X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina ja miałam jakiś czas temu ból taki jak kolka wydaje mi się że to właśnie jak brzusio rósł. Jeśli chodzi o suchość to ja mam przekichane non stop sucho w nosie, oczy trochę też ogólnie mam przesuszoną skórę ale to też przyczyna mojej niedoczynności tarczycy ale w ciąży się nasiliło.

o fajnie że analizujecie składy ja się zupełnie na tym nie znam nie moja bajka czyli hipp i CutisHelp Mimi ?

dziewczyny zaczęłam szyć bardzo mi się to podoba a jak wycisza, uspokaja:)

zrobiłam dziś listę wyprawki oj sporo rzeczy jeszcze nie mam :( muszę to nadrobić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 22:32

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp ma naturalny skład bez szkodliwej chemii ;p Ja się na niego właśnie decyduje ,ja analizowałam kolejno wszystkie do których miałam dostęp a miałam do ogromnej ilości ale żeby to opisać to dnia mi zbraknie wiec jak macie jakieś konkretne na myśli to mogę wam przeanalizować ;)

też mam niedoczynność -dużo ci zwiększyli dawkę leków w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:04

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala, a z ziaji kremy i płyn do kąpieli? Kojarzysz czy są ok, bo może jednak nie aż tak:P?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np.Ziajka, Krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt
    Zawiera w składzie swoim min takie nieciekawe substancje : PEG,Parabeny :Ethylparaben ,Methylparaben, i dużo subst zapachowych które często uczulają

Ziajka, Maść pośladkowa przeciw odparzeniom
    zawiera :Propylene Glycol -który bardzo uczula,oczywiście PEG ,i 2 te same parabeny co we wczesniejszym produkcie

Ziajka: Płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający
    zawiera Olej mineralny ,dużo subst zapachowych-co prawda nie ma PEGÓW ,parabenów ale do mnie olej mineralny nie przemawia

Ziajka, Szampon dla dzieci i niemowląt
    zawiera jak to zazwyczaj PEGI w ilości 2szt,2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol-pochodna formaldechydu- toksyczna sprawa, dużo chemicznych substancji zamachowych i na dodatek SLS -który jest detergentem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:02

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Hipp ma naturalny skład bez zbędnej chemii ;p Ja się na niego właśnie decyduje ,ja analizowałam kolejno wszystkie do których miałam dostęp a miałam do ogromnej ilości ale żeby to opisać to dnia mi zbraknie wiec jak macie jakieś konkretne na myśli to mogę wam przeanalizować ;)

też mam niedoczynność -dużo ci zwiększyli dawkę leków w ciąży?

wiesz co sporo mam zwiększoną teraz naprzemiennie 75/88 a za chwilę tylko 88 eutyroksu, wcześniej miałam różnie w zależności od wyników ale z tego co kojarzę to najwięcej miałam 50. a u Ciebie jak to wygląda?

dziewczyny kupujecie butelki? zastanawiam się nad zestawem np.:
    http://allegro.pl/philips-avent-zestaw-smoczki-butelki-pojemnik-via-i3932478522.html
    ale z drugiej strony jak będę karmić to po co wydawać kasę od razu na zestaw butelek co sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:10

szczessciara lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam 50 zwiększone z 12,5 ;) tylko ze ja zaszłam w ciąże jakoś rok po zdiagnozowaniu niedoczynności ;)
    A moja mama ma hashimoto wiec szybko zdiagnozowałam bo często sprawdzałam sobie tarczyce.

Limerikowo lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, dzięki wielkie! Człowiek się nie zna i bym narobiła najlepiej! A teraz kolejne pytanie, z tego hipp jest tak samo krem na odparzenia, do pielęgnacji i płyn do kąpieli?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest płyn do kąpieli ,płyn do kąpieli ciała i włosów ,szampon ,krem na odparzenia ,jakieś mleczko ,oliwka i jeszcze jakieś chyba 2 czy 3 specyfiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:24

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki dobre na szczęście
    na czczo 79
    po 120 min 116

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    moje wyniki dobre na szczęście
    na czczo 79
    po 120 min 116

Mirka mamy identyczne wyniki :)

Joala ja Hashimoto też mam w zasadzie leczyłam się kilka miesięcy przed ciąża ale szybko zafasolkowałam :)
    Joala czyli wszystkie produkty hipp polecasz?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dzięki wielkie! Już wszystko poobserwowałam, w kwietniu zamiast paczki z ziaji będę czekać na hipp:) Dziękuje Ci pięknie!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinko <3 dziękuję za to że odpowiedziałaś za Mnie - bo ja nie wyrabiam :P
    remoncik w trakcie ... lecimy do przodu :D
    Z rana lecę do pracy
    o 17 wracam... chwilka odpoczynku (w tym krótka drzemka)
    a wieczorkiem moja zmiana - 2etat - czyli remont :P
    ... i tak walczę do 3 nad ranem
    ... w międzyczasie zaliczę porodówkę na TLC (leci raz o 1w nocy a raz o 3:50) - a dziś leca nawet 2 !!!!
    :D
    ... następnie krótka drzemka - 2-3h i do pracy :P
    odbyt1371112754934.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 01:30

Limerikowo lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po śniadanku już:-)
    Dorjana szalejesz, nie przeforsuj się.

Jak temat kosmetyków się rozwinął. Ja u Konrada zaczęłam od Johnson's a później przeszłam na nivea i po żadnym nic mu nie było. O teraz też pewnie nivea będzie, ale dobrze wiedzieć coś więcej;-)

Jeżeli chodzi o butelkę to jedną można mieć na wszelki wypadek, gdybyś chciała wyjść, albo gdyby jednak karmienie piersią nie wystarczało. Ja właśnie wczoraj zamówiłam kilka pierdułek, m.in. butelkę, później też się przyda.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana lepiej dla dobra malucha troche zwolnij, to poprostu opadniesz z sił! Wiem, że chcecie wszystko szybko, ale obyś tylko uważała na siebie!

Ja dziś pojechałam sobie na badania morfologia ob i mocz, bo od grudnia nie badałam, to wole sprawdzić co tam we mnie siedzi:)

A tak to śniadanko wszamane i zaraz ide leżeć, bo nie ukrywajmy pobudka o 7 nie jest moim aktualnym dobrym czasem;P

A najgorzej, że w domu jakiś wirus się przybłąkał i każdy po kolei chory, mężulu już padnięty, tata to samo, teraz dobiera sie do mamy, oby mnie jako tako ominęło, chociaż nie ukrywam, że jakieś wiercenie w żołądku czuję, obym błędnie to interpretowała!

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina-Proszę bardzo ;)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala mam jeszcze pytanie o chusteczki nawilżające dla malucha. Które byś poleciła?

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.miejsce:
    Tibelly baby sensitive -z Netto
    Tami Cotton ultrasensitive - podobno dostępne w Realu
    TAMI Cotton naturalCare

2 miejsce:
    Huggies, Natural Care
    Wickies comfort&big Sensitive (marka kaufland)

3miejsce:
    Rossmann, Babydream, Extrasensitive
    Toujours Baby Wipes Sensitive z Lidla

Ja sobie zrobiłam takie chusteczkowe zestawienie- wiem że te mogę spokojnie z czystym sumieniem kupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 12:11

aga8787, Limerikowo lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie żadnej z nich bym nie kupiła bo nie znam tych firm, ale napewno teraz będę szukać :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAMI ponoć są w realu ;) ja właśnie je kupie tylko tez trzeba uważać bo Tami produkuje 3 rodzaje chusteczek w tym te 2 co podałam maja ciekawy i bezpieczny, naturalny skład i je właśnie polecam ;)

Nie polecam tych trzecich- TAMI normal chusteczek

Ja zainwestuje w Tami Cotton ultrasensitive,TAMI Cotton naturalCare bo maja mega mega bezpieczny skład po prostu powaliły mnie na kolana i cą bawełniane a nie jakies papierowate- tylko muszę je znaleźć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 13:02

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje bardzo przydatne :)

Joala lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ