutro opowiem.
    Mirka bo ta glukoza jest trochę wyolbrzymiona da się przeżyć!
    patulla ja też mam wahania wczoraj się popłakałam bo mąż coś nie tak powiedział hormony:)
    zozol ja mam mieć 5 zajęć ale 3 godzinnych więc spora dawka no i z elementami jogi mają być opiszę jak już będę uczęszczać :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol a co Wam mówili o szczepionkach, bo właśnie się zastanawiam z których skorzystać czy z refundowanych, czy nie. Jak będziesz miała chwilę czasu, to będę wdzięczna za informację:)

Mój małż przyszedł chory z pracy i nie powiem, ale poszliśmy drzemać razem, także nieźle na tym skorzystałam:) Takrze pośpaliśmy, później poleżeliśmy, trochę się powygłupialiśmy i małż dalej śpi, a ja dalej robię nic:)

Kurde od wczoraj mam bół podbrzusza, nie ciągły, ale takie jakby rozciąganie się, coś w ten deseń, ale pewnie się dalej rozszerzam:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację. Przypomnę lekarzowi o tej glukozie - kolejna wizyta 18.02. Będę wówczas w 29 tc (na samym pocz.). Nie chcę iść wcześniej, bo tam za przekroczenie progu płaci się 150 zł...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka a dowiedz się, czy nie można zrobić na włąsną rękę, a nawet jak nie mozna to idz do rodzinnego po recepte, bo czemu nie, a powiedz rodzinnemu, ze gin Ci nie dal, a już odpowiednia pora:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie problem z suchością nosa i gałek ocznych?? Kurcze ja mam sucho jak na pustyni, a przy próbie oczyszczenia nosa zaraz mi krew leci, a oczy drażnią suchościa:/ To zapewne normalne, ale może macie na to jakieś coś:D?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie problemy z suchością błon śluzowych i strasznie krwawiące dziąsła i błony śluzowe w jamie ustnej tak to podobno jest ;D

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki:)
    natalinka ja dopiero dzisiaj dostałam skierowanie na glukozę jak pytałam o nie 3 tygodnie temu to p. doktor powiedziała że jeszcze za wcześnie :)

beatina też mam problem z suchością w nosie każde kichniecie sprawia że leci mi krew

a problem z dziąsłami rozwiązałam kupując super miękką szczoteczkę i ziołową pastę w Kauflandzie za ok 4 zł niestety elmex u mnie się nie sprawdził robiło mi się po nim nie dobrze :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, to witam w klubie(mam przygotowanych), ubranka w komplecie mam do 74, brakuje mi jedynie środków chemicznych, aptecznych i wózka, ale to już w kwietniu;P

A odpowiem za Dorjanę, bo pisała w pamiętniku, że waży 57kg także kruszyna z niej, wybacz Dorjana, że odpowiadam za Ciebie!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ