X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam o najważniejszym! Dziś miałam dzień telefonów do lekarzy!
    Na początek umówiłam się do gina 20 luty, do kliniki na prenatalne 19 marzec:D(31t) a na koniec zadzwoniłam do szpitala na wstępną rozmowę co i jak, ale na spotkanie na miejscu sugerują przyjechać miesiąc przed terminem, wtedy powiedzą mi wszystko dokładnie. A zapytałam o termin cc, to okreslili się na ok 10 maja, troche później niż myślałam, ale to się jeszcze też okaże:)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

dorjana- suuuperaśki brzusio:*

Dziewczyny co myślicie o płatnej cc na życzenie???
    Gdybam sobie...bo ost zaczęłam bać się swojego szpitala.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ja jakbym miała wybór to wybrałabym poród sn. Jednak z drugiej strony mój lęk przed przenoszeniem i jakimiś komplikacjami z tym związanymi, jednak się cieszę z cc. A z tego co wiem taka cesarka kosztuje w granicach 1000 więc w sumie wydatek sporawy, ale jeśli masz być spokojniejsza, to czemu nie? Pamiętaj, żebyś bardzo dokładnie przemyślała taką decyzję...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be-tina u mnie cc kosztuje 4tysiące...sporo ale kurcze blade nie mogę przeliczac dziecka na złotówki...

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4000 to sporo za taki przywilej. Ale tak jak mówię, musisz dokładnie to przemyśleć! A dlaczego takie myśli cesarkowe cię naszły? A lekarz nie może Ci dać skierowania?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze...ostatnio mój szpital...i mój lek prowadzący (o zgrozo) dopuścili się karygodnej rzeczy...co w konsekwencji doprowadziło do śmierci dzieciątka...
    Boję się:(((( cóż mogę??
    Rozważam prywatną klinikę...ale ranyyy to faktycznie sporo kasy...i ok 100km ode mnie.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o jakim szpitalu mówisz? Strach, niczego sie nie dziwię, sama jestem przerażona... Zastanów się z mężem i razem na pewno podejmiecie racjonalną decyzje:)

Limerikowo, kozgo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolę nie pisać który to szpital...(podpowiem tylko ze ost pokazywany byłu lisa)
    Mąż mówi ze "wszystko bedzie dobrze"....taaa faceci;/
    Mówi że może byśmy wynajeli połozną...sama nie wiem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to ja tam nie wiem ani wiadomości nie oglądam, ani żadnych takich programów, wolę się nie stresować;P

Wynajęcie położnej jest na pewno tańszym rozwiązaniem, a na osobista położną będziesz mogła liczyć w każdej chwili:)
    Chociaż wiesz, po każdej tragedi lekarze niby uważają bardziej, także może mąż ma słuszność, że nie ma się czym stresować. Co było to było i oby już się nie powtórzyło!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co...ja już tez omijam wszelkie tego typu wiadomości...Nie potrzebnie później przezywam:(

Problem taki...że nie znam żadnej położnej.
    Ale pomysł wydaje się racjonalny.
    taaa niby się lekarze przejmują...w to niestety wątpię;/
    a wiesz co...ma mi mąż powiedzieć??? tez bym tak mu powiedziała...

• patulla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, nie denerwuj się i nie stresuj na zapas. A może masz inny szpital, do którego mogłabyś pojechać. I położna to dobre rozwiązanie i będziesz spokojniejsza, w końcu to jednak położna jest cały czas przy porodzie a nie lekarz, więc na pewno dałoby Ci to komfort psychiczny. A jeżeli nie znasz, to popytaj znajomych, na lokalnych forach poszukaj i na pewno kogoś znajdziesz.
    Ja na życzenie cc bym nie chciała, no i jednak to spory wydatek. Moja koleżanka ponad tydzień temu rodziła i musiała mieć cc (nieplanowana prędzej) i czuję się rewelacyjnie, praktycznie nic nie czuje, fajnie jej:)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- generalnie jestem nie poprawną optymistką...Ale są rzeczy które mnie dobijają nawet samym myśleniem.
    Już szukam tych położnych...jutro moze podzwonię :-)
    Wiem wiem...spory wydatek...i ten ból jeszcze...i potem człowiek taki nie gramotny.eh...być kobietą...być kobietą...oszaleć można od tych rozmyślań,hehe.

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - sugerowana stawka wg mojego lekarza to 1500 zł - koszt wszystkich pomocników. Ja też zastanawiam się nad cc z uwagi na ciągłe infekcje - nie chce zarazić małego. Idę 11.02 do okulisty, bo z powodu wady muszę zrobić badanie dna oka. Zobaczymy... Jak miałam bakterię i pytałam o poród sn, to lekarz mi powiedział, że prawdopodobieństwo, że mały się zarazi to tylko 20 %. Dla niego tylko, dla nas aż... Póki co mały jest ułożony pośladkowo i od kilku USG nie chce się przekręcić.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka rozumiem Cię:*
    mówią..ze dzidzia ma czas na ułożenie się główkowo do 34tc...wiec jeszcze czas.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka szanse na obrócenie są nawet do dnia porodu! Jednak po 34t te szanse z każdą chwilą maleją. Ale przed nami jeszcze dużo czasu do martwienia sie o ułożenie:) Także tym się nie przejmuj. A co do zarażenia, niby 20% ale mnie na pewno by też to martwiło:( Ale jak pisałam, lepiej na zapas się nie martwić, bo do porodu każda z nas by osiwiała!

Fizjo- poszukaj położnej, obawy zawsze troche zmaleją:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina -wystukałam kilka mejli do położnych-teraz czekam na odzew :-)

zaraz mąż przywiezie mi lody z maca...ooo tak się cieszę:-)))) bo je uwielbiam!
    a jutro ide na glukoze 75g...(3 pomiary) długo to trwało u Was???

• patulla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, na glukozę zarezerwuj sobie 2h

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wczoraj pisałam, że położna(tą którą wybierasz) w ranach nfz może do Ciebie przyjechać od 21 tc, więc fajne rozwiązanie, aby się zapoznać. Jednak tu bardziej chodzi o środowiskową, ale zawsze może znajdziesz taką ze swojego szpitala:)

A też dziś byłam w maku, na mcfurym:P uwielbiam:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla uuu 2 godzinki to sporo... Nie pamiętałam jak to było ostatnio,hehe.

bea-tina ale gdzie ja mogę taką polozną srod. znaleźć??? tam gdzie jestem zapisana do lek rodzinnego...??
    ja tez uwielbiam mcflury... własnie jedzie do mnie wisniowe z kittiketem :-P

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam wybierana u rodzinnego, ale jak znajdziesz sama to wystarczy że odpowiedni wniosek wypełnisz u lekarza i tyle:) Ja miałam narzuconą z lekka, ale po 30t do niej dryndne to zobaczymy co za kobieta z niej będzie:) Musze tylko się do takiej wizyty przygotowac:P

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ