Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić że mam już prawie wszystko dla bobaska no poza łóżeczkiem które tez mamy niebawem dostać i wózkiem który kupimy na początku kwietnia.A tatuś kupił córeczce pierwszą zabawkę ;)stwierdzil że obiecał mięciutką lalkę przytulankę i kupił ;D

Dorjana - widzę ze tez masz niewielki brzuszek jak ja ;) ile ważysz tak z ciekawości się zapytam bo widzę ze filigranowa tez jesteś podobnie jak ja. A już się martwiłam ze tylko ja mam taka malutką piłeczkę.

Moje dziecko siedzi tak nisko ;)i tam rządzi że bez kitu wyglądam jakbym połknęła piłkę

ps tez mam do 74 ;)

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jak mi się chce wiosny już mam dosyć tej "zimy" .

P.S-Heh tak ostatnio się zastanawiałam piszemy tu tak sobie a może jest tak że jesteśmy nawet z tych samych miast ;) albo okolic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 19:59

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala to u na dwie pory naraz:/ w ciągu dnia wiosna,a w nocy zima:/ też by się jakoś mogła zdecydować, oczywiście lepiej na korzyść wiosny i żeby w maju było cieplutko:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciepły maj ;) ojjj by było pięknie ;)
    Bym z moim maleństwem mogła chodzić na długie spacerki.
    zaczynam mieć pietra przed porodem w końcu to mój pierwszy.

Macie napisany plan porodu ? ja dostałam taki do wydrukowania ,wypełnienia i pozaznaczania . Już go wypełniłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:05

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już prawie wszystko mam :) mi brzuch w ciagu miesiąca strasznie urósł i tylko on a myślałam że w ciąży trochę przytyje, o porodzie wole nie myśleć bo boje się go strasznie

wwgzpc0zqujrvprg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:10

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak chodziłam po kosmetykach dziecięcych i oglądałam te wszystkie specyfiki pod względem składu jestem związana z farmaceutykami zawodowo i się załamałam jak to się firmy przechwalają składem bez parabenów,silikonów i takie tam a w składzie trucizny istne trucizny w składzie !!! tragedia .

Przeglądałam wszystkie firmy od tych aptecznych po te drogeryjne i się załamałam
    Masa PEGÓW, SILIKONÓW PARABENÓW I CHEMIKALIÓW od pochodnych formaldehydu po gorszych dużżooo i to dla noworodków .Ale znalazłam firmę którą z czystym sumieniem kupiłam i której kupie kosmetyki swojemu dziecku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:23

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie wykorzystam Twoją wiedzę :) jeśli możesz polecić jakąś firmę to też z niej skorzystam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:31

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala mi znajoma polecila kosmetyki z ziaji, sama jest lekarzem i ma 3-miesięczną córkę i jest z nich zadowolona. Z tego co dziewczyny mówiły, to dobrze jest kupować kosmetyki z jednej firmy, żeby ewentualnie wykluczyć alergię na konkretny produkt.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłąm oliwke z hipp, słyszałam że jedna z lepszych tańszych a JOHNSON’S Baby dużo dzieci uczula i na tym moja wiedza się kończy

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę napisać te które sa godne polecenia i bezpieczne no chyba ze macie jakieś konkretne na myśli to zanalizować wam skład mogę jak podacie nazwę specyfiku.
    Hipp -ma bardzo ładny skład i bezpieczny naprawdę godny polecenia
    Babydreem ten rossmanowski tez ma ładny skład.

Boje się pisać na forum podawać nazwę tych naprawdę z bardzo szkodliwymi substancjami żebym nie miała potem jakiś problemów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:33

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dziwić ze Johnson's baby uczula jak to zupełny olej mineralny zero naturalnych składników

Ziaja no niestety ma sporo -PEGÓW ale pobija ją Bambino ten ma ich masę w składzie więc ja bym nie polecała zwłaszcza odradzam szampon z firmy z**** zawiera on właśnie bardzo groźny 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol - a on jest pochodnym właśnie formaldehydu a on jest toksyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:42

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

jestem po glukozie,hehe :-) jestem z siebie dumna! niestety ale zwymiotowałam...i musiałam pić od początku. o zgrozo-nie tknę slodyczy chyba przez...(myślę) tydzień,hehe:-)
    Jutro wyniki.

natalinka- ja robiłam prywatanie glukoze( wszystkie badania robie prywatnie...bo moj lekarz tylko tak moze) zapłaciłam 28zł :-P hehe miałabym za to...jakieś dobre pudełko czekoladek...no ale dobra- dało się przeżyć.

bea-tina ja jestem za szczepieniami 5w1. Po pierwsze primo- mniejsza dawka rtęci-są bardziej ozczyszczone niz te stare. i po drugie Maluch dostaje raz ukucie a nie trzy za kazdym razem...Ciezko utrzymac dziecko...ktore wyrywa sie. Przerabiałam...to,hehe:-) i teraz tez pojdziemy tym 5 w1. Jedna szczepionka to koszt ok 130zł...a nie są tak czesto wcale.

Odnośnie kosmetyków. Smiało mogę polecić kosmetyki z tej serii:
    http://www.aptekadziecka.pl/product-pol-8218-CutisHelp-Mimi-Krem-pod-pieluszke-na-odparzenia-50-ml.html
    Skład rewelacja!!!wydajny i dla mojego syna który jest bezglutenowcem-wspaniały!!! mimio ze czasem cos zje nie pożądanego...to po posmarowaniu tym kremem znika po godzince wszystko!!

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo dzięki za info:) a ile jest tych szczepionek? Właśnie też słyszałam, że lepiej te kupne niż refundowane, tylko właśnie nie wiedziałam jak to finansowo wygląda. Dzięki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już niewiem jak to jest z tym Jonhsonem mam wiele koleżanek które używają tylko Jonhsona i jest wszystko ok , ja dla malutkiej kulpiłam Jonhsons i Nivea :)

• Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nivea jest chyba lepsza w składzie bo ma chociaż jeden olej naturalny tzn zależy jak nivea i z jakiej serii ale wiem ze któraś ma naturalny przynajmniej jeden olej a Jonhson to nic specjalnego .

Mi najbardziej przypadł Hipp bo nie ma chemii w składzie i te kosmetyki zakupiłam malutkiej bo jedynie one składem przypadły mi do gustu.I te będę kupować księżniczce mojej,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:52

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala- dziękuje za informacje ja wiedzy szukałam na forach ale na razie tylko na temat oliwki

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina 7 wkuć jest.ale tylko za 4 płacisz-bo reszta jest refundowana normalnie.
    Tu są fajne info: https://dzidziusiowo.pl/mamy-dziecko/zdrowie/721-szczepionki-skojarzone

• fizjo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- kremy które polecam mają taki skład: Substancje aktywne: Farmakopealny olej konopny, wit. E (octan tokoferolu), tlenek cynku, dimetikon, bisabolol, gliceryna, allantoina, D-pantenol.

Moim zdaniem idealny :-)

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

• Joala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu;) jak coś zawsze mogę przewertować wam składy ;)służę pomocą

Fizjo -zgadzam się skład jest dość ciekawy i na pewno bezpieczny pod względem składników ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:55

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola- używam go już ponad rok- i nadal jestem bardzo zadowolona :-)

Joala lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ