KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_tina ja miałam jakiś czas temu ból taki jak kolka wydaje mi się że to właśnie jak brzusio rósł. Jeśli chodzi o suchość to ja mam przekichane non stop sucho w nosie, oczy trochę też ogólnie mam przesuszoną skórę ale to też przyczyna mojej niedoczynności tarczycy ale w ciąży się nasiliło.
o fajnie że analizujecie składy ja się zupełnie na tym nie znam nie moja bajka czyli hipp i CutisHelp Mimi ?
dziewczyny zaczęłam szyć bardzo mi się to podoba a jak wycisza, uspokaja:)
zrobiłam dziś listę wyprawki oj sporo rzeczy jeszcze nie mam
muszę to nadrobić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 22:32
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Hipp ma naturalny skład bez szkodliwej chemii ;p Ja się na niego właśnie decyduje ,ja analizowałam kolejno wszystkie do których miałam dostęp a miałam do ogromnej ilości ale żeby to opisać to dnia mi zbraknie wiec jak macie jakieś konkretne na myśli to mogę wam przeanalizować

też mam niedoczynność -dużo ci zwiększyli dawkę leków w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:04
-
np.Ziajka, Krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt
Zawiera w składzie swoim min takie nieciekawe substancje : PEG,Parabeny :Ethylparaben ,Methylparaben, i dużo subst zapachowych które często uczulają
Ziajka, Maść pośladkowa przeciw odparzeniom
zawiera :Propylene Glycol -który bardzo uczula,oczywiście PEG ,i 2 te same parabeny co we wczesniejszym produkcie
Ziajka: Płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający
zawiera Olej mineralny ,dużo subst zapachowych-co prawda nie ma PEGÓW ,parabenów ale do mnie olej mineralny nie przemawia
Ziajka, Szampon dla dzieci i niemowląt
zawiera jak to zazwyczaj PEGI w ilości 2szt,2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol-pochodna formaldechydu- toksyczna sprawa, dużo chemicznych substancji zamachowych i na dodatek SLS -który jest detergentem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:02
-
Joala wrote:Hipp ma naturalny skład bez zbędnej chemii ;p Ja się na niego właśnie decyduje ,ja analizowałam kolejno wszystkie do których miałam dostęp a miałam do ogromnej ilości ale żeby to opisać to dnia mi zbraknie wiec jak macie jakieś konkretne na myśli to mogę wam przeanalizować

też mam niedoczynność -dużo ci zwiększyli dawkę leków w ciąży?
wiesz co sporo mam zwiększoną teraz naprzemiennie 75/88 a za chwilę tylko 88 eutyroksu, wcześniej miałam różnie w zależności od wyników ale z tego co kojarzę to najwięcej miałam 50. a u Ciebie jak to wygląda?
dziewczyny kupujecie butelki? zastanawiam się nad zestawem np.:
http://allegro.pl/philips-avent-zestaw-smoczki-butelki-pojemnik-via-i3932478522.html
ale z drugiej strony jak będę karmić to po co wydawać kasę od razu na zestaw butelek co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:10
szczessciara lubi tę wiadomość
-
mirka14 wrote:moje wyniki dobre na szczęście
na czczo 79
po 120 min 116
Mirka mamy identyczne wyniki
Joala ja Hashimoto też mam w zasadzie leczyłam się kilka miesięcy przed ciąża ale szybko zafasolkowałam
Joala czyli wszystkie produkty hipp polecasz? -
Beatinko
dziękuję za to że odpowiedziałaś za Mnie - bo ja nie wyrabiam 
remoncik w trakcie ... lecimy do przodu
Z rana lecę do pracy
o 17 wracam... chwilka odpoczynku (w tym krótka drzemka)
a wieczorkiem moja zmiana - 2etat - czyli remont
... i tak walczę do 3 nad ranem
... w międzyczasie zaliczę porodówkę na TLC (leci raz o 1w nocy a raz o 3:50) - a dziś leca nawet 2 !!!!

... następnie krótka drzemka - 2-3h i do pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 01:30
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Witam po śniadanku już

Dorjana szalejesz, nie przeforsuj się.
Jak temat kosmetyków się rozwinął. Ja u Konrada zaczęłam od Johnson's a później przeszłam na nivea i po żadnym nic mu nie było. O teraz też pewnie nivea będzie, ale dobrze wiedzieć coś więcej;-)
Jeżeli chodzi o butelkę to jedną można mieć na wszelki wypadek, gdybyś chciała wyjść, albo gdyby jednak karmienie piersią nie wystarczało. Ja właśnie wczoraj zamówiłam kilka pierdułek, m.in. butelkę, później też się przyda.

-
dorjana lepiej dla dobra malucha troche zwolnij, to poprostu opadniesz z sił! Wiem, że chcecie wszystko szybko, ale obyś tylko uważała na siebie!
Ja dziś pojechałam sobie na badania morfologia ob i mocz, bo od grudnia nie badałam, to wole sprawdzić co tam we mnie siedzi:)
A tak to śniadanko wszamane i zaraz ide leżeć, bo nie ukrywajmy pobudka o 7 nie jest moim aktualnym dobrym czasem;P
A najgorzej, że w domu jakiś wirus się przybłąkał i każdy po kolei chory, mężulu już padnięty, tata to samo, teraz dobiera sie do mamy, oby mnie jako tako ominęło, chociaż nie ukrywam, że jakieś wiercenie w żołądku czuję, obym błędnie to interpretowała!
Miłego dnia! -
1.miejsce:
Tibelly baby sensitive -z Netto
Tami Cotton ultrasensitive - podobno dostępne w Realu
TAMI Cotton naturalCare
2 miejsce:
Huggies, Natural Care
Wickies comfort&big Sensitive (marka kaufland)
3miejsce:
Rossmann, Babydream, Extrasensitive
Toujours Baby Wipes Sensitive z Lidla
Ja sobie zrobiłam takie chusteczkowe zestawienie- wiem że te mogę spokojnie z czystym sumieniem kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 12:11
aga8787, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
TAMI ponoć są w realu
ja właśnie je kupie tylko tez trzeba uważać bo Tami produkuje 3 rodzaje chusteczek w tym te 2 co podałam maja ciekawy i bezpieczny, naturalny skład i je właśnie polecam 
Nie polecam tych trzecich- TAMI normal chusteczek
Ja zainwestuje w Tami Cotton ultrasensitive,TAMI Cotton naturalCare bo maja mega mega bezpieczny skład po prostu powaliły mnie na kolana i cą bawełniane a nie jakies papierowate- tylko muszę je znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 13:02