KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę się pochwalić że mam już prawie wszystko dla bobaska no poza łóżeczkiem które tez mamy niebawem dostać i wózkiem który kupimy na początku kwietnia.A tatuś kupił córeczce pierwszą zabawkę ;)stwierdzil że obiecał mięciutką lalkę przytulankę i kupił

Dorjana - widzę ze tez masz niewielki brzuszek jak ja
ile ważysz tak z ciekawości się zapytam bo widzę ze filigranowa tez jesteś podobnie jak ja. A już się martwiłam ze tylko ja mam taka malutką piłeczkę.
Moje dziecko siedzi tak nisko ;)i tam rządzi że bez kitu wyglądam jakbym połknęła piłkę
ps tez mam do 74
magdalena lubi tę wiadomość
-
Jej dziewczyny jak mi się chce wiosny już mam dosyć tej "zimy" .
P.S-Heh tak ostatnio się zastanawiałam piszemy tu tak sobie a może jest tak że jesteśmy nawet z tych samych miast
albo okolic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 19:59
-
No ciepły maj
ojjj by było pięknie 
Bym z moim maleństwem mogła chodzić na długie spacerki.
zaczynam mieć pietra przed porodem w końcu to mój pierwszy.
Macie napisany plan porodu ? ja dostałam taki do wydrukowania ,wypełnienia i pozaznaczania . Już go wypełniłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:05
-
Ostatnio jak chodziłam po kosmetykach dziecięcych i oglądałam te wszystkie specyfiki pod względem składu jestem związana z farmaceutykami zawodowo i się załamałam jak to się firmy przechwalają składem bez parabenów,silikonów i takie tam a w składzie trucizny istne trucizny w składzie !!! tragedia .
Przeglądałam wszystkie firmy od tych aptecznych po te drogeryjne i się załamałam
Masa PEGÓW, SILIKONÓW PARABENÓW I CHEMIKALIÓW od pochodnych formaldehydu po gorszych dużżooo i to dla noworodków .Ale znalazłam firmę którą z czystym sumieniem kupiłam i której kupie kosmetyki swojemu dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:23
-
Joala mi znajoma polecila kosmetyki z ziaji, sama jest lekarzem i ma 3-miesięczną córkę i jest z nich zadowolona. Z tego co dziewczyny mówiły, to dobrze jest kupować kosmetyki z jednej firmy, żeby ewentualnie wykluczyć alergię na konkretny produkt.
-
Mogę napisać te które sa godne polecenia i bezpieczne no chyba ze macie jakieś konkretne na myśli to zanalizować wam skład mogę jak podacie nazwę specyfiku.
Hipp -ma bardzo ładny skład i bezpieczny naprawdę godny polecenia
Babydreem ten rossmanowski tez ma ładny skład.
Boje się pisać na forum podawać nazwę tych naprawdę z bardzo szkodliwymi substancjami żebym nie miała potem jakiś problemów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:33
magdalena lubi tę wiadomość
-
Co się dziwić ze Johnson's baby uczula jak to zupełny olej mineralny zero naturalnych składników
Ziaja no niestety ma sporo -PEGÓW ale pobija ją Bambino ten ma ich masę w składzie więc ja bym nie polecała zwłaszcza odradzam szampon z firmy z**** zawiera on właśnie bardzo groźny 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol - a on jest pochodnym właśnie formaldehydu a on jest toksycznyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:42
-
hej
jestem po glukozie,hehe
jestem z siebie dumna! niestety ale zwymiotowałam...i musiałam pić od początku. o zgrozo-nie tknę slodyczy chyba przez...(myślę) tydzień,hehe:-)
Jutro wyniki.
natalinka- ja robiłam prywatanie glukoze( wszystkie badania robie prywatnie...bo moj lekarz tylko tak moze) zapłaciłam 28zł
hehe miałabym za to...jakieś dobre pudełko czekoladek...no ale dobra- dało się przeżyć.
bea-tina ja jestem za szczepieniami 5w1. Po pierwsze primo- mniejsza dawka rtęci-są bardziej ozczyszczone niz te stare. i po drugie Maluch dostaje raz ukucie a nie trzy za kazdym razem...Ciezko utrzymac dziecko...ktore wyrywa sie. Przerabiałam...to,hehe:-) i teraz tez pojdziemy tym 5 w1. Jedna szczepionka to koszt ok 130zł...a nie są tak czesto wcale.
Odnośnie kosmetyków. Smiało mogę polecić kosmetyki z tej serii:
http://www.aptekadziecka.pl/product-pol-8218-CutisHelp-Mimi-Krem-pod-pieluszke-na-odparzenia-50-ml.html
Skład rewelacja!!!wydajny i dla mojego syna który jest bezglutenowcem-wspaniały!!! mimio ze czasem cos zje nie pożądanego...to po posmarowaniu tym kremem znika po godzince wszystko!! -
nick nieaktualny
-
Nivea jest chyba lepsza w składzie bo ma chociaż jeden olej naturalny tzn zależy jak nivea i z jakiej serii ale wiem ze któraś ma naturalny przynajmniej jeden olej a Jonhson to nic specjalnego .
Mi najbardziej przypadł Hipp bo nie ma chemii w składzie i te kosmetyki zakupiłam malutkiej bo jedynie one składem przypadły mi do gustu.I te będę kupować księżniczce mojej,Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:52
-
Nie ma problemu;) jak coś zawsze mogę przewertować wam składy ;)służę pomocą
Fizjo -zgadzam się skład jest dość ciekawy i na pewno bezpieczny pod względem składników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:55
aga8787, magdalena lubią tę wiadomość