X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie pocieszacie a ja się przejmuje moimi 12kg :d mam nadzieje,że więcej niż 20kg mi nie przybędzie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja i tak mam większe wymagania, nie chcę przekroczyć 80 na wadze, czyli w sumie to razem maksymalnie mogłabym przytyć 12kg ;-) Ale jest szansa, bo teraz mam 5-6 kg na plusie.

Tylko nie ma reguły ile kto od razu po porodzie zgubi, jednej "spadnie" od razu 10, a drugiej 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:45

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ale nerwy mam :/ mój chłop jeszcze śpi zanim wstanie i dojdzie do siebie to noc go zastanie :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu co taka cisza ;-) czyżby popołudniowa dżemka ???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

zozol- ile miała Twoja szyjka ze zalozyli pessera??? bolało??? jak sie czujesz z tym???lekarz kazał lezec???

Gratuluje udanych wizyt....a tych mniej udanych pocieszam ze w maju juz wszystkie sie rozpakujemy i bedziemy miec non stop podglad na swoje bejbi :-) hehe ale madrosciami rzucam :-P

miłego wieczorku:*

• niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-w maju będziemy dopiero cwaniakować :p

hehe Ale mam lenía a mój dopiero zbiera się do malowania;-) jak myślicie czy moge wąchać farbe ???bo wiadomo dziś najgorzej będzie śmierdzieć zanim wywietrze ;-)

fizjo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia-nom-hehe wtedy to będzie nam wesoło.

Generalnie bym Ci odradzała wąchanie w ten pierwszy dzionek. My malowaliśmy dwa tyg temu...i na ten czas wyjechałam z Fifim do mamy na 2 dni :-D

jaki kolorek wybraliście???

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Joala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym odradzała no chyba ze zamkniesz go w osobnym pokoju który będzie wietrzony w czasie malowania tez a ty ulokujesz się w innej części mieszkania/domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 19:41

niunia lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-w stolowym mam taki jakby fioletowo-kremowy mój gada że świński a w jadalni porażka teraz maluje to gówniany taki kolor :/ porażka

a ja siedze se w sypialni na gorze zaraz zejde na kontrole ;-) wogóle moja mała dziś jakoś mało aktywna ,chyba śpi królewna ;-)

wogóle od paru dni mam jakąś podejrzaną wysypke :-( na buzi i plecach :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 20:00

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia szczerze powiedziawszy w pierwszej ciąży w 9 miesiącu sama malowałam małe pomieszczenie(przy otwartym oknie) i byłam w trakcie malowania pozostałych pomieszczeń. Ale czy miało to negatywny wpływ na malucha to Ci nie powiem, ale jeśli chodzi o Jego płucka, to było ok. Ale mimo wszystko lepiej może nie być w bezpośrednim kontakcie z farbami:)
    A kolorami się nie przejmuj:) jak wszystko wyschnie to będzie wyglądać na pewno super:)

Ja dziś miałam fascynującą, oczywiście nie zapowiedzianą wizyte teściowej:/ ja już się do niej niemal nie oddzywam i jakoś nie zależy mi na ani utrzymaniu kontaktu z nią, ani jakiejś bliskości, więc nawet na rozmowie się nie skupiałam... Dziwni Ci moje teście... Moi rodzice to co sekunda się pytają o maluszka, o ciśnienie o cokolwiek, mój tata nawet(co w nic nie ingeruje) zasugerował, żeby małemu dać na drugie imię po starszym, braciszku:) co mnie zaskoczyło, oczywiście pozytywnie. Zresztą oni nie zapomnieli o swoim pierwszym wnuku, odwiedzają cmentarz, pytają, jak sobie radzimy(sami są po przejściach). A teście? Nawet nie zapytali o przyszłego wnuka, o to czy wszystko jest ok, czy sobie radzimy my, a o pierwszym wnuku nie wspomne:/ przyjadą i piepszą o pierdołach, co mnie ani nie interesują, ani nie dotyczą masakra, zawsze sie tylko wkurzam po ich wizycie:/ no ale cóż, oby za często nie przyjezdzali, bo nie mają po co, a syn ich odwiedza(sam) więc nie wiem po co sie pojawiaja:P

Wybaczcie rozgadanie, ale mało komu mogę o moich uczuciach do nich mówić.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-a teściowie mają wnuki inne ??? Wiesz są ludzie i taborety,nie każdymoże być stołem ;-) moi rodzice nie poznają wnusi bo nie utrzymujemy kontaktów i to się nie zmieni w końcu "urodze bękarta" jak to moja matka wszystkim rozpowiada ;-) a ja i moja siostra to wogóle takie ku*** dosłownie tak na nas mówi ;-) więc wiesz,a rodziców to masz super zazdroszcze ;-) a teściowie mogli być jeszcze gorsi hehe.

Co do koloru,jest paskudny :d naprawde;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 21:08

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, nie dominik był ich pierwszym wnukiem, Łukaszek będzie drugim. No cóż, mam nadzieję, że skoro mają wszystko w pupce, to nagle nie będą mnie nachodzić jak wściekli po porodzie:/ A rodziców mam na prawdę wspaniałych:) bardzo nam pomagają i wiem, że w razie czegokolwiek mogę na nich liczyc:) dlatego, czasami jak opisujecie relacje ze swoimi rodzicami, nie jestem sobie w stanie tego nawet wyobrazić...

Niunia, a jak po wyschnięciu będzie nadał paskudny, to znowu pomalujecie:D nie powinno być problemu, nie ma się czym przejmować! Jedynie szkoda kaski, bo ale podobać się musi!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta farba była wyjątkowo droga więc kolejne 10lat będe musiała się patrzeć na sraczkowatą ściane :d hehe a mojemu się podoba ;-) on gada że bym cały dom na różowo i fioletowo pomalowała a to nie prawda ;-) nie moja wina,że wyrwałam tanio takie farby ;-) hehe

w takim tępie malowania to mojego chłopa wielkanoc zastanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 22:36

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka fajnie, że córcia pozostała córcią :)
    Natalinka z tym lekarzem to przesada to są konowały ciekawe czy nie zrobił tak jak pisała Miriam ż jeszcze NFZ zapłaci za Ciebie tak mnie wkurza ten nasz system służby zdrowia że szok!

Bea_tina co super wieści po wizycie bardzo się cieszę:) z tym roztargnieniem to i ja tak mam gubię, zapominam itp. na dodatek mózg-orzeszek. Dobrze, że nie pracuję bo byłoby nie za ciekawie:( ciśnienie masz wysokie. kurczę niech pracodawca poprawi druk Z-3 co mu szkodzi i tak on nie płaci a tak jak powiedziała kobitka z ZUS oni zadecydują czy ostatecznie wliczą premię czy nie.

agata86 słuchać bicia serca swojego dziecka to tak jakby słuchać najpiękniejszej melodii :) jeśli chodzi o bilirubinę tonie mam pojęcia:(

zozol a czemu masz założony ten pessar? fajnie, że mały fika mój też już widzę falujący brzuszek mój ulubiony widok!

oj niunia nie zazdroszczę sprzątania ale pomyśl jak będzie ładnie po remoncie :)

dziewczyny z tą wagą to jest różnie ja ostatnio na wizycie +6 a w sobotę mam następną więc się okaże, coraz ciężej mi bo brzusio rośnie jak szalony i mam go już dość wysoko taki śmieszny jest:) ale waga jest teraz najmniej ważna, oby Oluś miał wygodny apartament był zdrowy a ja jakoś się przemęczę.

miłej niedzieli Wam życzę! idę przygotowywać obiadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:34

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-przewiduje remont do roku co najmniej 2020;-) hehe jak można malować cały dzień jedną ściane ;-)

wogóle witam w niedzielny poranek ;-) co wy jeszcze śpicie?d?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:23

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia widze że mężuś ma niezłe ruchy hi hi hi

nie wierze jakie pustki tutaj dziś:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 21:19

niunia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-ja zaglądam ale nikogo niema :-( hehe zaraz skończy 2 ściane ;-) sukces:-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym tygodniu:*
    Wczoraj zaglądałam do Was, ale jakoś nie miałam nastroju żeby napisać cokolwiek. Kocperek w brzuszku fika i się rozpycha, nawet w nocy czuję czasami, a z Konradem chyba nigdy w nocy się nie obudziłam - braciszek będzie miał charakterek:-P
    Nie pospałam ani w weekend, ani dzisiaj, Konrad wstał coś przed 7, ah... co zrobić, a ja bym spała i spała... Ale za to ja już jem śniadanko... bigosik:-P

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki:*

jak samopoczucie???:-)

patulla- bigos???o wow:-P hehe

Dobrego dnia wszystkim :*

P.S czy Wam tez się ost bardzo wysusza skóra???

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,nocka nie przespana mała rządziła całą noc :-( aż się boje pomyśleć co dalej :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ